Παρασκευή, Μαρτίου 27, 2009

"Θυμάστε το σκάνδαλο με τις υποκλοπές της Vodafone; Ξεχάστε το"

"Άκυρη κρίνει η ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την απόφαση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, με την οποία είχε επιβληθεί πρόστιμο 76 εκατ. ευρώ στη Vodafone για την υπόθεση των υποκλοπών.
Η απόφαση, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψης της... ολομέλειας και αναμένεται να δημοσιευθεί το προσεχές διάστημα. Το ΣτΕ έκρινε ότι η απόφαση της ΑΔΑΕ είναι άκυρη γιατί ελήφθη από τα μέλη της σε συνεδρίαση που δεν ήταν δημόσια και με δεδομένο ότι εσχάτως προσαρμόστηκε στην ελληνική νομοθεσία η κοινοτική σύμβαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου, η οποία και προβλέπει ότι οι Σύμβουλοι Επικρατείας έχουν δικαίωμα ελέγχου στις αποφάσεις των Ανεξάρτητων Αρχών.
Κατά συνέπεια επιστρέφει ο φάκελος της Vodafone στην ΑΔΑΕ , προκειμένου να εκδοθεί νέα απόφαση για το ύψος του προστίμου. Δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι δεν υπάρχει ζήτημα μη επιβολής προστίμου, αλλά ενδέχεται να αναπροσαρμοστεί το ύψος του. Ωστόσο υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι υποστηρίζουν πως ενδέχεται να ανοίξει νέος κύκλος καταθέσεων για την υπόθεση των υποκλοπών.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΜΕΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ,
ΕΝΩ Η ΥΠΟΘΕΣΗ,ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ...ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ,ΑΝΟΙΓΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ,ΚΑΘΩΣ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ,ΔΕΝ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΝ ΠΟΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΑΣ...
ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗ ΦΥΣΙΚΑ...ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ...
prezatv

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Ομπάμα εναντίον Κυπρίων;

"Τουρκική παρουσία” βαφτίστηκε η παράνομη στρατιωτική κατοχή της Βόρειας Κύπρου από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις από το νέο(;) βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ. Αυτό είπε στην ακρόαση του στο αμερικανικό Κονγκρέσσο όταν ρωτήθηκε σχετικά, σαφέστατη ένδειξη του τρόπου με τον οποίο ο ίδιος και ίσως και σημαντικό τμήμα της νέας αμερικανικής Κυβέρνησης, αντιμετωπίζει τη διχοτόμηση της Κύπρου και την παράνομη παρουσία των κατοχικών τουρκικών δυνάμεων.
newsblog
To ότι επί Καραμανλή-Ντόρας, η Ελλάδα εχει υποχωρήσει σε ρόλο θεατή στις κατ'επανάληψη εχθρικές δηλώσεις διαφόρων, το έχουμε αντιληφθεί όλοι. Ούτε το ελάχιστο να προχωρήσει σε διατύπωση διαβημάτων ή σε μια δήλωση καταδίκης δεν κάνει το κουρασμένο δίδυμο, που τα προηγούμενα χρόνια έβαζε τις πρεσβείες να ασχολούνται με θέματα όπως η στήριξη του Σάκη και της Καλομοίρας στη Eurovision!

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν η ΚΕΔΚΕ ξεφεύγει… Ζητά την επιβολή τέλους υπέρ των Δήμων στους λογαριασμούς κινητών και σταθερών τηλεφώνων

Η απώλεια του τέλους παρεπιδημούντων φαίνεται ότι έχει στοιχίσει πολύ ακριβά στην ΚΕΔΚΕ και της έχει θολώσει την κρίση, αλλιώς δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ότι ζητά την επιβολή φόρου - δημοτικού τέλους στους λογαριασμούς σταθερής και κινητής τηλεφωνίας! Δηλαδή, ο κάθε χρήστης σταθερού ή κινητού τηλεφώνου θα πληρώνει κάθε χρόνο στο Δήμο της περιοχής του ένα ποσό που η ΚΕΔΚΕ εκτιμά ότι πρέπει να είναι 5 ευρώ για κάθε σύνδεση σταθερού τηλεφώνου και 2,5 ευρώ για κάθε σύνδεση κινητού τηλεφώνου. Δηλαδή, στην προσπάθεια για την αναζήτηση μίας νέας μορφής χρηματοδότησης των Δήμων, ξαναστρεφόμαστε στον πολίτη και του ζητάμε να βάλει το χέρι στην τσέπη, κύριοι της ΚΕΔΚΕ; Αλήθεια, με την αιτιολογία της “χρήσης και διέλευσης” του υπεδάφους θα χρεώσετε το τέλος στους λογαριασμούς κινητών τηλεφώνων; Αφήστε επιτέλους τους πολίτες - δημότες να πάρουν μία ανάσα…

Διαβάστε περισσότερα...

Νεο περιστατικό με τράπεζα

Στα όρια της απόγνωσης έφτασε πριν από λίγες μέρες μία 40χρονη Βολιώτισσα, βιώνοντας τι σημαίνει ασυδοσία των Τραπεζών.

Η 40χρονη Ε.Κ. απολύθηκε τέλος του χρόνου από την εταιρία που εργάζονταν. Όταν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την απόλυσή της, της δόθηκε η αποζημίωση που δικαιούνταν με επιταγή την οποία έπρεπε να εισπράξει από τη Citibank. Η 40χρονη απευθύνθηκε αμέσως στο υποκατάστημα της Citibank στο Βόλο για να εισπράξει τα χρήματα. Έμεινε ωστόσο “στήλη άλατος”, όταν ούτε λίγο ούτε πολύ ο υπάλληλος που ανέλαβε να την εξυπηρετήσει τής έκανε σαφές ότι δεν μπορεί να εκταμιεύσει τα χρήματα, διότι δεν είναι πελάτης της τράπεζας. Η ίδια, αμήχανη, προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι το μόνο που ήθελε και δικαιούνταν ήταν το ποσό της αποζημίωσής της, αφού ο εργοδότης της είχε συναλλαγές με τη συγκεκριμένη τράπεζα και από εκεί θεώρησε καλό να την πληρώσει. “Οι διαπραγματεύσεις” τελικά έκαμψαν την 40χρονη, που υπολόγισε ότι για να εκταμιεύσει από άλλη τράπεζα την επιταγή θα επιβαρύνονταν οικονομικά και, επιπλέον, ρευστό στα χέρια της θα έπαιρνε τρεις μέρες μετά. Έτσι άνοιξε λογαριασμό, καταθέτοντας 50 ευρώ, που είναι το πλαφόν γι’ αυτό.


