Παρασκευή, Ιουλίου 17, 2009

100 χρόνια κλείνει η AUDI



100 χρόνια ζωής κλείνει η AUDI και οι γιορτές στο Ingolstadt, κοντά στο Μόναχο, ξεκινάνε σήμερα. Μάλιστα σε μια δύσκολη εποχή για τις αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως, η Ανγκελα Μερκελ, θα είναι αυτή που θα δώσει την έναρξη των εορτασμών, με το συμβολισμό να είναι αναπόφευκτος.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο φονικός ιός και μερικά γιατί


Στην Βρετανία χθες ανακοινώθηκε ότι οι θάνατοι από τον ιο ανήλθαν σε 29 , τη στιγμή που μόλις τη Δευτέρα ήταν 17. Μάλιστα ανακοινώθηκε ότι αναμένεται τους επόμενους μήνες το ένα τρίτο του πληθυσμού της χώρας να προσβληθεί, ενώ οι πιθανοί θάνατοι θα ανέλθουν στις 20.οοο εως 65.000.


Μερικά γιατί

Αναρωτιόμαστε τι θα γίνει στη χώρα μας από Οκτώβριο. Αναρωτιόμαστε αν ελέγχονται με θερμικές κάμερες όλα τα σημεία εισόδου στη χώρα επισκεπτών, και εκτός των αεροδρομίων. Αναρωτιόμαστε αν ελέχονται οι επιβάτες των πλοίων, των λεωφορείων και των αυτοκινήτων σε λιμάνια και τελωνεία αντίστοιχα. Αναρωτιόμαστε αν αξίζει το χρήμα του τουρισμού το πιθανό ρίσκο. Αναρωτιόμαστε γιατί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ο Ο.Η.Ε. δεν κηρύξανε τις χώρες που εντοπίστηκε ο επικίνδυνος ιός στην αρχή σε καραντίνα. Κανένας έξω-κανένας μέσα. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο χρόνος διάρκειας της γρίπης είναι 7-8 μέρες με μια καραντίνα 14 ημερών και τα αντίστοιχα μέτρα στο εσωτερικό αυτών των χωρών, το πρόβλημα θα είχε λυθεί, ενώ και οι οικονομικές συνέπειες από αυτήν την απομόνωση θα ήταν πολύ μικρότερες από αυτές που έρχονται...

Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα για πετρέλαιο από Τουρκία

Σύμφωνα με το κυπριακό κανάλι Sigma, τουρκικό κυβερνητικό διάταγμα που εξουσιοδοτεί την τουρκική κρατική εταιρία πετρελαίου (ΤΡΑΟ) να πραγματοποιήσει έρευνες στην περιοχή εκτός των τουρκικών χωρικών υδάτων, στην ανατολική Μεσόγειο, κοντά στην Κύπρο, τέχθηκε από χθες σε ισχύ, σύμφωνα με την Εφημερίδα της Τουρκικής Κυβέρνησης.
Η ανακοίνωση τον περασμένο μήνα εκ μέρους της Κύπρου ότι θα προχωρήσει σε έρευνες για πετρέλαιο στην περιοχή είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Αγκυρας.
''Ο τουρκοκυπριακός λαός έχει δικαιώματα στην περιοχή. Δεν μπορείτε να το αγνοείτε αυτό. Και η Τουρκία επίσης έχει δικαιώματα και συμφέροντα εκεί. Η πρόθεσή μας να τα προστατεύσουμε είναι γνωστή σε όλους,'' είχε δηλώσει τότε ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου των Εξωτερικών Μπουράκ Οζούγκεργκιν.

Διαβάστε περισσότερα...

