Παρασκευή, Ιουνίου 12, 2009

Η Ελλάδα γίνεται φτωχότερη πλέον!

Αγαπητοί αναγνώστες, το χτύπημα της μοίρας βαρύ. Η Ελλάδα θρηνεί. Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος, ανακοίνωσε τα παρακάτω σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή:
"Αγαπητέ πρόεδρε, δε θα διεκδικήσω θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος μας.
Εισήλθα στην πολιτική αξιοπρεπής και αποχωρώ αξιοπρεπής.
Ανταποκρίθηκα ακολουθώντας αρχές και αξίες."

Τελικά το -4,4% των ευρωεκλογών είναι ένα δύσπεπτο αποτέλεσμα. Αυτό που ψιθυρίζεται έντονα, έιναι ότι μετά το Θοδωρή και άλλα μπλε στελέχη θα διωχθούν-παραιτηθούν (ανάλογα και με τις αντιδράσεις από την κοινή γνώμη), μήπως και θολώσει λίγο το τοπίο και στις επόμενες εκλογές ο κόσμος ξεχάσει.

Πάντως, ο πρωην υπουργός της Νέας Δημοκρατίας Π.Τατούλης δήλωσε στο kentri.gr:

«Ο κ. Καραμανλής πιστεύω ότι ήταν ευθύς εξ αρχής συμβιβασμένος και απόλυτα συναλλασσόμενος με ό,τι διεφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα στο δυναμικό της. Γι΄αυτό και επέλεξε για παρέα του στη διακυβέρνηση της χώρας, ανθρώπους χωρίς κανένα προσωπικό όραμα, χωρίς καμία ηθική, χωρίς καμία κοινωνική συνείδηση, χωρίς παιδεία, χωρίς ουσία. Χωρίς καμία αγωνία να αφήσουν πίσω τους συγκεκριμένο έργο. Έκανε συνομιλητές του τους λεγόμενους νταβατζήδες και άνδρωσε τους εθνικούς προμηθευτές. Αποστέωσε τη Δικαιοσύνη και διέλυσε τους ήδη προβληματικούς θεσμούς του σαθρού και αναποτελεσματικού πολιτικού μας συστήματος. Ο κ. Καραμανλής ήταν εξ αρχής βαρίδι και όχι το ισχυρό χαρτί, όπως τον πλάσαραν οι επικοινωνιολόγοι του και τα διάφορα παπαγαλάκια του στα media».
Εν αναμονή εξελίξεων ...

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Ιουνίου 11, 2009

O Kαραμανλής αναλαμβάνει πρωτοβουλία...

Αν σκεφτείτε ότι η παραπάνω γελοιογραφία, βρίσκεται στην χθεσινή Καθημερινή, την κορυφαία φιλοκυβερνητική εφημερίδα, τότε καταλαβαίνετε πλέον πόσο αστείος φαντάζει ο πρωθυπουργός στους υπόλοιπους που δεν τον ψηφίσαν. Δυστυχώς...

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Ιουνίου 10, 2009

Τί λεφτά να παίρνει ένας Ευρωβουλευτής;



Φίλος του blog, ο οποίος είναι και στέλεχος σε κόμμα που μπήκε στην ευρωβουλή, μας είπε με έκπληξη ότι η μηνίαια ευρωβουλευτική αποζημίωση για κάθε ευρωβουλευτή είναι περίπου 17.000 ευρώ.


Αν είναι έτσι , ας κάνουμε μερικά απλά μαθηματικά. 17.000 * 12 μήνες το χρόνο * 5 χρόνια που είναι η θητεία των ευρωβουλευτών= κάτι παραπάνω από ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ έκαστος!!! (πενταπλάσια από όσα παίρνει ένας βουλευτής στην πλήρη θητεία του και χωρίς να έχουν το φόβο αν θα διαλυθεί η βουλή και θα χάσουν το εισόδημα).

Όλα αυτά βέβαια χωρίς τα εξτρα από επιτροπές κτλ.

