Παρασκευή, Φεβρουαρίου 27, 2009

Κουκουλοφόροι... άξιος ο μισθός σας

Επεισόδια σημειώθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης (26/2), μετά την πορεία διαφόρων οργανώσεων που έγινε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την επίθεση με χειροβομβίδα στο «Στέκι Μεταναστών» στα Εξάρχεια την περασμένη Τρίτη. Ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες εναντίον των γραφείων της εφημερίδας «Απογευματινή».
Οι κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες και έσπασαν τζάμια της εφημερίδας, ενώ προξένησαν και ζημιές σε 12 σταθμευμένα αυτοκίνητα συντακτών της εφημερίδας, έξω από την εφημερίδα. Οι ειδικοί φρουροί που εκτελούσαν υπηρεσία καταδίωξαν τους νεαρούς, πετώντας εναντίον τους χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Κατόπιν αυτών, οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν και σε διμοιρία των ΜΑΤ.
Λοιπόν επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, τέτοιες "δράσεις" κουκουλοφόρων, μόνο τρομοκρατικές μπορούν να χαρακτηρίζονται. Μάλιστα θα τις χαρακτηρίζαμε εως υποστηρικτικές των ανεγκέφαλων της "Σέχτας". Τέτοιες δράσεις μόνο στόχο έχουν να απομακρύνουν το λαό από τα μαζικά κινήματα, να τον αναγκάσουν να κλειστεί στο σπίτι του και μοιρολατρικά να βλέπει τις εξελίξεις από την τηλεόραση. Οι ανόητοι που πρωταγωνιστήσανε στο επεισόδιο, καταστρέφοντας τα αυτοκίνητα των εργαζομένων στην εφημερίδα, πήρανε την κοινή γνώμη με το μέρος τους; Μήπως αλλάξανε το "κακό σάπιο κατεστημένο"; Μήπως κάνανε κάποια πράξη ανδρείας; Ό,τι θα μπορούσε να κάνει και ένας καμμένος χούλιγκαν κάνανε. Μόνο άνθρωποι χωρίς αρχές και αξίες φίλιες στο κοινωνικό σύνολο ξεσπάνε στα τυφλά. ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΙΝΑΙ, ούτε επαναστάτες είναι (εναντίον των λαμαρινών;!), ούτε καν προσομοιάζουν με τα ιδανικά της αριστερής ιδεολογίας. Σε μια εποχή που οι λαοί προσπαθούν να απεγκλωβιστούν από την ασφυκτική αστυνόμευση, την καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών προς όφελος της "ασφάλειας", τα τσιράκια του συστήματος χτυπήσανε μια εφημερίδα! Ανεξάρτητα αν τον εκφράζει ή όχι κάποιον η πολιτική κατεύθυνση της εφημερίδας, δεν μπορεί να μην καταδικάσει την ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ, πυλώνα απαραίτητου για τη Δημοκρατία.
Συνεχίστε το έργο σας κουκουλοφόροι... άξιος ο μισθός σας!

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 25, 2009

Έκλεψαν 8 όπλα αστυνομικών από τα σπίτια τους, σε ένα μήνα !!!


Αλλεπάλληλες κλοπές υπηρεσιακών όπλων αστυνομικών σημειώθηκαν στην περιοχή του Λεκανοπεδίου από τις 20 Ιανουαρίου έως και τις 18 Φεβρουαρίου και κατά βάση σε περιοχές του Δήμου της Αθήνας Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θύματα των διαρρηκτών είναι τρεις ειδικοί φρουροί της ΕΛ.ΑΣ., τρεις αστυφύλακες και ένας ανθυπαστυνόμος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως αν και υπήρχαν εμφανή ίχνη διάρρηξης στα επτά διαμερίσματα, οι δράστες περιορίστηκαν να αφαιρέσουν μόνον τα όπλα των αστυνομικών που υπήρχαν σε αυτά. Πρόκειται για υπηρεσιακά πιστόλια τύπου USΡ, Βrowning και Colt 9 χιλιοστών, καθώς και ένα πιστόλι Ζastawa. Την υπόθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς όλες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν ότι πρόκειται για μία ανοικτή απειλή προς το Σώμα των αστυνομικών από τρομοκρατική οργάνωση. Όπως γράφουν σήμερα τα ΝΕΑ για την υπόθεση έχουν ενημερωθεί ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Αναθεωρεί η Moody's την προοπτική των ελληνικών ομολόγων

