Πέμπτη, Ιουλίου 23, 2009

Μας ντουμάνιασε ο Σουφλιάς...


Ακούσαμε χθες τις εξαγγελίες για τα νέα "πράσινα" τέλη. Ο κύριος Σουφλιάς και η κυβέρνηση Καραμανλή, επέβαλαν από χθες νέο φόρο που κατανέμεται ως εξής:


  • αυτοκίνητα από το 2005 και μετά : αύξηση 50 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας

  • αυτοκίνητα 2000-2005 : αύξηση 100 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας

  • αυτοκίνητα από το 1996 και μετά : αύξηση 150 ευρώ στα τέλη κυκλοφορίας

Όλα αυτά είναι δήθεν μέτρα για τη μείωση των καυσαερίων και κυρίως του διοξειδίου του άνθρακα. Μόνο που όπως βλέπουμε θίγεται ο πληθυσμός που έχει αυτοκίνητο 10ετίας. Για να έχει κάποιος αυτοκίνητο δεκαετίας και άνω , δεν το κάνει από βίτσιο. Αυτό το κομμάτι του πληθυσμού αδυνατεί να αγοράσει ένα νέο αυτοκίνητο. Αυτό το κομμάτι του πληθυσμού αναγκάζεται να πληρώνει τα ολοένα αυξανόμενα ασφάλιστρα, τα μεγάλα κόστη συντήρησης, τα ολοένα εως παράλογα αυξανόμενα τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου να έχει την ... πολυτέλεια να διατηρεί ένα αυτοκίνητο δεκαετίας. Για να σας δώσουμε ένα παράδειγμα: Αυτοκίνητο 1600 κυβικών του 1995 πέρσι πλήρωσε τέλη 202 ευρώ. Τώρα πλέον θα πληρώνει 352 ευρώ, ακόμα και αν η κάρτα καυσαερίων του λέει μηδεν εκπεμπόμενο διοξείδιο του άνθρακα!!!


Η κυβέρνηση Καραμανλή, κατάφερε άλλο έναν άθλο στη σφαίρα του αδιανόητου. Κατάφερε να ποινικοποιήσει μετά την κουκούλα και τη φτώχεια. Στην ουσία λέει ότι, όλοι όσοι δεν έχετε λεφτά να πάρετε νέο αμάξι, αποτελείτε πρόβλημα και για το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο!!! οπότε πρέπει να τιμωρηθείτε.


Σε μια χώρα που οι αστικές συγκοινωνίες έχουν τα μαύρα τους τα χάλια,σε μια χώρα που οι εταιρείες καυσίμων κάνουν πάρτυ ανεξέλεγκτες με την τιμή της βενζίνης, σε μια χώρα που λέει ότι δήθεν νοιάζεται για εναρμόνιση με την Ε.Ε. για το περιβάλλον, ο Σουφλιάς ξεχνάει ότι στην Ευρώπη χρησιμοποιείται η πετρελαιοκίνηση και ποινικοποιείται ο Έλληνας που δε διαθέτει τα χρήματα να αλλάξει αυτοκίνητο. Αλήθεια κύριε Σουφλιά, τι παιχνίδι παίζεται στην πετρελαιοκίνηση στη χώρα μας; Γιατί είστε τόσο αρνητικός όταν σε όλη την Ευρώπη βρίσκεται σε ισχύ; Τί συμβαίνει με τις εταιρείες καυσίμων αγαπητέ "οικολόγε" υπουργέ; Τί θα γίνει με τα ντουμάνια που αφήνουν τα κρατικά αυτοκίνητα, και ιδιαίτερα τα αστικά λεωφορεία;


Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Ιουλίου 22, 2009

Η πρώτη προσφορά μας για εσάς

Η πρώτη προσφορά μας αφορά στην όμορφη Κρήτη! Διακοπές στο νομό Λασιθίου με το περίφημο φοινικόδασος της γνωστής διαφήμισης.

Για όλους εσάς που θα κλείσετε αναφέροντας το blog μας, εξασφαλίσαμε έκπτωση 10% στο ξενοδοχείο "ΚΑΣΤΡΟ". Ένα ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Μύρτος , με όμρφα δωμάτια, με πισίνα, τζακούζι, παιδική πισίνα , pool bar, ασύρματο ιντερνετ, ενώ θα βρείτε μέχρι και μια μικρή δανειστική βιβλιοθήκη για την μεσημεριανή σας ηλιοθεραπεία!

Το site του ξενοδοχείου βρίσκεται εδώ για περισσότερες πληροφορίες.

Εννοείται ότι αν βρεθείτε εκεί , μην παραλείψετε να επισκεφθείτε ή και να διανυκτερεύσετε (σε ελεύθερο camping) οι πιο περιπετειώδεις, στη νήσο Χρυσή απέναντι από την Ιεράπετρα. Ένα μικρό νησάκι που προστατεύεται για το σπάνιο κεδρόδασος που υπάρχει εκεί. Το βράδυ όσοι σηκώσετε το βλέμμα ψηλά, θα δείτε τα περισσότερα αστέρια που έχετε δει ποτέ στη ζωή σας. Μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσετε και που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη σας.