Κυρίες και κύριοι, πιστεύει κανένας ότι οι 22 ευρωβουλευτές μας παράγουν έργο ΑΝΑΛΟΓΟ του μισθού τους; Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να ελέγχουμε τη στάση τους και τις παραλείψεις τους; Τις απουσίες τους από την Ευρωβουλή και το τι ψηφίζουνε, καθώς η Ευρώπη έμμεσα στην ουσία καθορίζει από τον μισθό μας, τη σύνταξή μας μέχρι την εισροή νέων επαγγελματιών σε κάθε κλάδο, το επιτόκιο του δανείου μας και χίλια μύρια ακόμα;

*Στη φώτο, η όψη του ελληνικού ευρώ με την αθηναϊκή γλαύκα, σύμβολο σοφίας της Αθηναϊκής Δημοκρατίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Ιουνίου 09, 2009

Βγήκαν τα φαντάσματα!


Το βράδυ μετά τα exit polls , είχαμε και παρέλαση στελεχών των κομμάτων.

Από τη Ν.Δ. βγήκε να αναλύσει το γιατί συνετρίβει η Ν.Δ. ο Μαγγίνας. Αντί να κάθεται παρέα με τους Ινδούς στο "ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ" του, βγήκε και αδιάντροπα έκανε και αποτίμηση. Για γέλια ή για κλάματα, αποφασίστε το εσείς. Ακόμη είδαμε διάφορους παραγκωνισμένους βουλευτές της Ν.Δ. να τρέχουν από κανάλι σε κανάλι, μήπως και τους θυμηθεί ο Καραμανλής στον ερχόμενο ανασχηματισμό (τέτοιο πατατρακ, και θα περάσει χωρίς ανασχηματισμό;). Μέχρι και ο Στυλιανίδης με τα χλιδάτα ταξίδια των πολλών χιλιάδων ευρώ από το δημόσιο κορβανά, βγήκε να αναλύσει το αποτέλεσμα και να δώσει την βαρύνουσα άποψή του. Όταν σκοτώθηκε ο Αλέξης τον Δεκέμβρη, ο τότε υπουργός πετούσε λουλούδια στα μπουζούκια και την επομένη που έβραζε η Ελλάδα, πήγε να δει τον Πανθρακικό στο γήπεδο. Και τώρα βγήκε να εξηγήσει που χωλαίνει η Ν.Δ. Πώς να νιώθει αυτός που ψήφισε Ν.Δ. το 2007; Τί ύβρη και τι αλλαζονεία επιδεικνύουν κάποιοι άνθρωποι...Και μια και το έφερε η κουβέντα, πάλι καλά που δεν ανέλυσε το αποτέλεσμα και ο Θοδωρής ή κανένας κουμπάρος ή ο Βουλγαράκης. Εκεί πλέον θα σπάγανε οι τηλεοράσεις...

Το Όσκαρ απαλεψιάς και ανάγωγης συμπεριφοράς το κερδίζει ανετότατα ο Αργύρης Ντινόπουλος. Ένας -ακόμα- πρώην δημοσιογράφος, και νυν κάφρος που δεν αφήνει άνθρωπο να σταυρώσει κουβέντα, χωρίς να μιλήσει πάνω του, χωρίς να τον διακόψει, και πάντα με την ίδια κασέτα. Νομίζουμε ότι τόσο που ωρύεται, πρέπει να τον κάνουν οπωσδήποτε υπουργό. Ή ντελάλη σε μαχαλάδες, που θα του ταίριαζε και περισσότερο...