Η εκταμίευση έγινε, η 40χρονη πληρώθηκε την αποζημίωσή της, όμως η ταλαιπωρία της από τη συγκεκριμένη τράπεζα δεν σταματά εδώ.

Επειδή δεν χορηγείται βιβλιάριο καταθέσεων, η 40χρονη έδωσε τα στοιχεία της για να της αποσταλεί - όπως της είπαν από την Τράπεζα- από την Αθήνα η κάρτα του λογαριασμού που άνοιξε στη Citibank με το ποσό των 50 ευρώ. Αντί της κάρτας του λογαριασμού, η τράπεζα απέστειλε μία πιστωτική, όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων κάρτα, χωρίς όμως να το διευκρινίζει σε κανένα από τα παραστατικά της.

Ανυποψίαστη η 40χρονη γυναίκα μετέβη πριν από λίγες μέρες στο υποκατάστημα του Βόλου, προκειμένου να κάνει ανάληψη τα 50 ευρώ για να κλείσει το λογαριασμό. Μόλις όμως αντιλήφθηκε ότι η κάρτα είναι πιστωτική, διαμαρτυρήθηκε στο ταμείο, εξηγώντας τι έχει συμβεί και υπογραμμίζοντας ότι θέλει να κλείσει τον λογαριασμό. Επέστρεψε τα 50 ευρώ και έφυγε ανυποψίαστη, έχοντας την αίσθηση ότι όλα έχουν τελειώσει. Πριν από δύο ημέρες... η τράπεζα τις απέστειλε λογαριασμό... χρεώνοντάς την με 7 ευρώ... έξοδα ανάληψης... για τα δύο λεπτά χρόνου που μεσολάβησαν από την ανάληψη και την επανακατάθεση...

Και όλα αυτά την ώρα που η πολιτεία και τα αρμόδια υπουργεία αναζητούν τρόπους για να θέσουν ελεγκτικούς μηχανισμούς, προκειμένου οι τράπεζες να μη λειτουργούν κατά το δοκούν...



Δώστε τους κι άλλα από τα λεφτά των φορολογουμένων για να συνεχίσουν ακάθεκτοι τη ... στήριξη της οικονομίας μας!

Διαβάστε περισσότερα...

Ποδόσφαιρο με κοινωνική ευαισθησία


Για τέταρτη συνεχή χρονιά, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σας προσκαλούν σε ένα ποδοσφαιρικό τουρνουά αλληλεγγύης. Τη Δευτέρα 6 Απριλίου, στο γήπεδο ποδοσφαίρου Βριλησσίων (τέρμα Κισσάβου) στις 15.00, θα πραγματοποιηθούν δύο ποδοσφαιρικοί αγώνες με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων των ΓΧΣ κατά του υποσιτισμού. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 5 ευρώ.


Στον πρώτο, στις 15.00, θα αγωνιστούν οι Επίλεκτοι ΕΠΣΑΝΑ με τους Επίλεκτους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα (Α. Τζόρβας, Ο. Καρνέζης, Δ. Φελέκης, Θ. Τριποτσέρης, Σ. Αμανατίδης)

και

στον δεύτερο στις 17.15, θα αγωνιστούν οι Φίλοι Βαζέχα (Κ. Βαζέχα, Γρ. Γεωργάτος, Γ. Δώνης, Γ. Βάντσικ, Β. Τσιάρτας, Μ. Δομάζος, Σ. Αποστολάκης, Ντ. Μπατίστα, Χ.Ρ. Ρότσα, Θ. Παχατουρίδης, Ν. Νιόπλιας, Δ. Σαραβάκος, Κ. Φρατζέσκος, Σπ. Μαραγκός, Στ. Μανωλάς, Η. Ατματζίδης, Λ. Βόκολος, Τ. Φύσσας) εναντίον της Μεικτής δημοσιογράφων (Μ. Σακελλαρόπουλος, Π. Παπαδημητρίου, Ν. Κατσαρός, Γ. Θειακός, Μ. Τσώχος, Σ. Κωσταβάρας, Α. Σόμογλου, Κ. Καψιμάλης, Γ. Μαχιμάρης, Στ. Σιαφάκας, Σ. Καλλέργης, Δ. Κωνσταντινίδης, Δ. Βαρβαρέσος, Μ. Σφακάκης, Δ. Δανίκας, Β. Μπακόπουλος, Λ. Ξενόπουλος, Γ. Κουριδάκος, Ν. Παγιωτέλης, Γρ. Παπαβασιλείου, Β. Πήχας, Κ. Ντάλτας, Π. Διαμαντόπουλος).

Όσοι επιθυμούν να αγοράσουν εισιτήρια και να ενισχύσουν με αυτόν τον τρόπο τη δράση των Γιατρών Χωρίς Σύνορα μπορούν να απευθυνθούν στα ακόλουθα καταστήματα:

Electronet Kostika Market, Αμανατίδης, Γιατροί Χωρίς Σύνορα, Sentra FM (ΕΘΝΟΣ), Γραφεία ΕΠΣΑΝΑ



Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση: "Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ"

Την Τρίτη 31 Μαρτίου 2009 και ώρα 16:30-21:00 στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα:"Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ" .
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το ΙΣΤΑΜΕ-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ και τον Τομέας Παιδείας του ΠΑΣΟΚ . Θα συμμετάσχουν ομιλητές όπως οι πανεπιστημιακοί Γ.Σωτηρέλης, Ν. Μαραβέγιας, Ν.Σταυρακάκης,Α. Μήτσος, Σ.Κάτσικας, Γ.Καλογήρου , Ε.Πολίτης και η Helga Novotny (Aντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας)

  • 1ο Τραπέζι διαλόγου (16:30 - 18:00)
" Η διοικητική αυτοτέλεια και λειτουργική αναβάθμιση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων",
  • 2ο Τραπέζι διαλόγου (18:30 - 21:00)
"Σύνδεση των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων με την Κοινωνία και την Οικονομία"
Θα ακολουθήσει συζήτηση .

Διαβάστε περισσότερα...

