Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

Πρόστιμα σε εταιρείες τροφίμων και εστίασης

Στο πλαίσιο ελέγχων από τον ΕΦΕΤ, διαπιστώθηκε ότι μια σειρά από επιχειρήσεις τροφίμων κατείχαν τρόφιμα μη κανονικά, νοθευμένα, μη ασφαλή και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση ή μη συμμορφούμενα στις προδιαγραφές καταλληλότητας και κανονικότητας. Επίσης, σε κάποιες από αυτές, παρατηρήθηκαν αποκλίσεις από τις υγειονομικές διατάξεις.

Στις ανωτέρω επιχειρήσεις, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Φ.Ε.Τ. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους € 173.500.

Συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν :



1. Πρόστιμο € 8.000 στο ουζερί - ψαροταβέρνα με την επωνυμία ΓΑΡΔΑΝΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ - "ΧΑΡΗΣ" που βρίσκεται στην περιοχή ΑΘΥΤΟΥ στο ΔΗΜΟ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, διότι ο υπεύθυνος της επιχείρησης δεν μερίμνησε ως όφειλε για την αντικατάσταση της παλαιάς άδειας λειτουργίας, στα ψυγεία βρέθηκαν μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν και οι υπάρχουσες υποδομές καθιστούσαν ανεπαρκές το επίπεδο υγιεινής.

2. Πρόστιμο € 55.000 στη βιοτεχνία αρτοποιίας και προϊόντων ζαχαροπλαστικής - διατροφής με την επωνυμία ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΙΑΣ Α.Ε. που βρίσκεται στη ΒΙ.ΠΕ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στο ΔΗΜΟ ΠΑΣΣΑΡΩΝΟΣ, διότι ο αποθηκευτικός χώρος δεν απέτρεπε τη διασταυρούμενη επιμόλυνση, η επιχείρηση στερούνταν ορθού τρόπου χειρισμού των τροφίμων στα ψυγεία συντήρησης του παρασκευαστηρίου ζαχαροπλαστικής και διέθετε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα περασμένης διατηρησιμότητας τα οποία κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν καθώς και μη ασφαλή - επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία τρόφιμα με εκτεταμένη αλλοίωση τα οποία επίσης κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν.

3. Πρόστιμο € 2.000 στο κατάστημα πώλησης ζωοτροφών με την επωνυμία ΜΑΥΡΟΕΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ που βρίσκεται στην ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ 4 ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ, διότι βρέθηκαν 9 πλαστικοί σάκοι που περιείχαν διάφορους τύπους οσπρίων, χωρίς να υπάρχει η αντίστοιχη άδεια ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος υγιειονομικού ενδιαφέροντος.

4. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Α.Β. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. που βρίσκεται στον ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΝΥΜΦΑΙΟΥ & ΛΑΟΔΙΚΕΙΑΣ ΙΛΙΣΙΑ ΑΘΗΝΑ, διότι διέθετε προς πώληση μη κανονικά - μη ασφαλή τρόφιμα.

5. Πρόστιμο € 2.000 στο εστιατόριο - πιτσαρία με την επωνυμία Κ. & Μ. ΜΙΧΑΗΛΟΥ Ο.Ε. - "PARADISO" που βρίσκεται στην ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ 58 ΧΑΛΑΝΔΡΙ, διότι διαπιστώθηκε παραπλάνηση του καταναλωτή και σοβαρή απόκλιση των όρων αδειοδότησης.

6. Πρόστιμο € 5.000 στο αναψυκτήριο με την επωνυμία ΒΑΡΕΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - "EVEREST" που βρίσκεται στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΔΗΣΣΟΥ 2 ΠΕΙΡΑΙΑΣ, διότι διαπιστώθηκε μη εφαρμογή ορθών πρακτικών υγιεινής, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού και ανεπαρκής εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.

7. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. που βρίσκεται στην Κ. ΩΡΑΙΟΠΟΥΛΟΥ 6 ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, διότι στο υπόγειο της επιχείρησης βρέθηκαν 6 συσκευασίες των 10 λίτρων με ηλιέλαιο ραφινέ της εταιρείας ΜΙΝΕΡΒΑ οι οποίες περιλαμβάνονταν στις παρτίδες που έπρεπε να έχουν αποσυρθεί, σύμφωνα με τη διαδικασία του 2008.0461 ALERT NOTIFICATION add12, add14 (μολυσμένο με ορυκτέλαιο ηλιέλαιο).

