Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009

"Μεταλλαγμένο καλαμπόκι" εν όψει;

Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) έχει γνωμοδοτήσει υπέρ της καλλιέργειας μεταλλαγμένου καλαμποκιού και έχει κινηθεί η διαδικασία άρσης των απαγορεύσεων στην Ελλάδα, τη Γαλλία και την Ουγγαρία, χώρες οι οποίες δεν επιτρέπουν την καλλιέργεια μεταλλαγμένου καλαμποκιού στα εδάφη τους. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο βουλευτής Σερρών του ΠΑΣΟΚ Στάθης Κουτμερίδης, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Εξωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης, ζητώντας να ενημερωθεί σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν, ώστε να εμποδίσουν την άρση της απαγόρευσης καλλιέργειας τροποποιημένου καλαμποκιού στη χώρα μας.Η ερώτηση θα συζητηθεί σήμερα στη Βουλή. Ο κ. Κουτμερίδης επικαλείται και καταγγελίες της Greenpeace, σύμφωνα με τις οποίες η Επιτροπή προσπαθεί να επιβάλει στις κυβερνήσεις των “27” τη θέση της υπέρ των γενετικά τροποποιημένων οργανισμών.
http://greece-salonika.blogspot.com/2009/01/blog-post_6277.html

Διαβάστε περισσότερα...

Πολιτικοί (και όχι μόνο) για φτύσιμο

Χθες στην εκπομπή "Ζούγκλα" βγήκε ο Σπύρος Καρατζαφέρης , επειδή ισχυρίζεται ότι ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας του επισκέφθηκε τα Ίμια και κράτησε την ελληνική σημαία για να τραβήξει φωτογραφίες, τις οποίες και δημοσίευσε.
Μάλιστα όταν πήγε στο λιμεναρχείο Καλύμνου για να ενημερώσει ότι θα πάει, ο λιμενάρχης Καλύμνου του είπε επί λέξη " Δεν μπορείς να πας. Είναι γκρίζα ζώνη." Όχι κάποιος που εκφέρει προσωπική άποψη, αλλά ο ένστολος επικεφαλής αξιωματικός του Λιμενικού , ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ. Λυπόμαστε γιατί ο κύριος αυτός , τέτοιες εντολές είχε , τέτοιες κουβέντες είπε. Επειδή όμως είναι μείζον θέμα και η συνείδησή του θα έπρεπε να του υπαγορεύσει να μιλήσει διαφορετικά, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ηγεσία του είναι υποχρεωμένη να τον καρατομήσει ΑΜΕΣΑ.
Στο στούντιο καλεσμένοι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η αμηχανία τους για το πως πρέπει να σχολιάσουν ήταν ενοχλητική. Ναι μεν είναι ελληνικά αλλά δεν έπρεπε να πάει κτλ. Έχουμε λοιπόν το θέμα ότι είναι ελληνικό έδαφος, αλλά ο έλληνας πολίτης δεν πρέπει να πηγαίνει "για να μην προκαλέσει". Αγαπητοί αναγνώστες, προτείνουμε με τη παραπάνω λογική, να μην πηγαίνετε από εδώ και πέρα ούτε στη Ρόδο, για να μην προκαλέσετε. Ναι είναι ελληνική η Ρόδος , αλλά δε χρειάζεται να πάτε. Πολύ ωραίες ακτές έχει και η Κέρκυρα.

Ο Σπύρος Καρατζαφέρης της Σφήνας, είπε "απολογούμαι γιατί επισκεφθήκαμε ελληνικό έδαφος; Εμείς δημιουργούμε πρόβλημα και οχι ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που μιλάει ότι η Θράκη είναι κομμάτι του τουρκικού έθνους;"

Στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" καλεσμένες οι κυρίες Χριστοφιλοπούλου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Παπακώστα της Ν.Δ.
Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ : "ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ; ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;"
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ :" ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ"