Η κυνηγετική ομοσπονδία ακούει;

Με μεγάλη μας λύπη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του κυνηγετικού συλλόγου «Άρτεμις» της περιοχής της Ηλείας να ρίξει ‘φόλες’ στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως προκειμένου να σκοτωθούν οι αλεπούδες (και όχι μόνο, βέβαια..!) και να μπορούν οι κυνηγοί να κυνηγήσουν ανενόχλητοι τα θηράματα τους το επόμενο φθινόπωρο.
Το πρόσφατο παράδειγμα της Λίμνης Ευβοίας με τον δηλητηριασμό πολλών ζώων και πουλιών μας δημιουργεί ανησυχίες για το μέλλον της πανίδας της χώρας μας. Αναρωτιώμαστε... έχουν δικαίωμα οι κυνηγετικοί σύλλογοι να αποφασίζουν, εν όψει του δικού τους αποκλειστικά συμφέροντος, να σπείρουν τον θάνατο κατά τέτοιο τρόπο και να θέτουν σε κίνδυνο την ισορροπία του οικοσυστήματος; Μας δημιουργεί επίσης αφάνταστη θλίψη η έλλειψη συμπόνιας για τα άλλα ζωντανά πλάσματα της φύσης που, χωρίς να φταίνε σε τίποτε, καταδικάζονται να πεθάνουν μέσα σε φρικτούς πόνους. Ποιος τους δίνει το δικαίωμα να γίνονται δήμιοι κατά τέτοιο φρικτό και απάνθρωπο τρόπο; Επειδή δηλαδή τα ζώα αυτά τους δημιουργούν πρόβλημα στην άσκηση του χόμπι τους πρέπει να τα αφανίσουν; Ο άνθρωπος έχει αποδειχθεί το πλέον επιβλαβές ζώο της φύσης... Τι θα έπρεπε να γίνει σ`αυτή την περίπτωση;
Απευθυνόμαστε σε σας, ούτως ώστε να λάβετε γνώση του θέματος (αν ίσως δεν το γνωρίζετε) και να επιληφθείτε αυτού. Πρέπει κάποτε η πολιτεία να λάβει αυστηρότερα μέτρα προκειμένου να αποτρέπονται τέτοιες πρακτικές. Κάθε κράτος έχει χρέος να προστατεύει τον φυσικό πλούτο του και να επαγρυπνεί για την διατήρηση της Ζωής σε όλες τις μορφές της.
Κάνουμε έκκληση στα αισθήματα συμπόνιας, καθήκοντος και εσωτερικής ευθύνης απέναντι σε όσα μας έχει εμπιστευθεί ο Θεός πάνω στον πλανήτη μας, που ελπίζουμε ότι σας χαρακτηρίζουν, προκειμένου να βοηθήσετε στην αποτροπή ενός τέτοιου βάρβαρου εγκλήματος.
Οικολογοι πρασινοι Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Μαρτίου 26, 2009

Καταδικάστηκαν για λογότυπα σε μπλουζάκια

Σύμφωνα με το TVXS, το al jazeera μετέδωσε:

Την καταδίκη έξι ατόμων επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της Δανίας, τα οποία πωλούσαν μπλουζάκια που φέρουν τα λογότυπα Κολομβιανών και Παλαιστινιακών ομάδων αντίστασης. Περίπου 300 μπλουζάκια πουλήθηκαν για 33$ το κάθε ένα, από τα οποία 75 λεπτά από κάθε πώληση εισπράχθηκαν υπέρ του ραδιοφωνικού σταθμού των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) και για τα γραφικά του στούντιο του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP). Το Σεπτέμβριο του 2008, το Εφετείο της Κοπεγχάγης διαπίστωσε ότι τα μπλουζάκια παραβιάζουν τη Δανική Νομοθεσία για την τρομοκρατία, λόγω της χρηματοδότησης των δύο προαναφερθέντων ομάδων. Το Ανώτατο Δικαστήριο επικύρωσε τις καταδικαστικές αποφάσεις και των έξι κατηγορουμένων για την υπόθεση, ωστόσο, μετέτρεψε δύο εξάμηνες ποινές φυλάκισης σε ποινές υπό όρους. Επίσης, μείωσε την ποινή του τρίτου κατηγορούμενου από 4 μηνών κάθειρξη σε ποινή φυλάκισης 60 ημερών. Η ποινή των τριών υπολοίπων ατόμων επικυρώθηκε. Σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική νομοθεσία που θεσπίστηκε στη Δανία μετά την 11 Σεπτεμβρίου του 2001 και με τις επιθέσεις στις ΗΠΑ, κάθε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση φερόμενων ως τρομοκρατικών οργανώσεων τιμωρείται μέχρι και με 10 χρόνια φυλάκιση. Τόσο η FARC όσο και η PFLP χαρακτηρίζονται ως «τρομοκρατικές οργανώσεις» από τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Οι έξι κατηγορούμενοι είναι όλοι συνδεδεμένοι με τη Δανική ακτιβιστή ομάδα «Αγωνιστές και Εραστές» η οποία περιγράφει τον εαυτό της ως «υπάρχουσα για την αλληλεγγύη και το δικαίωμα του αγώνα για την ελευθερία».

Διαβάστε περισσότερα...

Σε 1 χρόνο φυλάκιση καταδίκασε η Αλβανική Δικαιοσύνη τον Βασίλη Μπολάνο

Σε ένα χρόνο φυλάκιση και πρόστιμο 38.000 ευρώ καταδίκασε δικαστήριο της Αλβανίας τον Γενικό Προέδρο της Ομόνοιας (το κόμμα, που εκπροσωπεί την ελληνική μειονότητα στην Αλβανική Βουλή) και Δήμαρχο Χιμάρας, κ.Βασίλη Μπολάνο.
Ο κ.Μπολάνος το Δεκέμβριο του 2007 άλλαξε στην περιοχή που διαβιεί η Ελληνική μειονότητα,όλες τις... πινακίδες κυκλοφορίας οι οποίες ήταν γραμμένες στα Αλβανικά με άλλες οι οποίες ήταν γραμμένες τόσο στα Ελληνικά όσο και στα Αλβανικά όπως άλλωστε προβλέπεται απ΄τις διμερείς συνθήκες.Οι Αλβανοί εισαγγελείς πάντως δεν είχαν όπως φαίνεται την ίδια άποψη ως προς την ερμηνεία του νόμου και καταδίκασαν σήμερα τον κ.Μπολάνο με τις κατηγορίες της κατάχρησης εξουσίας προς τέλεση παράνομης πράξης αλλά και για το κυκλοφοριακό χάος που υποστηρίζουν ότι προκλήθηκε στην περιοχή απ΄την αλλαγή των πινακίδων και στοίχισε στο Αλβανικό δημόσιο 170.000 ευρώ..!
Ο κ.Μπολάνος πάντως έχει βρεθεί πολλές φορές στο στόχαστρο τόσο του Αλβανικού επίσημου κράτους -όσο και του παρακράτους αλλά κει των Αλβανικών ΜΜΕ- λόγω των συνεχών δυναμικών αγώνων του για την υπεράσπιση της Ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία.