8. Πρόστιμο € 7.500 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΓΩ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε. - ΓΑΛΑΞΙΑΣ που βρίσκεται στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ & ΞΑΝΘΙΠΠΗΣ 96 ΑΙΓΑΛΕΩ, διότι διαπιστώθηκαν σοβαρές αποκλίσεις των όρων αδειοδότησης, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

9. Πρόστιμο € 4.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΛΙΑΣΚΟΣ Α.Ε.Ε. που βρίσκεται στη ΛΕΩΦ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ 40 ΠΑΛΛΗΝΗ, διότι διαπιστώθηκε σοβαρή απόκλιση των όρων αδειοδότησης και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

10. Πρόστιμο € 20.000 στο εστιατόριο με την επωνυμία ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ που βρίσκεται στην ΙΕΡΑ ΟΔΟ 75 ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΕΝΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ, διότι διαπιστώθηκε έλλειψη άδειας λειτουργίας και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

11. Πρόστιμο € 2.000 στην αποθήκη τροφίμων, ποτών και χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΑ Α.Ε. - ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΣ που βρίσκεται στο 3ο ΧΛΜ ΛΕΩΦ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΙΑΝΙΑΣ ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, διότι δείγμα προϊόντος "τραγανές μπουκίτσες από βρώμη, σιτάρι, φλοιό σιταριού, με καστανή ζάχαρη και κανέλλα - mini breaks all bran της εταιρείας Kellogg's" χαρακτηρίστηκε μη κανονικό και παραπλανεί τον καταναλωτή (στη συσκευασία κάτω από τον τίτλο "πληροφορίες για αλλεργικούς" αναγράφεται η φράση "τραγανές μπουκίτσες από βρώμη, σιτάρι, φλοιό σιταριού, με γεύση φράουλας" που περιγράφει άλλο προϊόν).

12. Πρόστιμο € 10.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. που βρίσκεται στην ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 10 ΒΑΡΚΙΖΑ, διότι διαπιστώθηκε σοβαρή απόκλιση των όρων αδειοδότησης, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

13. Πρόστιμο € 40.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΤΛΑΝΤΙΚ Α.Ε. που βρίσκεται στην ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ 57 ΙΛΙΣΣΙΑ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκε σοβαρή απόκλιση των όρων αδειοδότησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων της επιχείρησης και ουσιώδης απόκλιση από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης, παραβάσεις οι οποίες βεβαιώθηκαν επανειλλημένα σε δύο συνεχείς ελέγχους.

14. Πρόστιμο € 4.000 στον επαγγελματία λαϊκών αγορών ΦΕΛΕΓΚΑΚΗ ΙΩΑΝΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ & ΚΟΛΛΟΣΟΥ 3 ΓΛΥΚΑ ΝΕΡΑ, διότι διαπιστώθηκε παραπλάνηση του καταναλωτή, διάθεση μη κανονικών τροφίμων και έλλειψη άδειας λειτουργίας.

15. Πρόστιμο € 4.500 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΚΩΤΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΑΡΤΟΠΟΙΙΑ - ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ που βρίσκεται στην ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 197 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, διότι διαπιστώθηκαν μη ορθές πρακτικές υγιεινής, συντήρησης και αποθήκευσης, ελλιπής τεκμηρίωση της εκπαίδευσης του προσωπικού και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

16. Πρόστιμο € 3.500 στο εργαστήριο τροφίμων - παρασκευής φαγητών με την επωνυμία ΜΥΛΩΝΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. - "JOY'S" που βρίσκεται στην ΤΕΝΕΔΟΥ 19 ΚΥΨΕΛΗ ΑΘΗΝΑ, διότι διαπιστώθηκαν μη ορθές παρασκευαστικές πρακτικές, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και ανεπαρκής εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τις επιχειρήσεις να τηρούν την κείμενη νομοθεσία όσον αφορά την υγιεινή και ασφάλεια των τροφίμων. Παράλληλα, διαβεβαιώνει τους καταναλωτές ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν συστηματικά και στο επόμενο διάστημα.


Διαβάστε περισσότερα...

Εκδήλωση για το Ε.Σ.Υ.

Το Ι.ΣΤ.Α.ΜΕ.-ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του σας προσκαλεί στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 17:30-21:30 στο Αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ (Ακαδημίας 7, 6ος όροφος) με θέμα:
"ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ (Ε.Σ.Υ.). ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ - ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ"
Στην εκδήλωση θα μιλήσει η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου,

Ypoloipo

Διαβάστε περισσότερα...

