Πέμπτη, Δεκεμβρίου 18, 2008

5 MHNEΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΥΠΟΘΑΛΨΗ ΕΜΠΟΡΟΥ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ Ο ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

" 5 μήνες ακόμα. Δε βλέπω την ώρα"
Θυμάστε τότε το χαμό με τα Ζωνιανά; Θυμάστε τον αστυνομικό που πηγαίνοντας να κάνει τη δουλειά του, τραυματίστηκε από χασισέμπορους και είναι ακόμη φυτό; Θυμάστε που κάποιοι αστυνομικοί από το Ρέθυμνο, καταγγείλανε τον τότε σύμβουλο του Πρωθυπουργού και επι 30+ χρόνια βουλευτή της Ν.Δ. κύριο Κεφαλογιάννη; Θυμάστε γιατί; Γιατί ο Κεφαλογιάννης, τους ζήτησε να μην καταθέσουν τα στοιχεία για ένα μπουμπούκι της περιοχής και χασισέμπορα. Μάλιστα είχε υποσχεθεί για αντάλλαγμα, διορισμό της γυναίκας του ενός στο δημόσιο και ευνοϊκή μετάθεση. Όμως οι αστυνομικοί -ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥΣ- δε μασήσανε. Σύρανε το σύμβουλο του Πρωθυπουργού κυρίου Καραμανλή στα δικαστήρια και καταδικάστηκε γαι τις παρακάτω κατηγορίες:

απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και πρόκληση τέλεσης ψευδορκίας κατά συρροή.

Πόσο "έφαγε" ο Κεφαλογιάννης για αυτά τα αδικήματα; Πέντε μηνάκια από ΔΩΔΕΚΑ μήνες που ήταν η ποινή του πρωτόδικα. Τρεις μήνες για υπόθαλψη εγκληματία "έφαγε" και ο συνεργάτης του.

Κύριε ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να χαίρεστε τους συνεργάτες σας. Κύριε Καραμανλή τώρα που σας ενημέρωσαμε για τη νέα ξεφτίλα σας, θα πράξετε τίποτα;

Γιατί εγώ δεν δέχομαι να αναλάβω τις ευθύνες μου, ούτε καν τις αντικειμενικές για ένα θέμα ΔΙΚΟ ΣΑΣ. Κι ας πρέπει να το μάθω από το τρωκτικό, και όχι από τα τηλεοπτικά δελτία.

Υ.Γ.1 ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΑΓΩΓΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ που αντισταθήκανε στη σαπίλα. Παραδείγματα προς μίμηση.
Υ.Γ.2. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝΕ ΜΕΣΑ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΣΑΠΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΣΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ. Εσείς ψηφίζετε, εσείς τους ανέχεστε. Μήπως αυτή τη φορά να κάνατε πλέον με τη στάση ζωής σας , ΕΣΕΙΣ περήφανα τα παιδιά σας;

Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ απο ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ

Αύριο Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ," για τον αντιαναπτυξιακό προϋπολογισμό της ανεργίας, των φόρων, της λιτότητας, της περικοπής των κοινωνικών δαπανών (Υγείας, Παιδείας, πρόνοιας κλπ)".
Υπενθυμίζεται ότι ο προϋπολογισμός θα ψηφισθεί μάλλον , το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής.

Διαβάστε περισσότερα...

Πορεία στο Περιστέρι

Πορεία ξεκίνησε στις 18:00 στο Περιστέρι, έξω από το 1ο λύκειο της περιοχής, στη συμβολή των οδών Δωδεκανήσου και Πελασγίας, για το μαθητή που πυροβολήθηκε χθες το βράδυ.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο τύπου Συνασπισμού για νέο πυροβολισμό


"Το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΝ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη δολοφονική απόπειρα κατά 16χρονου μαθητή και άλλων συμμαθητών και συμμαθητριών του έξω στο Περιστέρι.
Και αυτό το περιστατικό ένοπλης βίας κατά του νεαρού μαθητή δείχνει τη μεγάλη, διπλή ευθύνη της κυβέρνησης. Μιας κυβέρνησης που από τη μία πλευρά εξακολουθεί να παρουσιάζει την εξεγερμένη νεολαία ως εχθρό της κοινωνίας και της ομαλότητας, παρωθώντας κύκλους της ανωμαλίας στην ένοπλη χρήση βίας, ενώ από την άλλη υποθάλπει την ένοπλη βία των οργάνων της τάξης, προβάλλοντας έτσι αρνητικά πρότυπα στην κοινωνία.
Αν η κυβέρνηση πιστεύει ότι με τέτοιες εκφοβιστικές ενέργειες θα κάμψει την αγωνιστική διάθεση του οργανωμένου μαθητικού κινήματος βρίσκεται σε πολύ σφαλερό δρόμο. Ας εγκαταλείψει, λοιπόν, πάραυτα τις πρακτικές συκοφάντησης και εκφοβισμού του μαθητικού κινήματος και ας αντιμετωπίσει με συγκεκριμένα μέτρα και πολιτικές τα αίτια που οδηγούν τη νεολαία στους δρόμους."