Τί είναι το "χρηματιστήριο ρύπων";

Όταν υπογράφηκε το πρωτόκολλο του Κιότο, προέβλεπε μείωση κατα 8% των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Έτσι δημιουργήθηκε ένα "χρηματιστήριο ρύπων" το οποίο λειτουργεί με τον παρακάτω τρόπο:
Τα κράτη κατανέμουν δικαιώματα ρύπων στις επιχειρήσεις που επιβαρύνουν το περιβάλλον, τα οποία τους επιτρέπουν την εκπομπή συγκεκριμένης ποσότητας ουσιών. Αν κάποιες απο αυτές ξεπεράσει αυτό το όριο, πρέπει να αγοράσει περισσότερα διακιώματα από κάποια άλλη που δεν τα χρειάζεται. Με αυτόν τον τρόπο υπολογίζουν ότι επιτυγχάνεται ενα πλαφόν στις εκπομπές αερίων ρύπων.
Μάλιστα η Ελλάδα υπογράφωντας το Πρωτόκολλο του Κιότο, δεσμεύτηκε για μείωση των εκπομπών αερίων κατά την περίοδο 2008-2012 στο 25% σε σχέση με τις εκπομπές της κατά το έτος υπογραφής της.
Αν και δε νομίζουμε ότι έτσι λύνεται το πρόβλημα του θερμοκηπίου, ίσως να αποτελεί το πρώτο βήμα χαλιναγώγησης της άκρατης μόλυνσης που επιφέρει η ... πολυπόθητη ανάπτυξη.

Διαβάστε περισσότερα...

Η ΗΕLLAS SAT στον Κέχρο

Υπηρεσίες δορυφορικού Διαδικτύου μπορούν να απολαμβάνουν από τις 13 Μαρτίου, οι κάτοιξοι του δήμου Κέχρου στην ορεινή Ροδόπη, καθώς στην περιοχή η HELLAS SAT εγκατέστησε σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών, πιλοτικά τερματικό εξοπλισμό παροχής δορυφορικού ιντερνετ. Με την τεχνολογία αυτοί οι νέοι εκεί θα μπορούν με ένα φορητό υπολογιστή να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες χωρίς κωδικούς και άλλες απαιτήσεις. Έτσι οι κάτοικοι, ως επι το πλείστον Πομάκοι, θα έχουν πρόσβαση σε δορυφορικές υπηρεσίες, όπως τηλεϊατρική , τηλεδιοίκηση, βιβλιοθήκες και πανεπιστήμια.
Μακάρι το μέτρο να επεκταθεί και σε άλλες ακριτικές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Ιουλίου 16, 2009

H Ελλάδα σήμερα με μια ατάκα


Διαβάστε περισσότερα...

Αποκλεισμός λατομείου από κατοίκους της Καλλιθέας Θεσσαλονίκης

Σε αποκλεισμό του δρόμου που οδηγεί σε λατομείο που λειτουργεί στην περιοχή τους προχώρησαν οι κάτοικοι της Καλλιθέας του Δήμου Μεσαίου Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι ζητούν καλύτερες συνθήκες λειτουργίας του λατομείου, καθώς, όπως αναφέρουν υπάρχει μεγάλη υποβάθμιση του περιβάλλοντος στην περιοχή τους.

Διαβάστε περισσότερα...

ΔΗΛΩΣΗ Χ.Καστανίδη για Ε.Υ.Π.

Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, σχετικά με την τοποθέτηση νέου διοικητή της ΕΥΠ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Ο υπουργός Εσωτερικών και η κυβέρνηση γνωρίζουν καλά τους λόγους για τους οποίους αντικατέστησαν τον μέχρι τώρα διοικητή της ΕΥΠ. Προκύπτουν τεράστια ερωτηματικά για την απόφαση της κυβέρνησης, ιδιαίτερα αν ληφθούν υπόψη ο χρόνος κατά τον οποίο λαμβάνεται και οι συνθήκες που διαμορφώνονται μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις και διαρροές. Σε ό,τι αφορά τον νέο διοικητή της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, υπενθυμίζω ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος, ως δικαστικός λειτουργός, μεταξύ άλλων υποθέσεων, χειρίστηκε την κρίσιμη υπόθεση των υποκλοπών, για την οποία κανένα στοιχείο η έρευνά του δεν ανέδειξε, σε αντίθεση με την έρευνα ολίγων εβδομάδων της ΑΔΑΕ, που προσέφερε πολύ περισσότερα. Φοβάμαι ότι ο κομματικός τρόπος, με τον οποίο διαχειρίστηκε τις υποθέσεις αυτές, θα μεταφερθεί και στη νέα υπηρεσία, που από σήμερα διοικεί, συνεχίζοντας έτσι την παράδοση του προκατόχου του."
salonicapress

Διαβάστε περισσότερα...

