Παρασκευή, Οκτωβρίου 16, 2009

Μη ξεχνάτε αυτούς που δεν έχουν, αυτούς που δε μπορούν...



Kάποιοι άνθρωποι παλεύουν για τα αυτονόητα, κάποιοι άνθρωποι δεν περιμένουν τις γιορτές, γιορτή για αυτούς να επιβιώσουν μια μέρα ακόμα, δεν πάνε ταξίδι παρά για να βρούν νερό να ξεγελάσουν το χάρο λίγο ακόμα. Κάτω από το άγρυπνο βλέμμα του γύπα, το παιδί ψάχνει μια μπουκιά φαϊ. Μη ξεχνάτε αυτούς τους ανθρώπους που από ατυχία, γεννήθηκαν στο λάθος μέρος. Μη ξεχνάτε ακόμα τους ανθρώπους δίπλα σας , που δε γεννήθηκαν στο λάθος μέρος. Απλά γεννήθηκαν με λάθος ανθρώπους γύρω τους. Ο χειμώνας μπήκε και άστεγοι και πεινασμένοι υπάρχουν ακόμα δίπλα μας. Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας, να προσπεράσει βιαστικά. Μην τους ξεχνάτε.

Διαβάστε περισσότερα...

Εξευτελισμός του Ε.Σ.Ρ.- Αλητεία

Αν κάποιος τον πει αλήτη και ζητήσει την τιμωρία του Αυτιά και του Alter, θα είναι ακραίος;

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

6 νέα κρούσματα γρίππης στη Θεσ/νικη

Έξι νέα κρούσματα του ιού της νέας γρίπης (Η1Ν1) επιβεβαιώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, σε δημοτικό σχολείο του Πανοράματος. Πρόκειται για έξι μαθητές που φοιτούν στην ίδια τάξη και στο ίδιο τμήμα. Έτσι κλείνει από Τετάρτη και για μία εβδομάδα το τρίτο τμήμα της πέμπτης τάξης του δημοτικού σχολείου. Καθησυχαστικό είναι το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας.

Για τα νέα κρούσματα οι αρμόδιες Αρχές ενημέρωσαν τα υπουργεία Υγείας και Παιδείας και πάρθηκε κοινή απόφαση -ύστερα από συνεννόηση και με τον νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη- για το κλείσιμο της συγκεκριμένης τάξης για μια εβδομάδα. "Τα συμπτώματα των ασθενών είναι ήπια και η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία", τόνισε η κ. Λεπτοκαρίδου, διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Βορείου Ελλάδος.

Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα η ορκομωσία των 300

Στις 11.00 σήμερα ορκίζεται η νέα Βουλή που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές την 4η Οκτωβρίου 2009.
Οι βουλευτές του Συριζα θέσανε θέμα πολιτικού και όχι θρησκευτικού όρκου, κάτι που είχε πράξει και ο κύριος Αλαβάνος το 2007. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό και η ορκομωσία θα γίνει σύμφωνα με τον τρόπο που γινότανε μέχρι και σήμερα.

Να υπενθυμίσουμε

τα τελικά ποσστά των κομμάτων και τις έδρες τους στο νέο κοινοβούλιο:
ΠΑΣΟΚ: 43,92% καταλαμβάνοντας 160 έδρες στο κοινοβούλιο, Ν.Δ. 33,48% και 91 έδρες, ΚΚΕ 7,54% και 21 έδρες, ΛΑΟΣ 5,63% και 15 έδρες, ΣΥΡΙΖΑ 4,60% και 13 έδρες.

Διαβάστε περισσότερα...