Τί χρειάζεται ο καλός αστυνομικός;

Την απάντηση μας δίνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Καρράς. «Η αστυνομία αποτελείται από δύο κομμάτια. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι νέων ανθρώπων και ένα άλλο που ίσως έχει διάφορη αντίληψη, πολύ παλιότερη για το ποια είναι η δουλειά τους. Απαιτούν οι τελευταίοι από τους νέους να είναι τσαμπουκάδες. Στεναχωρήθηκα γιατί δεν είδα να έχει προοδεύσει η αστυνομία προς μια θετική κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί μπαίνουν στο Σώμα ως πολίτες. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν είναι το πόσο καλοί πολίτες πρέπει να είναι, για να είναι αστυνομικοί».


Τα είπε όλα ο άνθρωπος, με πέντε κουβέντες.

Εκφράζει παράλληλα την απογοήτευση του γιατί, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «δεν είδα να έχει προοδεύσει η αστυνομία προς μια θετική κατεύθυνση».

Στην πρώτη γραμμή και των περσινών κινητοποιήσεων μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, ο κ. Καρράς, ο οποίος διανύει την 9η δεκαετία της ζωής του, ξεχώρισε μεταξύ των διαδηλωτών για την «τάση», όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος να πλησιάζει τους αστυνομικούς και να τους αποτρέπει από τη βίαιη συμπεριφορά τους απέναντι σε νέα παιδιά. «Όταν εκείνοι είναι αγριεμένοι, εγώ τους πλησιάζω ήρεμα και προσπαθώ να τους ηρεμήσω», λέει ο ίδιος.
Αίσθηση είχε προκαλέσει πέρυσι φωτογραφία του Γιάννη Κολεσίδη από τις πορείες του Δεκεμβρίου 2008 στην Αθήνα, που απεικονίζει το ματωμένο χέρι του κ. Καρρά να κρατά ένα φάκελο και στο βάθος να δεσπόζουν οι ασπίδες των ΜΑΤ. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, η οποία κυριάρχησε στα ελληνικά και διεθνή μέσα με τη λεζάντα «Το ματωμένο χέρι ενός άντρα καθώς στέκεται μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου 2008», κέρδισε το δεύτερο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας World Press Photo στην κατηγορία «Άνθρωποι στις Ειδήσεις».
Ο άνθρωπός έιναι κεφάλαιο για τη χώρα...
Απόσπασμα απο το blog "stoxasmos-politiki"

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 08, 2009

Κύριε Χρυσοχοϊδη είστε υπόλογος για αυτά

Εαν κύριε Χρυσοχοϊδη, δε θέλετε να γίνετε ο νέος απαξιωμένος Μαρκογιαννάκης οφείλετε ΑΜΕΣΑ να μας εξηγήσετε ποιοι είναι αυτοί οι κουκουλοφόροι, από ποιους πληρώνονται για να στέκονται μαζί με τα ΜΑΤ και ποιός ο ρόλος τους.
Εαν είναι άσχετοι με την αστυνομία γιατί δεν τους συλλαμβάνουν; Εαν πάλι είναι ασφαλίτες,(στο 0:49 μιλάνε με τον επικεφαλής αξιωματικο) για ποιο λόγο τα πρόσωπά τους είναι καλυμμένα. Γιατί δεν έχουν τα διακριτικά οι υπόλοιποι αστυνομικοί στους ώμους; Θα τιμωρήθουν για παράβαση κανονισμών; Και με ποιες ποινές; Σημειώστε και τη στάση του κουκολοφόρου που προκαλεί την πορεία των παιδιών στο 1:17. Κύριε Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ποιοι είναι αυτοί;


Εαν δεν το κάνετε ΑΜΕΣΑ, τότε μόνο τον πολίτη δεν προστατεύετε. Αν δεν το κάνετε άμεσα, τότε όλη σας η παρουσία και τα λόγια είναι μια επικοινωνιακή φούσκα που συμπαρασύρει όλη την κυβέρνηση μαζί.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, Δεκεμβρίου 06, 2009

Ο Αλέξης μάς έμαθε να ελπίζουμε ;