Καλές διακοπές.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ομάδα του blog, προτείνει μόνο μέρη στα οποία πήγε κάποιο μέλος της και έχει ίδια άποψη για την ποιότητα και τις υπηρεσίες, την οποία και εμπιστευόμαστε απόλυτα.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Ιουλίου 21, 2009

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ BLOG


Tην αρχή την κάναμε το Πάσχα, με την προσφορά για τα δωμάτια στην Κέρκυρα και χαρηκαμε ιδιαίτερα με την τεράστια ανταπόκρισή σας. Τώρα, τα σαϊνια μας ξετρυπώσανε δυο πολύ καλές προσφορές ΜΟΝΟ για εσας τους αναγνώστες μας. Διαβάστε αύριο το μεσημέρι και αξιοποιήστε τις προσφορές που εξασφαλίσαμε για εσάς σε πολύ δημοφιλείς προορισμούς...
Εις αύριον τα σπουδαία λοιπόν

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2009

Ανάλυσέ το...

Ζούμε σε μία χώρα που η κυβέρνησή της έχοντας χάσει την επαφή με το τι γίνεται γύρω της, ψάχνει απεγνωσμένα να μας πει ότι κάτι έκανε σωστό. Μη σας φανεί περίεργο αν αύριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη του ενημέρωση υποστηρίξει ότι " η ζέστη αυτές τις μέρες οφείλεται στην αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να ανεβάσει τον τουρισμό. Και αυτό ήταν μια δέσμευση που κάναμε πραγματικότητα κόντρα στα παπαγαλάκια της αντιπολίτευσης".
Στα θέματα της οικονομίας τα πράγματα έχουν βαλτώσει με τον ένα φόρο να διαδέχεται τον άλλο και να ετοιμάζεται νεο πακέτο τον Οκτώβριο, στα θέματα της πατρίδας μας τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν ήδη έμμεσα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από την ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο θέμα του Αιγαίου η Τουρκία ζητάει πλέον ανοικτά συνδιαχείριση και την επιστροφή! Φούρνων, Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, στα θέματα της Δημοσίας Τάξεως καλύτερα να μην το συζητάμε (ποινικοποίησαν το ένδυμα της κουκούλας, ενώ τους Χριστοφοράκους και Σια τους έβγαζε βίζα), στα εργασιακά ετοιμάστηκε ο επόμενος στρατός εκβιαζόμενων οικογενειών με τα ρουσφετολογικά ανασφάλιστα προγράμματα stage, στα θέματα της Υγείας ο υπουργός κάνει πολιτική επικοινωνίας αφού περίμενε να φύγει απο εκεί πριν τον ανασχηματισμό, ο Καραμανλής τον άφησε στο υπουργείο υγείας και τώρα τρέχει να μαζέψει όλα όσα έταξε, στα θέματα ηθικής η κυβέρνηση αυτή έχει καταρρεύσει ακόμα και στη συνείδηση του πιο πορωμένου νεοδημοκράτη.
Κι όμως κάτι πάει ιδαίτερα καλά...
Σε έναν τομέα όμως τα πάει περίφημα η κυβέρνηση Καραμανλή. Mια κυβέρνηση με στελέχη πρωτοκλασσάτα ή μη, που τρυπώνουν από σκάνδαλο σε off shore και από κτηματομεσιτικές μονές σε μαφιόζικες οργανώσεις και μιζαδόρικες φιλίες, πήρε απόφαση να γεμίσει με κάμερες τη χώρα. Με την ανοησία να την κάνει ιδεολογία (όποιος δεν κάνει κάτι κακό, δεν έχει να φοβάται), αποφάσισε να περιστείλει την ελευθερία των πολιτών της. Βέβαια δε σταματάει το κόλπο εκεί. ΄
Ελέγχει τις εφημερίδες διοχετεύοντάς τους στημένα ρεπορταζ και πληροφορίες, ώστε ο πολίτης να ζει σε μια ακατάσχετη σύγχυση αντικρουόμενων πληροφοριών.
Τελευταία γεμίσαμε με ενοχλητικά blogs , όπου αποκαλύπτουν πολλές βρωμιές καθημερινά τις οποίες οι ελεγχόμενες από την κυβέρνηση εφημερίδες και κανάλια, είτε υποβαθμίζουν είτε κυριολεκτικά αγνοούν. Και αυτό είναι το μεγάλο μαρτύριο σε μια κοινωνία που θες να ελέγξεις. Οποισδήποτε έχει έναν υπολογιστή μπορεί ανα πάσα στιγμή να αποκαλύψει κάτι που θα κλωνίσει αυτή τη σάπια κυβέρνηση τώρα ή την επόμενη. Έτσι, ξεκίνησε μια ιστορία να ελεγχθούν οι πολίτες που αρθρογραφούν και εαν γίνουν ενοχλητικοί για τους κυβερνώντες να τους δοθούν οι απαραίτητες "συστάσεις" με ό,τι περιλαμβάνει ο όρος. Αν σκεφτείτε ότι ήδη στην Ε.