Διαβάστε περισσότερα...

Eρώτηση ΠΑ.ΣΟ.Κ. στη Βουλή για παρακολουθήσεις


Στις 17/12/008 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών & Δικαιοσύνης με θέμα:
" Απαιτείται η άμεση διερεύνηση ύποπτων μεθοδεύσεων ΕΥΠ και Εισαγγελίας Εφετών που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών με ασυνήθιστα υπερβολικό αριθμό αναιτιολόγητων αιτήσεων παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα."

Μέσα στην ερώτηση αναφέρονται επίσης : "2) Το αποτέλεσμα του αιτούμενου εσωτερικού ελέγχου να υποβληθεί στην Βουλή, προς την οποία να κατατεθούν ΔΕΙΓΜΑΤΑ υποβαλλόμενης σχετικής ΑΙΤΗΣΕΩΣ της ΕΥΠ για παρακολούθηση προς την Εισαγγελία Εφετών (χωρίς να παρατίθεται όνομα προσώπου, αλλά να παρατίθεται το λοιπό αυτής κείμενο, ο αριθμός πρωτοκόλλου του διαβιβαζόμενου εγγράφου και η χρονολογία και το κείμενο της σχετικής αιτιολογίας)b. καθώς και σχετικού κειμένου παρεχόμενης και αιτιολογημένης ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΑΔΕΙΑΣ, και τα παρεχόμενα δείγματα αιτήσεως και Εισαγγελικής άδειας να αφορούν περιπτώσεις ΟΧΙ ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ.
Και αυτό προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν αρμόδια όργανα της ΕΥΠ, η διοίκηση της ΕΥΠ και ο ίδιος ο Εισαγγελέας Εφετών παραβίασαν βασικές συνταγματικές επιταγές που αφορούν το απαραβίαστο τηλεφωνικών συνδιαλέξεων Ελλήνων πολιτών."
Οι βουλευτές που υπέγραψαν τη σχετική ερώτηση είναι οι Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης, Γιώργος Ντόλιος, Γιάννης Αμοιρίδης, Θεοδώρα Τζάγκρη, Μάρκος Μπόλαρης,Γιάννης Δριβελέγκας, Γιώργος Πεταλωτής, Δημήτρης Τσιρώνης, Χρήστος Αηδόνης.

Λέτε να ξέρουν κάτι;

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΙ ΑΛΛΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ εναντιον μαθητων...

Χθες στο Περιστέρι στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως, άγνωστος πυροβόλησε μαθητή . Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, και αφαιρέθηκε βολίδα πυροβόλου όπλου, από το χέρι του. Ο νεαρός μιλούσε με τους φίλους του γιατο μέλλον των κινητοποιήσεων, μέχρι που ένας τυφλός πυροβολισμός τον ξάπλωσε κάτω. Και ενώ το περιστατικό έγινε χθες στις 00.40, η αστυνομία μόλις σήμερα το μεσημέρι απέκλεισαν την περιοχή προκειμένου να γίνει έρευνα.
Φίλοι του νεαρού, ανέφεραν ότι ψάχνοντας να βρουν κάποιον κάλυκα στην περιοχή , ώστε να υπάρχουν στοιχεία, έπεσε και δεύτερος πυροβολισμός!

