Παρασκευή, Ιανουαρίου 02, 2009

Ελληνική Προεδρία ΟΑΣΕ 2009

Την 1η Ιανουαρίου 2009 η Ελλάδα αναλαμβάνει την Προεδρία του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) για ένα χρόνο και καλείται να ανταποκριθεί στις πολύμορφες προκλήσεις ενός ιδιαίτερα ρευστού παγκοσμίου περιβάλλοντος. Η διεθνής συγκυρία στην οποία θα κληθεί να ασκήσει την προεδρία η Ελλάδα επηρεάζεται από την παγκόσμια οικονομική κρίση, τα πρόσφατα γεγονότα στον Καύκασο και τη συζήτηση για τη διαμόρφωση μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφαλείας στην Ευρώπη.

Κατά την άσκηση της Προεδρίας του ΟΑΣΕ η Ελλάδα, με αίσθημα ευθύνης και ετοιμότητα, θα εφαρμόσει τις πολιτικές αρχές που διέπουν συνολικά την εξωτερική της πολιτική: Σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και τους κανόνες της πολυμερούς διπλωματίας, επιδίωξη της μέγιστης δυνατής σύγκλισης και συναίνεσης, αξιοπιστία και ειλικρίνεια. Η Ελλάδα θα είναι ένας έντιμος μεσολαβητής που θα εργάζεται συστηματικά με γνώμονα την ενίσχυση του ρόλου του ΟΑΣΕ στην πρόληψη και τη διαχείριση κρίσεων. Είναι μια υπόσχεση, την οποία έδωσε απερίφραστα η Υπουργός Εξωτερικών στα υπόλοιπα 55 συμμετέχοντα κράτη: «Μπορείτε να εμπιστευτείτε την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 31, 2008

2009 - μια διαφορετική ευχή

Ένα έτος φεύγει. Ένα νέο έτος έρχεται. Ανακαλύψαμε τον τεμαχισμό του χρόνου σε έτη, γιατί το σύντομο πέρασμά μας από τη γη, χρειάζεται ορόσημα. Ζητούμε αφορμές για αφετηρίες αλλά και για να πούμε τέλος. Μια νύχτα όπως όλες οι προηγούμενες. Μια νύχτα πιθάνοτατα όπως όλες οι επόμενες. Και γιατί γιορτάζουμε;
Δε γιορτάζουμε. Κατα βάθος ελπίζουμε. Ελπίζουμε ότι αυτό το ορόσημο "ο νέος χρόνος", θα έρθει με τραγούδια , με χαρά. Πράγματα που άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο στερηθήκαμε. Είναι μια ενδόμυχη υπόσχεση , που φοβόμαστε να ομολογήσουμε , έστω και ψιθυριστά, ότι από εδώ και στο εξής θα είμαστε πιο συνεπείς στην προσπάθειά μας , να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι. Να γίνουμε πιο χρήσιμοι.

Πώς όμως να γίνει αυτό; Οι περισσότεροι μετά το μικρό ή μεγάλο γλέντι της σημερινής βραδιάς, θα το έχουμε ήδη ξεχάσει, ρίχνωντας την ευθύνη στον πονοκέφαλο με τον οποίο θα έχουμε ξυπνήσει το ... μεσημέρι της 1ης Ιανουαρίου. Όμως ας κάνουμε μια προσπάθεια να μην ξεχάσουμε.Να μην ξεχάσουμε ...


Να μην ξεχάσουμε...


... ότι ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ανθρωπιάς , δεν μας πρέπουν. Η ποιότητά μας ως κοινωνίας, κρίνεται από το πως φερόμαστε στα πιο αδύναμα μέλη μας...
Να μην ξεχάσουμε ...... ότι κανένας δε γεννήθηκε για να ζητιανεύει
στα γεράματά του...
να μη ξεχάσουμε...

... ότι ΚΑΝΕΝΑΣ τελικά δεν έχει ευθύνη για την κομπίνα με τα χρήματά μας. Ως και ο πρωθυπουργός της χώρας είπε :"Δεν ήξερα, δε με ενημέρωσε κανείς και όταν έγινε δεν κατάλαβα."

να μη ξεχάσουμε...
... γιατί η επόμενη κρατική σφαίρα, δεν ξέρουμε σε ποιον από εμάς μπορεί να "εξοστρακιστεί" ...

να μη ξεχάσουμε...

... όσα χρόνια κι αν περάσουνε σε πείσμα
του κ. Μητσοτάκη και της Ντόρας...


να μη ξεχάσουμε...

... το ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ της επί
δυο χρόνια αποκλεισμενης από παντού
Γάζας και των παιδιών της ...να μη ξεχάσουμε...


... οτι σε αυτά τα παιδιά οφείλουμε την ελπίδα μας.
Για αυτό...
Να μην ξεχάσουμε το νεό έτος να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να τους δώσουμε ένα κόσμο χωρίς καμία από τις παραπάνω εικόνες.
Καλή χρονιά σε όλους!

Διαβάστε περισσότερα...

NEA ΚΕΡΜΑΤΑ 2 ΕΥΡΩ ΑΠΟ 2009


Από 2 Ιανουαρίου 2009 τίθενται στην κυκλοφορία τα νέα μεταλλικά κέρματα των 2 € που εκδόθηκαν για τον εορτασμό της 10ης επετείου της Ο.Ν.Ε. Τα κέρματα τυπώθηκαν στην ποσότητα των 4.000.000 τεμαχίων και στη μία, εθνική, όψη φέρουν στο κέντρο του πυρήνα εντός ακανόνιστου δακτυλίου σχέδιο ανθρώπου σε πρωτόγονη μορφή μαζί με το σύμβολο του ΕΥΡΩ - το σχέδιο παραπέμπει σε αρχαία κοπή νομίσματος.
Στη δεύτερη, κοινή για όλες τις χώρες της ευρωζώνης, όψη η παράσταση είναι ίδια με τα κυκλοφορούντα ελληνικά κέρματα της αξίας αυτής με έτος κοπής το 2008.
Εμείς να σας ευχηθούμε για το 2009 να γεμίσουν οι τσέπες σας με ευρώ, κέρματα ή χάρτινα , όλων των χρωμάτων!

Διαβάστε περισσότερα...