Πόσους εθνικά επικίνδυνους έχουμε στο κοινοβούλιο; Δηλαδή για την Ακρόπολη έχουμε αμφιβολία ότι είναι ελληνική και έχουμε τη σημαία να ανεμίζει εκεί; Πόσους ηλίθιους έχουμε κυρία Παπακώστα στο κοινοβούλιο; Κυρία Χριστοφιλοπούλου, η επίσκεψη ενός πολίτη σε ελληνικό έδαφος , ανακινεί ποιο θέμα ακριβώς; Μπορείτε να μας το περιγράψετε ακριβώς το "θέμα" που ανακινείται;
Συζητάμε το δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη της χώρας να επισκέπεται όποιο σημείο της χώρας θέλει. Μήπως, αν προσφύγει κάποιος πολίτης στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Χάγη, γιατί του απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή, βρούμε λύση; Γιατί αν η ελληνική κυβέρνηση απαντήσει ότι είναι ελληνικό έδαφος, τότε προβαίνει σε διακρίσεις εναντίον των πολιτών της. (Παρόμοιο θέμα είχανε ανακινήσει αριστερές πτέρυγες για το άβατο του Αγίου όρους για τις γυναίκες). Αν όμως δεν προβαίνει σε διακρίσεις εναντίον των πολιτών της, τότε δυστυχώς εννοούνε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.
Τελευταία πληροφορία ανεπιβεβαίωτη από το "Καλημέρα Ελλάδα" αναφέρει ότι από χθες ο ψαράς που μετέφερε με το καϊκι του το δημοσιογράφο της "Σφήνας" στα Ιμια, κρατείται στο Λιμεναρχείο Καλύμνου. Αν αληθεύει η πληροφορία, για ποιο λόγο κρατείται αγαπητοί Λιμενικοί;
Υ.Γ. Ακόμη να καρατομηθεί ο Λιμενάρχης; Με καταγεγραμμένη τη συνομιλία του να ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΤΑ ΙΜΙΑ επίσημα, πρέπει να έχει ήδη πακετάρει τα πραγματάκια του και να έχει ήδη πάει σπίτι του.
Υ.Γ.2. Αφήνουμε ασχολίαστο το κείμενο του zougla online, που ξεκινάει το θέμα γράφοντας "όλα τα 'χε η μαριορή, ο φερετζές της έλειπε..." . Κύριοι του portal, εξισώνετε την ενέργεια του έλληνα δημοσιογράφου να ανέβει σε ελληνικό έδαφος και την παραλληλίζετε με την ενέργεια του ΤΟΥΡΚΟΥ δημοσιογράφου να ανέβει σε ελληνικό έδαφος και να αναρτήσει την τούρκικη σημαία; Σας προτείνουμε να κόψετε τα ληγμένα και να σοβαρευτείτε επιτέλους.
Υ.Γ.3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ για την πρωτοβουλία τους με την οποία αναδεικνύουν τη γύμνια των πολιτικών μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Ιανουαρίου 29, 2009

Απόφαση-σοκ κλεισίματος ελληνικών τραπεζών

Επεβλήθη πρόστιμο-μαμούθ σε 15 τράπεζες για παράνομη παρακράτηση χρημάτων κατά την πληρωμή των πιστωτικών μας καρτών. Το ποσό φθάνει στο ιλιγγιώδες ποσό (για όλες τις τράπεζες) των 10,2 εκατομμυρίων ευρώ. Δυστυχώς, σε μια τέτοια δύσκολη οικονομική συγκυρία, η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλλει ένα δυσθεώρητο πρόστιμο σε επιχειρήσεις. Πληροφορίες μας τονίζουν ότι πολλές ελληνικές τράπεζες δε θα αντέξουν να πληρώσουν το πρόστιμο των 600.000 ευρώ που πρέπει να πληρώσει η καθεμιά και θα αναγκαστούν να κλείσουνε και χιλιάδες οικογένειες θα μείνουνε στο δρόμο.
Έκκληση
Οι universal reporters κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση, στους πολίτες αυτής της χώρας, στην ομογένεια, αλλά και σε διεθνείς οργανώσεις όπως οι Παγκόσμιοι Δωρητές , να μαζέψουμε εμείς τα λεφτά για να πληρώσουμε το ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόστιμο προς τις τράπεζες.
Μάλιστα ανοίξαμε και λογαριασμό Τραπέζης με αριθμό 666/666-2009 προκείμενου να καταβάλλουμε ό,τι μπορούμε, προκειμένου να σωθούνε οι έντιμοι επιχειρηματίες-ιδιοκτήτες τους και να μην αναγκαστούν να δανειστούνε από ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ!

Είναι κρίμα να κυνηγάνε ανελέητα επιχειρήσεις επειδή απλά ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΚΛΕΒΑΝ.

10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ από όλες τις τράπεζες δε βρίσκονται εύκολα. Ας ελπίσουμε ότι τα ψίχουλα των 28 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ που τους υποσχέθηκε ο Καραμανλής από τα λεφτά μας, να απαλύνουν τον πόνο από το ράπισμα των 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Σας παρακαλούμε διαδώστε αυτό το κείμενο σε φίλους σας προκειμένου να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009

Κύριε Παπανδρέου, ωραίες επιλογές κάνατε πάλι!

«Τουρκική» και «αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» είναι η μειονότητα της Θράκης κατά τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονται σε συλλυπητήρια του επιστολή για τον θάνατο του Γκιουντούς Ακτάν, που ήταν πρέσβης της Τουρκίας, στην Κομοτηνή.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής «Γκιουνδέμ» και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας. «Βρισκόταν κοντά στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», γράφει για τον πρέσβη ο βουλευτής και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη «μαύρη και πιο δύσκολη μέρα, την 29η Ιανουαρίου 1990, με τους βανδαλισμούς και τις αγριότητες που δεχτήκαμε από τους Ελληνες συμπατριώτες μας με την προτροπή και των διοικούντων μας».

Σε άλλο σημείο των «συλλυπητηρίων» του αναφέρει: «Η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» βίωσε μεγάλη θλίψη με τον ξαφνικό θάνατο του «αείμνηστου» Γκιουντούς Ακτάν. Η «συλλυπητήρια» τοποθέτηση του Τσετίν Μαντατζή είναι στα χέρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ .Η τοποθέτηση Τσετίν Μαντατζή έρχεται σε συνέχεια της ασυνήθους δραστηριότητας που ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίκ επιδεικνύει στην περιοχή. Στα εγκαίνια τουριστικής επιχείρησης στο Δήμο Μύκης Ξάνθης και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παρουσία των ψευδομουφτήδων, τους οποίους παρουσίασε ως κανονικούς μουφτήδες και στην παρουσία των Ελλήνων φίλων, θέσεις που ενόχλησαν, γιατί θεωρήθηκε ότι υπεισέρχονται σε εσωτερικά ζητήματα του κράτους που τον φιλοξενεί.


σχόλιο universal reporters: Μετά τη Γκιούλ Καραχασάν, την οποία χαιρετίσανε οι προοδευτικοί Έλληνες ως υποψηφιότητα συμβολική για την πλήρη ενσωμάτωση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης και στην πολιτική ζωή, και το ράπισμα από τις δηλώσεις της περι "τουρκικής μειονότητας", έρχεται και άλλο κρούσμα από ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κύριε Παπανδρέου. Με τέτοιες επιλογές, πάλι στον πάγκο σε βλέπουμε και στις επόμενες εκλογές, αν δεν πάρεις σοβαρά μέτρα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των υποψηφίων του κόμματος που ηγείσαι!