Σε ανακοίνωση της αστυνομίας , αναφέρεται ότι "σε καμιά περίπτωση δεν εμπλέκεται αστυνομικός στη νέα επίθεση, εναντίον του μαθητή".Ενώ αναφέρθηκε μάλιστα ότι το τραύμα μάλλον προέρχεται από αεροβόλο όπλο.
Ωστόσο σήμερα αποκαλύπτεται ότι η σφαίρα είναι σφαίρα πυροβόλου όπλου, που πιθανόν να χρησιμοποιείται ΚΑΙ από την αστυνομία, ανάφερε ο αστυνομικός συντάκτης κ. Καρσιώτης στον Αlpha.
Θα καταφέρει η αστυνομία να εντοπίσει το όπλο που πυροβόλησε το νεαρό, θα μπορέσει να συλλάβει αυτόν που πυροβόλησε ένα ακόμα παιδί; Ή για άλλη μια φορά θα αρχειθετηθεί η υπόθεση ελλείψη στοιχείων; Και αν ναι, μήπως έχει κάποια ευθύνη κανένας που η Άμεσος Δράση πήγε με ΔΕΚΑΤΡΕΙΣ ΩΡΕΣ καθυστέρηση στον τόπο του πυροβολισμού;

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2008

ΑΠΟ ΠΟΙΕΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΓΕΤΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ;

Θαυμάστε άλλο ένα βίντεο οπου κουκουλοφόροι με λοστούς και επίσημες αστυνομικές δυνάμεις ... τα λένε. Ερασιτεχνικό βίντεο που απλά μας υπενθυμίζει ότι πριν κάποιες δεκαετίες έτσι σκοτώσανε τον "Ζ", τον "ενοχλητικό" για το καθεστώς της Δεξιάς, βουλευτή και αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη. Οι παλιοί θυμούνται σίγουρα την 22α Μαϊου του 1963, πως σκοτώθηκε από έναν "φιλικό" στην αστυνομία, λοστό, ο γιατρός Λαμπράκης στη Θεσσαλονίκη. Τότε όμως ήταν μια σκοτεινή περίοδος, όπως λένε σήμερα οι υποστηρικτές της τότε δεξιάς παράταξης. Τουλάχιστον διδαχθήκατε;
Ο κύριος Παυλόπουλος ξέχασε;




Τα σχόλια δικά σας.
Απλά αναρωτιόμαστε: Ποιοι τελικά είναι οι κουκουλοφόροι; Τα παιδιά μας ή κάποιοι άλλοι; Και τι συμφέροντα εξυπηρετούν;

Διαβάστε περισσότερα...

ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ

Ενώ τα κανάλια και κάποιες εφημερίδες το μόνο που ζητάνε από τον κόσμο, είναι "να στηρίξουνε την αγορά", δηλαδή να ξοδέψουν απλά λεφτά, χιλιάδες νέοι κατεβαίνουν στους δρόμους όχι για να αγοράσουν , αλλά για ένα καλύτερο κόσμο.
Πρωι, μεσημέρι, βράδυ, νεολαίοι που ανήκουν σε πολιτικούς χώρους, νεολαίοι που δεν ανήκουν σε συγκεκριμένους χώρους παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Καταλήψεις στην ΕΡΤ και γελοιοποίηση του σοβαροφανούς μα ξεδιάντροπου διαγγέλματος του πρωθυπουργού, που είπε το ανεπανάληπτο "Δεν ήξερα, δεν με ενημερώσαν, και όταν έγινε δεν κατάλαβα". Πορείες μαζικές στα κέντρα πόλεων όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα, καταλήψεις Δημαρχείων (Σταυρούπολη,Ιωάννινα), διαμαρτυρίες με νεράντζια και αλεύρι έξω από αστυνομικά τμήματα, ακόμη και συναυλίες σαν αυτή που θα γίνει στα Προπύλαια στις 19/12/08 και ώρα 17.00, καταλήψεις σε ΑΕΙ, ΤΕΙ, σχολεία, παραστάσεις έξω από δικαστήρια, μέχρι και πανώ στην Ακρόπολη κρεμάσανε, καλώντας τον κόσμο στην ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΙΣ 18/12/08.
Εν τω μεταξύ , αγρότες κλείνουν τους κόμβους Θεσσαλονίκης-Βέροιας, τον κόμβο της Αμφίπολης, στις Σέρρες, τον κόμβο της Γυρτώνης στη Λάρισα οι αυτοπροδιορισμένοι "γαλάζιοι" αγρότες.
Και όμως ο ανυποψίαστος πρωθυπουργός , όπως τον χαρακτήρισε και ο κ.Καρατζαφέρης, δηλώνει ότι πέρα βρέχει. Έχουμε την αίσθηση ότι αυτά τα Χριστούγεννα, θα είναι διαφορετικά. Θα στοιχηματίζαμε ότι στις 24 Δεκεμβρίου, δε θα βγει η νεολαία, για τα κάλαντα. Είμαστε σχεδόν βέβαιοι ότι αυτό το νεολαίϊστικο κίνημα , θα βγει και θα τα "ψάλλει". Την ώρα που οι γονείς καθηλώνονται στα σπίτια τους, είτε από αμηχανία, είτε από αδιαφορία, είτε από ενοχές, τα παιδιά τους αναλάμβανουν δράση. Λέτε τελικά οι Αλέξανδροι αυτής της χώρας να καταφέρουν να μας ξυπνήσουν από το λήθαργο, τον ωχαδερφισμό και την παθητικότητα;

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 16, 2008

ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΤΟ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΗΣ ΕΡΤ!