Η κύπρια βουλευτής Θεοχάρους για τον εμβολισμό

''Tο πλοίο dignity (αξιοπρέπεια) τσαλακώθηκε και μαζί του, η αξιοπρέπεια της Ευρώπης που δεν αντέδρασε'' δήλωσε η βουλευτής του ΔΗ ΣΥ Ελένη Θεοχάρους, η οποία επέστρεψε στην Κύπρο,στις 9 χθες το βράδυ από το Λίβανο. «Ούτως ή άλλως το Ισραήλ ποτέ δεν είχε αξιοπρέπεια σε αυτά τα θέματα», συνέχισε η βουλευτής, η οποία πρόσθεσε: «Το Ισραήλ συμπεριφέρεται ως κράτος τρομοκράτης που χρησιμοποιεί πλάτες που του παρέχουν άλλες υπερδυνάμεις και η στρατιωτική μηχανή που έχει δημιουργήσει, για να σφαγιάζει λαούς που βρίσκονται υπό την κατοχή του».
Η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι η πορεία του πλοίου ήταν σύμφωνα με τους νόμους του διεθνούς δικαίου. « Εμείς δεν παραβιάσαμε κανέναν κανόνα και η ανακοπή έγινε σε διεθνή ύδατα, 73km δυτικά της Χάιφα, κάτι που συνιστά παραβίαση του διεθνούς νόμου, και έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.. Αυτό που έγινε ήταν απόπειρα φόνου», είπε η κ. Θεοχάρους.
Περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές της σύγκρουσης, είπε: «Εκτοξευθήκαμε 3 φορές από τη μια πλευρά του πλοίου στην άλλη και στο τέλος καταλήξαμε στο πάτωμα. Υπήρχαν σκορπισμένα σκεπάσματα που έδρασαν προστατευτικά. Όλοι φόρεσαν σωσίβια διότι το πλοίο έμπαζε νερά. Τα ηλεκτρικά συστήματα του πλοίου είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας και δεν εργάζονταν οι αντλίες εκκένωσης του νερού που είχε εισέλθει στο πλοίο από το ρήγμα που προκλήθηκε μετά τον εμβολισμό,. Επιπλέον είχε χαθεί η δυνατότητα επικοινωνίας. Τα κιβώτια με την ιατροφαρμακευτική βοήθεια, λειτούργησαν ως σωτήρια για το 16μελες πλήρωμα του dignity. Στο τέλος αναγκαστήκαμε να αδειάσουμε κουτιά από φάρμακα και με τα χαρτόνια προσπαθήσαμε να καλύψουμε το κενό, βέβαια ήταν αδύνατο λόγω και του σφοδρού άνεμου, και πέρα από αυτό, μας κυνηγούσαν οι Ισραηλινοί με 4 καραβιά που μας ακολούθησαν μέχρι το Λίβανο».
Η κ. Θεοχάρους πρόσθεσε πως όταν λήφθηκε η απόφαση να μεταβούν στο Λίβανο, τηρήθηκε κάθε μυστικότητα. «Δεν το ανακοινώσαμε γιατί φοβηθήκαμε μήπως παρακολουθούνται οι επικοινωνίες από τα δορυφορικά τηλέφωνα που μας έδωσε το CNN και το Αl Jazeera. Κατά κάποιο τρόπο όμως, η πορεία του πλοίου δεν έμεινε κρυφή, διότι μόλις το πλοίο άλλαξε πορεία, το CNN ανακοίνωσε ότι η αποστολή κατευθύνεται στο Λίβανο».

Διαβάστε περισσότερα...

Έστειλε πίσω το δώρο του Ισραηλινού πρέσβη ο Πάγκαλος !

Έστειλε πίσω το κρασί που του έστειλαν δώρο, συνοδευόμενο όμως με το παρακάτω γράμμα:"Αγαπητέ Κύριε Πρέσβη,
σας ευχαριστώ για τις τρεις φιάλες κρασιού που μου στείλατε ως δώρο εορτών. Εύχομαι σε σας, την οικογένειά σας και σε καθέναν στην Πρεσβεία σας ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Υγεία και πρόοδος σε όλους σας.
Δυστυχώς παρατήρησα ότι το κρασί που στείλατε, έχει παραχθεί στα Υψώματα του Γκολάν. Έχω διδαχθεί απ’ όταν ήμουν πολύ νέος να μην κλέβω και να μην δέχομαι τα προϊόντα κλοπής. Γι’ αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχθώ αυτό το δώρο και πρέπει να σας το επιστρέψω. Όπως γνωρίζετε, η χώρα σας κατέχει παρανόμως τα Υψώματα του Γκολάν τα οποία ανήκουν στην Συρία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με πολυάριθμες αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.
Με την ευκαιρία αυτή εκφράζω την ελπίδα μου ότι το Ισραήλ θα βρει ασφάλεια εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του και οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Χαμάς ή οποιονδήποτε άλλον θα περιοριστούν και θα πάψουν οριστικά αλλά ελπίζω επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα σταματήσει να εξασκεί πολιτική συλλογικής τιμωρίας η οποία εφαρμόστηκε σε μαζική κλίμακα από τον Χίτλερ και τις στρατιές του. Πράξεις όπως αυτές που συμβαίνουν τούτες τις μέρες από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Γάζα μας θυμίζουν ολοκαυτώματα όπως εκείνα των Καλαβρύτων, του Δοξάτου ή του Διστόμου και οπωσδήποτε εκείνο του γκέτο της Βαρσοβίας.
Με αυτές τις σκέψεις, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για εσάς, τον ισραηλινό λαό και όλους τους λαούς της δικής μας περιοχής του κόσμου."
http://parapolitiki.blogspot.com/

universal reporters: Ό,τι άποψη και αν έχει κανείς για τον κ. Πάγκαλο, σχετικά με την ιδιοσυγκρασία του, δεν μπορεί να μην του αναγνωρίσει γενναιότητα και πρωτοτυπία στις δράσεις του. Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι αυτή που θα ήθελε να γίνει κάθε Έλληνας πολίτης , στην περίπτωση που Τούρκοι στέλνανε κρασί, σε ξένους πολιτικούς , ετικέτας Αμμοχώστου ή Κερήνειας. Αν η ηθική παίζει κάποιο ρόλο στη ζωή μας, νομίζουμε ότι η αντισυμβατική και εξόχως συμβολική αυτή κίνηση, μας υπενθυμίζει ότι πέρα από σκοπιμότητες και το δίκαιο του ισχυρού, υπάρχει και η ισχύς του Δικαίου, διεθνούς ή μη.

