Σάββατο, Δεκεμβρίου 27, 2008

Πυρηνικό εργοστάσιο η Τουρκία!



Στις 19 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο Ατομικής Ενέργειας της Τουρκίας , έδωσε την έγκριση για την κατασκευή του πρώτου σταθμού παραγωγής πυρηνικής ενέργειας, στο Ακούγιου, στη Νότια Τουρκία. Η κοινοπραξία Αtomstroyexport , ρωσικών συμφερόντων, είναι αυτή που θα πραγματοποιήσει το έργο.
Η περιοχή Ακούγιου, κοντά στο λιμάνι της Μερσίννης, (το λιμάνι που φόρτωσε τα στρατεύματα του Αττίλα το 1973 για Κύπρο), είναι μια σεισμογενής περιοχή. Το θέμα φυσικά αφορά και εμάς στην Ελλάδα, καθώς ένα μελλοντικό ατύχημα , επηρεάζει άμεσα τόσο εμάς , όσο και τις επόμενες γενιές. Χρόνια τώρα οι Έλληνες ζούσανε με το φόβο του Βουλγάρικου Κοζλοντούι. Χρόνια τώρα η Βόρειος Ελλάδα, υπέφερε από τις "μικροδιαρροές" (;) του βουλγαρικού εργοστασίου. Και ενώ υποτίθεται ότι το Κοζλοντούι παέι για κλείσιμο και του τελευταίου αντιδραστήρα, προκύπτει το τουρκικό πρόγραμμα, που ήταν κολλημένο για πάνω από 15 χρόνια.Κατά την εφημερίδα «Χουριέτ», η τουρκική κυβέρνηση έχει στα σχέδια την κατασκευή τριών πυρηνικών εργοστασίων, το καθένα δυναμικού 4.000 μεγαβάτ (συν ή πλην 25%), με το δεύτερο να χωροθετείται ήδη στις ακτές του Εύξεινου Πόντου.


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Στην Ελλάδα, τι απάντησε η Ελληνική Κυβέρνηση; Ακολούθησε την ίδια γραμμή που ακολουθεί και σε όλα τα σοβαρά θέματα σταθερά. "Σε κάθε περίπτωση, το Υπουργείο Εξωτερικών επαγρυπνεί για την αυστηρότατη τήρηση όλων των διεθνών και Ευρωπαϊκών κανόνων που δεσμεύουν τις χώρες της περιοχής -και την Τουρκία- κατά την ανάπτυξη προγραμμάτων ενεργειακών πηγών , συμπεριλαμβανομένης και της κατασκευής πυρηνικών σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανάπτυξη, που βεβαίως ανήκει πρωτίστως στην αρμοδιότητα των κατά περίπτωση κυβερνήσεων", είπε ο κύριος Βαληνάκης , Υφυπουργός Εξωτερικών, ΔΗΛΑΔΗ ΩΣ ΠΑΘΗΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ!
Οι ευθύνες είναι μεγάλες και το ζήτημα είναι εάν η σημερινή κυβέρνηση θέλει να αποτρέψει ένα τέτοιο εγχείρημα, ασκώντας τα δικαιώματα που προκύπτουν από την πλεονεκτική θέση που διαθέτει η χώρα μας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Διεθνών Οργανισμών που περιορίζουν την παραγωγή πυρηνικής ενέργειας. Αν μας ενοχλεί ένα νέο ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ, ας διαμαρτυρηθούμε επιτέλους οι υπόλοιποι (πλην του Κ.Καραμανλή, της κυρίας Μπακογιάννη και του κυρίου Βαληνάκη) παθητικοί παρατηρητές αυτού του τόπου. ΕΜΕΙΣ.


Το να σωπαίνουμε για όλα δεν είναι δείγμα καλού πολίτη, είναι δείγμα ανόητου που παραχωρεί το δικαίωμα της γνώμης του για τη διοίκηση της χώρας του.
Στην πρώτη φώτο η "σαρκοφάγος", δηλαδή χιλιάδες τόνοι τσιμέντο που χρησιμοποιήθηκαν για να μετριαστεί η έκλυση ραδιενέργειας από το Τσερνομπιλ. Στη δεύτερη το μνημείο της Τραγωδίας, που στήσανε οι Ουκρανοί για να μην ξεχάσουν οι επόμενες γενιές.


Διαβάστε περισσότερα...

Φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη

Εγκαινιάστηκε η πρώτη ηλεκτροπαραγωγική μονάδα στο Νομό από φωτοβολταϊκά την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, από το νομάρχη Κοζάνης Γιώργος Δακής. Πρόκειται για μια μονάδα ισχύος 20 Κw με παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας 30.000 κιλοβατώρες το χρόνο, στην εδαφική περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Παλαιογρατσάνου του Δήμου Βελβεντού. Η μονάδα είναι ήδη συνδεδεμένη με το δίκτυο της ΔΕΗ και είναι σε πλήρη λειτουργία και παραγωγή ενέργειας από τις 16 Δεκεμβρίου 2008. Λειτουργεί δε με ανώτατο σύστημα παρακολούθησης του ήλιου. Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 150.000 Ε συγχρηματοδοτήθηκε κατά 55% από το Πρόγραμμα «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ» του ΕΟΜΜΕΧ και κατά 45% από ίδιους πόρους. Η νέα ηλεκτροπαραγωγική μονάδα αποτελεί μια ακόμα πρωτοπορία για το Νομό Κοζάνης, στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό για μια περιοχή με ιδιαίτερα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 25, 2008

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

H ομάδα των UNIVERSAL REPORTERS εύχεται σε όλο τον κόσμο, Καλά Χριστούγεννα, με υγεία, αγάπη και χαρά για όλους. Μην ξεχάσετε τους δικούς σας ανθρώπους που είτε είναι μακριά είτε δουλεύουν, να τους ευχηθείτε.

Υ.Γ. Μέρες αγάπης όπως τις ονομάζουμε, ας μην ξεχάσουμε και τους άγνωστους εκείνους ανθρώπους που τέτοιες μέρες (και όχι μόνο αυτές), βρίσκονται σε δυσχερή κατάσταση. Όσοι μπορούμε ας κάνουμε κάτι για να μειώσουμε έστω και στιγμιαία τον ανθρώπινο πόνο, λίγα κέρματα, λίγα τρόφιμα, ένα ρούχο που πλέον δε χρειαζόμαστε ή ακόμα και μια καλημέρα (ας μην ξεχνάμε ότι σε αυτούς τους ανθρώπους, τις υπόλοιπες μέρες τους προσπερνάμε γοργά, προσπαθώντας να μη νιώσουμε ενοχές για κάτι που ούτε οι ίδιοι συχνά καταλαβαίνουμε) είναι πράγματα που χρειάζονται πολύ. Σκεφτείτε ότι για κάποιες στιγμές και χωρίς να χρειάζεστε κανέναν, μπορείτε να αλλάξετε τον κόσμο κάποιου. Μπορούμε να του δώσουμε έστω ένα στιγμιαίο χαμόγελο. Ένα χαμόγελο που θα του υπενθυμίσει , ότι πάντα υπάρχει χώρος για Ελπίδα. Καλές γιορτές

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 23, 2008

Σκανδαλίσανε και το κράτος πληρώνει... κυριολεκτικά.

Σε ερώτηση που κατετέθη από βουλευτές προς τον κ. Αλογοσκούφη σήμερα, αναφέρονται τα εξής:
" Με την ανοχή της Κυβέρνησης Καραμανλή, το Ελληνικό Δημόσιο φέρεται μέσω της ΚΕΔ να καλύπτει τα έξοδα υπεράσπισης των διορισμένων από την Κυβέρνηση στελεχών της Διοίκησης και υπηρεσιακών λειτουργών, που εμπλέκονται στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου." και " Ουσιαστικά και εφόσον, η καταγγελία αυτή αληθεύει, το Ελληνικό Δημόσιο που ζημιώθηκε από το Κυβερνητικό αυτό σκάνδαλο, χρηματοδοτεί, από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, τα έξοδα υπεράσπισης μέρους των προσώπων που ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη ως πιθανόν ποινικά υπεύθυνοι για το σκάνδαλο αυτό!"

και καταλήγει η ερώτηση:

" ... συνιστά θέατρο παραλόγου, το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της Δικαιοσύνης, να διερευνά ευθύνες συγκεκριμένων στελεχών της Διοίκησης της ΚΕΔ και υπηρεσιακών παραγόντων στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και την ίδια στιγμή το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο, μέσω της ΚΕΔ να χρηματοδοτεί τα πρόσωπα αυτά, καλύπτοντας τα έξοδα εξωτερικών δικηγόρων που προσελήφθησαν για την υπεράσπισή τους κατά την εισαγγελική διαδικασία διερεύνησης του ίδιου σκανδάλου.
Να ενημερώσετε την Ελληνική Βουλή κατά πόσο και με εντολή ποιου η ΚΕΔ ΑΕ που εποπτεύεται από το ερωτώμενο Υπουργείο καλύπτει τα έξοδα εξωτερικών δικηγόρων που προσελήφθησαν για την υπεράσπιση διορισμένων από την Κυβέρνησή....
εμπλεκόμενων στο Κυβερνητικό σκάνδαλο του Βατοπεδίου."

Αν οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι θεωρούνται ακόμα κρατικοί υπάλληλοι, θα πρέπει ή να τους εκπροσωπήσει δωρεάν ο νομικός σύμβουλος της ΚΕΔ που ήδη πληρώνεται από το κράτος, ή αν θέλουν υπεράσπιση από άλλους δικηγόρους, τότε καλό θα ήταν να βάλουν το χέρι στην τσέπη τη δική τους, όχι τη δική μας. Αν αθωωθούν τότε να πάρουν πίσω τα έξοδα, αν όχι θα είμαστε ευτυχείς που κάποια λαμόγια θα τιμωρηθούν και δε θα έχουμε χάσει λεφτά μας Και για να τους υπερασπίσουμε για τις λαμογιές που έγιναν εις βάρος του λαού.

