Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 30, 2009

Προεκλογική τρομοκρατία

Χθες ένας φουκαράς στη Θεσσαλονίκη με ψυχολογικά προβλήματα, κλείστηκε σπίτι του και άρχισε να πετάει πέτρες στους περαστικούς. Ποια ήταν η απάντηση της αστυνομίας του Μαρκογιαννάκη και του Παυλόπουλου;

Έστησε μια καταπληκτική παρωδία της λέξης αστυνομία. Δεκάδες μέλη των ΕΚΑΜ, αναπτύχθηκαν γύρω από το σπίτι, με αλεξίσφαιρα, αυτόματα, μαύρες κουκούλες, kevlar κράνη, αλεξίσφαιρες ασπίδες. Αποκλείστηκε η περιοχή με περιπολικά, αλυσιδες αστυνομικών κτλ. Τύφλα να έχει το "Πολύ σκληρός για να πεθάνει νο 3"!

Όλες αυτές οι γελοιότητες για ένα παιδί που πετούσε πέτρες. Αυτή είναι η αντίληψη τρόμου που θέλει να δώσει η κυβέρνηση σχετικά με την ασφάλεια. Όλοι είναι δυνητικά τρομοκράτες και κινδυνεύουμε σε κάθε στιγμή. Ίσως την επόμενη φορά να ... αναπτύξει δυνάμεις της αντιτρομοκρατικής για κάποιον που θα πει τη λέξη μ*λ*κ* στο δρόμο.

Δεν είναι λάθος εκτίμηση. Είναι της Ν.Δ. κοσμοαντίληψη.
Προεκλογική υπενθύμιση της Ν.Δ. για το πως βλέπει τους πολίτες. Ας μην το ξεχάσουμε όταν φτάσουμε στις κάλπες.
Όταν μια κυβέρνηση, τη μια μέρα πιάνει "τρομοκράτες" 10 μέρες πριν τις εκλογές, αφού τους παρακολουθούσε ένα χρόνο, και αφού σε αυτόν τον ένα χρόνο γίνεται σωρεία επιθέσεων, την άλλη ο υφυπουργός της Μαρκογιαννάκης όταν ρωτήθηκε "αφού τους παρακολουθούσατε πως στο καλό μπήκε η βόμβα στην Κατσέλη;", απαντάει "ε, ήταν ένα τυχαίο γεγονός", την τρίτη ξεσηκώνει όλα τα ΕΚΑΜ για να συλλάβουνε έναν νεαρό που πετούσε πέτρες από το σπίτι του λόγω ψυχολογικών προβλημάτων, καταλαβαίνετε που φτάνει η κατάρρευση.
Άλλωστε μέχρι και ο Τράγκας χθες είπε "τα λεώ έξω από τα δόντια. Η Ν.Δ. θα συντριβεί και δεν της φταίει κανένας."
Η κυβέρνηση Καραμανλή φεύγει ευτυχώς για τον τόπο και δε θα τη νοσταλγήσει κανένας έντιμος άνθρωπος. Το θέμα πλέον έχει μετακινηθεί στο αν η διαφορά θα είναι πάνω από 6,5 μονάδες όπως λέγεται, στο αν θα μας έρθει η Ντορούλα κτλ.

Διαβάστε περισσότερα...