Διαβάστε περισσότερα...

Έκαναν το Μέγα Αλέξανδρο VISA!

Δεν χάνουν ευκαιρία να οικειοποιούνται τα πάσης φύσεως Ελληνικά σύμβολα, μορφές, και πρόσωπα στα Σκόπια με τελευταία επινόηση την… Alexander – Visa!To γειτονικό κρατίδιο κατάφερε να πάρει έγκριση από την εταιρεία Visa ώστε στις πιστωτικές κάρτες να εμφανίζεται η μορφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία προέρχεται από γνωστό ψηφιδωτό του Μακεδόνα στρατηλάτη.Μόλις πριν λίγο καιρό οι Σκοπιανοί είχαν εμφανίσει σε Visa και το αστέρι της Βεργίνας, ωστόσο μετά από κινητοποιήσεις ελλήνων του εξωτερικού, η συγκεκριμένη απόπειρα ματαιώθηκε.
http://manosbee.blogspot.com/2008/12/visa.html

universal reporters: H κυρία Μπακογιάννη ,με το γνωστό χαμόγελο σε ό,τι κι αν γίνεται γύρω της, στο Υπουργείο Εξωτερικών δεν έχει αντιδράσει. Μάλλον πιστεύει και αυτή στο "Σε δέκα χρόνια οι Έλληνες , θα έχουν ξεχάσει", όπως είπε για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και ο πατέρας της. Συνέχιζε ελληνικέ λαέ να εκλέγεις τέτοιους ανθρώπους να σε κυβερνάνε και μετά βρίζε τους αμερικάνους για την κακοδαιμονία σου.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 30, 2008

Το FOREIGN OFFICE ΓΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ


Τι αποκαλύπτουν τα αρχεία του Foreign Office για την άποψη των Βρετανών διπλωματών για τον Ανδρέα Παπανδρέου, πριν 30 χρόνια! Σοσιαλιστής δεν είναι ...σημείωναν, αλλά μισεί του Αμερικανούς και είναι Ελληνας μέχρι κόκκαλο!

"Το μακρινό και πολιτικά ομιχλώδες 1978, οι Βρετανοί διπλωμάτες τον χαρακτήριζαν "Έλληνα έως την άκρη των δαχτύλων του", πολιτικό με οξύτητα, διορατικότητα, ο οποίος μισούσε τους αμερικανούς. Η άποψη της βρετανικής πρεσβείας στην Αθήνα για τον ηγέτη του ΠΑΣΟΚ ήταν καθαρή σαν τον έναστρο ουρανό.
«Ήταν Έλληνας ως την άκρη των δαχτύλων του» έγραφε στην αναφορά του ο βρετανός τότε πρέσβης στην Αθήνα, Σερ Μπρούκς Ρίτσαρντς συμπληρώνοντας, πως ο Ανδρέας παρότι είχε ζήσει χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, μισούσε τους αμερικανούς.
Οι βρετανοί διπλωμάτες ήταν απόλυτοι στα πιστεύω τους για τον Ανδρέα, γράφοντας στις τότε αναφορές τους: «Το όραμά του είναι για μια Ελλάδα αδέσμευτη, ουδέτερη που θα μπορεί να ζει με τις δικές της δυνατότητες».

Διαβάστε περισσότερα...

Εμβολισμός Κυπριακού σκάφους σε Διεθνή Ύδατα!

Οι ισραηλινοί εμβολίσανε σκάφος που απέπλευσε από Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα. Αφού πρώτα το σκάφος περικυκλώθηκε από 6 πολεμικά, έριξαν προειδοποιητικές βολές, ενώ κατόπιν το εμβολίσανε. Να σημειωθεί οτι το σκάφος βρισκότανε σε ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ και επέβαινε και βουλευτής του ΔΗ.ΣΥ. η κυρία Θεοχάρους, καθώς και ένας Ελλαδίτης. Το σκάφος λεγότανε "Dignity" δηλαδή ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

Ωστόσο δεν εμβολίσανε μόνο την αξιοπρέπεια Ελλήνων και Κυπρίων οι Ισραηλινοί. Εμβολίσανε το διεθνές δίκαιο και όλους τους διεθνείς κανόνες ναυσιπλοϊας και δεν διαμαρτυρήθηκε ούτε η ελληνική κυβέρνηση, ούτε η κυπριακή , ούτε καν κάποιος διεθνής οργανισμός!
Το πιο ωραίο είναι ότι για να καλυφθεί το θέμα , η γραμμή που υιοθετήθηκε ήταν ότι από κακή συννενόηση είχαν "φυσική επαφή" τα σκάφη! Στόχος βέβαια δεν ήταν να το βυθίσουν , αλλά μάλλον να τρομοκρατήσουν τόσο το "Dignity" , όσο και όλους όσους θα τολμούσανε να σπάσουν τον επί δυο χρόνια αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος κατέπλευσε λόγω έλλειψης καυσίμων στο λιμάνι της Τύρου, ενώ όλοι οι επιβαίνοντες είναι σώοι.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 29, 2008

ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ-ΦΡΙΚΗ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Το μακελειό στη Γάζα συνεχίζεται. Πάνω από 100 παιδιά νεκρά και πάνω απο 500 οι τραυματίες με τις πιο μετριοπαθείς εκτιμήσεις. Το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει τις επιθέσεις και με πυροβολικό , ενώ η ελληνική κρατική τηλεόραση αναφέρει και ναυτικό βομβαρδισμό της, εδώ και τουλάχιστον δεκαοκτώ ολόλήρους μήνες , αποκλεισμένης περιοχής.