Υ.Π. υπάρχει ειδικό τμήμα παρακολούθησης των blogs, μπορείτε έυκολα να αντιληφθείτε τις προθέσεις. Δε θα σχολιάσουμε ιδιαίτερα ότι ο αποπεμφθείς διοικητής της Ε.Υ.Π. δήλωσε σε ερώτηση γιατί τον έδιωξε η κυβέρνηση, "εγώ δεν ειδικεύομαι στην κοπτοραπτική", δίνοντας ένα άρωμα από το τι του ζητήθηκε να κάνει σχετικά με τις συνομιλίες των εγκληματιών της απαγωγής Παναγόπουλου που ανέφεραν πρωτοκλασάτα στελέχη υπουργείων ως ερείσματά τους για την κάλυψη τους τόσο εντός, όσο και εκτός φυλακών.
Και γιατί να σας ψηφίσουμε κύριε Παπανδρέου;
Το πρόβλημα δεν είναι η ανίκανη διεφθαρμένη κυβέρνηση του Καραμανλή και της Ντόρας. Είναι το τι ακριβώς πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση που φαίνεται να τη διαδέχεται. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ φαίνονται να βρίσκονται σε μια παιδική ανυπομονησία να ανοίξουν τα δώρα τους (λέγε με διακυβέρνηση της χώρας) χωρίς να δείχνουν πως θα παίξουν. Ωραίο είναι να καταγγέλεις την ήδη πεθαμένη κυβέρνηση Καραμανλή. Εύκολο καθώς δεν υπάρχει πολίτης που να μην είναι δυσαρεστημένος με τα Βατοπέδια, τις Νηες και τα γήπεδα γκόλφ, τη φορολογία κτλ. Όμως κύριε Παπανδρέου θα μας πείτε σαφώς πριν να σας ψηφίσουμε και σε χρονο νηφάλιο και όχι προεκλογικό τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνετε και όχι άλλες γενικότητες του στυλ της "πράσινης ανάπτυξης" και του "εμείς είμαστε καλύτεροι"; Εαν θέλετε να κυβερνήσετε , οφείλετε με κρυστάλλινο λόγο και ΣΑΦΕΙΣ συγκεκριμένες προτάσεις να μας εξηγήσετε, να μας πείσετε. Οφείλετε να πάρετε ξεκάθαρη θέση για τα θέματα των καμερών , της ελευθερίας της έκφρασης στα blogs.
Οφείλετε να μας πείτε πως θα αλλάξετε το τοπίο στη οικονομική πολιτική και την ανεργία. Οφείλετε να μας πείσετε ότι τελείωσαν τα μάρκα της Siemens. Oφείλετε να πείτε στο κόμμα σας τι θα κάνετε με τους συμβασιούχους, οφείλετε να πείτε τι θα κάνετε με τα πανεπιστήμια (θα βάλετε κανέναν εισαγγελέα για το οικονομικό και διοικητικό μπάχαλο που γίνεται εκεί μέσα;), οφείλετε να μας πείτε τι θα κάνετε με τις Τράπεζες που εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται σε κανένα νόμο. Οφείλετε να μας πείτε ποιο όνομα είναι αποδεκτό από εσας
Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές ...
Όσο δε μας λέτε συγκεκριμένα αυτά , τόσο θα βλέπετε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς με μικρότερη αρχική ιδεολογική αποδοχή από το σύνόλο του δημοκρατικού πληθυσμού της χώρας να αποκτούν και όλο μεγαλύτερο μερίδιο στην εκλογική πίτα, καθώς ο λόγος τους και οι θέσεις τους ακούγονται σαφείς και οι προτάσεις τους συζητούνται από τον απλό πολίτη. Και όσο γίνεται αυτό, τόσο πιο πολύ ξοδεύετε από το αποταμιευμένο πολιτικό κεφάλαιο που έχει το κόμμα σας, μετά από τόσες εντολές που του έδωσε ο ελληνικός λαός. Και προσέξτε γιατί και οι άλλοι, Γιώργο έχουν αρχηγό...

Διαβάστε περισσότερα...

Τζάμπα καφές σε νησιά του Αιγαίου!


epikairo.gr
Σχόλιο universal reporters:
Είπαμε να ξεκινήσουμε με αυτήν την ανάρτηση καθώς σήμερα είναι η μαύρη επέτειος της εισβολής του Αττίλα στη Κύπρο. Την Κύπρο που κάποτε "δεν ξεχνούσαμε" και τώρα η Κύπρος φαίνεται να ξεχνά ακόμα και η ίδια. Και οι Ελλαδίτες που άθελα μας τη βάλαμε σε περιπέτειες βολευτήκαμε και εμείς και τρέξαμε να πάρουμε λωτούς. Επειδή όμως δε συμφωνούμε με τον αρχιλωτοφάγο Μητσοτάκη και τη Ντόρα στο να ξεχάσουμε, εμείς σε πείσμα τους θα το θυμίζουμε. Υπάρχει ένα νησί διαιρεμένο, θέλουν και ένα πέλαγος το ίδιο, και μια Μακεδονία χαρισμένη.
ΟΧΙ.

Διαβάστε περισσότερα...