Από την άλλη, καλώς τα μάτια μου τα δυο! Η νίκη του ΠΑΣΟΚ ,έβγαλε και τη Βάσω Παπανδρέου από τη φωλιά στην οποία είχε κρυφτεί μετά τις δηλώσεις της πέρσι "ξερουμε ποιοι τα πήρανε επί ΠΑΣΟΚ". Ξαφνικά τα φαντάσματα του παρελθόντος άρχισαν να κυκλοφορούνε και δεν ήταν καν 12. Πείτε μου εκεί στο ΠΑΣΟΚ, την παλεύετε; Με τέτοια νίκη και βγαίνει η Βασούλα να μιλήσει; Κυρία Παπανδρέου δεν πάτε σπίτι σας πια; Μας κουράσατε. Δεν έχετε θέση πλέον στο ΠΑΣΟΚ. Αλλάξανε οι νοοτροπίες. Τα απολιθώματα είναι για το μουσείο.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος

Στις ευρωεκλογές ο λαός ψήφισε εθνικά. Κανείς δεν ασχολήθηκε με την Ευρωβουλή, κανείς δε μίλησε για την Ευρώπη που καθορίζει τη ζωή και την καθημερινότητά μας. Όλοι ψηφίσανε ή δεν ψηφίσανε, βάσει της άποψης που έχουν για το σημερινό χάλι της Ελλάδας.
Λογική η επικράτηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. αφού νομοτελειακά είναι ο άλλος πόλος εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ, ανέβηκε περίπου 2,5% από τα ποσοστά των προηγούμενων ευρωεκλογών και κάλυψε την απίστευτη διαφορά του -9% από την Ν.Δ. Βέβαια, ο σοφός λαός, έστειλε και ένα μήνυμα στο ΠΑΣΟΚ: "Σεβαστείτε την ψήφο μου, γιατί την επόμενη φορά, αυτό που έπαθε ο Καραμανλής, θα το έχετε εσείς". Ο Παπανδρέου πάντως φαίνεται ότι το έπιασε το μήνυμα, και πολύ λεπτά και με φινέτσα ώριμου ανθρώπου, δε θριαμβολόγησε και με μια λιτή δήλωση κατέληξε "Ευχαριστούμε. Σηκώνουμε τα μανίκια. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά για την Ελλάδα".
Η παράταξη του κυρίου Καραμανλή, αποδυναμωμένη από τα συνεχή σκάνδαλα, από την ανόητη διχαστική ρητορική που επέλεξε το επιτελείο του, από την οπισθοδρομική καμπάνια με τα παπαγαλάκια που τελικά αλήθεια έλεγαν, από την άθλια οικονομικική κατάσταση των μικρομεσαίων, από τη διγλωσσία στα εθνικά θέματα και γενικά από την πολιτική του "άλλα λέω κι άλλα κάνω" και του "δε φταίω, δεν κατάλαβα,αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη", κατέρρευσε. Όχι σε ποσοστά, σε αξιοπιστία. Όχι σε αριθμό ευρωβουλευτών, αλλά στη διάθεση του κουρασμένου πολίτη να ακούσει τον "κουρασμένο" από το μηδενικό έργο, πρωθυπουργό. Εκνευρισμός στου μανδαρίνους του γαλάζιου μηχανισμού, οργή, απογοήτευση και αποστασιοποίηση από τους ανθρώπους που εμπιστεύτηκαν την ψήφο τους στη Ν.Δ. Λένε ότι λάβανε το μήνυμα. Το λένε απλά για να το πουν και να καλμάρουν τις αντιδράσεις. Ο Καραμανλής και οι συνεργάτες του, ως στρουθοκάμηλοι, δε θέλουν να βλέπουν τι συμβαίνει γύρω τους και έτσι νομίζουν ότι δεν υπάρχει η σήψη γύρω τους.
Από εκεί και πέρα, το ΚΚΕ, με πεσμένο ποσοστό κατά 1 και πλέον μονάδα, που είναι σημαντικό ποσοστό για ένα κόμμα που παίρνει 8,4%. Άρνηση σε όλα, προτάσεις για τους εργαζόμενους στους άλλους και όχι για τους εργαζόμενους στον Περισσό ή το Ριζοσπάστη, συν η απάντηση της κ. Παπαρήγα ότι "εμείς δε θα δεχτούμε κανένα οικονομικό έλεγχο για την εισροή των χρημάτων στα ταμεία μας, από την εφορία, και ό,τι θέλει ας γίνει", απογοήτευσαν τον αγνό άνθρωπο που πίστευε ότι κάποιοι παλεύουν εκεί για το καλό του.