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΤΑΣΗ = ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ

Οι δυτικές κυβερνήσεις εύχονται ειρήνη, οι άραβες δεν κάνουν κιχ, το ισραήλ συνεχίζει τη σφαγή και οι Η.Π.Α. λένε ότι "το Ισραηλ βρίσκεται σε άμυνα". Ειλικρινά, αναρωτιέται κανείς, πώς σε μια περιοχή σαν τη Γάζα, με έκταση όχι μεγαλύτερη της Σαμοθράκης, ζούνε 1,5 εκατομμύριο εξαθλιωμένοι Παλαιστίνιοι. Και αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν, οι Ισραηλινοί, που μας εξιστορούσανε τα "πάθη" τους επί Χίτλερ, και μας επιβάλλανε να τους λυπηθούμε για ό,τι περάσανε, να συνεχίζουν τέτοια ΘΗΡΙΩΔΙΑ. 300 ΝΕΚΡΟΙ σε μια νύχτα κύριοι του ΙΣΡΑΗΛ , είναι πολλοί. Βομβαρδισμοί στα τυφλά, μέσα σε γειτονιές, δεν λύνουν το πρόβλημα. Εσείς κύριοι του Ισραήλ, καταδικάσατε πρώτοι τους Ναζί για τη λογική της συλλογικής ευθύνης. Όταν σκοτώνεται από τρομοκρατική ενέργεια ένας πολίτης ενός κράτους, ΔΕ δικαιούται να σκοτώσει 100 ομοεθνείς των δραστών, μόνο και μόνο επειδή είναι ομοεθνείς. Αυτό έκανε ο Χίτλερ και η ιστορία τον κατέγραψε ως ΠΑΡΑΝΟΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΑ. Φανταστείτε τι θα έπρεπε να κάνει με αυτή τη λογική η Ινδία μετά την τραγωδία στη Βομβάη! Όμως εκεί υπάρχει ψυχραιμία και από τις δυο πλευρές. Εκεί αμέσως έδρασε η διεθνής κοινότητα για να αποτρέψει σύρραξη. Εδώ οι Παλαιστίνιοι όμως , ούτε πυρηνικά έχουν, ούτε ισχυρούς φίλους, ούτε πατρίδα. 'Οσοι επιζήσουνε θα είναι οι επόμενες βόμβες που θα σκάνε δίπλα σε αθώους εβραίους. Το Ισραήλ , αποφάσισε να παρατείνει τον κύκλο βίας. Και τα κράτη αποφασίσανε να μας επιβεβαιώσουν ότι κόντρα στον ισχυρό, δεν υπάρχει ηθική, δεν υπάρχει δίκαιο. Ας το έχουν στα υπόψιν τους οι έλληνες πολιτικοί, ας το έχουν στα υπόψιν τους οι έλληνες πολίτες, όταν αναρωτιούνται σε τι χρειάζεται ο στρατός και οι αμυντικές δαπάνες.
Δυστυχώς η κτηνωδία των Εβραίων θα συνεχιστεί σε βάρος τόσο των Παλαιστινίων, αλλά εμμέσως και εναντίον των ίδιων των παιδιών του Ισραήλ. Άλλωστε για να θυμόμαστε και λίγα από την ιστορία, το πρώτο αυτοκίνητο βόμβα (car bomb) το δημιούργησαν οι ίδιοι οι Ισραηλινοί, στις 12 Ιανουαρίου 1947, στη Χάϊφα, στέλνοντας το μέσα σε βρεττανικό αστυνομικό τμήμα. Τώρα ζητάνε την καταδίκη των Παλαιστινίων, που... προσπαθούνε να τελειοποιήσουνε τη διαδικασία. Η βία πάντα εκδικείται και αυτό ισχύει είτε ασκείται από ΕΒΡΑΙΟ, είτε από ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟ, είτε από ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ.

Πληροφορίες από ειδικούς αναλυτές δε βλέπουν να σταματάνε οι επιχειρήσεις πριν τις 5 Ιανουαρίου, καθώς από το βράδυ της 30ης Δεκεμβρίου, μάλλον θα ξεκινήσει και η χερσαία επέλαση.


Διαβάστε περισσότερα...

Δημόσια Τράπεζα Βλαστοκυττάρων στη Β. Ελλάδα


Στις 14 Ιανουαρίου 2009 ξεκινά η λειτουργία της πρώτης στη Βόρεια Ελλάδα και δεύτερης πανελλαδικά Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Μοσχευμάτων (ή Βλαστοκυττάρων) στο Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης.
Η Τράπεζα Ομφαλικών Μοσχευμάτων του νοσοκομείου Παπανικολάου, η οποία θα λειτουργήσει με τον εξοπλισμό που δώρισε η οργάνωση Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής & Ιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», θα δώσει την ευκαιρία της δωρεάς στους γονείς της Βόρειας Ελλάδας και θα συντομεύσει το χρόνο δημιουργίας του αποθέματος των 10.000 μονάδων που έχουν ανάγκη οι Έλληνες ασθενείς, παιδιά και ενήλικες.


Δημόσιες και ιδιωτικές Tράπεζες βλαστοκυττάρων

Διεθνώς υπάρχουν δύο ειδών Τράπεζες βλαστοκυττάρων, οι εθελοντικές και οι ιδιωτικές. Στις εθελοντικές ή δημόσιες Τράπεζες οι μητέρες δωρίζουν το μόσχευμα το οποίο είναι διαθέσιμο για κάθε ασθενή που θα το χρειασθεί εφ’ όσον είναι συμβατό. Στις ιδιωτικές Τράπεζες οι γονείς πληρώνουν ώστε το μόσχευμα να φυλάσσεται αποκλειστικά και μόνο για το ίδιο το παιδί ή για κάποιο από τα αδέλφια του εάν ποτέ χρειασθεί στο μέλλον. Το καθεστώς που ισχύει για τα μοσχεύματα στις ιδιωτικές Τράπεζες είναι ιδιοκτησιακό για αυτό και τα μοσχεύματα των ιδιωτικών τραπεζών δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το κοινωνικό σύνολο. Μάλιστα υπάρχει και η δυνατότητα αποθήκευσης βλαστικών κυττάρων σε συνεργασία με τον οδοντίατρό σας, ακόμη και από ένα δόντι που εξάγεται! ασχέτως αν είναι νεογιλό ή μόνιμο. Οι δημόσιες Τράπεζες είναι συνδεδεμένες σε δίκτυο ηλεκτρονικά για την εύκολη πρόσβαση των μεταμοσχευτικών κέντρων που ψάχνουν να βρουν συμβατό μόσχευμα για τους ασθενείς τους.