Ευρωπαϊκό αίσχος για Μέγα Αλέξανδρο


Το ιστορικό
Tην 1η Οκτωβρίου, ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών αποχώρησε από το όμιλο του Τσαλεντζ Καπ του χάντμπολ γυναικών που φιλοξενεί η ομάδα Πρίλεπ της FYROM. O λόγος ήταν ότι οι αθλήτριες των Σκοπιανών, είχαν στη στολή τους τον ήλιο της Βεργίνας. Η ελληνική αποστολή έκανε τις απαραίτητες συστάσεις Ωστόσο οι Σκοπιανή δικαιολογία ήταν ότι δε γίνεται να φύγει ο ήλιος της Βεργίνας, καθώς ... ήταν το σήμα του χορηγού τους!!!
Η ελληνική ομάδα έπραξε το καθήκον της και αποχώρησε.
Μάλιστα η Ομοσπονδία Χαντμπολ Ελλάδας κάλυψε την ομάδα των Γιαννιτσών με την ακόλουθη ανακοίνωση: Η Ο.Χ.Ε. ενημερώθηκε από το σωματείο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, το οποίο αγωνίζεται σήμερα, Παρασκευή στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.H.F.) στο Πρίλεπ της Π.Γ.Δ.Μ., ότι το τοπικό σωματείο προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να χρησιμοποιήσει στις φανέλες και στον αγωνιστικό χώρο το Αστρο της Βεργίνας. Ο πρόεδρος της Ο.Χ.Ε. Στέλιος Αγγελούδης έδωσε ρητή και άμεση εντολή στο ελληνικό σωματείο να μην διαπραγματευτεί οτιδήποτε σχετίζεται με τα εθνικά σύμβολα και εφόσον αυτά δεν αφαιρεθούν από οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο εμφανίζονται, να αποχωρήσει από τους αγώνες χωρίς δεύτερη σκέψη και ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε αθλητικών συνεπειών. Επίσης κατόπιν οδηγιών του προέδρου της Ο.Χ.Ε. έγινε επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία είχε ήδη προειδοποιηθεί από την Ο.Χ.Ε. αρκετές μέρες πριν, και κατέστη σαφές ότι ελληνικά σωματεία δεν αγωνίζονται υπό τέτοιες συνθήκες και ότι οποιεσδήποτε τυχόν συνέπειες επιβληθούν από πλευράς E.H.F. στο ελληνικό σωματείο θα προσβληθούν στα αρμόδια αθλητικά δικαστικά όργανα, ενώ παράλληλα η Ο.Χ.Ε. επιφυλάχθηκε και για την στάση των εκεί εκπροσώπων της E.H.F.».
Και η ευρωπαϊκή(;) άποψη

Όμως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χαντμπολ, χθες ΤΙΜΩΡΗΣΕ την ελληνική ομάδα με διετή αποκλεισμό την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, για την αποχώρηση της από το Challenge Cup. H ομάδα βέβαια θα
θα προσφύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή της EHF, αλλά και στο CAS προκειμένου να αρθεί η άδικη απόφαση. Εννοείται ότι η ηγεσία τόσο του Υπουργείου Πολιτισμού , όσο και του υπουργείου Εξωτερικών, πρέπει να ενεργήσουν άμεσα για αυτό το ΕΘΝΙΚΟ πρωτίστως θέμα και δευτερευόντως αθλητικό. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να έχουν την δυνατή στήριξη του Ελληνικού Κράτους και να υποστηρίζονται αναλόγως.

Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για ό,τι προκύψει.

Διαβάστε περισσότερα...

Σχετικά με τη Π.Δ.Σ-Διόρθωση από Διαμαντοπούλου


Σχετικά με την λανθασμένη κατάργηση της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης από την Άννα Διαμαντοπούλου, είχαμε γράψει πριν λίγες μέρες εδώ.

Πλέον μετά τις σωστές διαμαρτυρίες από πλήθος προοδευτικών ανθρώπων, η νέα υπουργός Παιδείας, επανέφερε τη Π.Δ.Σ. στα σχολεία και από 19 Οκτωβρίου ξαναξεκινάει. Σε αυτό λοιπόν το θέμα, οφείλουμε πλέον να συγχαρούμε την κυρία Διαμαντοπούλου, που αντιλήφθηκε το λάθος γρήγορα και χωρίς εγωισμούς, πήρε πίσω την πρώτη της απόφαση. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε βέβαια ότι η πρώτη ανακοίνωση του ΥΠ.Παιδείας, έγραφε για "προσωρινή αναστολή", ωστόσο επειδή η σχέση μας με το κράτος έχει κλονιστεί, την αντιμετωπίσαμε με καχυποψία.

Από ότι φαίνεται η νέα κυβέρνηση, είναι μια κυβέρνηση με αξιοπρόσεκτα αντανακλασικά που ΔΟΥΛΕΥΕΙ. Ασυνήθιστο καθώς τα τελευταία πέντε χρόνια, όλες οι υποθέσεις προχωρούσαν με ρυθμούς ετοιμοθάνατης χελώνας. Μάλιστα μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου, στο Υπουργείο Παιδείας, οφείλουμε να υποψιαστούμε, ότι κάποια σχέση έχει και με την ανάκληση της απόφασης αυτής και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Τα νέα μέτρα, οι νέες κατευθύνσεις καλύτερα, είναι στο σωστό δρόμο.
Περιμένουμε να συνεχίσει το έργο της αυτή η κυβέρνηση με τον ίδιο ζήλο. Μόνο έτσι θα αποκατασταθεί το ρήγμα στις σχέσεις του πολίτη με το κράτος. Μόνο έτσι θα φύγει η καχυποψία από τον πολίτη και θα συνταχθεί ολόψυχα σε ένα σχέδιο. Μόνο αν πιστέψει ότι τελικά το κράτος υπάρχει για να εξασφαλίζει την προσωπική , αλλά κυρίως την κοινωνική αρμονία.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Οκτωβρίου 12, 2009