TO MEGA καλεί Μπακογιάννη...

... για να μας μιλάει λέγοντας τις απίστευτες γενικότητες. Μας ενημέρωσε ότι ο πρωθυπουργός κρίνει τους υπουργούς, ότι ο πρωθυπουργός κρίνει ότι παράγει έργο, ότι οι πολίτες ξέρουν να αξιολογούν και ότι κρίνεται από την κοινωνία. Επίσης μάθαμε ότι είναι μια πολυάσχολη γυναίκα. Επίσης σε ερώτηση για τον Μπερλουσκόνι, τί απάντησε ;
"Ο κύριος Μπερλουσκόνι μας είχε τραπέζι με τρια χρώματα μακαρόνια. Μας είπε μάλιστα ότι είναι τα χρώματα της τρίχρωμης σημαίας της Ιταλίας. Και μάλιστα από τρεις περιοχές της Ιταλίας. Είναι σπάνιο ένας πρωθυπουργός να ασχολείται με τόσες λεπτομέρειες, από τα πιο μεγάλα ως τα πιο μικρά".
Μιλάμε για ένα σαραντάλεπτο αφιέρωμα στο απίστευτο κενό.

Ούτε μια ερώτηση πίεσης για τα θέματα του ... ασήμαντου υπουργείου εξωτερικών, που όλα πάνε κατα εωσφόρου. Τούρκος διοικητής στη Λάρισα για τις αεροπορικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ (και κατα σύμπτωση και των ελληνικών) τη στιγμή που πάνω από τους Φούρνους , το Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι γίνονται εξομοιώσεις βομβαρδισμού από τα 400 μέτρα ύψος πάνω από τα κεφάλια των εκεί κατοίκων και της στρατιωτικής φρουράς,καθημερινά.
Καμία πιεστική ερώτηση για την κατάργηση της βίζας από την Ε.Ε. για τα Σκόπια, με τους σκοπιανούς να ταξιδεύουν με το διαβατήριο να αναγράφει "REPUBLIC OF MACEDONIA" , σε όλες τις χώρες της Ε.Ε. και εννοείται και στην Ελλάδα.
Βέβαια τι να καταλάβει η Ντορούλα όταν μόνη της και για λόγους "μεγαλοψυχίας" όπως είπε , προσγείωσε αεροσκάφος στο ελληνικό αεροδρόμιο της Κέρκυρας με διακριτικά "Republic of Macedonia"; Έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Κέρκυρα ήταν μια μεγάλη επιτυχία, γιατί αφήνοντας το σκοπιανό αεροσκάφος να προσγειωθεί, "συνεχίστηκε ο διάλογος"!!! Δηλαδή χάρη μας κάνανε εν τέλει οι Σκοπιανοί. Είναι δυνατον αυτός ο άνθρωπος να είναι στο τιμόνι των Εξωτερικών Υποθέσεων του κράτους;
Καμιά ερώτηση για την εδώ και ενάμισι χρόνο υπόγεια προσυμφωνία στο όνομα ΄"Δημοκρατία της Βόρειας (Άνω) Μακεδονίας"!!! Ο Μακεδόνας -ανύπαρκτος σε όλα-Κωστάκης και στο συγκεκριμένο θέμα απέχει. Αν στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι αυτή είναι η επόμενη αρχηγός, τότε το πρόβλημα είναι μεγάλο, πολύ μεγάλο.


Υ.Γ. Κύριοι Χασαπόπουλε και Τάκη, τα θερμά μας συγχαρητήρια για την υπέροχη , διαφωτιστική, πιεστική για τη Ντόρα συνέντευξη. Η δημοσιογραφική σας επάρκεια πραγματικά πρέπει να διδάσκεται στα πανεπιστήμια. Για σκεφτείτε το...

Διαβάστε περισσότερα...