Πού χρησιμοποιούνται τα μοσχεύματα αυτά;

Η εθελοντική Τράπεζα βλάστοκυττάρων αποτελεί πηγή μοσχευμάτων για τους ασθενείς που πάσχουν από κακοήθη κυρίως νοσήματα. Όταν ένας ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών και δεν υπάρχει δότης που να ταιριάζει, ούτως ώστε να του χορηγήσει μυελό, γίνεται έρευνα στις Τράπεζες αίματος από πλακούντα. Οι Τράπεζες που υπάρχουν σε όλο τον κόσμο συνδέονται μέσω δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών ούτως ώστε σε μικρό χρονικό διάστημα μπορούν οι γιατροί να ξέρουν εάν υπάρχει συμβατό με τον ασθενή μόσχευμα.


Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Διαβάστε περισσότερα...

Κλαίνε στη Σοφοκλέους

Το 2008 ήτανε μια τραγική χρονιά για τους Έλληνες επενδυτές. Μέσα σε δώδεκα μήνες εξαϋλώθηκε κεφαλοποίηση ύψους 130 δισεκατομμυρίων ευρώ! Σύμφωνα μάλιστα με την "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" ο γενικός δείκτης από την αρχή του έτους έχασε πάνω από 67%. Για να καταλάβουμε το μέγεθος, θα πούμε ότι το 2000, τη χρονιά της μεγάλης βουτιάς του Χρηματιστηρίου, ο γενικός δείκτης είχε υποχωρήσει κατά 37,6%. Φέτος τα λεφτά που κάνανε φτερά, αντιστοιχούν στο μισό περίπου ΑΕΠ του 2008.
Ωστόσο. ευτυχώς η αντιπολίτευση μείζονα και ελάσσονα, δεν έκανε σπέκουλα στο θέμα , όπως έκανε τότε η αντιπολίτευση της Ν.Δ. Όχι γιατί είναι καλοί άνθρωποι, αλλά για δυο λόγους.
Πρώτον ο Έλληνας του 2008, ξέρει ότι το χρηματιστήριο είναι σχεδόν τζόγος. Γνωρίζει πλέον ότι καμία κυβέρνηση δε μπορεί να παρέμβει τόσο , ώστε να σταματήσουν τα κερδοσκοπικά παιχνίδια με τις μετοχές, αφού αυτά αποτελούν και τον κύριο αιμοδότη σε κέρδη και άρα σε ενδιαφέρον πεδίο δράσης για τους επενδυτές. Γνωρίζει ότι τεράστια ιδιωτικά κεφάλαια πολυεθνικών "ποντάρουν" σε μετοχές και είναι ικανά να μεταβάλλουν την εικόνα μιας εθνικής οικονομίας από τη μια στιγμή στην άλλη. Καμία κυβέρνηση δε θέλει να κάνει τόσο "καθαρό" το παιχνίδι στο δικό της τραπέζι (χρηματιστήριο), την ώρα που στα διπλανά τραπέζια οι υποσχέσεις γρήγορου κέρδους είναι μεγαλύτερες. Επομένως το χρηματιστήριο θα εξυγιαίνεται τόσο, όσο δε θα αποτρέπει σχετικά εύκολα παιχνίδια για τους μεγάλους παίκτες.

Δεύτερον τα μεγαλύτερα ποσά στο Χ.Α.Α. παίζονται πλέον από θεσμικά ή μη, πάντως σίγουρα διεθνή χαρτοφυλάκια και όχι από τον μικρομεσαίο άσχετο με τις επενδύσεις , που τυχοδιωκτκά πουλάει σπίτια και χωράφια , προκειμένου να πιάσει την καλή, όπως συνέβαινε στη φρενίτιδα του 2000.

Το πρόβλημα της χώρας βέβαια, δεν είναι ότι δεν ανεβαίνει το Χ.Α.Α. Αυτό είναι μόνο ένας δείκτης, για την οικονομία μας. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε ότι υπάρχει υστέρηση εσόδων περί τα 2 δισ. ευρώ , τους πρώτους έντεκα μήνες του 2008, ενώ τα έσοδα παρά τα φορομπηχτικά μέτρα , φτάνουν μόνο το 6,5% αντί του 11,4% που περίμενε ο υπουργός Οικονομίας. Το ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι στο 11,4% βασιζότανε ο προϋπολογισμός της Ν.Δ. για να συγκρατήσει το έλλειμα του 2008 στο 2,5%, και επομένως να μείνει η χώρα εκτός επιτήρησης. Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι μόνο τον Οκτώβριο σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ, καταγράφηκε συνολική [προσλήψεις-(απολύσεις+οικειοθελείς αποχωρήσεις)] απώλεια 37.737 εργατικών θέσεων.


Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση!

Στο "ξενέρωτο" Βέλγιο, στις 21 Δεκεμβρίου ένας πρωθυπουργός υπέβαλε την παραίτηση του για ένα οικονομικό σκάνδαλο. Τα Βελγικά δικαστήρια είχαν εμποδίσει το κυβερνητικό σχέδιο για την σωτηρία της Τράπεζας Fortis που δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση. Ο πρόεδρος του βελγικού Ακυρωτικού Δικαστηρίου επισήμανε ότι στην υπόθεση της Fortis προκύπτουν «σπουδαίες ενδείξεις» ότι η κυβέρνηση επεδίωξε να επηρεάσει τη Δικαιοσύνη. Κατά το υπόμνημα δεν προκύπτουν και αποδείξεις.
Ωστόσο η ξενέρωτη κυβέρνηση παραιτήθηκε κάτω από την πίεση της κοινής γνώμης.

Σε μια άλλη χώρα , πιο νότια, ένας πρωθυπουργός έβαλε τους βουλευτές του, να ψηφίσουν ότι δεν τρέχει τίποτα αφού ΜΟΝΟ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ, για ένα οικονομικό σκάνδαλο με τρόπαιο το Δημόσιο Χρήμα ως είθισται, την ώρα που σύσσωμη η αντιπολίτευση, αριστεροί και δεξιότεροι, ψήφιζε ότι υπάρχουν και ενδείξεις και αποδείξεις με υπογραφές. Στην ίδια χώρα οι δικαστές "ξεχνούσανε" να ζητήσουν γραπτά να ανοίξουν οι λογαριασμοί από off shore εταιρίες σε όμορο νησιωτικό κράτος , ενώ πιο πριν ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής για τον έλεγχο του μαύρου χρήματος, απομακρυνόταν κακήν κακώς, καθώς το πόρισμά του έκαιγε "λάθος" ανθρώπους.
Ωστόσο η μαγκιώρα κυβέρνηση συνέχισε τη θητεία της (για πόσο ακόμα άραγε;) καθώς η κοινή γνώμη απλά ξέρει, αλλά δεν αντιδρά.