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2009

Ο Ματσάκης εκνεύρισε τον Ερντογάν


Την έντονη αντίδραση του Πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκάλεσε ερώτηση που υπέβαλε προς τον ίδιο, ο Kύπριος ευρωβουλευτής Μάριος Ματσάκης στο πλαίσιο επίσημου δείπνου- συζήτηση που πραγματοποιήθηκε χθες στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κύπριου ευρωβουλευτή.
Σε επίσημο δείπνο- συζήτηση στις Βρυξέλλες στις 19 Ιανουαρίου μετά από ομιλία του Τούρκου Πρωθυπουργού, ο κ. Ερντογάν «ανάλωσε σχεδόν όλο το χρόνο απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Ματσάκη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ευρωβουλευτή.
Οπως προστίθεται, ο κ. Ματσάκης αφού αναφέρθηκε στην τουρκική εισβολή του ‘74 και την ένταξη ολόκληρης της Κύπρου στην ΕΕ, ρώτησε τον Τούρκο Πρωθυπουργό αν έχει εμπιστοσύνη στην ΕΕ αναφορικά με την ασφάλεια και ευημερία όλων των Κύπριων πολιτών, συμπεριλαμβανομένων των Τουρκοκύπριων, «οπόταν θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα αποσύροντας άμεσα τα τουρκικά στρατεύματα από το νησί».«Αν δεν έχει αυτή την εμπιστοσύνη, τότε η ενταξιακή πορεία της Τουρκίας είναι άνευ αντικειμένου», είπε ο κ. Ματσάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Αναφέρεται, επίσης, ότι «πολύ εξοργισμένος, ο κ. Ερντογάν επιτέθηκε προσωπικά στον κ. Ματσάκη, ιδιαίτερα γιατί χρησιμοποίησε τον όρο ''εισβολή'' και ''κατοχή'' και δαπάνησε μεγάλο χρονικό διάστημα μιλώντας για τις γνωστές τουρκικές θέσεις αναφορικά με το ‘60, ‘63, ‘74 το Σχέδιο Ανάν κ.λπ.».
Αναφέρεται περαιτέρω ότι «σε κάποιο στάδιο φανερά εξοργισμένος αξίωσε να δοθεί ξανά το μικρόφωνο στον κ. Ματσάκη για να απαντήσει αν συμφωνεί ή όχι με αυτά που λέει».«Ο κ. Ματσάκης πήρε ξανά το λόγο, ενώ το ακροατήριο παρακολουθούσε αμήχανα την οργίλη αντίδραση του κ. Ερντογάν και αφού απολογήθηκε στους παρευρισκομένους που ο κ. Ερντογάν έπαιρνε τόσο χρόνο για να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση του, απευθύνθηκε στον κ. Ερντογάν λέγοντας του ότι δεν του ζήτησε να μας πει την ιστορία του κυπριακού προβλήματος, αλλά να απαντήσει αν έχει ή όχι εμπιστοσύνη στην ΕΕ», προστίθεται.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο κ. Ερντογάν συγχυσμένος και πάλι δεν απάντησε στην ερώτηση, αλλά άρχισε να κατηγορεί την ΕΕ γιατί ενέταξε την Κύπρο στους κόλπους της και ότι οι Ε/κ ξεγέλασαν την ΕΕ κ.λπ.».«Η αντίδραση του κ. Ερντογάν», προστίθεται στην ανακοίνωση, «προκάλεσε δυσαρέσκεια και πολύ κακές εντυπώσεις στους Ευρωπαίους πολιτικούς (μεταξύ των οποίων δύο Ευρωπαίοι Επίτροποι, πολλοί ευρωβουλευτές, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Πρέσβεις), που παρευρίσκονταν στο δείπνο».
«Πολλοί σχολίασαν κατ’ ιδίαν ότι ο κ. Ερντογάν ''έπεσε στην παγίδα του Ματσάκη'' και ότι έδειξε το ''πραγματικό πρόσωπο της Τουρκίας'', που πόρρω απέχει από τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ», προστίθεται.
πηγή sigmalive

Διαβάστε περισσότερα...

4χρόνια φυλάκιση στον Τούρκο φονιά-πιλότο για... πλημμέλημα!

Και ψάχνοντας το θέμα σχετικά με το θάνατο του πιστού στο καθήκον, πιλότου Ηλιάκη (φώτο), σήμερα έχουμε μια εξέλιξη δημοσιευμένη στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:

Ερήμην δικάσθηκε και καταδικάσθηκε ο δολοφόνος του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια επέβαλε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Τούρκο πιλότο μαχητικού αεροσκάφους, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο του Ελληνα πιλότου του F-16, Κώστα Ηλιάκη, το Μάιο του 2006.Ο κατηγορούμενος ήταν φυσικά απών, ενώ η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, μετά από μηνυτήρια αναφορά δύο δικηγόρων από την Κόρινθο.

Ο Χαλίλ Ιμπραήμ Οστνεμπίρ κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η ποινή δεν είναι εξαγοράσιμη, δόθηκε όμως αναστολή έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αν βέβαια ο κατηγορούμενος κάνει έφεση, καθώς χθες απουσίαζε από το δικαστήριο, χωρίς να έχει ορίσει ούτε δικηγόρο

Δεν υπάρχει καμία δήλωση από την Ελληνική κυβέρνηση προς το παρόν, ενώ το "από αμέλεια" ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ!!! είναι για προφανείς πολιτικούς λόγους, για να μη δεχτούμε δηλαδή επίσημα , την κατάρριψη.


Διαβάστε περισσότερα...

