Δευτέρα, Μαΐου 25, 2009

Αγαπητοί συμπολίτες μου,

επειδή τα δελτία των ανόητων δημοσιογράφων ακόμα συζητούν περι παπαγάλων και βαρβάρων, οι πολίτες ας ψάξουμε και ας ρωτήσουμε τί πρεσβέυει το κάθε κόμμα στην ευρωβουλή. Κι όμως κανείς μας δε γνωρίζει κάτι σχετικά με τις ΑΚΡΙΒΕΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ των ευρωβουλευτών μας. Τί πιστεύουν; Για ποιά πράγματα θα πολεμήσουν στην Ευρωβουλή; Τί τους χωρίζει πολιτικά; Τί τους ενώνει εθνικά;
Δυστυχώς η αθλιότητα της μιζέριας των ΑΝενημερωτικών δελτίων, του πολιτικού κουτσομπολισμού, και των δουλικών, στους εργοδότες τους, δημοσιογράφων, αντί να ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ πραγματικά, συνεχίζουν να παπαγαλίζουν βάρβαρα όλες τις ανοησίες. Αντί να ενημερώνουν συγκεκριμένα για τα θέματα της Ε.Ε. , ώστε ο πολίτης να γνωρίζει για ποιο λόγο είναι σημαντικό να μην πάει για μπάνιο, αλλά να ασκήσει το δικάιωμα της ψήφου του, μας ενημερώνουν για τη 18χρονη φίλη του Μπερλουσκόνι.
Αντί τα κόμματα να μας ενημερώσουν για τις θέσεις τους για ΟΛΑ ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ, αυτογελοιοποιούνται και αυτοακυρώνονται, αυτοαπαξιούμενα. Πρέπει να μας πείσουνε ότι πάνω από μερικά σποτάκια δευτερολέπτων, πάνω από στιγμιαίες παπαγαλομαχίες, υπάρχει η ζωή των Ευρωπαίων, των Ελλήνων πολιτών. Σας προκαλούμε αγαπητά κόμματα να μας αποδείξετε ότι δεν υπάρχετε μόνο για να εισπράττουν κάποιοι τις παχυλές ευρωαποζημιώσεις. Σας προκαλούμε να μας κεντρίσετε το ενδιαφέρον και να μας πείσετε να σταθούμε στο πλευρό σας. Να μας πείσετε ότι οι Ευρωεκλογές και οι εθνικές εκλογές , όντως μας αγγίζουν και μας καθορίζουν τη ζωή μας. Εκτός εαν θέλετε να εισπράξει ευρωβουλευτική αποζημίωση και ο Κατμαν ...

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΕ και Αυστραλία αντιμετωπίζουν μαζί την κλιματική αλλαγή

Ο Επίτροπος για την ενέργεια κ. Piebalgs, συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη της αυστραλιανής κυβέρνησης για να προωθήσει κοινές πρωτοβουλίες για την κλιματική αλλαγή, την καθαρή ενέργεια και την ασφάλεια εφοδιασμού.

«Η διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή που θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο στην Κοπεγχάγη, θα είναι ουσιαστικής σημασίας για την επίτευξη παγκόσμιας συμφωνίας για τη σωτηρία του πλανήτη», δήλωσε ο αρμόδιος Επίτροπος μετά τη συνάντηση που είχε με τις αρχές της Αυστραλίας στις 20 Μαΐου, και πρόσθεσε ότι «η Αυστραλία και η ΕΕ μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες για την κλιματική αλλαγή και έχουν τους ίδιους στόχους».
Ένα από τα συγκεκριμένα αποτελέσματα της επίσκεψης του Επιτρόπου Piebalgs ήταν η υπογραφή, στις 20 Μαΐου στη Μελβούρνη, Μνημονίου Συμφωνίας με το οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση καθίσταται ιδρυτικό μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Δέσμευσης και Αποθήκευσης Διοξειδίου του Άνθρακα. Ο Επίτροπος για την ενέργεια και ο Αυστραλός Υπουργός Πόρων, Ενέργειας και Τουρισμού, κ. Martin Ferguson, υπέγραψαν το μνημόνιο συμφωνίας εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της κυβέρνησης της Αυστραλίας.
Το Ινστιτούτο Δέσμευσης και Αποθήκευσης Διοξειδίου του Άνθρακααποτελεί πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Αυστραλίας να επιταχύνει την ανάπτυξη της σχετικής τεχνολογίας παγκοσμίως και την ανταλλαγή πληροφοριών. Σήμερα, υποστηρίζεται από 85 φορείς περιλαμβανομένων 16 εθνικών κυβερνήσεων και 40 μεγάλων εταιρειών.
Η Αυστραλία είναι σημαντικός ενεργειακός παράγοντας και εταίρος της ΕΕ. Είναι η 4η μεγαλύτερη χώρα παραγωγής άνθρακα με παραγωγή 323 εκατ. τόνους λιθάνθρακα και 72 εκατ. τόνους λιγνίτη. Από το 1984, η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας άνθρακα στον κόσμο και ο τρίτος κατά σειρά εξαγωγέας λιθάνθρακα προς την ΕΕ. Η Αυστραλία είναι επίσης σημαντικός παραγωγός LNG, οι δε εξαγωγές της κυμάνθηκαν σε πάνω από 44 δισ. κυβικά μέτρα το 2008/2009. Ακόμη, η Αυστραλία κατέχει το ένα τρίτο των παγκόσμιων πόρων ουρανίου σε ανταγωνιστικές τιμές. Το 2007, η ΕΕ εξήγαγε στην Αυστραλία ενεργειακά προϊόντα αξίας 28 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα...