Αυτή είναι και η διαφορά Βαλκανίων και Ευρώπης. Αλλά εκείνοι είναι ξενέρωτοι ... και δε χορεύουν συρτάκι όπως ο Ζορμπάς.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιώργος είναι πονηρός

"Δε χρειάζεται το άσυλο" , "Δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο", ενώ υποστήριξε ότι ο ίδιος ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου, του είπε : "Αμαν , κάνε κάτι για το άσυλο." Πιο πριν επέμεινε ότι όποιος φοράει κουκούλα πρέπει να πηγαίνει στον εισαγγελέα, ενώ υποστήριξε ότι η αστυνομική παρουσία είναι σχεδόν ανύπαρκτη, γιατί "όλοι οι αστυνομικοί μας φυλάνε από τους κουκουλοφόρους στο κέντρο της Αθήνας" (ενώ πριν τις 7 Δεκεμβρίου, ήταν παντού;;;). Ύστερα μας ενημέρωσε ότι διαθέτει δίσκους με τη Μπριζιτ Μπαρντό. Όλα αυτά ειπώθηκαν στο "Καλημέρα Ελλάδα" , με τον Γ.Παπαδάκη σήμερα.

Εμείς τι να σχολιάσουμε; Τον άκρατο λαϊκισμό; Την επανειλλημένη τρομολαγνεία που στόχο έχει το πιο ανυπεράσπιστο ηλικιωμένο του ακροατηρίου; Ο κύριος Καρατζαφέρης έκανε μια μεγάλη προσπάθεια να αποτινάξει το ακροδεξιό προφίλ που του είχε προσδώσει η συνεργασία του με την Χρυσή Αυγή. Ως ένα σημείο τα είχε καταφέρει. Να όμως που στην αναμπουμπούλα , οι "περίεργες" απόψεις του, βγαίνουν πάλι στην επιφάνεια. Εμείς εκείνο που τον συμβουλεύουμε,είναι να ξαναγυρίσει στις ψύχραιμες και αυτοσυγκρατημένες τοποθετήσεις, γιατί με τέτοιες αναχρονιστικές απόψεις , μάλλον περισσότερο πρόβλημα δημιουργεί στο ακροατήριο, ειδικά στην περίπτωση που στόχο έχει κάτι παραπάνω από το 3,5% του εκλογικού σώματος.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, Δεκεμβρίου 28, 2008

Παραμονή Πρωτοχρονιάς τα σπουδαία ... (πάλι)


Όχι ότι ήμασταν ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ότι και σήμερα δε θα υπήρχε τυχερό δελτίο. Ως συνήθως τα τελευταία χρόνια , τυχαίνει!!! πάντα τις παραμονές της πρωτοχρονιάς να έχει Τζακ Ποτ. Οπότε κοντά στα 6 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να γίνουν δικά σας , παραμονή του 2009. Αυτό κι αν είναι ποδαρικό για όποιους τους χαμογελάσει η τύχη!

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΠΑΕΙ ΠΟΥ


Στην κυβέρνηση, ο ανασχηματισμός άσχετα με το τι λένε τα τηλεοπτικά κανάλια, ζυγίζουν το χρόνο του ανασχηματισμού, με γραμμή ορόσημο τη 19η Ιανουαρίου. Τότε θα έχει στα χέρια της την έκτακτη δημοσιοποίηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των εκτιμήσεων και προβλέψεων για τις δημοσιονομικές επιδόσεις των κρατών-μελών. Δυστυχώς, η χώρα είναι πάλι πολύ κοντά στην επιτήρηση , κάτι που θα σημάνει ολική καταστροφή για την κυβέρνηση. Παράγοντες της Ν.Δ. αλλά και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. πιστεύουν ότι είναι δυνατόν η χώρα επίσημα να μη μπει σε διαδικασία επιτήρησης, αλλά ακόμα κι έτσι η ανακοίνωση θα ζητάει σκληρά μέτρα για το Σύμφωνο Σταθερότητας για την περίοδο 2009-2012! Άνθρωποι του επιτελείου του κυρίου Καραμανλή εισηγούνται αν τα μαντάτα είναι άσχημα , ο ανασχηματισμός να γίνει αμέσως μετά ή λίγο πριν τις 19 Ιανουαρίου.
Παρά τις όποιες φήμες, θεωρείται βέβαιη η παραμονή του κ. Αλογοσκούφη στο υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Ο κύριος Σουφλιάς, ο μόνος που αυτή τη στιγμή παράγει έργο ορατό, πιστεύουμε ότι επίσης θα παραμείνει στο πόστο του. Τεράστια ερωτηματικά τίθενται για τον κ. Παυλόπουλο, ιδιαίτερα μετά την εξαιρετική ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του, τους κυρίο Κοντό και Δούκα, για την άμεση εμπλοκή τους στο μεγάλο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ενώ το ίδιο ισχύει και Κιλτίδη και Μπασιάκο. Ο κύριος Χατζηγάκης με την όλη του συμπεριφορά , με την οποία δε βλέπει τίποτα μεμπτό στη δικαιοσύνη , γιατί "είμαστε οι καλύτεροι Όλοι στη Ν.Δ., είμαστε οι αξιότεροι Όλοι", μόνο γέλιο μπορεί να προκαλεί, οπότε η απομάκρυνσή του θεωρείται πολύ πιθανή. Ο κύριος Χατζηδάκης σε γενικές γραμμές τα πήγε περίφημα, τουλάχιστον στο επικοινωνιακό κομμάτι του "γόρδιου δεσμού" που λέγεται ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ, οπότε πιθανότατα θα παραμείνει. Ερωτηματικά υπάρχουν για την παραμονή Λιάπη, Μπακογιάννη , Μεϊμαράκη στα υπουργεία τους, ενώ δεν πρέπει να παραβλέψουμε και το ότι ο κ. Ζαγορίτης, γραμματέας του κόμματος της Ν.Δ. χρεώνεται και την πολύ χαμηλότερη συσπείρωση των νεοδημοκρατών τα τελευταία 35 χρόνια! Στο υπουργείο Αθλητισμού ο κύριος Ιωαννίδης μάλλον δεν τα πήγε και καλά, οπότε μάλλον μένει εκτός, ενώ η κυρία Πετραλιά μάλλον τα πήγε πολύ καλά, αν αναλογιστούμε τις αποστολές που έφερε σε πέρας. Τέλος,ο όλο φρουφρού και αρώματα, κύριος Αβραμόπουλος, αφού ακολούθησε την πολιτική της απόλυτης απραξίας, κατάφερε να βάλει στην εντατική, τόσο τον τομέα δημόσιας όσο και τον τομέα ιδιωτικής υγείας! Πιθανή είναι και η μετακίνηση του υπουργού εμπορικής ναυτιλίας κυρίου Παπαληγούρα, με ταυτόχρονη αναβάθμιση του κυρίου Καμένου.