Από θετική σε σταθερή αναθεώρησε, σήμερα, ο διεθνής Οίκος την προοπτική των ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία βαθμολογούνται με Α1. «Η αλλαγή της προοπτικής υποδηλώνει την άποψη της Moody's ότι η πιστοληπτική ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης δικαίως αξιολογείται με τη βαθμολογία Α1 και ότι το ενδεχόμενο αναβάθμισής της στη βαθμίδα Aa είναι μάλλον απίθανο εντός των ερχόμενων 12-18 μηνών» επεσήμανε ο Άρνολντ Μέιρς, ανώτατος Αντιπρόεδρος του Τμήματος Κινδύνου Χώρας της Moody's.
Ο διεθνής Οίκος αναγνωρίζει ότι η διεθνής ύφεση που πλήττει τη διεθνή οικονομία έχει αρχίσει να πλήττει και την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την «κάμψη» της αναπτυξιακής πορείας και την άνοδο των δεικτών του δημόσιου χρέους. Η αναθεώρηση αυτή, πάντως, δεν επηρέασε τα ελληνικά ομόλογα. Το spread (η διαφορά απόδοσης του ελληνικού δεκαετούς από το αντίστοιχο γερμανικό) είναι στις 237 μονάδες βάσης, ελαφρά μειωμένο από χθες.
http://new.enet.gr

Διαβάστε περισσότερα...

Εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην Ξάνθη

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα κάρτα απεριορίστων διαδρομών ;

του Γιάννη Πετρουλάκη απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 24/2/2009
Εντοπίστηκε στο http://mementumvivere.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα...

Η Ώρα της Γης – Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, 20:30


Στις 20:30 το Σάββατο 28 Μαρτίου 2009, πόλεις και χωριά σε ολόκληρο τον κόσμο θα σβήσουν τα φώτα τους για μία ώρα – την Ώρα της Γης – στέλνοντας ένα δυνατό παγκόσμιο μήνυμα ότι όλοι μαζί μπορούμε να δράσουμε ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη.
Κατά τη διάρκεια της Ώρας της Γης 2009, που ελπίζουμε πως θα είναι το μεγαλύτερο συμμετοχικό γεγονός στον κόσμο, ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε περισσότερες από 1000 πόλεις θα σβήσουν τα φώτα τους, στέλνοντας ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου λίγους μήνες πριν την Παγκόσμια Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα στην Κοπεγχάγη το 2009, ότι χρειαζόμαστε τη δέσμευσή τους για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, για το βραχυπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος του πλανήτη.
Το πρώτο βήμα είναι τόσο εύκολο όσο το να σβήσετε ένα φως.
Εμείς στο blog μας ήδη έχουμε δεξιά το ενημερωτικό widget. Eσείς;

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 23, 2009

Πολεοδομία Θεσ/νικης,Πανόραμα και Άνθιμος

Βρήκαμε μια ενδιαφέρουσα ανάρτηση της οποίας το σύνδεσμο παραθέτουμε.
Κάποιες λεπτομέρειες, όντως μας δημιουργούν απορίες... Θα θέλαμε μια επίσημη απάντηση τόσο από το Δήμο, όσο και από την Πολεοδομία και την Εκκλησία... Επίσης θα θέλαμε το σχόλιό σας

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στα πλαίσια εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την Ελληνική επιχείρηση «ΕΒΙΚ Α.Ε.» για τη διακίνηση προϊόντος της, ήτοι λιαστής τομάτας, στις συσκευασίες των οποίων βρέθηκαν κομμάτια σύρματος.
Πρόκειται για λιαστές τομάτες με τα κάτωθι χαρακτηριστικά :

  • «Τοματάκι λιαστό "Βιολογικός Κύκλος" ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 150 g, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.01.2010 και αριθμό παρτίδας ΙΑΝ10/777.
  • «Τοματάκι λιαστό "Ήλιος & Γη" ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 150 g, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.01.2010 και αριθμό παρτίδας ΙΑΝ10/777.
  • «Τοματάκι λιαστό ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 10 kg, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.12.2010 και αριθμό παρτίδας IAN10/777
  • «Τοματάκι λιαστό ΒΙΟ», σε συσκευασίες των 10 kg, με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από 31.12.2010 και αριθμό παρτίδας Δ0777. Η συνολική ποσότητα διακίνησης των ανωτέρω παρτίδων είναι 540 kg.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε από την «ΕΒΙΚ ΑΕ» την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιούν.