Την ώρα που ο κ. Καραμανλής μας έλεγε πόσο υπεύθυνος νιώθει για όλα αυτά που γίνονται στη χώρα, την ώρα που το κανάλι της ΕΡΤ, δείχνει την ομιλία του, πραγματοποιείται συμβολική κίνηση και πετυχαίνουν το υπερσουρεαλιστικό. Τη στιγμή που το πλάνο δείχνει Καραμανλή να μιλάει στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. , ο ήχος συνεχίζει κανονικά,αλλά η εικόνα αλλάζει και αντί του Καραμανλή, φαίνονται 20-30 νεαρά άτομα με πανό "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΤΕ.ΒΓΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ" και "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ" και ο ήχος από τον Καραμανλή να προσπαθεί να μας πείσει πόσο "αδιάφθορος" είναι!!! Δείτε το...



"Ξεκίνησαν να έρχονται στην ΕΡΤ σε μικρές ομάδες, ως φιλοξενούμενοι, από το πρωί" δήλωσε ο Χρήστος Παναγόπουλος , Πρόεδρος της ΕΡΤ. "Επειδή είχαμε την πληροφορία ότι θα συνέβαινε αυτό, προσλάβαμε και extra άτομα από εταιρεία securiy", εκτός από τους μόνιμους φύλακες. Μάλιστα είχε ενημερωθεί και το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα.
Παρόλα αυτά αντί για κουκουλοφόρους, πήγαν μαθητές και φοιτητές που μάλιστα ξέρανε να χειρίζονται και τον τηλεοπτικό εξοπλισμό, ενώ ξέρανε και που είναι τα στούντιο. Το τελευταίο στοιχείο είναι ιδιαίτερα ενυπωσιακό καθώς το ραδιομέγαρο είναι ένα δαιδαλώδες κτήριο που δεν το μαθαίνεις τυχαία.
Ήδη ο κύριος Παναγόπουλος, παραιτήθηκε,ενώ ως συνήθως η παραίτηση ήταν "εικονική" και ο κύριος Παναγόπουλος, παρέμεινε πρόεδρος της ΕΡΤ!!!

ΣΧΟΛΙΟ:Θα παραπλανήθηκε και η ιδιωτική εταιρεία security.Άλλωστε σε μια χώρα που οι υπουργοί παραπλανώνται, σε μια χώρα που παραπλανάται και ο ανεκδιήγητος Πρωθυπουργός, σε μια χώρα που οι ακόμη πιο ανεκδιήγητοι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΟΥΝ ΟΡΘΙΟΙ , το ότι παραπλανήθηκε ο πρωθυπουργός της χώρας, το ότι δεν κατάλαβε τι γινότανε , γιατί να μη συμβεί και αυτό;

Διαβάστε περισσότερα...

ΤΟ ΠΛΕΟΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ!

Το τραγούδι λέγεται "πήρα φόρα" , το συγκρότημα "Κίτρινα Ποδήλατα" και παρουσιάστηκε στο Ράδιο Αρβύλα την Παρασκευή 5/12/08, μια μέρα πριν το φόνο του Αλέξανδρου. Στις 6/12/08 και ώρα 00.20 περίπου σκοτώνεται ο Αλέξης από τους ειδικούς φρουρούς. Ακούστε τους στίχους.





Συγκλονιστικά Προφητικό;

Διαβάστε περισσότερα...

"Δεν ήξερα, δε με ενημέρωσαν, υποτίμησα το θέμα" Κ.Καραμανλής-Πρωθυπουργός χώρας της Ε.Ε.

Με το γνωστό οργισμένο ύφος με όσα συμβαίνουν γύρω του, μίλησε ο Κώστας Καραμανλης στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ.