Με δεδομένες τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί, ο πρωθυπουργός έχει να αντιμετωπίσει έναν πολύ δύσκολο γρίφο, καθώς από το δυναμικό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, δεκάδες έχουν εμπλακεί στα σκάνδαλα, ενώ άλλοι με επικοινωνιακές γκάφες πλήξανε την εικόνα του κόμματος. π.χ. Ποιος πρωθυπουργός θα μπορούσε να κρατήσει υπουργό το Μαργαρίτη Τζήμα μετά το ανεκδιήγητο " Ο ειδικός φρουρός προσελήφθη επί ΠΑΣΟΚ" ή το αμίμητο την ώρα που καίγοταν η οδός Εγνατία, μόλις 200 μέτρα από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης "στις δημοσκοπήσεις προηγείται ο πρωθυπουργός. Άλλωστε δώσαμε επίδομα θέρμανσης". Τελικά ίσως και να είχαμε αδικήσει τον ποιητή Πολύδωρα! Στην ίδια κατηγορία(αν και λιβανίζει πολύ τον πρωθυπουργό), ελπίζουν όλοι οι σώφρονες πολίτες, να εμπίπτει πλέον και ο κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης , με τις εμφανίσεις του στα μπουζούκια και στο γήπεδο, μια μέρα μετά το θάνατο του 15χρονου, ενώ μομφές εκ των έσω υπάρχουν και για τις παχυλές χρηματοδότησεις σε μη κυβερνητικές οργανώσεις της εκλογικής του περιφέρειας. Αξέχαστες ατάκες του "Καραμανλής ή χάος" και το "σε δύσκολες στιγμές ο ηγέτης οφείλει να συνομιλάει με το λαό, το Θεό και την Ιστορία" !!! Αυτή μάλλον που μιλούσε για συνωστισμό στη Σμύρνη το 1922.


ΠΟΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


Πληροφορίες θέλουνε πολλούς νέους βουλευτές να υπουργοποιούνται σε μια προσπάθεια να μηδενίσει το κοντερ η Ν.Δ. Δεν είναι εύκολο να ανατραπούν οι 6 μονάδες από το ΠΑΣΟΚ, που κυριολεκτικά χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, βαδίζει προς την εξουσία.

Έτσι από πληροφορίες που διαρρέουν από φίλους τους, οι επικρατέστεροι είναι:

ο κύριος Κυριάκος Μητσοτάκης , παρά την εμπλοκή του στο σκάνδαλο της Siemens
o κύριος Αγοραστός, παρά την εμπλοκή του στο γνωστό βίντεο με τα ψηφοδέλτια στην τσέπη σε ψηφοφορία για το Σύνταγμα της χώρας,
ο κύριος Γκιουλέκας από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος είναι και ο πρώτος σε σταυρούς, αν και το όνομά του έπαιξε και στο Βατοπέδι,
ο κύριος Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αν και ενεπλάκη στο σκάνδαλο της Μυκόνου με τον αποχαρακτηρισμό δασικών εκτάσεων και την την off shore εταιρεία SANIBEL ESTATES LTD.,
πιθανόν ο κύριος Σαμαράς, o οποίος από το καλοκαίρι φέτος ήταν σε επαφή με στελέχη στη Ν.Δ. για δυναμική επάνοδό του,
η κυρία Ράπτη, η οποία προς το παρόν διαθέτει ένα θετικό προφιλ, χωρίς εξάρσεις,
ενώ μελετάται και το κάλεσμα ανθρώπων εκτός κοινοβουλίου , για τη διάσωση της Κυβέρνησης. Μάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση, δεν αποκλείεται και η επάνοδος σε ήπια κυβερνητική θέση της κυρίας Κουτσίκου.

Σίγουρα εκτός, παρά τις έντονες προσπάθειες τους να μπουν στα πράγματα ,πρέπει να θεωρούνται βουλευτές όπως ο κύριος Ρεγκούζας , που είχε "παραιτηθεί" για το γνωστό σκάνδαλο με την κρατική διαφήμιση στα τοπικά κανάλια με τις ροζ αγγελίες και τα εκονικά "τηλεπαιχνίδια", όπως και για τις άστοχες δηλώσεις του, στους τελωνειακούς όπου τους παρακαλούσε να μειώσουν!!! το γρηγορόσημο. Αντίστοιχη αντιμετώπιση πρέπει να περιμένει και ο κύριος Κουκοδήμος, για την εμπλοκή του στο σκάνδαλο Ζαχόπουλου, ενώ καμία ελπίδα δε φαίνεται να έχει και ο κύριος Παυλίδης με τη γνωστή εμπλοκή του στο σκάνδαλο του εκβιασμού για 1.000.000 ευρώ στον πλοιοκτήτη Μανούση. Ο κύριος Μαγγίνας επίσης, μετά την υπόθεση των ινδών "φιλοξενούμενων" στο "αναψυκτήριο" , σίγουρα δε βλέπει φως. Χωρίς καμία ελπίδα να γυρίσει και αυτός σε υπουργική θέση είναι και ο κύριος Βουλγαράκης , που μας ταλαιπώρησε τόσο με τις υποκλοπές, τις off shore εταιρείες για να γλιτώσει φόρο, το θέμα των διαφορετικών προσφορών της COSCO για τα λιμάνια κατα 4 δισ. ευρώ ,όσο και με την οικογενειακή εμπλοκή του στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Την ίδια τύχη αναμένεται να έχει και ο κύριος Ρουσόπουλος, με την κοινή γνώμη να τον έχει ήδη απαξιώσει.