6 Δεκέμβρη. Ένας χρόνος πέρασε. Χιλιάδες ανθρώπων με δημοκρατικά ήθη δε φοβήθηκαν τους 300 αλήτες με τις κουκούλες και βγήκαν στους δρόμους να ζητήσουν να φτιάξουμε μια καλύτερη Ελλάδα. Όμως τα κανάλια και οι κάμερες, αποφασίσανε να παίξουν το παιχνίδι μαζί με αυτούς τους ελάχιστους (αριθμητικά, ηθικά και πολιτικά) αλήτες.
Αντί η σημερινή μέρα να είναι ημέρα μνήμης και περισυλλογής, για το πως θα φτιάξουμε έναν καλύτερο κόσμο, ήταν ημέρα τρομολαγνείας από τα Μ.Μ.Ε. Αντί η σημερινή μέρα να είναι μέρα μαζικής συμμετοχής για να ξεκαθαρίσει η κοινωνία μας τι αστυνομία θέλει, ποιος δύναται να οπλοφορεί στο ονομά μας και πως επιτέλους θα μπουν ξεκάθαροι αποδεκτοί κανόνες από όλους, λάβαμε μόνο εικόνες πετροπόλεμου. Όχι τις εικόνες των ειρηνικών μαζικών πορειών. Όχι συζητήσεις για το ότι πρέπει να αλλάξουν πραγματα από τις προσλήψεις των ειδικών φρουρών μέχρι την εκπαίδευσή τους. Όχι για το πως θα βγει η νεολαία από τη ρωγμή του χρόνου που τη βάλανε οι γονείς της με την υποταγή και τη δουλοπρέπεια. Εικόνες ασύλληπτης βλακείας είδαμε και ακούσαμε αρλούμπες του τύπου "στο ρεσάλτο, βρέθηκαν 200 άδεια μπουκάλια από μπύρες και 3 μπιτόνια βενζίνη, γιατί τα μπουκάλια θα τα πηγαίναν στην ανακύκλωση, ενώ η βενζίνη ήταν για χρήση στη σόμπα."
Οκ. Ό,τι πείτε. Ο γάϊδαρος πετάει. Και ο Κορκονέας δεν πυροβόλησε ποτέ...
Βαρέθηκα να βλέπω 300-500 ανεγκέφαλους ημι-εγκληματίες να καπηλευόνται τους κοινωνικούς αγώνες ανθρώπων χωρίς κουκούλα. Σιχάθηκα να βλέπω τους ίδιους γελοίους να ακυρώνουν τα ζητούμενα της κοινωνίας και να επιδιώκουν ακόμη περισσότερη αστυνομοκρατία. Oι ξεφτίλες που τα βάλανε με τον μεσήλικα πρύτανη και τον στείλανε στην εντατική, θεωρούνε τον εαυτό τους επαναστάτη; Όποιος βέβήλωσε τη σημερινή μέρα μνήμης για τον Αλέξη, είναι χειρότερο κτήνος, αθλιότερος φασίστας από τους μπάτσους που σκότωσαν το παιδί.
Στη μνήμη του Αλέξη, η Πολιτεία οφείλει παρεμβάσεις:
  • Περιμένουμε ακόμα να δούμε πότε θα μπούν οι ψυχολόγοι στην αστυνομία και θα ελέγχουν το ποιος μπορεί να κρατάει όπλο.
  • Περιμένουμε ακόμα να δούμε τους αστυνομικούς να φοράνε τα νούμερά τους όταν κατεβαίνουν ως όργανα καταστολής.
  • Περιμένουμε ακόμα ο θάνατος του Αλέξη, να γίνει μάθημα στις αστυνομικές σχολές.
Από τα αιμοδιψή ΜΜΕ, θα πω ότι δεν περιμένουμε τίποτα. Σκουπίδια-σκουπίδια-σκουπίδια. Ήδη πνίγονται στη μπόχα τους και ας μιλάνε αυτάρεσκα για ενημέρωση και πληροφόρηση.
Μόνη ελπίδα μου, οι πολίτες που παλεύουν να αλλάξουν τον κόσμο. Χωρίς κουκούλες. Χωρίς γκαζάκια. Όχι στη σκιά. Αντρίκια, με το πρόσωπο ακάλυπτο, γιατί υπερασπίζονται τα πιστεύω τους και είναι περήφανοι για αυτό. Στους χώρους δουλειάς απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και την ανεργία, στα πανεπιστήμια απέναντι σε κατεστημένα που αναπαράγουν το άρρωστο σύστημα, στην καθημερινότητα μας για αυτούς που δεν έχουν, αυτούς που δεν μπορούν.
Ελπίζω...Συμμετέχω... Προσπαθώ... Αλλάζω

Διαβάστε περισσότερα...