Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 04, 2009

Οff o off-shore Bουλγαράκης

Ο Γ.Βουλγαράκης ανακοίνωσε ότι με δική του πρωτοβουλία δε θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Βέβαια, όλοι όσοι είδαμε τις χθεσινές ειδήσεις , τον είδαμε να μας βεβαιώνει ότι θα είναι. Μάλλον δεν ήταν και πολύ δικιά του η πρωτοβουλία, αν το σκεφτούμε ψύχραιμα...
Το σημαντικό είναι ότι ο Καραμανλής , πετάει έξω επιτέλους κάποιον από τους ιδιαίτερα προκλητικούς υπουργούς του. Όχι μόνο γιατί η ατάκα του "ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό" σε σχέση με τη φοροδιαφυγή του με τις οφ-σορ εταιρείες του, έγινε το αρνητικό σήμα κατατεθεν της διακυβέρνησης, αλλά και για τις μπίζνες με την μονή Βατοπεδίου που έκανε η σύζυγός του.
Ας παίρνουνε σειρά και οι υπόλοιποι λοιπόν και ίσως η Νέα Δημοκρατία, αν δε σώσει την παρτίδα, ίσως σώσει την τιμή της. Έστω και αργά...

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

2 χρόνια άντεξε η κυβέρνηση του άπραγου Καραμανλή

Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Κ.Καραμανλής. Στο διάγγελμά του ο Κ.Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κρίση, τις προκλήσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα και τις αλλαγές που είναι απαραίτητες.Τα ίδια λόγια περι υπευθυνότητας ή ανευθυνότητας, σχεδίου κτλ. Λόγια που μάλλον δεν αγγίζουν πια κανένα.
Στην προεκλογική Δ.Ε.Θ. θα παιχτεί ένα μεγάλο μέρος των εκλογών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα βλέμματα στρέφονται προς το ΛΑ.Ο.Σ. και το αν θα συνασπιστεί με την καταρρέουσα κυβέρνηση Καραμανλή, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αυτοδυναμία και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δε συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ (κάτι που φαίνεται ως πολύ πιθανό σενάριο, καθώς υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δυο κομμάτων).
Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση, δε θα επαναλάβει τις επιδόσεις της τωρινής. Ας ελπίσουμε ότι προεκλογικά θα ακούσουμε σοβαρά στέρεα επιχειρήματα, ώστε οι πολίτες να μην κρίνουν βάσει μισαλλοδοξίας, αλλά βάσει προγραμμάτων. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για να γίνει αλλιώς...

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 01, 2009

Η νέα ταινία του Μοοre...



Ypoloipo

Διαβάστε περισσότερα...

Μichael Moore: Δώστε κι άλλα στις τράπεζες



Ypoloipo

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, Αυγούστου 30, 2009

Στοπ σε όπλα για το Ιραν

Oι Αρχές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, βρήκαν σε έλεγχο σε αυστραλέζικο πλοίο, μεγάλη ποσότητα όπλων.Τα παράνομα διακινούμενα όπλα ήταν βομβιδοβόλα, γεμιστήρες, πυροκροτητές και πυρομαχικά, αντί "μηχανικών εξαρτημάτων"που ήταν το επίσημο φορτίο. Η προέλευση των όπλων ήταν βορειοκορεάτικη.

Εννοείται ότι το φορτίο κατασχέθηκε, ενώ περαιτέρω έρευνες γίνονται μήπως συνδέεται με το περίφημο πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Διαβάστε περισσότερα...

Σλοβενία: Στήρiξη της Τουρκίας στην ΕΕ

Η Σλοβενία έκανε γνωστό ότι υποστηρίζει ''πλήρως'' την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση, έπειτα από μια συνάντηση στη Λιουμπλιάνα ανάμεσα στους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, τον Σλοβένο Σάμουελ Ζμπόγκαρ και τον Τούρκο Αχμέτ Νταβούτογλου.
Ο Τούρκος Υπουργός δήλωσε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι
πρόκειται για την ''ισχυρότερη ευρωπαϊκή υποστήριξη'' στην υποψηφιότητα της Τουρκίας να ενταχθεί στην ΕΕ.
Ο Ζμπόγκαρ ανακοίνωσε πως η Σλοβενία θα ανοίξει προσεχώς εμπορική αντιπροσωπεία στην Κωνσταντινούπολη.
Σήμερα Κυριακή ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον αρχηγό του σλοβενικού κράτους Ντανίλο Τουρκ και τον Πρωθυπουργό Μπόρουτ Πάχορ.

Διαβάστε περισσότερα...