Παρασκευή, Μαΐου 15, 2009

Αιτήσεις για εισαγωγή παιδιών σε Δημοτικό παιδικό σταθμό στην Καλαμαριά

Ξεκινούν από 20 Μαΐου έως 15 Ιουνίου οι αιτήσεις εισαγωγής παιδιού στους Δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Καλαμαριάς.
Την αίτηση θα τη βρείτε εδώ Δήμος Καλαμαριάς

Διαβάστε περισσότερα...

To Yahoo ονομάζει την Ξάνθη ESKIJE!!!


Το γεγονός ότι σε ένα από τα πιο δημοφιλή site του πλανήτη, εμφανίζεται για λίγα δευτερόλεπτά η λέξη Eskije (το τουρκικό τοπωνύμιο που ίσχυε στην Ξάνθη) όταν κάποιος αναζητεί την πρόγνωση καιρού για την Ξάνθη, επισημαίνει σε μήνυμα του αναγνώστης του XanthiPress.gr.
Συγκεκριμένα πρόκειται για την κεντρική σελίδα του Yahoo.com και την επιλογή weather που διαθέτει για την πρόγνωση καιρού σε οποιοδήποτε σημείο του κόσμου. Μόλις λοιπόν κάποιος συμπληρώσει τη λέξη Xanthi για να δει την πρόγνωση της περιοχής, στο... ειδικό παράθυρο εμφανίζεται για λίγο η ένδειξη Eskije GR- Anatoliki makedonia.Το γεγονός αυτό είναι πράγματι αξιοπερίεργο, καθώς, μόλις η σελίδα παρουσιάσει την πρόγνωση της Ξάνθης εμφανίζονται οι κανονικές ονομασίες της περιοχής.Μάλιστα σε περίπτωση που κάποιος επαναλάβει τη διαδικασία η μηχανή έχει διατηρήσει ως τελευταία επίσκεψη την τοποθεσία Eskije (save). Άγνωστο παραμένει πώς σε ένα από τα μεγαλύτερα site του διαδικτύου παγκοσμίως, κάποιος έχει προσθέσει την τουρκική ονομασία για την Ξάνθη, στην πρόγνωση του καιρού. Σίγουρα, όμως, η παρατηρητικότητα του αναγνώστη ήταν εντυπωσιακή.Προφανώς κάποιοι χρήστες του διαδικτύου θα φροντίσουν να διαμαρτυρηθούν στην εταιρία για να διορθώσει τη σοβαρή αβλεψία.
greecesalonika

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Μαΐου 14, 2009

Βγήκε στις αίθουσες το "ΙLLUMINATI"


Oι "Πεφωτισμένοι" βγήκαν στις αίθουσες με τον Τομ Χανκς στο ρόλο του ειδικού στην ανάγνωση συμβόλων Καθηγητή Λάγκτον, όπως και στον "Κώδικα Ντα Βιντσι". Πολύ ωραίες εικόνες από τη Ρώμη, καλή ατμόσφαιρα (αν και υστερεί σε σχέση με το βιβλίο του Dan Brown, όπως συνήθως συμβαίνει σε μεταφορές από βιβλία). Στο βιβλίο υπάρχουν αρκετά σημεία θεολογικού και ειστημονικού προβληματισμού που η ταινία ούτε καν τα άγγιξε, καθώς ο χρόνος είναι περιορισμένος. Το αποτέλεσμα είναι κάποιοι γρίφοι να λύνονται πολύ γρήγορα και χωρίς σε κάποιες φορές ο θεατής να καταλαβαίνει ακριβώς πως βγήκε η απάντηση. Όμως παρά τις όποιες αδυναμίες, αποτελεί μια καλή επιλογή για μια βραδινή έξοδο.

Διαβάστε περισσότερα...

Πλέι-οφ: Πάλι πρώτος ο ΠΑΟΚ

Πολύ σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Λάρισας με 2-0 σημείωσε ο ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Τα γκολ των Μπακαγιόκο (9΄) και Κονσεϊσάο (80΄) φέρνουν τον "Δικέφαλο" ισόβαθμο του Παναθηναϊκού στην πρώτη θέση της κατάταξης και διατηρούν το μακεδονικό συγκρότημα στο "κυνήγι" του δεύτερου εισιτηρίου, που οδηγεί στο CHAMPIONS LEAGUE της περιόδου 2009-2010.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Μαΐου 13, 2009

Επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της Ν.Δ ...



