Παρασκευή, Νοεμβρίου 27, 2009

ΔΕ λειτουργεί το site για ΕΣΠΑ!!!

Το πρόγραμμα για τους ελεύθερους επαγγελματίες στο ΕΣΠΑ, λήγει στις 30 Νοεμβρίου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες που το δικαιούνται, μπορούν να κάνουν την αίτηση ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ.
Η εικόνα που παρουσιάζει η ιστοσελίδα http://www.ependyseis.gr/mis/ όπου γίνονται οι αιτήσεις είναι η παρακάτω εδώ και τουλάχιστον 4 ώρες!

Υποψιαζόμαστε λόγω timing, ότι δεν είναι και πολύ τυχαίο, με δεδομένο ότι η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων λήγει το βράδυ της 30ης Νοεμβρίου 2009, δηλαδή τη Δευτέρα.
Με επίσης δεδομένο ότι η ελευθεροτυπία της προηγούμενης εβδομάδας , έδινε δημοσιεύμα , ότι οι άνω της 5ετιας νέοι επιστήμονες, δε θα επιχορηγηθούν, κάτι πάει στραβά εδώ. Ελπίζουμε να διαψευστούμε...
Aνανέωση : 9.05, 27/11/2009
Το site ξαναλειτουργεί κανονικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Νοεμβρίου 23, 2009

Αλλο η ΚΟΥΝΕΒΑ …και άλλο ο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ;

Πλήρωσε με την ζωή του την ευσυνειδησία του ο Κρητικός Αρχιφύλακας Σπανουδάκης όταν δεν έκλεισε τ’ αυτιά του στην φωνή του καθήκοντος να τρέξει να συλλάβει ένα Αλβανό ληστή στη Νίκαια αν και βρισκόταν εκτός υπηρεσίας. Ο αδίστακτος Αλβανός τον σκότωσε και ο αδικοχαμένος Αρχιφύλακας άφησε στο δρόμο χήρα γυναίκα και ανήλικη κόρη. Η Πολιτεία αντί να σταθεί στο πλευρό ως φιλόστοργη μητέρα της οικογένειάς του γενναίου και ευσυνειδήτου αστυνομικού την αγνόησε. Οχι σύνταξη δεν της έδωσε αλλά ούτε και το δικαιούμενο εφ’ άπαξ επίδομα. Στην Κωνσταντίνα Κούνεβα την συνδικαλίστρια γυναίκα που την τραυμάτισαν βαρύτατα με καυστικό υγρό στο πρόσωπο, ο Υπουργός Απασχόλησης Ανδρέας Λοβέρδος είχε την ευαισθησία να δώσει παραχωρητήριο για διαμέρισμα. Κι αναρωτιέται κανένας εύλογα η Πολιτεία έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Εχει Υπουργούς με ευαισθησία και Υπουργούς αδιάφορους; Ή κάτι άλλο συμβαίνει. Η «Ε.Ω.» είναι υποχρεωμένη να δημοσιοποιήσει την επιστολή των αδελφών του Αρχιφύλακα Σπανουδάκη με την ελπίδα ότι κάποιοι στην Πολιτεία και ειδικότερα στην ΕΛ.ΑΣ. θα ευαισθητοποιηθούν και έστω και καθυστερημένα θα καλύψουν αυτό το κενό που στην προκειμένη περίπτωση είναι ζήτημα τιμής για την ίδια αλλά και ζήτημα επιβίωσης για την οικογένεια του αδικοχαμένου Σπανουδάκη.
«Αλλο η ΚΟΥΝΕΒΑ …και άλλο ο ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ;
Πληροφορήθηκαμε από τον Τύπο και τα ΜΜΕ ότι θεωρήθηκε ως εργατικό ατύχημα η περιπέτεια της κ. Κωνσταντίνας ΚΟΥΝΕΒΑ, η οποία δέχθηκε επίθεση από αγνώστους με καυστικό υγρό στο πρόσωπο. Η γυναίκα εξακολουθεί να νοσηλεύεται και ο Υπουργός Εργασίας κ. ΛΟΒΕΡΔΟΣ καλώς αναγνώρισε το γεγονός ως εργατικό ατύχημα και έδωσε παραχωρητήριο και κλειδί στην μητέρα της άτυχης γυναίκας.
Αν και πέρασαν όμως εννέα μήνες από την δολοφονία του αδελφού μας Αρχιφύλακα ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ Μιχαήλ που συνέβη την 5-3-2009 στη Νίκαια Πειραιώς, από Αλβανό λαθρομετανάστη, όταν ο αδελφός μας ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας, επιχείρησε να τον συλλάβει, αφού αυτός προηγουμένως είχε κάνει ληστεία σε Υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου η πολιτεία στην περίπτωση του δεν επιδεικνύει την ίδια ευαισθησία και συγκεκριμένα:

1) Μέχρι σήμερα δεν χορηγήθηκε στη χήρα ή την θυγατέρα του σύνταξη (Αρθρα 2 και 3 του Ν. 1897/1990).2) Δεν καταβλήθηκε μέχρι σήμερα το δικαιούμενο εφ’ άπαξ βοήθημα (Αρθρο 3 του Ν. 1897/1990)3) Μέχρι σήμερα η σύζυγος του δεν διορίστηκε στο Δημόσιο όπως προβλέπεται από το Νόμο (Αρθρο 18 του Ν. 3448/2006), αλλά ο σχετικός φάκελος εξακολουθεί να πηγαινοέρχεται μεταξύ Υπουργείου Οικονομικών και Υπουργείου Προστασίας του πολίτη, αν και από την τέως πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών μας είχε δοθεί η υπόσχεση ότι το θέμα θα ρυθμιζόταν ως τις Ευρωεκλογές.Εστω να ληφθεί υπ’ όψη ότι ο αδελφός μας άφησε εν ζωή γυναίκα και ανήλικο παιδί ηλικίας μόλις πέντε μηνών.
Αραγε ο αδελφός μας είναι παιδί ενός κατώτερου Θεού;Με την παρούσα παρακαλούμε όλους τους αρμόδιους και την ηγεσία των συναρμοδίων Υπουργείων να πράξουν το συντομότερο δυνατόν όλα όσα προβλέπονται από το Νόμο και να ενεργήσουν με την ίδια ευαισθησία που ενήργησε και η πολιτεία στην περίπτωση της κ. ΚΟΥΝΕΒΑ.

Τα αδέλφια,
Γεώργιος Σπανουδάκης
Μανόλης Σπανουδάκης»

Διαβάστε περισσότερα...