"Δεν ήξερα, δε με ενημέρωσαν, υποτίμησα το θέμα" είπε με αυτοπεποίθηση ο κ.Καραμανλής. Και συνέχισε "αναλαμβάνω το μερίδιο των ευθυνών που μου αναλογεί" για τα "όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι". Συνεχίζοντας, υπενθύμισε ότι "αργήσαμε να κινηθούμε" και κατέληξε πομπωδώς ότι "είμαι αποφασισμένος" , "δεν θα επιτρέψω την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου."

Μπράβο στον πρωθυπουργό που αν και ξέχασε να το αναφέρει στο πόρισμα της η Ν.Δ. , αναγνώρισε την πολιτική ΤΟΥ ευθύνη. Ε, και; Και τί έγινε; Λέξεις που δε συνοδεύονται από τις πρέπουσες πράξεις, είναι κενές περιεχομένου. Λέξεις για μαζική κατανάλωση, που μας κούρασαν. Ανέλαβε λέει την πολιτική ευθύνη. Σαν τα λαμόγια που είχε ορίσει Διοικητές των Συνταξιοδοτικών ταμείων, πήρανε τα εκατομμύρια ευρώ σε βαλίτσες πάλι, ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη και τώρα ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ανάμεσα μας με Cayenne , που τους αγοράσαμε ΕΜΕΙΣ. Πάντως την πολιτική ευθύνη την αναγνώρισαν, οπότε... πάμε για άλλα.

Αυτή η κυβέρνηση της "διαφάνειας" πιστεύει ότι αν ονομάσει ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ την κλεψιά, ΑΝΑΛΗΨΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ την ξετσίπωτη ατιμωρησια και Αποφασιστικότητα να χτυπήσει τους "νταβατζήδες" την ολιγωρία και τα χάδια στους ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, δεν κάνει και κάτι κακό. Σαν τους μοναχούς που ονομάζανε το κρέας που τρώγανε στη νηστεία ψάρι και έτσι απενοχοποιούσανε τα πάντα.


Άλλωστε μη ξεχνάμε ότι ο κ.Καραμανλής προεκλογικα το 2004 , μιλούσε για τον τότε πρωθυπουργό με χαρακτηρισμούς όπως "αρχιερέας της διαπλοκής" και λοιπές κόσμιες εκφράσεις για θέματα που μόνο υπόνοιες υπήρχαν. Μόνο που αλλιώς μας τα λέγανε και άλλα βλέπουμε. Και το κερασάκι ήρθε σήμερα. Ναι βέβαια υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για μια κομπίνα ΖΗΜΙΑΣ ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ για το δημόσιο, για το λαό, ναι μεν τις αναγνωρίζει ο κ. Καραμανλής (υπό το βάρος της κοινής γνώμης), αλλά ξεχνάει να μας πει γιατί είναι κακό να ΖΗΤΑΕΙ μια δημοκρατική πολιτεία τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ για ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ των πολιτικών της. Δεν ισχύουν οι νόμοι του κράτους σε αυτό το κράτος για όλους; Μήπως ζητώντας να τον αθωώσουμε λόγω βλακείας, "υποτίμησα το θέμα"είπε, μας υποτιμάει ως λαό; Μήπως τελικά μας υβρίζει κι από πάνω ;

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΑ

Ανακοινώθηκε η πρόταση του εισαγγελέα για την υπόθεση υπερβολικής αστυνομικής βίας εναντίον του Κύπριου φοιτητή, γνωστής ως "υπόθεση ζαρντινιέρα" στη Θεσσαλονίκη.
Ο εισαγγελέας πρότεινε την τιμωρία σε τέσσερις από οκτώ κατηορούμενους για επικίνδυνη σωματική βλάβη, σε τρεις για συνέργεια και στον αστυνομικό διεθυντή της ασφάλειας το 2006 για απλή συνέργεια, καθώς δεν έκανε κάτι για να μη συμβεί το περιστατικό.

Διαβάστε περισσότερα...

Mα για ποιον μιλάει;

«Έπιασαν τους συνδικαλιστές και δεν φώναξα γιατί δεν είμαι συνδικαλιστής,
έπιασαν τους φοιτητές και δεν φώναξα γιατί δεν είμαι φοιτητής ,
έπιασαν τους εργάτες και δεν φώναξα γιατί δεν είμαι εργάτης,
κι όταν ήρθαν να με πιάσουν κανείς δεν υπήρχε να φωνάξει! ».
(Μαρτιν Νιμελερ, γερμανός πάστορας που πέθανε στο Αουσβιτς)

Εμείς όμως θα φωνάζουμε. Όχι γιατί είμαστε ονειροπόλοι.