Διαβάστε περισσότερα...

Μυτιλήνη: Στέγη για τα παιδιά της διπλανής πόρτας

Στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχωρά ο δήμος Μυτιλήνης μαζί με την ανεξάρτητη μη κυβερνητική οργάνωση «Praksis», για τη λειτουργία ενός κέντρου που θα απασχολεί δημιουργικά, θα στηρίζει και θα διδάσκει παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακά προβλήματα, παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών, ή με προβλήματα ενδοοικογενειακής βίας και γενικώς παιδιά οικογενειών με κοινωνικά προβλήματα. Το πράσινο φως για τη λειτουργία του κέντρου αυτού δόθηκε προχθές ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης, εκτός του δημοτικού συμβούλου, επικεφαλής της ΔΑΣ, Βαγγέλη Χριστοδούλου, ο οποίος υποστήριξε ότι θα πρέπει η κοινωνική πολιτική να εφαρμόζεται από την Πολιτεία και όχι από τους δήμους ή τους εθελοντές. «Δε νομίζω να υπάρχει μέχρι τώρα άλλο παράδειγμα Δημοτικού Συμβουλίου, όπου αιρετοί από διάφορες πολιτικές παρατάξεις “αγκάλιασαν” την προσπάθεια αυτή και συντάχθηκαν σε μια πρωτοβουλία προς όφελος των πολιτών», δήλωσε χθες στο «Ε» ο πρόεδρος της «Praksis», κ. Τζανέτος Αντύπας, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την αποδοχή της προσπάθειας αυτής. Ακόμη και η διαφωνία που εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Χριστοδούλου δεν είχε να κάνει με τη φιλοσοφία της πρότασης, αλλά ήταν περισσότερο μια μορφή κριτικής στάσης απέναντι στην Πολιτεία που δεν πράττει το χρέος της για τη στήριξη οικογενειών με κοινωνικά προβλήματα.Το θέμα εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο η κ. Άσπα Φραντζή, αρμόδια για θέμα πρόνοιας, η οποία τόνισε ότι με την αξιοποίηση κτηρίου που έχει ήδη νοικιάσει ο δήμος στο πλαίσιο του έργου «Αστική Παρέμβαση», στο Συνοικισμό, και με τη στελέχωσή του από επιστημονικό προσωπικό της «Praksis», μπορεί να λειτουργήσει μια δομή που θα προσφέρει ουσιαστικά και θα στηρίξει οικογένειες της περιοχής.Ήδη για τη διαμόρφωση του κτηρίου έχει δαπανηθεί ποσό ύψους 25.000 ευρώ περίπου, ενώ ο δήμος θα χρηματοδοτήσει με 6.000 ευρώ τον εξοπλισμό που θα αγοραστεί για το χώρο, καθώς και τις επιπλέον παρεμβάσεις που θα χρειαστεί να γίνουν για να είναι ο χώρος ασφαλής για παιδιά.
εφημερίδα Εμπρός Μυτιλήνης

Διαβάστε περισσότερα...

EURONEWS KAI ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Γράφει η εφημερίδα “Ελεύθερος Τύπος” για τον τρόπο με τον οποίο το κανάλι της Ε.Ε - ένα ακόμα κανάλι που πληρώνουμε όλοι - το Euronews μετέδωσε τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών των Σκοπίων. Το συγκεκριμένο κανάλι “έντυσε” τις πληροφορίες για τις εκλογές με πλάνα από τη Θεσσαλονίκη! Συνήθως βέβαια, τέτοιες ειδήσεις, ακολουθούνται από πλάνα της πρωτεύουσας του Κράτους στο οποίο αφορούν. Εκτός αν οι ανίδεοι από γεωγραφία και ιστορία θέλουν “κάτι” να μας πουν. Το Euronews θυμίζουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προχωράει σε τέτοιου είδους “ατοπήματα” σε βάρος της Ελλάδας. Την προηγούμενη φορά είχε παρουσιάσει χάρτη, όπου ελληνικά νησιά παρουσιάζονταν ως μέρος της τουρκικής επικράτειας. Δεν είναι καιρός να αναλάβουν δράση οι Έλληνες Ευρωβουλευτές; Τόσοι είναι….
newsblog

Διαβάστε περισσότερα...

Λεπτομέρειες για το περιστατικό στη Θεσσαλονικη

Γυναίκα 30 ετών ήταν το άτομο που βρέθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης, ενώ περαιτέρω έρευνα γίνεται για τα στοιχεία της. Στο πτώμα της δε βρέθηκαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας.
Νετ

Διαβάστε περισσότερα...

Απόσυρση κορινθιακής σταφίδας

"Σουλτανίνα Σταφίδα" σε πλαστική διαφανή συσκευασία των 200 γραμμαρίων, με ημερομηνία λήξης 11/ 2010, στην επισήμανση της οποίας αναγράφεται η προσθήκη αλλεργιογόνου συστατικού, με την ένδειξη Ε 220, αντί να αναγράφεται ορθά η επισήμανση των θειωδών κρίθηκε ακατάλληλο για την αγορά και αποσύρθηκε. Το προϊόν είναι της εταιρείας «ΚΟ.ΣΥ.Σ. Α.Σ.Ε.», που εδρεύει στο Κιάτο Κορινθίας, 3ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Κιάτου – Σουλίου Αρκούδα Μουλκίου.Ο ΕΦΕΤ ζήτησε από την ανωτέρω εταιρία να ανακαλέσει – αποσύρει αμέσως το σύνολο του συγκεκριμένου προϊόντος από την αγορά.
Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν και είναι αλλεργικοί στο ανωτέρω αλλεργιογόνο, να μην το χρησιμοποιούν

Διαβάστε περισσότερα...

Kάτι συνέβη στην παραλία της Θεσσαλονίκης

Φίλος του blog, μας ενημέρωσε ότι στην παραλία της Θεσσαλονίκης πριν λίγο στις 7.40 περίπου, στο ύψος Πέτρου Συνδίκα περίπου, υπήρχε έντονη κινητοποίηση. Φήμες από περαστικούς μιλούσανε για άτομο που βρέθηκε εκεί, χωρίς περαιτέρω διευκρινήσεις. Υπήρχε κινητοποίηση από ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική (από ένα όχημα) και περιπολικό σκάφος του Λιμενικού.
Μόλις έχουμε νεότερες πληροφορίες θα ενημερώσουμε.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Μαρτίου 24, 2009

1η Απριλίου - Ημέρα της κουκούλας!