Τέταρτο το Λ.Α.Ο.Σ με 7,4%. Ο σίγουρος κερδισμένος μαζί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ο Καρατζαφέρης, αποδείχτηκε μεγάλο πολιτικό μυαλό. Για άλλη μια φορά κάνει ρουά στον Καραμανλή και του ζητάει να λήξει η παρτίδα με "πατ". Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κάποιος μαζί του ή όχι, οπωσδήποτε είναι ένας άνθρωπος που ξέρει να διαβάζει τα αδύνατα σημεία του εκλογικού σώματος και να το διεμβολίζει με χαρακτηριστική άνεση. Έβαλε την ατζέντα του κάτω και την έδωσε στον κόσμο. Δεν μασησε τα λόγια του και η παρουσία των στελεχών του στον επικοινωνιακό αγώνα ήταν ωφέλιμη και σταθερή. Άλλαξε ύφος , έγινε ηπιότερος, συμπαθητικότερος και επικοινώνησε χωρίς ακρότητες, μια καθαρή δεξιά ρητορική που άρεσε στους πρώην-πλέον- νεοδημοκράτες. Μεγάλη υποθήκη για τις εθνικές εκλογές το ποσοστό του που πλέον έχει μεγάλα περιθώρια ανόδου. Ο κόσμος που τον ψήφισε , πήγε και δοκιμαστικά σε αυτόν και αποδοκιμαστικά στην Ν.Δ. , αλλά πήγε με διάθεση να μείνει.
ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πέμπτο κόμμα και ποσοστό 4,5% περίπου. Ο πρόεδρός του, όχι ο Αλαβάνος, ο άλλος ο Τσίπρας, στοχοθέτησε την τρίτη θέση και 10% τουλαάχιστον παραμονές των εκλογών. Ένα παιδί μετράει ποσοστά. "Όταν μεγαλώσω, θα γίνω...". Ο αχταρμάς με αλληλουσυγκρουόμενες απόψεις σχεδόν σε όλα, ονομάστηκε κόμμα και περιέργως (;)!!! δε συγκίνησε. Μα πως έγινε αυτό; Μήπως ο πολίτης προτιμάει τις σαφείς απόψεις που προκύπτουν ως συνισταμένη θέση από το μπάχαλο των δεκάδων συνιστωσών απόψεων; Καλά ξεμπερδέματα.
Και με 3,4 % να και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ. Μεγάλη αλλαγή και το μοναδικό κόμμα που ωφελήθηκε από την αποχή . Ψήφος δυσερμήνευτη ακόμα και για τους ίδιους. Αποδοκιμασία στους άλλους, σπρώξιμο από κανάλια και εταιρείες δημοσκοπήσεων, δημιούργησαν ένα ρεύμα προς ένα χώρο που μιλάει μόνο η ταμπέλα. Ο πωλητής του καταστήματος των οικολόγων , όποτε μίλησε, μπέρδεψε μαζί με τον καθαρό αέρα και το καθαρό νερό και κάτι φιλοτουρκικές και φιλοσκοπιανές θέσεις. Χαρακτηριστικό ότι ο Τρεμόπουλος βρέθηκε σε παρουσίαση του ελληνο-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ!!!!!! λεξικού. Για όνομα του θεού! Έλεος. Χαρακτηριστικότερο ότι όταν ρωτούσανε οποιονδήποτε εκπρόσωπο των οικολόγων αν αναγνωρίζουν "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ" ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ, κανείς δεν απαντούσε. Αυτό το νεό κόμμα, μάλλον έχει να μας εξηγήσει πολλά. Θα δούμε από τη στάση τους, αλλά πιστεύουμε ότι πολύ δύσκολα, θα επαναλάβουν τέτοια επίδοση σε εθνικές εκλογές. Kαλή η ταμπέλα οικολόγοι, αλλά πίσω από αυτήν κρύβονται και απόψεις που μάλλον η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους δεν πολυγνωρίζει. Η ζωή θα δείξει...

Διαβάστε περισσότερα...