O σεμνός και ταπεινός κύριος Σούρλας

Θυμάστε έναν σεμνό και ταπεινό βουλευτή που κάποτε που κυβερνούσανε οι άλλοι, οδηγούσε ο ίδιος το τρακτερ του στα μπλόκα; Τώρα αλλάξανε οι εποχές και είναι και αντιπρόεδρος της Βουλής πλέον. Πώς τα κατάφερε; Μα είναι απλό , σεμνά και ταπεινά. Είναι άλλωστε ένας από εμάς. Δεν άλλαξε με τα αξιώματα. Έμεινε ... δικός μας. Δείτε το βίντεο από χθες:



"εγώ ήρθα εδώ , αντί να πείτε ευχαριστώ, κάνετε και παρατήρηση κιόλας, δεν κατάλαβα"
και "δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά" ήταν χαρακτηριστικές ατάκες απέναντι στους αγρότες που όπως οι ίδιοι οι κυβερνώντες λένε, "έχουν δίκαια αιτήματα"!

Οι απαντήσεις βέβαια ήρθανε πληρωμένες από τους αγρότες:
"ούτε η πολιτική σας είναι σοβαρή" και "εμείς θα πούμε ευχαριστώ κύριε βουλευτά; Εμείς θέλαμε να μας κυβερνήσετε σωστά και ωραία και τα προβλήματά μας, να μας τα λύνατε χωρίς να χρειάζεται να κατεβούμε στους δρόμους"

Και η σεμνή και ταπεινή αντίδραση του Αντιπροέδρου της Βουλής: "Εγώ ήρθα για συμπαράσταση. Γεια σας" και πήρε άδοξα το δρόμο του γυρισμού.
το βίντεο το βρήκαμε στο πολύ καλό http://o-politis.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα...

Kαταγγελία ΣΟΚ για θάνατο του πιλότου Ηλιάκη

Από την εφημερίδα "ΠΑΡΟΝ"