-Τα έχουν κάνει σκατά και το μόνο που έχουν να προτείνουν σαν λύση είναι ο συνεχής περιορισμός των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας.
-Πρέπει να πεθάνει κάποιος (Κατερίνα Γκουλιώνη) για να υποσχεθούν ότι "ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΥΝ την αλλαγή της κολπικής εξέτασης"
-Δεν είναι οι κουκούλες το πρόβλημα, αλλά το σύμπτωμα
-Στην τελική επειδή βαρεθήκαμε να βλέπουμε παθητικά και με ένα γέλιο θα τους θάψουμε:
Κάνουμε την....
Τετάρτη, 1η Απριλίου
Ημέρα κουκουλοφορίας
Κεντρικό Σύνθημα:"ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ"
Συμπληρωματικά συνθήματα:
"ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ, ΧΟΙΡΟΙ, ΠΑΛΙΟΧΑΡΑΚΤΗΡΕΣ"
"ΤΣΑΜΠΟΙ, ΡΟΥΓΟΥΝΙΑ, ΦΟΛΟΔΟΝΟΙ"
-Όλη την ημέρα, κυκλοφορούμε όπου είναι εφικτό, με φούτερ με κουκούλες, με μαντήλια, μάσκες, κασκόλ ή ότι άλλο φανταστεί ο καθένας που να "αποκρύπτει τα χαρακτηριστικά του".Το απόγευμα, στις 6:30 μαζευόμαστε σε σημείο ή σημεία που θα αποφασίσουμε, με ανάλογα αξεσουάρ.Με κρυμμένα πρόσωπα, ειρηνικά, χωρίς κόμματα, οργανώσεις ή ότι άλλο, εκφράζουμε τη διαφωνία μας χλευάζοντας τα μέτρα.
Συντονισμός μέσω του http://imeratiskoukoulas.blogspot.com/
Για το μέρος ή τα μέρη της συνάντησης, ψηφίστε στο δημοψήφισμα δεξιά.Προσφέρετε συνθήματα.Φτιάξτε μπάνερς για να αναρτήσουμε.Διαδώστε το μέσω facebook φτιάχνοντας γκρούπ, καθώς και με όποιο άλλο πρόσφορο μέσο.Μόλις καταλήξουμε σε μέρος, διαδώστε το μέσω SMS.ΥΓ. προς όποιους δημοσιογράφους τυχόν ασχοληθούν: ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΟΝ ΜΠΛΟΓΚΕΡΣ (ΤΟ ΠΟΙΟ?) ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΕΣ.
Disclaimer: Εννοείται ότι η κινητοποίηση αυτή δεν έχει σκοπό να προτρέψει σε βίαιες ενέργειες, αλλά να προκαλέσει μία μαζική και δημόσια αντίδραση στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαιοσύνης και ατομικής ελευθερίας που προωθεί η κυβέρνηση.
imeratiskoukoulas

Για όλα φταίει η κουκούλα:

Διαβάστε περισσότερα...

Αθώοι οι 10 αστυνομικοί

που ξυλοκόπησαν στη Λευκωσία τους Μάρκο Παπαγεωργίου και Γιάννη Νικολάου .
Το αμοντάριστο βίντεο με τη σύλληψη είναι εδώ :
sigmalive

Ωστόσο η Επίτροπος Διοικήσεως Ηλιάνα Νικολάου δήλωσε :
«υπάρχουν και πρέπει να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες σε όλα τα επίπεδα, τόσο σε όσους αστυνομικούς συμμετείχαν ενεργά στην κακοποίηση των παραπονουμένων, όσο και όσους παρέλειψαν να προστατεύσουν τους παραπονούμενους από τις ενέργειες των συναδέλφων τους, καθώς και σε εκείνους που συγκάλυψαν τα γεγονότα ή παραπλάνησαν τις σχετικές με αυτά έρευνες». Η ανακοίνωση της Επιτρόπου καταλήγει επισημαίνοντας ότι «η διεύρυνση, κατοχύρωση και προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποτελεί τη σημαντικότερη κατάκτηση της εποχής μας. Και όλοι οι θεσμοί που είμαστε επιφορτισμένοι και έχουμε την ευθύνη στο θέμα αυτό οφείλουμε να συνεργαστούμε ώστε φαινόμενα όπως αυτά, που δικαίως συγκλόνισαν την κοινή γνώμη, αφού πλήττουν το νομικό και πολιτικό της πολιτισμό, να μην επαναληφθούν στο μέλλον».

Διαβάστε περισσότερα...

10 χρόνια από την έναρξη των βομβαρδισμών...

... στη Σερβία από το ΝΑΤΟ συμπληρώνονται σήμερα.
Σε όλη τη Σερβία θα ηχήσουν σειρήνες πρειδοποίησης και καμπάνες για να μη ξεχάσουνοι νεότεροι.
Το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη Σερβία για 11 εβδομάδες τότε, για να προστατέψει ,υποτίθεται, τον αλβανικξό πληθυσμό από βαρβαρότητες των Σέρβων. Εκατοντάδες Σέρβων σκοτώθηκαν από ΝΑΤΟϊκές βόμβες, καθώς εκτός στρατιωτικών στόχων πλήχθηκαν και πολιτικοί. Ποιός μπορεί να ξεχάσει τα 130 γυναικόπαιδα στο καταφύγιο ή τα θύματα του πλήγματος σε τραίνα και λεωφορεία; Τότε ανακαλύφθηκε και ο όρος "παράπλευρη απώλεια" για τον αδιάντροπο φόνο πολιτών. Ας μη ξεχάσουμε τα λάθη μας ως χώρα τότε.

Διαβάστε περισσότερα...

"Κατασκευάζοντας συναίνεση" Ν.Τσόμσκι

Την Κυριακή είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε στο Φεστιβαλ Ντοκυμανταιρ της Θεσσαλονίκης, μια ταινία τεκμηρίωσης που γυρίστηκε 18 χρόνια πριν. Ο τίτλος του είναι :

"Κατασκευάζοντας συναίνεση: Ο Νόαμ Τσόμσκι και τα ΜΜΕ (Μέρος A’: Ο έλεγχος της σκέψης σε μια δημοκρατική κοινωνία/Μέρος B’: Ενεργοποιώντας τη διαφωνία)."