Είμαστε ρεαλιστές. Επιδιώκουμε το ανέφικτο. Έλα μαζί μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 15, 2008

ΘΕΑΤΡΟ "ΒΟΥΛΗ". Η κωμωδία συνεχίζεται ...

Μετά τα πορίσματα των πέντε κομμάτων, που ανακοινώθηκαν σε μέρες που ο κόσμος έχει ξεσηκωθεί, αναρωτιόμαστε, για το αν μας περνάνε για ιθαγενείς της ζούγκλας του Αμαζονίου.

Η Νέα Δημοκρατία της σεμνότητας και ταπεινότητας, καινοτόμησε. Σκέφτηκε ότι πρέπει να βρει ένα κόλπο να εκτονώσει τη λαϊκή οργή, που ξέσπασε με αφορμή το θάνατο του μαθητή. Έτσι στο πόρισμα της, μιλάει για "αντικειμενικές πολιτικές ευθύνες λόγω έλλειψης επαρκούς εποπτείας του κρατικού μηχανισμού"!!! Αυτό βέβαια για τη Ν.Δ. δε σημαίνει και ποινικές ευθύνες. Απλά δέχεται για Δρύ, Φωτιάδη του ΠΑΣΟΚ και Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας κάποιες ευθύνες. Τους απαλάσσει λόγω βλακείας δηλαδή; Και αν ναι, πως διατηρούνται στη θέση τους υπουργοί που έχουν ευθύνες, έστω και αντικειμενικές; Ο Πρωθυπουργός που δεν εποπτέυει δηλαδή τους υπουργούς του, για το που υπογράφουν, μήπως έχει καμιά ψιλοευθυνούλα; Αντικειμενική πάντα...
Η Ν.Δ. πάντως απορρίπτει τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής, άρα δεν υπάρχει σκάνδαλο, ούτε πρέπει να πάει κάποιος φυλακή.

Το ΠΑΣΟΚ, ζητάει προανακριτική για Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα, Κοντό, Μπασιάκο, ενώ "αθωώνει" Δρυ-Φωτιάδη, κυρίως λόγω του ότι όταν ο Φωτιάδης αντιλήφθηκε το θέμα, ακύρωσε άμεσα την υπουργική εντολή.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ζητάει για τα ίδια πρόσωπα με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. προανακριτική επιτροπή , για απόδοση ποινικών ευθυνών.
Το Κ.Κ.Ε. μιλάει για πολιτικές και ποινικές ευθύνες διαχρονικά και ζητάει επίσης προανακριτική επιτροπη.
Το ΛΑ.Ο.Σ. μετά τον προβληματισμό του, επέλεξε τελικά να ζητήσει και αυτό προανακριτική επιτροπή, αν και μάλλον, με βαριά καρδιά.
Η άρνηση για προανακριτική επιτροπή της Ν.Δ. , με την αστεία και πρωτότυπη έκφραση "αντικειμενικές ευθύνες" (κάτι σαν το "στιγμίαιο λάθος" του Πασχάλη), αποτελεί έξοδο κινδύνου, καθώς σε περίπτωση ΠΡΟΑΝΑΚΡΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΙΚΗ. Οπότε καταλαβάινετε, ότι το ρίσκο για πτώση της κυβέρνησης, με 151 βουλευτές είναι άμεσο. Το θέμα είναι πώς θα αντιδράσουνε οι πολίτες, οι νέοι,οι μαθητές,οι άνεργοι, οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αυτής της χώρας.


ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ για να χειροκροτήσουνε τους πρωταγωνιστές μπροστά στη Βουλή;

Θα αντιδράσει ο κόσμος ή η μυρωδιά της ψημμένης γαλοπούλας θα υπερκαλύψει τη δυσωδία και αυτών των σκανδάλων;


Διαβάστε περισσότερα...

Φοβάται και η Γαλλία τους νέους πλέον...