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΑΣ ΕΥΧΗΘΗΚΕ και ο Θεός να βάλει το χέρι του!

Ο Κ.Μητσοτάκης είπε σήμερα το μεσημέρι: "Εγώ δεν έχω κάτι άλλο να σας πω. Καλές γιορτές σε όλους."
Όχι δεν είναι αστείο. Μας έδωσε την ευχή του για ... καλές γιορτές. Για ευνόητους λόγους δε βάζουμε φωτογραφία του...

Διαβάστε περισσότερα...

Επίθεση σε κλούβα των ΜΑΤ με αυτόματο;

Σήμερα, στις 05.45 κλούβα των ΜΑΤ, δέχτηκε πυρά. Η κλούβα είχε μέσα 10-15 αστυνομικούς που πηγαίναν να αναλάβουν υπηρεσία. Μετά από εξέταση της Σήμανσης , βρέθηκε σκασμένο το πίσω δεξιά λάστιχο, ενώ βολίδα βρέθηκε σφηνωμένη στη μηχανή του λεωφορείου.
Μετά το τέλος της εξέτασης της βολίδας, η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει βολίδα από πολεμικό όπλο, διαμετρήματος 7.62, πιθανότατα από ΑΚ-47, το γνωστό καλάσνικοφ.
Το εντυπωσιακό είναι ότι η επίθεση εικάζεται ότι έγινε από εγκαταλελλειμένο πολυβολείο , εντός της Πολυτεχνικής Σχολής! Φυσικά και κάτι τέτοιο δε μπορεί να σχετίζεται με τις διαμαρτυρίες για το φόνο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι φέροντες πολεμικά όπλα σίγουρα δεν ανήκουν ούτε σε διαμαρτυρόμενους μαθητές , ούτε σε νεολαίους, φοιτητές. Ποιοι είναι αυτοί που επιτέθηκαν με δολοφονικές διαθέσεις; Η υπόθεση ερευνάται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Ας ελπίσουμε ότι οι ανεγκέφαλοι αυτοί θα βρεθούν ,όπως και αυτός που πυροβόλησε τον 16χρονο μαθητή στο Περιστέρι, πριν λίγες μέρες, πριν γίνουμε η τέλεια ζούγκλα. Αν και κάτι μας λέει μέσα μας, ότι πάλι δε θα βρεθεί τίποτα, με το μπάχαλο που επικρατεί στην αστυνομία πλέον.

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 22, 2008

ΝΕΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε αυτό το βίντεο και αναρωτηθείτε:

1) Τι κάνουν αυτοί οι κύριοι με τα κασκολ και τα κράνη; Και κυρίως ποιοι είναι;
2)Τί κάνει ο αστυνομικός με τον οποίο συζητάνε;
3)Γιατί στην αρχή [00:04 ]του βίντεο ο τύπος με το σκουφάκι και το κασκολ αφήνει το λοστό του και τα λέει με τον ένστολο αστυνομικό;
4)Τί χρήση έκανε με το λοστό πιο πριν ;
5)Τί λέει ο ένστολος αστυνομικός με τους τρεις κρανοφόρους στο 00:48;
6) Τί ακριβώς κρατάει ο ένστολος αστυνομικός στο 01:12 και τι εξηγεί στον τύπο με το σκούφο; Μήπως το πως χρησιμοποιείται η συσκευή;
7)Στο 01:43 ο τύπος με τον σκούφο ξαναπαίρνει τον "υπηρεσιακό" του λοστό και ξανά προς τη δοξα τραβά...βγαίνοντας από τον αστυνομικό κλοιό για να αναλάβει δράση.
8)Στο 02:02 δείτε τα χέρια του αριστερού κρανοφόρου . Κρατάει πέτρες , μάλλον για "υπηρεσιακή" χρήση. Στο 02:07 βαριέται και αρχίζει να παίζει με αυτές. Η κάμερα ζουμάρει στα χέρια του ...



ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ;


ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ;

ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ "ΓΝΩΣΤΟΙ-ΓΝΩΣΤΟΤΑΤΟΙ" ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΔΙΑΤΑΣΣΕΤΑΙ Ε.Δ.Ε. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΣΤΟΛΟ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΡΑΝΟΦΟΡΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΡΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΣΤΟΥΣ , ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ ;
ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΙΤΕΣ , ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΦΕΡΟΥΝ ΠΕΤΡΕΣ ΚΑΙ ΛΟΣΤΟΥΣ;
ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ;
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΕΙ;
ΜΕ ΑΥΤΑ ΟΛΑ, ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΛΑΧΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ;
Καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες να μη σιωπήσουν. Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να μας εξηγήσει το ρόλο αυτών των κυρίων, ένστολων ή μη. Καλούμε όλους τους δημοκράτες πολίτες να προωθήσουν αυτό το βίντεο σε όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα.
ΧΘΕΣ Ο ΑΛΕΞΗΣ, ΑΥΡΙΟ ΠΟΙΟΣ;

Διαβάστε περισσότερα...