Ο παγκοσμίου φήμης γλωσσολόγος, διανοούμενος και πολιτικός ακτιβιστής Νόαμ Τσόμσκι, καθηγητής του Μ.Ι.Τ., μας καλεί να απεμπλακούμε απ’αυτό το «δίχτυ της εξαπάτησης» και μας κάνει ένα μάθημα «διανοητικής αυτοάμυνας». Είναι ένα ντοκυμανταίρ το οποίο δυστυχώς μέρα με τη μέρα γίνεται και πιο επίκαιρο παρά τα 20 χρόνια που έχει στην πλάτη του. Ο λόγος; Οι κοινωνίες της ευημερίας μπροστά σε νέες προκλήσεις αντί να απελευθερώνονται περισσότερο ώστε με πλουραλισμό ιδεών και απόψεων να αντιμετωπίσουν αυτές , συντηρητικοποιούνται περαιτέρω. Τα κεντρικά ΜΜΕ στρατεύονται, σε αυτό τον αγώνα τόνωσης της ανασφάλειας του πολίτη και ανάδειξης της ανάγκης για περαιτέρω αντιδημοκρατικά μέτρα, αλλά και στην επιλεκτική πληροφόρηση (με παραδείγματα που όλοι γνωρίζουμε, αλλά λίγοι προσέχουμε) σχετικά με τα γεγονότα. Το ερώτημα που αιωρείται είναι κατα πόσον μια προνομιούχος ελίτ πρέπει να κυριαρχεί στα μέσα και πως τα χειρίζεται.

Με δεδομένα όσα ζούμε τους τελευταίους μήνες στη χώρα, τις απεγνωσμένες εκκλήσεις για έννοιες για "πολιτικό πολιτισμό" (προεκλογικά του 2004), και "συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων" (2008-2009), το φίμωμα της διαμαρτυρίας, τις παραπομπές μαθητών στα δικαστήρια με τον τρομονόμο (Λάρισα 2008), τους νόμους για ποινικοποίηση "στοιχείων που αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου" (2009) κτλ, το ντοκυμανταίρ αυτό είναι must see.

Highlight του έργου, το debate του Τσόμσκι με υπουργό της ολλανδικής κυβέρνησης, αλλά και η έκφραση τηλεοπτικών δελτίων στο τέλος τους προς τον τηλεθεατή ότι "(Μόνο) Αυτά ήτανε τα νέα για σήμερα".

"To τρομερό κακό δεν είναι η βίαιη σύγκρουση μεταξύ κομματιών της αλήθειας, αλλά η σιωπηλή καταπίεση της μισής αλήθειας. Υπάρχει πάντα ελπίδα όταν οι άνθρωποι υποχρεώνονται να ακούσουν και τις δυο πλευρές."
John Stuart Mill

Διαβάστε περισσότερα...

Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΑΒ...

ενδιαφέρθηκαν!

ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΗΡΘΕ ΤΟ ΕΚΑΒ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΘΟΔΩΡΟ ΤΕΝΕΖΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ 70, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΕΠΙ 40 ΜΕΡΕΣ! ΚΑΝΩΝΤΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ!!!!
Για τα καρτελ θα ενδιαφερθεί κανένας ή ο Τενέζος τσάκισε τον οργανισμό του για το τίποτα;
Κύριοι εισαγγελείς τον αποσύρατε από τους δρόμους για να μην πέσει κι άλλο η δημοσκοπική ψήφος στην κυβέρνηση ή γιατί ενδιαφερθήκατε για την προστασία του ανθρώπου αυτού;
Αν συμβαίνει το δεύτερο , τότε περιμένουμε να του δείξετε ότι ο αγώνας του αξίζει για μια τουλάχιστον έρευνα για τα καρτελ που μας ρουφάνε το αίμα. έτσι;
Γιατί αν απλά τον αποσύρατε από κοινή θέα για να μη σας τη σπάνε τα blogs, μιας και κανείς άλλος δεν ενδιαφέρθηκε, τότε είτε ο ίδιος είτε κάποιος άλλος Τενέζος θα βρεθεί. Και μην είστε σίγουροι ότι θα προλάβετε να τον μαζέψετε.
Ίσως η απόγνωση κάποιου άλλου, να αναγκάσει το ΕΚΑΒ, να τρέχει και να μη φτάνει και δεν είναι ακραίο. Δυστυχώς κύριοι εισαγγελείς, με την αδιαφορία σας και με την "απόδοση δικαιοσύνης" όπως την ασκείτε μέχρι τώρα, το κακό σενάριο αποτελεί πλέον πιθανότητα, αν όχι βεβαιότητα.

Διαβάστε περισσότερα...

Τι ADSL να βάλω?

Η κλασική πλέον ερώτηση στην οποία , για να δώσει κάποιος σωστή απάντηση θα πρέπει να γνωρίζει καλά τις απαιτήσεις του χρήστη. Έχουμε φτάσει στο σημείο να ρωτάμε πρώτα απ'ολα αν έχουμε πρόβλημα σε περίπτωση που η σύνδεση πραγματοποιηθεί μετά απο 2 και πλέον μήνες. Ναι, είναι γεγονός οτι αρκετές εταιρίες το παρακάνουν με το χρόνο αναμονής για την ενεργοποίηση, με αποτέλεσμα πολλοί πελάτες να φεύγουν πριν καν αποκτήσουν σύνδεση. Αν θέλετε μια απάντηση λοιπόν για τη μελλοντική σας ADSL, διαβάστε παρακάτω...

Διαβάστε περισσότερα...