«Δείτε τι γίνεται στην Ελλάδα» είπε την περασμένη εβδομάδα ο Νικολά Σαρκοζί στους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος UMP, απορρίπτοντας προτάσεις στο πλαίσιο της κατάρτισης του προϋπολογισμού που θα παρείχαν «μαξιλαράκι» στα υψηλά στρώματα.
Με νωπές τις μνήμες των ταραχών που συντάραξαν τη Γαλλία το 2005 ο Σαρκοζί εξέφρασε ανησυχία ότι η αγανάκτηση κατά της κυβέρνησης μπορεί να εξαπλωθεί στη Γαλλία. «Οι Γάλλοι λατρεύουν να με βλέπουν στην άμαξα με την Κάρλα, όμως είναι οι Γάλλοι που αποκεφάλισαν το βασιλιά τους» είπε...
Ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Ζεράρ Γκασέ έχει δηλώσει ότι οι ερχόμενες ημέρες και εβδομάδες θα καθορίσουν «εάν υπάρχει κίνδυνος «μετάδοσης» της κατάστασης στην Ελλάδα στη Γαλλία, ενώ η Λιμπερασιον τονίζει «η Γαλλία, διχασμένη, γεμάτη αγωνίες, απογοητευμένη και χωρίς ψευδαισθήσεις, έχει το προφίλ της Ελλάδας».

Διαβάστε περισσότερα...

Μπλόκο αγροτών στον κόμβο της Γυρτώνης

Φίλοι μας αναφέρουν ότι η κίνηση προς τη Β.Ελλάδα γίνεται μέσω Κοζάνης, καθώς είναι κλειστή η Εθνική Οδός, από αγρότες. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτη πληροφορία, το μπλόκο θα λήξει περίπου στις 21.00 15/12/08.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Π.ΤΑΤΟΥΛΗΣ έπιασε τη σκούπα...


Με νέο άρθρο του παρεμβαίνει και δίνει την άποψή του:

Διαπιστώνει ότι "Το πρόβλημα είναι βαθύτατα πολιτικό. Η ελληνική κοινωνία είναι εξοργισμένη, θλιμμένη, απογοητευμένη." , και εξηγεί περισσότερο:

"Με απλά λόγια. Ο Έλληνας καλείται -με τηλεοπτικά σπότ μάλιστα!- να αποκτήσει φορολογική συνείδηση, την ίδια στιγμή που οι κυβερνώντες νομιμοποιούντται πλήρως να φτιάχνουν οφ σορ, καθότι «το νόμιμο είναι και ηθικό». Ο έλληνας βλέπει κάποιους να πλουτίζουν και να αποκτούν περιουσίες την ίδια στιγμή που τον μαστίζει η οικονομική κρίση. Ο έλληνας βλέπει πολιτικούς να είναι ακόμη όχι απλώς εκτός φυλακής αλλά και εντός πολιτικής, την ίδια στιγμή που έχουν αναμειχθεί σε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων. Ο έλληνας βλέπει τη δικαιοσύνη να του δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο, όταν άλλους ισχυρούς μεγαλοκαναλάρχες, πολιτικούς και επιχειρηματίες τους χαϊδεύει μαλακά το κεφάλι."
Προτείνει:
"Πρέπει ωστόσο άμεσα να τεθεί στο τραπέζι του διαλόγου η ανεξαρτητοποίηση της δικαιοσύνης, αλλά και της ηγεσίας της αστυνομίας. Δεν μπορούν οι κρίσεις των δικαστών να γίνονται με κομματικά κρίτηρια και δεν μπορούν να αποστρατεύονται ικανοί αξιωματικοί όταν αλλάζουν οι κυβερνήσεις. "

και καταλήγει: "Τυχαία όμως γεγονότα , σαν αυτό που συνέβη πριν από μια εβδομάδα στα Εξάρχεια, μπορούν να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων. Αποκαλύπτουν τα σκουπίδια που για χρόνια συσσωρεύαμε κάτω από το χαλί. Μένει κάποιοι να πιάσουν τη σκούπα."

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ


Μεγάλες συγκεντρώσεις μαθητών έξω από τη Γ.Α.Δ.Α. και το υπουργείο παιδείας. Στις υπόλοιπες πόλεις, τα παιδιά, μετά τη λήξη του σχολικού ωραρίου, μαζεύονται και διαμαρτύρονται έξω από κρατικές δομές, όπως αστυνομικά τμήματα, υπουργεία κτλ. Από ότι φαίνεται οι μαθητές δε θα σταματήσουν , τουλάχιστον, μέχρι τα Χριστούγεννα.

Διαβάστε περισσότερα...

Αντί λεζάντας...