Και ο Παυλόπουλος τάζει...

Σύμφωνα με την λαρισαϊκή εφημερίδα "Ελευθερία", πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα η γενική καταστατική συνέλευση του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) . Την γενική συνέλευση χαιρέτησε ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Πρόεδρος του ΣΗΠΕ, Λεωνίδας Βαρουξής, ανοίγοντας τις εργασίες της Γ.Σ , αναφέρθηκε στις ενέργειες -συναντήσεις του ΣΗΠΕ με τους εκπροσώπους της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, επισημαίνοντας τη βούληση της Πολιτείας για την στήριξη του περιφερειακού τύπου μέσω της διεξαγωγής δημοσίου διαλόγου. Απευθυνόμενος προς τον υπουργό, ο κ Βαρουξής επεσήμανε ότι «βρισκόμαστε στο τέλος της ημερομηνίας που λήγει ο δημόσιος διάλογος και δεν έχουμε ακόμη μιλήσει για τα σοβαρά προβλήματα του τύπου». Τα αιτήματα, είπε ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, είναι η άμεση χρηματοδότηση και το γενικό πακέτο μέτρων στήριξης του επαρχιακού τύπου. Επίσης, η κατανομή του 30% των κρατικών καταχωρήσεων στον επαρχιακό τύπο, αλλά και η δημιουργία συστήματος διανομής, καθώς και το θέμα της πολιτικής διαφήμισης ενόψει ευρωεκλογών. Τέλος, έγινε έκκληση για την ενίσχυση του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (ΙΕΤ), που τελεί υπό την αιγίδα του ΣΗΠΕ.
Τί είπε ο Προκόπης;
«Δεν φτάνουν μόνο οι αγαθές προθέσεις», είπε ο υπουργός Εσωτερικών στον χαιρετισμό του, απευθυνόμενος προς την Γενική συνέλευση. «Ότι έχουμε αποφασίσει, θα νομοθετηθεί μέχρι το καλοκαίρι». Για την οικονομική στήριξη μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ο κος Παυλόπουλος είπε πως ενώ έχει εκφραστεί κάποια αντίρρηση από τον νομικό σύμβουλο του ταμείου, το θέμα παραπέμφθηκε προς γνωμοδότηση σε νομικό σύμβουλο του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους που θα γνωμοδοτήσει την ερχόμενη εβδομάδα. Θα γίνει μια προσπάθεια να υπάρξει θετική γνωμοδότηση. «Θα κάνουμε ότι μπορούμε», είπε ο υπουργός. Ως προς την τροπολογία του νόμου για τον επαρχιακό Τύπο δεν υπήρξε πρόθεση να επανέλθει το μπλοκάκι. Ο κος Παυλόπουλος για την εφαρμογή του νόμου και την πλήρωση των προϋποθέσεων του για τις κρατικές καταχωρήσεις, ανέφερε ότι αυτή θα βοηθήσει προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος δικαιούται τι. Για το Διαδίκτυο, είπε πως μειώνει σημαντικά τις αποστάσεις και βοηθά συνολικά στην διείσδυση του περιφερειακού τύπου. «Ότι οικονομικές δυνατότητες έχουμε από το ΕΣΠΑ», πρόσθεσε ο κος Παυλόπουλος σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «θα τις εξαντλήσουμε».
Με 5% πίσω στις δημοσκοπήσεις είναι δυνατόν ο Προκόπης να μην ικανοποιούσε τους δημοσιογράφους (τουλάχιστον στα λόγια);

Διαβάστε περισσότερα...

Στις ευρωεκλογές και η Χρυσή αυγή!

Κατεβαίνει στις ευρωεκλογές νόμιμα και η Χρυσή Αυγή. Κύριο θέμα της εκστρατείας της οι λαθρομετανάστες και η απέλασή τους.

Διαβάστε περισσότερα...