Όπλα κατά της Ψηφιακής Επιτήρησης


Οι τεχνολογίες πληροφορικής και ηλεκτρονικών επικοινωνιών δεν αποτελούν μόνο μοχλό απελευθέρωσης για τις κοινωνίες. Ποτέ άλλωστε κάποια τεχνολογία δεν ήταν μόνο θετική, μόνο αρνητική ή μόνο ουδέτερη αλλά είχε πάντα ορισμένες δυνατότητες. Αντίθετα, τέτοιες τεχνολογίες δίνουν στις κάθε λογής εξουσίες τα όπλα για την ενίσχυση της επιτήρησης των ανθρώπων.
Ένας τρόπος αντιμετώπισης του ζητήματος για μας, ο οποίος βέβαια επικεντρώνει στην ατομική διάσταση και αγνοεί τη συλλογική οργάνωση, είναι η αυτοπροστασία με ψηφιακά πάλι μέσα. Υπάρχει μία πληθώρα ψηφιακών εργαλείων ελεύθερου κατά κόρον λογισμικού, η οποία προσφέρει επαρκή προστασία από την επιτήρηση.
Το EFF ανακοίνωσε ένα νέο εγχείρημα για την καταπολέμηση της κυβερνητικής επιτήρησης των ανθρώπων. Η ιστοσελίδα του εγχειρήματος μπορεί να βρεθεί εδώ. Το πιο χρήσιμο στοιχείο της ιστοσελίδας είναι οι κατηγοριοποιημένες πληροφορίες για τα ψηφιακά εργαλεία αυτοπροστασίας.
Θυμίζω ότι στις ΗΠΑ τόσο με νόμους (CALEA, PATRIOT ACT) όσο και “παράνομα” η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (NSA), ένας οργανισμός για την καταστολή του εσωτερικού εχθρού με μέγεθος πολλαπλάσιο της CIA, καταγράφει εδώ και χρόνια το σύνολο των ανθρώπινων επικοινωνιών από και προς το έδαφος των ΗΠΑ. Φυσικά, η Ευρώπη ή η Ελλάδα δεν είναι τόσο καλύτερες. Μην ξεχνάμε την ενσωμάτωση της Οδηγίας για την παρακράτηση δεδομένων στο Ελληνικό δίκαιο μέσα στο 2009 ή το σκάνδαλο “Vodafonegate”.
Η κρυπτογραφία έχει επανειλημένως βρεθεί στο στόχαστρο των κυβερνήσεων και του νόμου. Πολλές χώρες απαγορεύουν την κρυπτογράφηση και τα εργαλεία αυτής αλλά εις μάτην. Άλλες υποχρεώνουν τους δημιουργούς τέτοιων εργαλείων να καταθέτουν στις μυστικές τους υπηρεσίες ψηφιακά αντικλείδια. Στην ψηφιακή εποχή τέτοιες προσπάθειες ελέγχου μάλλον πέφτουν στο κενό. Δείχνουν όμως τις προθέσεις του συστήματος να μην αφήνει κενά στον κοινωνικό έλεγχο.
Περισσότερα :





Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Μαρτίου 23, 2009

Απεργός πείνας ακόμα...

"

ΧΘΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟΔΩΡΟ( ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ Ο ΜΑΝΟΣ Ο busy bee )
Η ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΟΤΙ ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΟΥΣΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΑ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ ΣΕ ΚΑΛΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ,ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΚΑΙ ΕΥΓΕΝΕΙΑ...
συνέχεια έδώ στο πολύ καλό irakliowebradio

Διαβάστε περισσότερα...

Πράσινη ανάπτυξη στην Ελλάδα του 2009

Ας υποθέσουμε, λέω ας υποθέσουμε, ότι ένας νέος, ας πούμε από την Κόρινθο, αξιοποιώντας την εκτός σχεδίου ακίνητη περιουσία του παππού του και κάποια δικά του μικρά κεφάλαια μαζί με δανεικά θεωρεί επιχειρηματική ευκαιρία την παρότρυνση της κυβέρνησης για τη δημιουργία μιας εγκαταστάσεως φωτοβολταϊκών. Λογικό δεν είναι αυτό; Ας δούμε όμως τη συνέχεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία της οργάνωσης “Ακρίβεια - ΣΤΟΠ” στην εταιρεία Φυσικού Αερίου στη Θεσσαλονίκη

Διαμαρτυρία της οργάνωσης “Ακρίβεια - ΣΤΟΠ” σστα γραφεία της εταιρείας παροχής αερίου στην οδό Παπαναστασίου στη Θεσσαλονίκη. Οι συγκεντρωμένοι μοιράζουν έντυπο υλικό και ενημερώνουν τους καταναλωτές που προσέρχονται για να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, για την αδικαιολόγητη διαφορά στην τιμή χρέωσης μεταξύ Αθήνας και Θεσσαλονίκης και Λάρισας, καθώς και για τα υψηλότατα τιμολόγια με τα οποία επιβαρύνθηκαν τους χειμερινούς μήνες. Ταυτόχρονα τους καλούσαν να μην εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους, σε μία ένδειξη διαμαρτυρίας. Η οργάνωση προγραμματίζει και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τις επόμενες ημέρες.
newsblog

Διαβάστε περισσότερα...

1948–2009: 61 χρόνια προσφυγιάς, διωγμών, σφαγών, ολοκαυτώματος ενός μαρτυρικού λαού. Να σταματήσει τη συλλογική τιμωρία του λαού της Γάζας!

από τo sibilla
Το 1948, τα Ηνωμένα Έθνη με την απόφασή τους (181) έθεσαν ως προϋπόθεση για τη δημιουργία του κράτους του Ισραήλ, να δημιουργηθεί το κράτος της Παλαιστίνης, το οποίο ήταν υπό βρετανική κατοχή όπως η Κύπρος.
1948 – 2009: 61 χρόνια διωγμών, σφαγών, προσφυγιάς. Εθνοκάθαρση – Γενοκτονία – Ολοκαύτωμα, αλλά και ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!Το 2006, οι πάτρωνες των λαών επέβαλαν εκλογές στην Παλαιστίνη, ως διέξοδος του επονομαζόμενου Παλαιστινιακού προβλήματος. Επέβλεψαν τις εκλογικές διαδικασίες δυτικού τύπου και αποδέχτηκαν πως οι Παλαιστίνιοι ψήφισαν δημοκρατικά και με άψογες διαδικασίες!

Διαβάστε περισσότερα...

Μια δική σας επιστολή...