Open Gov GR - Mας ενδιαφέρει όλους

Η ανοιχτή διακυβέρνηση μέσω του Internet που υποσχέθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου, γίνεται πραγματικότητα.Η καινούργια ιστοσελίδα Open Gov GR είναι στο Internet αν και αυτή τη στιγμή εμπεριέχει μόνο την αίτηση για τις κυβερνητικές θέσεις που προκυρήχθηκαν για στελέχωση των υπουργείων και ειδικών υπηρεσιών, που παλαιότερα διορίζανε κομματικούς φίλους. Να προσθέσουμε ότι

οι σελίδες είναι φτιαγμένες με λογισμικό ανοικτού κώδικα. Τελικά λέτε η πολυπόθητη αξιοκρατία να μπαίνει σε εφαρμογή; Την απάντηση θα τη δούμε σύντομα.

Διαβάστε περισσότερα...

Λάθος, κυρία Διαμαντοπούλου

Σε καιρούς δύσκολους για την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, η κυρία Διαμαντοπούλου, προχώρησε σε ένα λάθος βήμα. Κατάργησε την Προσθετη Διδακτική Στήριξη, έστω και προσωρινά.Το πρόγραμμα μάλιστα είχε ξεκινήσει επι τελευταίας διακυβέρνησης Σημίτη.
Είναι αλήθεια ότι σε σχέση με την πρόσληψη ωρομισθίων καθηγητών παιζότανε ένα παραπολιτικό παιχνίδι με διορισμούς ημέτερων. Είναι επίσης αλήθεια ότι το σύστημα είχε σημαντικές αδυναμίες τις οποίες εντοπίζαμε στη γνωστή ράθυμη διάθεση αρκετών καθηγητών, που το μόνο τους μέλημα ήταν να πάρουν τα μόρια για το διορισμό και όχι να ασκήσουν το λειτούργημά τους.
Υπάρχουν όμως μαθητές (και έχουμε προσωπικά παραδείγματα) που μπήκαν στο Πανεπιστήμιο με μόνη βοήθεια την ΠΔΣ. Ναι, παιδιά που κοπιάσανε με καθηγητές συνετούς και ώριμους που παλέψανε μαζί με τα παιδιά για το σκοπό αυτό.Παιδιά που οι οικογένειές τους με δυσκολία περνάνε το μήνα, παιδιά με μηδενικές δυνατότητες να πληρώσουν φροντιστήρια, πολύ δε περισσότερο να πληρώσουν ιδιαίτερα. Και όμως η ΠΔΣ, τους έδωσε την ευκαιρία που χρειαζότανε η κούρσα των Πανελληνίων. Και αποδείχτηκε θαυμάσιο μέτρο, αν στελεχωθεί από φιλότιμους καθηγητές.

Όσο για το ότι ο κόσμος δεν είχε ιδιαίτερη εμπιστοσύνη και


προτιμούσε να πληρώνει απο το υστέρημά του , για να στείλει το παιδί του σε φροντιστήρια, είναι ακριβώς κυρία Διαμαντοπούλου, όπως με τα Δημόσια Νοσοκομεία. Παρότι κάνουνε εκπληκτική δουλειά, μόνο τα τελευταία δέκα χρόνια, αρχίζει να τα εμπιστεύεται και ο κόσμος(και αυτό έχει σημασία), που έχει τη δυνατότητα να παέι σε ιδιωτικά ή και στο εξωτερικό. Κάθε τέτοια παροχή, στην αρχή αντιμετωπίζεται με απαξίωση ή καχυποψία. Κι όμως από τα αποτελέσματα, χτίζεται η εμπιστοσύνη προς το κράτος.
Τέλος , κυρία Διαμαντοπούλου, θα περιμέναμε ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΕΙΤΕ ότι όταν υπάρχουν προβλήματα με τα πρόσωπα που υπηρετούν τους θεσμούς, δεν αλλάζουμε τους θεσμούς. Αλλάζουμε τα πρόσωπα και τον τρόπο πρόσληψής τους. Γιατί αν καταργούμε και τους θεσμούς, οι αδύναμοι κρίκοι της κοινωνίας που ελπίζουν να λειτουργήσουν οι θεσμοί, καταρρέουν. Και επειδή οι αδύναμοι κρίκοι στηρίζουν στις πλάτες τους όλη την κοινωνία, καταρρέει μαζί τους και το υπόλοιπο οικοδόμημα μαζί.

Διαβάστε περισσότερα...