η Μαριέττα Γιαννάκου Κουτσίκου;
Είναι σχεδόν βέβαιο σίγουρο με τα τηλεοπτικά κανάλια. Άλλωστε το κόμμα της χρωστάει από τότε που την άφησε βορά στα κανάλια όταν ήταν υπουργός παιδείας. Ο Καραμανλής πιθανότατα θα την τοποθετήσει την πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου, καθώς είναι πλέον ιδιάιτερα συμπαθής μετά την δύσκολη περιπέτεια υγείας που πέρασε. Άλλωστε χρειάζεται ένα πρόσωπο που δε θα είναι ταυτισμένο με υποτιθέμενα ή μη σκάνδαλα, και τη δεδομένη στιγμή , τέτοιες επιλογές δεν είναι και πολλές. Η Μαριέττα ίσως να είναι ένας καταλύτης για τη μείωση της ψαλίδας από το προελαύνον ΠΑ.ΣΟ.Κ. που στις δημοσκοπήσεις υπερέχει εως και πέντε ποσοστιαίες μονάδες.
Άσχετα με το αν συμφωνήσαμε ή όχι με τη θητεία της στο Υπουργείο Παιδείας, πρόκειται για μια ικανότατη πολιτικό με λόγο και σταθερότητα και όχι για μια χαζοχαμογελαστή υπουργό της αδράνειας ... σαν κάτι άλλες (ονόματα δε λέμε, γιατί η φοβόμαστε τη γκαντεμιά).
Εμείς πάντως δεν έχουμε πειστεί
Εμείς πάντως κρατάμε μια επιφύλαξη, καθώς η ίδια μέρες πριν, μας ενημέρωνε ότι θα είναι υποψήφια την Α' Αθηνών στις επόμενες εθνικές εκλογές, ενώ ας μην ξεχνάμε ότι έχει και μια κόρη που πηγαίνει σχολείο, πράγμα που ίσως αποτελεί μια πρόσθετη ανάσχεση για τη μετακίνησή της στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε περισσότερα...

Μέρκελ-Σαρκοζί: ΟΧΙ σε ένταξη της Τουρκίας


Οι Γερμανοί (που σημειωτέον έχουν τουλάχιστον 4 εκατομ. τούρκους μετανάστες στα εδάφη τους), και οι Γάλλοι είπαν όχι σε κοινή δήλωσή τους στην ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε. και τονίσαν ότι η Ευρώπη πρέπει κάπου να σταματήσει να επεκτείνεται. "Χρειάζεται σύνορα η Ευρώπη, ώστε να διασφαλίσει τις κοινές αξίες και αρχές της. Χρειάζεται σύνορα για να μπορεί να αποφασίζει. Δεν μπορεί να επεκτείνεται με συνεχείς εντάξεις νέων χωρών, καθώς αυτό την αποδυναμώνει." είπε ο πρόεδρος Σαρκοζί.

Εδώ στην Ελλάδα οι μεγάλοι εξακολουθούν να λένε ναι στην ένταξη των "γειτόνων" μας στην Ε.Ε; Έχουν εξηγήσει τους κινδύνους για τη χώρα και την Ε.Ε. αλλά και τι θα σημάνει πρακτικά για την τσέπη του Έλληνα η ένταξη της Τουρκίας;

Διαβάστε περισσότερα...

Οι φοιτητές στις κάλπες

Σήμερα γίνονται οι φοιτητικές εκλογές σε όλα τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας. Πολλές παρατάξεις με κομματική ή όχι καταγωγή, λαμβάνουν μέρος σε κάθε σχολή. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της χώρας ψηφίζουν για τους εκπροσώπους τους στα συλλογικά όργανα Διοίκησης των Πανεπιστημίων. Τα τελευταία 10 χρόνια σε αντίθεση με τα ανεύθυνα λεγόμενα κλισέ από τα Μ.Μ.Ε., τα εκλογικά αποτελέσματα είναι ΚΟΙΝΑ και η συμμετοχή των φοιτητών ΜΑΖΙΚΟΤΑΤΗ.
Καλή ψήφο.

Διαβάστε περισσότερα...

Π.Ο.Υ: Κίνδυνος μετάλλαξης του ιού

Ο νέος ιός Η1Ν1 μπορεί ακόμα να μεταλλαχθεί σε μια πιο μολυσματική μορφή και να προκαλέσει πανδημία γρίπης που θα μπορούσε "να κάνει τον γύρο της γης" πάνω από τρεις φορές, ανακοίνωσε σήμερα ο Π.Ο.Υ.
Οι επιπτώσεις μιας οιασδήποτε πανδημίας μπορεί να ποικίλλουν. Ενας ιός που προκαλεί ήπια ασθένεια σε χώρες με ισχυρά συστήματα υγείας μπορεί να γίνει "καταστροφικός" σε χώρες με αδύναμα συστήματα υγείας στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις στα τρόφιμα και ανεπαρκώς εξοπλισμένα νοσοκομεία.
Σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ, ο νέος ιός φαίνεται ότι είναι πιο μολυσματικός από τη συνήθη εποχική γρίπη και σχεδόν στο σύνολό του ο παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει ανοσία στη νέα ασθένεια.
Το επίπεδο συναγερμού για πανδημία του Π.Ο.Υ είναι στο 5, το δεύτερο μεγαλύτερο της κλίμακας που αρχίζει από το 1 και τελειώνει στο 6.
"Ομως οι ιοί της γρίπης μεταλλάσσονται συχνά και απροσδόκητα και η εμφάνιση ενός πιο μολυσματικού ιού δεν μπορεί να αποκλεισθεί", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Π.Ο.Υ."Η δριμύτητα μιας πανδημίας επηρεάζεται ακόμα περισσότερο από την τάση των πανδημιών να επανεμφανίζονται δυο ακόμα και τρεις φορές", προσθέτει ο διεθνής οργανισμός

Διαβάστε περισσότερα...