Δεν καταλαβάινω που το είδατε το σκάνδαλο. Στο Βατοπαίδι; Στην αστυνομία που "ρίχνει" στον αέρα; Είδατε ότι μετά το φόνο του παιδιού, μόνο στον αέρα ρίχνανε. Που το είδατε το σκάνδαλο; Στο ότι αφήσαμε τις περιουσίες σας απροστάτευτες; Μα είναι γνωστό σε όλους μας ότι τα καταστήματα που λεηλατήθηκαν ή κάηκαν, υπήρχανε εκεί από τα χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Όπως και ο μακαρίτης ο Αλέξανδρος, επί ΠΑΣΟΚ, ΕΙΧΕ ΓΕΝΝΗΘΕΙ. Και σύχναζε και κοντά στα Εξάρχεια.Για αυτό το σκάνδαλο τί λέτε; Και να μην ξεχνάμε ότι εκεί κοντά είναι και τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ. Τί γύρευε ένα παιδί 15 ετών κοντά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ; Γιατί δεν απαντάει ο κύριος Παπανδρέου; Εγώ πάντως θα συνεχίσω να μην ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές. Είμαι αποφασισμένος, και δε με σταματάει τίποτα. Σας το λέω, ειλικρινά , σεμνά και ταπεινά...

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΙΤΗΣΗ ΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ "ΦΡΟΥΡΩΝ"

Ο κ.Κούγιας δικηγόρος των δυο ειδικών φρουρών, κατάθεσε σήμερα αίτηση άρσης της προσωρινής κράτησης τους. Στην αίτηση αναφέρεται ότι "δεν είναι ύποπτοι τέλεσης νέου εγκλήματος", ενώ τονίζεται ότι και οι δυο "έχουν λευκό ποινικό μητρώο".
Εν τω μεταξύ, αυτόπτες μάρτυρες του αιματηρού επεισοδίου, που οδήγησε μια χώρα σε κρίση, συνεχίζουν να προσέρχονται αυτοβούλως στη Δικαιοσύνη.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ,ΑΠΟΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΑ...

Ας μη ξεχνάμε ότι κάτω από την ταμπέλα ενός κόμματος, υπάρχουν πρόσωπα. Ας μην ξεχνάμε ότι κάτω από το πόρισμα της Εξεταστικής , δεν υπογράφει γενικά ένα κόμμα, αλλά άνθρωποι. Άνθρωποι που τους εκλέξαμε να μας αντιπροσωπεύσουν έντιμα, και να πράττουν σύμφωνα με τη συνείδησή τους.

Ας θυμηθούμε ποια είναι τα πρόσωπα που κάθε κόμμα επέλεξε για την ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

Από τη Νέα Δημοκρατία:
ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΒΟΛΟΥΔΑΚΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ
ΔΕΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΠΟΥΓΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)
ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ ΦΕΒΡΩΝΙΑ
ΤΖΑΒΑΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ (ΔΑΝΗΣ)

Από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. :
Γ.ΔΡΙΒΕΛΕΓΚΑΣ
Γ. ΝΙΩΤΗΣ
Μ. ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ
Μ. ΜΠΟΛΑΡΗΣ
Ν. ΡΟΒΛΙΑΣ
Γ.ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΥ
Γ.ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ
Θ. ΤΖΑΚΡΗ

Από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. :
Ν.ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Από το Κ.Κ.Ε.:
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΚΥΛΛΑΚΟΣ

Από το ΛΑ.Ο.Σ. :
Α.ΠΛΕΥΡΗΣ

Θα είναι άραγε άξιοι να σας εκπροσωπήσουνε ξανά; Θα το ξέρετε το μεσημέρι σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΡΙΣΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙ

Περίπου στις 2 το μεσημέρι θα βγει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το
μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπαιδίου, με την ανταλλαγή νερού μιας λίμνης με ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ-ΦΙΛΕΤΑ.
Δυστυχώς οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ξεχωριστά πορίσματα από όλα τα κόμματα , με ή χωρίς πολιτικές ευθύνες, αλλά σε καμία περίπτωση με ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΑ.
Θα δούμε...

Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνουν κι άλλα προξενεία

Μετά τις πρεσβείες και τα προξενεία στο Λονδινο, το Εδιμβούργο, το Βερολίνο , χθες έκλεισε και το προξενείο μας στο Μπορντω της Γαλλίας. Η αιτία δυο εκρήξεις σε κοντινή απόσταση από αυτό. Επίθεση είχε δεχτεί και πριν λίγες μέρες το προξενείο στη Μόσχα, με επίθεση από μολότωφ καθώς και τα προξενεία στη Νέα Υόρκη , στην Κωνσταντινούπολη, στη Σμύρνη, στο Παρίσι και στο προξενείο της Μελβούρνης.

Διαβάστε περισσότερα...