"Διαρροή (και μάλιστα συνεχή) στρατιωτικών πληροφοριών υψίστης διαβάθμισης της χώρας μας προς την Τουρκία κατά τη διάρκεια άσκησης ρεαλιστικής εξομοίωσης", καταγγέλλει ο επίτιμος υπαρχηγός ΑΤΑ (Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας), υποπτέραρχος Γιώργος Νταβρής!
Πρόκειται για συγκλονιστική καταγγελία, με βάση συγκεκριμένα στοιχεία που διαθέτει ο πρώην υπαρχηγός του Αρχηγείου Μάχης και με τα οποία ήδη ασχολείται ο Εισαγγελέας Λάρισας, μετά την αναφορά που έκανε στις 17 Νοεμβρίου 2008, αντίγραφο της οποίας έστειλε στον πρωθυπουργό την 1η Δεκεμβρίου 2008!
Ο κ. Νταβρής υποστηρίζει ακόμη στην αναφορά του προς τον Εισαγγελέα:
1. Απόπειρα κτήσης ΑΚΡΩΣ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ, ΕΙΔΙΚΟΥ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ στρατιωτικών πληροφοριών και άλλων απόρρητων, σε ηλεκτρονική μορφή, από στέλεχος εταιρείας που είχε αναλάβει συγκεκριμένο πρόγραμμα!
2. Χρήση απόρρητων ειδικού χειρισμού μνημονίων από μη εξουσιοδοτημένα άτομα!
3. Παροχή τεράστιου όγκου στρατιωτικών πληροφοριών προς τις εμπλεκόμενες εταιρείες, με πρόγραμμα που είχαν αναλάβει.Σοβαρές αμέλειες οδήγησαν στο «ατύχημα» Ηλιάκη!
Τέλος, στη σοβαρότατη για κρίσιμα εθνικά μας θέματα, που άπτονται της ασφάλειας της χώρας και της άμυνάς μας, αναφορά ο πρώην υπαρχηγός καταγράφει και στοιχεία για την κατάρριψη από τουρκικό πολεμικό του αεροπλάνου του ήρωα Ηλιάκη που στοίχισε τη ζωή του.
Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Νταβρής έζησε ως υπαρχηγός όλη εκείνη την τραγωδία για την Πολεμική μας Αεροπορία, που ήταν και μια ιταμή πρόκληση της Τουρκίας για τη χώρα μας, την οποία όμως, στον βωμό του φοβικού συνδρόμου που κατέχει την πολιτική μας στα Ελληνοτουρκικά, τη θάψαμε. Λόγω του γεγονότος ότι διακυβεύονται κρίσιμα στρατιωτικά μυστικά, παρότι γνωρίζουμε και δεν αποκαλύπτουμε περισσότερα απ' αυτά που περιέχονται στις καταγγελίες του επίτιμου υπαρχηγού ΑΤΑ, διότι προέχει το συμφέρον της χώρας.
Ο Εισαγγελέας τα έχει όλα στα χέρια του. Ήδη την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου ο κ. Νταβρής κατέθεσε για ΕΝΝΕΑ ολόκληρες ώρες στον Εισαγγελέα Λάρισας...
Πριν αναγκαστεί να προσφύγει στον Εισαγγελέα ο επίτιμος υπαρχηγός ΑΤΑ ζήτησε επανειλημμένα ακρόαση από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας, αλλά ουδέποτε το αίτημά του έγινε δεκτό!
Επιστολή στον Πρωθυπουργό
Την 1η Δεκεμβρίου, αφού είδε και απόειδε, ο υπαρχηγός Γ. Νταβρής, κινούμενος από την αγωνία του για τους κινδύνους που απειλούν την άμυνα της χώρας, έστειλε στο Μέγαρο Μαξίμου προς τον κ. Καραμανλή την παρακάτω επιστολή, με τον χαρακτηρισμό μάλιστα «επείγουσα»:
«Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,
ανέφερα αλήθειες στηρίζοντας τη διαφάνεια η οποία συνάδει απόλυτα με τη στρατιωτική δεοντολογία για σοβαρά θέματα Εθνικής Ασφάλειας. Συγκρούστηκα, όπως είχα καθήκον, με νοοτροπίες κουκουλώματος, προσωπικών διαδρομών, παρατυπιών και παρανομιών. Υπερασπίστηκα το δημόσιο συμφέρον και συντάχθηκα στον αγώνα υπέρ της νομιμότητας και της μηδενικής ανοχής στη διαφθορά. Διετύπωσα ευθαρσώς και ενυπόγραφα τις ενστάσεις μου ως Διευθυντής Α΄ ΚΛΑΔΟΥ / ΑΤΑ και Υπαρχηγός ΑΤΑ, για όλα τα επίμαχα θέματα στον νυν Α/ΓΕΑ και τότε Α/ΤΑ. Υπήρξαν μεθοδεύσεις και πράξεις υπηρεσιακής και προσωπικής απαξίωσής μου. Ζήτησα ακρόαση από τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, η οποία ουδέποτε έγινε δεκτή, και η μόνη απάντηση που έλαβα μετά και την επιστολή του δικού σας γραφείου προς τον αρμόδιο υπουργό (Α.Π. Κ 1458/25 Φεβρ. 08) ήταν η άκρα σιωπή. Τέλος, διά της συνημμένης (Συν. 2) στην παρούσα, ως όφειλα, ζήτησα από τον κύριο Εισαγγελέα Λάρισας δικαιοσύνη προς όφελος του Δημοσίου.
Κύριε Πρωθυπουργέ, σαν απλός ενεργός πολίτης, επιτρέψτε μου να αιτηθώ τη δημιουργική πολιτική σας παρέμβαση για μια ριζική αλλαγή στις Ένοπλες Δυνάμεις. Το στρατιωτικό εργαλείο της Δημοκρατίας μας επιβάλλεται, εκτιμώ, να λειτουργεί, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, αποτελεσματικότερα αλλά κυρίως οικονομικότερα. Αυτό είναι εφικτό, εάν η νέα πολιτική ριζοσπαστική πρόταση εστιάσει και στηριχθεί στον άνθρωπο, στο ηθικό και την ηθική των στρατευμένων και των στελεχών και λιγότερο στα πανάκριβα εξοπλιστικά προγράμματα, που ενίοτε και «καρκινικές παρενέργειες» δημιουργούν και την άσκηση κοινωνικής πολιτικής περιορίζουν σημαντικά (Συν. 2).Παρακαλώ για την ενημέρωσή σας και τις κατά κρίση σας ενέργειες.
Με σεβασμό και τιμή
Γ. Νταβρής Επίτιμος Υπαρχηγός ΑΤΑ»