Ερωτηματικό παραμένει τι θα απογίνει με το κύριο Σπηλιωτόπουλο, τον κύριο Τσιτουρίδη, τον κύριο Χαρακόπουλο, τους κυρίους Καράογλου και Καλαφάτη, καθώς και τον κύριο Ζώη, τον κύριο Γιακουμάτο, τους κυρίους Παναγιωτόπουλο , Δένδια και Φώλια και Μπέζα.


Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζεται η επιχείρηση στη Γάζα

Πάνω από 300 νεκροί ήδη στη Γάζα. Οι ισραηλινοί συνεχίζουν τις επιχειρήσεις με αεροσκάφη . Πάνω από 250 εξόδους έκαναν τα ισραηλινά πολεμικά, ενώ άρματα μάχης ήδη είναι στα προπύλαια της περιοχής. Πληροφορίες από το BBC αναφέρουν ότι ήδη οι 6.000 έφεδροι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν επανακληθεί, καθώς η επιχείρηση "συμπαγές μολύβι" προβλέπει και χερσαία εισβολή.
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπας, καταδίκασε τη ΧΑΜΑΣ, καθώς όπως είπε, αν δεν τερμάτιζε η Χαμας την εκεχειρία, τίποτα από όλα αυτά δε θα γινόταν. Οι υπόλοιπες αραβικές κυβερνήσεις προσπαθούν μάλλον να κρατήσουν ψύχραιμη στάση, παρά την πίεση της κοινής γνώμης. Διαδηλώσεις στο Αμμαν, στη Βαγδάτη, στην Τεχεράνη, ακόμη και στο Λονδίνο!
Η γαλλική προεδρία της ευρωπαϊκής ένωσης, ζήτησε να σταματήσουν αμέσως οι εχθροπραξίες για να μην υποφέρουν άλλο οι άμαχοι. Στο ίδιο πνέυμα και το μήνυμα του Ελληνικού υπυργείου εξωτερικών, ζήτησε να τερματιστεί η βία από όλες τις πλευρές.

Διαβάστε περισσότερα...

"Με τη δύναμη της λαϊκής συναίνεσης..."

"Η παρεξήγηση...
... Ίσως κανένας Έλληνας δεν θα μπορούσε να είχε εξηγήσει όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στην Ελλάδα καλύτερα από αυτόν τον Ιταλό. Αν διαβάσει κάποιος τη συνέντευξη που έδωσε ο Φραντσέσκο Κοσίγκα, πρώην υπουργός Εσωτερικών και πρώην πρόεδρος της Ιταλίας, στις 23 Οκτωβρίου σε τρεις εφημερίδες («Ιλ Τζόρνο», «Ιλ Ρέστο ντελ Καρλίνο» και «Λα Νατσιόνε»), θα καταλάβει πως μόνο από παρεξήγηση, οι έμποροι που έβλεπαν να καίγεται η περιουσία τους περίμεναν τη σωτηρία από την Αστυνομία και πως μόνο από τύχη δεν θρηνήσαμε άλλα ανθρώπινα θύματα εκτός από τον Αλέξη.

Για τις ταραχές...

... που έγιναν πρόσφατα στην Ιταλία σε διαδηλώσεις μαθητών και φοιτητών, ο Κοσίγκα συμβουλεύει στη συνέντευξή του τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας του Ρομπέρτο Μαρόνι: «Θα έπρεπε να κάνει ό,τι είχα κάνει εγώ όταν ήμουν υπουργός Εσωτερικών». Δημοσιογράφος: «Δηλαδή;».
Κοσίγκα: «Να αφήσει τους μαθητές να κάνουν ό,τι θέλουν. Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν σκοτωνόταν ένα παιδί;».

Δημοσιογράφος: «Και τους φοιτητές;».
Κοσίγκα: «Να τους αφήσει κι αυτούς. Να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, να διεισδύσει στο κίνημα με προβοκάτορες έτοιμους για όλα και να αφήσει για καμιά δεκαριά μέρες τους διαδηλωτές να καταστρέφουν τα μαγαζιά και να καίνε τα αυτοκίνητα και τις πόλεις».

Δημοσιογράφος: «Και μετά;»
Κοσίγκα: «Μετά, με τη δύναμη της λαϊκής συναίνεσης, ο ήχος από τις σειρήνες των ασθενοφόρων θα σκέπαζε τον ήχο από τις σειρήνες των αυτοκινήτων της Αστυνομίας και των καραμπινιέρων».

Δημοσιογράφος: «Τι εννοείτε;».
Κοσίγκα: «Εννοώ πως οι δυνάμεις της τάξης δεν θα ήταν πια υποχρεωμένες να δείχνουν έλεος και θα τους έστελναν όλους στο νοσοκομείο. Δεν θα τους συνελάμβαναν, αφού αργότερα οι δικαστές θα τους άφηναν ελεύθερους, αλλά θα τους έδερναν αλύπητα, και αυτούς και τους καθηγητές τους που τους ενθαρρύνουν».Τα λόγια...

... του Κοσίγκα είχαν προκαλέσει τότε κύμα αγανάκτησης στην Ιταλία. Σιγά σιγά καταλάγιασαν τα πνεύματα, όπως θα καταλαγιάσουν και εδώ. Αυτό όμως που απομένει, είναι η μακροπρόθεσμη στρατηγική του συστήματος για την αντιμετώπιση των κοινωνικών συγκρούσεων, η στρατηγική της έντασης: Αφήστε την οργή και τη βία των διαδηλωτών να κορυφωθούν, ώσπου να προκαλέσουν την αγανάκτηση των φιλήσυχων ανθρώπων. Έτσι θα νομιμοποιηθεί στα μάτια του λαού η έκρηξη της αστυνομικής βίας για τη συντριβή των διαδηλωτών και θα αποθαρρυνθεί κάθε μελλοντική αμφισβήτηση των αντιλαϊκών κυβερνητικών πολιτικών. "

Τα σχόλια δικά σας.

*το κείμενο αντεγράφη από "ΤΑ ΝΕΑ" 12-12-08

Διαβάστε περισσότερα...