Από e-mail
"Καλησπέρα σας,

Είναι γνωστό ότι όταν τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους, τα σχόλια περιττεύουν...είναι επίσης λυπηρό όμως όταν ολόκληρη η Βόρεια Ελλάδα μαστίζεται από έλλειψη επενδύσεων και ανεργία, κάποιοι να δραστηριοποιούνται στα Σκόπια στο βωμό του εύκολου κέρδους. Δεν θα προχωρήσω σε δακρύβρεχτες εξιστορήσεις της ζωής μου σαν μια νεαρή άνεργη που αγωνίζεται για τα προς το ζην, εξάλλου έχω χάσει αυτό το προνόμιο απο τη στιγμή που χιλιάδες συμπολίτες μου βρίσκονται στην ίδια κατάσταση με μένα. Απλά σας καλώ να αναδημοσιεύσετε αυτό το άρθρο http://agelioforos.gr/archive/article.asp?date=3/22/2009&page=18 και ας αναλογιστούμε όλοι το μερίδιο ευθύνης που μας ανήκει, από τους απλούς πολίτες που περνάμε τα σύνορα για τα ψώνια της εβδομάδας εως τους μεγαλοεπιχειρηματίες που στερούν επενδύσεις από τον ίδιο τους τον τόπο για να βγάλουν εύκολο χρήμα... Ας σκεφτούμε επίσης για μία στιγμή που πάνε όλα αυτά τα χρήματα τα οποία ενδυναμώνουν την οικονομία του Γκρούεφσκι για να συνεχίζει την προκλητική του προπαγάνδα εναντίον της χώρα μας. Τέλος είναι λυπηρό τό ότι αντί αυτές οι επενδύσεις να απαιτούν μοχλό πίεσης έναντια στις προκλητικές βλέψεις των Σκοπίων, έχουν καταφέρει να θέσουν σε ομηρία ολόκληρη την Βόρεια Ελλάδα....
Φιλικά,
Μαρίνα Χανδρινού "

σχόλιο UniversalReporters: Φίλη Μαρίνα, συμφωνούμε απόλυτα με όσα λες και είμαστε στη διάθεση του οποιουδήποτε για να αναδημοσιεύσουμε τις απόψεις σας. Βlogging σημαίνει και αφορμή για αλληλεπίδραση και εμείς το επιδιώκουμε.

Διαβάστε περισσότερα...

Τα blogs μπορούν...

να διεμβολίσουν θεσμούς, να ρίξουν κυβερνήσεις, να αποκαλύψουν, να συκοφαντήσουν, να στρατευτούν πολιτικά ή κοινωνικά, να αφυπνίσουν, να παραπλανήσουν, να ενεργοποιήσουν, να...
Ανάλογα πως θα τα χρησιμοποιήσει τόσο ο χρήστης όσο και ο διαχειριστής, θα έχουν και το ανάλογο μήνυμα ή αποτέλεσμα. Ένα blog, το troktiko, έκανε μια μεγάλη κίνηση προσφοράς στον συνάνθρωπο. Ιδού : http://troktiko.blogspot.com/2009/03/troktiko_23.html .
Εμείς από την ταπεινή μας αυτή σελίδα θέλουμε να επικροτήσουμε αυτή την κίνηση των ΑΝΩΝΥΜΩΝ bloggers του τρωκτικού, και να πούμε ένα ευχαριστώ σε ανθρώπους με ευαισθησίες. Την ίδια στιγμή που η γενικευμένη ανησυχία των πολιτικών απέναντι στα blogs, φτάνει στα άκρα, κάποιοι πιο ευφάνταστοι από εμάς, δείχνουν ότι το νέο μέσο , δεν ξεχωρίζει μόνο από το ύφος που παρουσιάζει και σχολιάζει τα γεγονότα, αλλά και από την οικοδόμηση ενός κλίματος ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ και ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ, που έχουμε τόσο ανάγκη σε δύσκολους καιρούς.
Αγαπητοί φίλοι (επιτρέψτε μας να σας αποκαλέσουμε έτσι, κι ας μη γνωρίζομαστε), δείξατε το δρόμο για έμπρακτη δράση των blogs στην κοινωνία. Η αφύπνιση ξεκίνησε και σας ευχαριστούμε. Οι υπόλοιποι bloggers στο μέτρο που μπορεί ο καθένας μας ας συνεχίσουμε τη λαμπαδηδρομία Κοινωνικής ευαισθησίας που ξεκίνησαν τα παιδιά του troktiko.blogspot.com.

Διαβάστε περισσότερα...

Βαρβιτσιώτης: Είναι άξιος...

εκπρόσωπος του λαού στη Βουλή.

taxalia

Διαβάστε περισσότερα...

Που είναι το makelio.blogspot.com;

Εδώ και μέρες ανακαλύψαμε ότι το makelio.blogspot.com είναι απαγορευμένης πρόσβασης από Google. Mπορείτε να μας ενημερώσετε γιατί;

Διαβάστε περισσότερα...

Πιστωτική κάρτα ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!!


"Προτείνουμε ρεαλιστικές και στοχευμένες πολιτικές που υπηρετούν την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή." Γ.Παπανδρέου 22/03/09

Πιστωτικές για όλους
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ :
"Δικαιούχοι της Ειδικής Πιστωτικής Κάρτας, εθελοντικά μπορεί να γίνουν τα Μέλη και οι Φίλοι που είναι κάτοχοι της Κανονικής Κάρτας Μέλους.
Το πρόγραμμα εθελοντικής ένταξης στην πιστωτική κάρτα θα αρχίσει να υλοποιείται εντός του 2009...
...Μεταξύ των άλλων συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ειδικής Πιστωτικής Κάρτας, που θα σας γνωστοποιηθούν με κάθε λεπτομέρεια εντός του 2009, θα προβλέπονται τα εξής:
Όλοι οι κάτοχοι της Ειδικής Πιστωτικής Κάρτας θεωρούνται ότι έχουν εξοφλήσει τις ετήσιες συνδρομές τους προς το ΠΑΣΟΚ και λαμβάνουν Κάρτα Μέλους Αόριστης Διάρκειας.
Επιδιώκοντας την ενίσχυση και επιβράβευση της συμμετοχής των Μελών του ΠΑΣΟΚ σε Οργανώσεις Καταναλωτών και Προστασίας του Περιβάλλοντος, τις οποίες οι ίδιοι θα επιλέγουν, προβλέπεται η πληρωμή των συνδρομών των κατόχων της Credit Card προς αυτές τις οργανώσεις να γίνεται αυτόματα από την Credit Card, χωρίς επιβάρυνση των ιδίων."
Τα σχόλια δικά σας

Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνοαλβανική συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα.

Ολοκληρώθηκαν χθες οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην ελληνική και την αλβανική αντιπροσωπεία για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και άλλων θαλάσσιων ζωνών που δικαιούνται οι δύο χώρες βάσει του διεθνούς δικαίου.Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, τη συμφωνία μονόγραψαν οι επικεφαλής των αντιπροσωπιών, ενώ σύντομα θα υπογραφεί από τους ΥΠΕΞ των δύο χωρών.
Κατά δήλωση του εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Γ. Κουμουτσάκου, η συμφωνία βασίζεται πλήρως στις διατάξεις της Συμβάσεως των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θαλάσσης (1982), την οποία και οι δύο χώρες έχουν επικυρώσει.

Διαβάστε περισσότερα...