Διαβάστε περισσότερα...

Mερικά ερωτήματα για την απόδραση...

... τα οποια κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.
1. Πού είναι τα υπόλοιπα λεφτά της απαγωγής Μυλωνά;
2. Μήπως ακολουθήσουνε συλλήψεις κατα Κρήτη μεριά;
3. Τί σχέση έχει η απαγωγή Μυλωνα και η απαγωγή Παναγόπουλου;
4. Είναι δυνατον να εγινε deal μεταξυ Παλαιοκωστα-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ για απελευθερωση Παναγοπουλου;
5. Πού είναι αραγε τα λεφτα της απαγωγης Παναγοπουλου;
6. Γιατί δεν εγινε χρηση βομβιδων κρότου-λαμψης κατα την απόδραση από τους φρουρούς;
7. Γιατί τα ρανταρ δεν κήρυξαν το ελικοπτερο "emergency", καθώς πτήσεις κάτω των 2000 ποδών απαγορεύονται;

Ο χρόνος θα μας δώσει ίσως απαντήσεις...

Διαβάστε περισσότερα...

Η δήλωση της μέρας

του Ηλία Πετρουλάκη απο την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 21/2/2009
εντοπίστηκε στο http://mementumvivere.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Και επειδή ΔΕ ξεχνάμε τον Αλέξη...

Καταπέλτης για τους ειδικούς φρουρούς το βούλευμα για τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Η παρέα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου δεν είχε καμία σχέση με τα άτομα που είχαν ρίξει μπουκάλι κατά του περιπολικού στο οποίο επέβαιναν οι δύο ειδικοί φρουροί, όπως προκύπτει από το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και το οποίο απορρίπτει τις προσφυγές κατά της προσωρινής τους κράτησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα, το δικαστικό συμβούλιο τονίζει ότι από κανένα στοιχείο της ανάκρισης δεν προέκυψε η σχέση μεταξύ των προσώπων που πέταξαν το μπουκάλι και των ατόμων που βρέθηκαν λίγο αργότερα στις οδούς Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Ακόμη, προσθέτει ότι δεν προκύπτει ότι τα άτομα αυτά αποτελούσαν ομάδα.
Αντίθετα, βάσει των καταθέσεων οκτώ αυτοπτών μαρτύρων, οι ειδικοί φρουροί, που θα παραμείνουν προφυλακισμένοι, προκαλούσαν όσους βρίσκονταν στο σημείο με υβριστικές φράσεις και χειρονομίες.
Επίσης, αναφέρεται ότι οι δύο κατηγορούμενοι έδρασαν αντίθετα προς τις εντολές του Κέντρου Αμεσης Δράσης και ότι ο ειδικός φρουρός «ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» έβγαλε το όπλο του και στόχευσε προς το μέρος των ανηλίκων και των ατόμων που βρίσκονταν πίσω τους.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Αυτή θα είναι η απόδραση ...

της επόμενης φοράς του Παλαιοκώστα.

Την πρώτη φορά το ελικόπτερο προσγειώθηκε στη φυλακή και τον επιβίβασε. Τη δεύτερη του έριξε ανεμόσκαλα και ανέβηκε (αυτό κι αν είναι εφε)! . Το blog μας σας αποκαλύπτει την επόμενη απόδραση του Β.Παλαιοκώστα.
Καθώς θα τον μεταφέρουν σε κάποιο νοσοκομείο, οι συνεργοί του με ένα ελικόπτερο πάλι , θα γατζώσουνε το ασθενοφόρο και θα τους πάρει και θα ... τους σηκώσει. Φυσικά σε αυτή την περίπτωση "ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ", πάλι δεν θα υπάρχει ούτε καν μια χειροβομβίδα κρότου λάμψης για να τον ζαλίσουν και να τον συλλάβουν. Ίσως να μην περισσεύουν οι κρότου-λάμψης, καθώς οι 15χρονοι πριν μερικούς μήνες, μάλλον εξάντλησαν το απόθεμα των ειδικών φρουρών! Το ελληνικό κράτος για άλλη μια φορά θα ετοιμαστεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο , αν έχει μείνει καθόλου από αυτό το ρημάδι το κόκκαλο. Γελάστε άφοβα κι ας μας παρακολουθούν...

Διαβάστε περισσότερα...