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΚΙΝΓΚ, ΜΑΤ ΚΑΙ ΠΙΠΙΛΗ

Για 25 άτομα που διαμαρτύρονται για την κοπή δέντρων στη Κυψέλη, σε χώρο που ο δήμος Αθηναίων θέλει να κάνει πάρκινγκ, έχουν έρθει 4 διμοιρίες των ΜΑΤ!!! Μάλιστα κάνανε χρήση χημικών απέναντι στους ελάχιστους κατοίκους της περιοχής για να ... τους απωθήσουν, διακόψαμε το λινκ της κρατικής τηλεόρασης, και κλείσανε με κλούβες την Πατησίων. Πόσο αστεία είναι αυτή η χώρα. Σκεφτείτε πόσα μεροκάματα , πόσες συνταξιοδοτικές εισφορές πληρώνουμε οι φορολογούμενοι για να υπάρχουν 120 αστυνομικοί 08.00 το πρωι για να αντιμετωπίσουν με χημικά και πλήρη εξάρτηση... 25 επικίνδυνες κυρίες, κατοίκους της περιοχής. Την ίδια ώρα δεκάδες πορτοφολάδες κυκλοφορούν ανενόχλητοι...


To καλύτερο το είπε η βουλευτής Φωτεινή Πιπιλή: " Αφού οι κάτοικοι εξαγριώθηκαν, ο κύριος Κακλαμάνης να έχει επιδοτούμενο (φθηνότερο) το πάρκινγκ για τους κατοίκους της περιοχής". Δηλαδή πρώτον, για να έχεις κάποιο προνόμιο ΠΡΕΠΕΙ οπωσδήποτε να εξαγριωθείς, αλλιώς δε σε λαμβάνει κανένας υπόψην του . Τέτοια ακούνε οι αγρότες και δεν το ξεκουνάνε ούτε το 2010! Και δεύτεον, ενώ οι άνθρωποι παρκάρανε τα αυτοκίνητα σους δωρεαν, τώρα πλέον με την πρόταση της Πιπιλή θα έχουν το ευεργέτημα... να πληρώνουν λιγότερο από τους επισκέπτες της περιοχής!!!

Λογική βουλευτίνας πρότυπο. Αντί να προτείνει οι κάτοικοι της περιοχής να έχουν δωρεάν πάρκινγκ, θα τους κάνουν έκπτωση. Περαστικά Φωτεινούλα. Πιστεύουμε ότι με ξεκούραση και συνταξιοδότηση από τα βουλευτικά , θα σου περάσει... και θα νιώσουμε και εμείς καλύτερα.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Ιανουαρίου 26, 2009

Χώρες της ΕΕ θα υποδεχθούν κρατούμενους από τις φυλακές Γκουαντάναμο!


Τουλάχιστον έξι ή επτά χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι έτοιμες να δεχτούν κρατούμενους από το Γκουαντάναμο για να βοηθήσουν τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα να κλείσει τη φυλακή, ανακοίνωσε ο πορτογάλος υπουργός Εξωτερικών Λουίς Αμάντο."Αυτήν την στιγμή υπάρχουν έξι ή επτά διαθέσιμα κράτη", τόνισε ο ίδιος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Publico.Το θέμα του Γκουαντάναμο θα συζητηθεί για πρώτη φορά στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ σήμερα στις Βρυξέλλες.
"Θέλουμε τη δημιουργία ενός πολύπλευρου πλαισίου που θα επιτρέψει στη συνέχεια στα κράτη να αναπτύξουν πρωτοβουλίες ανάλογα με τους προσανατολισμούς τους", επισήμανε ο πορτογάλος ΥΠΕΞ και υπογράμμισε στη συνέντευξή του, ότι υπάρχει συνεργασία ανάμεσα σε ένα νομικό σύμβουλο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε ευρωπαίους ειδικούς και στον συντονιστή για την αντιτρομοκρατική πολιτική της ΕΕ.Η Πορτογαλία είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να δεχτεί κρατούμενους από το Γκουαντάναμο.

Διαβάστε περισσότερα...

Mια ιδέα για τους αγρότες

Με τόση ταλαιπωρία που τραβάνε οι ίδιοι οι αγρότες στα μπλόκα της διεκδίκησης, έχουμε μια ιδέα να προτείνουμε. Αντί να ταλαιπωρούνται κοινωνικές ομάδες που δεν τους φταίνε και σε τίποτα, με τα μπλόκα στις εθνικές, αντί να παρανομούν απαγορεύοντας την ελεύθερη πρόσβαση στους πολίτες σε όποιον προορισμό διαλέξουν, υπάρχει μια κινητοποίηση που θα λύσει το θέμα τάχιστα.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΡΑΦΗΝΑ.

Εκεί διαμένει το πρόβλημά τους. Εκεί πρέπει να πιέσουν. Το να βασανίζουν τον υπόλοιπο κόσμο, χάνοντας την ευρύτερη λαϊκή συναίνεση, είναι εις βάρος τους. Οπότε ας βάλουνε λίγη φαντασία στις κινητοποιήσεις τους. Εμείς τους το προτέινουμε. Εσείς φίλοι αγρότες , σκεφτείτε το.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, Ιανουαρίου 25, 2009

Ο Θεός μίλησε στους σκοπιανούς...

Στο http://balkaninsight.com/en/main/blogs/16190/ θα δείτε ένα άρθρο για το βίντεο που παίζει στην τηλεόραση των Σκοπίων για το θέμα της Μακεδονίας καθώς και όλο το βίντεο. Ως εδω τίποτα το αξιοπερίεργο.
Το ωραίο όμως είναι ότι επιτέλους ο ίδιος ο Θεός αποκαλύπτεται και μιλάει στους σκοπιανούς στο δεύτερο μισό του βίντεο λέγοντάς τους ότι είναι ο περιούσιος λαός και ότι απο αυτούς προέρχονται όσοι κατοικούν μέχρι την Ιαπωνία. Δεν γράφουμε τίποτα το υπερβολικό, είναι ακριβώς έτσι. Για την ακρίβεια λέει " Από εσάς Μακεδόνες, απόγονοι του Μακεδόνα, προέρχεται η λευκή φυλή. Ό,τι υπάρχει ως τη θάλασσα της Ιαπωνίας , είναι φτιαγμένο από τα δικά σας γονίδια".
Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από τη μετάφραση στο ΤV100:



Πείτε μου τώρα εσείς , είναι δίκαιο αυτό; Εμείς έχουμε για επιχειρήματα την ιστορία και τις επιγραφές στα ελληνικά όπου υπάρχει απομεινάρι του μακεδονικού βασιλείου και αυτοί έχουν τον ίδιο το ΘΕΟ να τους λέει την αλήθεια. Είμαστε σε απόγνωση. Πείτε μας ειλικρινά, ποιο υπουργείο εξωτερικών, ποια λογική και ποιος διαμεσολαβητής μπορεί να αντιπαλέψει το Θεό; Για να μην αναφέρουμε και τη γονιδιακή ανάλυση DNA που ο ίδιος ο Θεός ανακοίνωσε στην τηλεόραση των Σκοπίων.
Για όσους κάνετε κλικ στο link στην αρχή, όπου θα δείτε και το βίντεο των σκοπιανών, προσέξτε το 06:23 που φαίνεται ο χάρτης της "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ" , περιλαμβάνει όλη τη βόρεια Ελλάδα (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗ), την ανατολική Αλβανία , τη δυτική και νότια Βουλγαρία και κομμάτι της Ευρωπαϊκής Τουρκίας!!! Και όλα αυτά στην κρατική τους τηλεόραση!!! Μα ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ οτι δεν εκπληρούν τους όρους για ευρωπαϊκή ένταξη;

Πάντως έξω από τη Βουλή των Σκοπίων υπάρχει αυτή η επιγραφή :



Πόσο σλάβικα σας φαίνονται αυτά; Πάντως αν οι φασίστες σκοπιανοί του Γκρουέφσκι δεν είχανε χιουμορ, δε νομίζουμε ότι θα βγάζανε τέτοιες διαφημίσεις, ούτε θα είχανε επιγραφή έξω από τη Βουλή τους, που δε μπορούνε ούτε οι βουλευτές τους να τη διαβάσουν!!! Θα προσθέταμε οτι οι σκοπιανοί πλέον ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΥΣ!!!

Τελειώνοντας στη διέυθυνση http://www.topix.com/forum/world/macedonia γίνονται διάφορες διαδικυακές δημοσκοπήσεις. Ρίξτε μια ματιά, καθώς οι μάχες στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ, καλά κρατούν.

Διαβάστε περισσότερα...