Παρασκευή, Ιανουαρίου 16, 2009

Oταν η βλακεία καταλήγει ανίκητη...

Τί μας είπε η επικαιρότητα σήμερα; Ότι ο υπουργός οικονομικών κ. Παπαθανασίου έκανε αυστηρή έκκληση στις τράπεζες να περάσουν τις μειώσεις των επιτοκίων στους καταναλωτές και να ανοίξουν τις στρόφιγγες των δανείων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα στεγαστικά. Από την άλλη ο υπουργός εθνικής άμυνας, κ. Μεϊμαράκης κατέθεσε την πρότασή του στον Πρωθυπουργό για μείωση της θητείας. Ταυτόχρονα η κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. μας ενημέρωσε ότι θα αποχωρήσει από το κοινοβούλιο στην ψηφοφορία για την Προανακριτική για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Για να τα πάρουμε ένα-ένα, μήπως γλιτώσουμε το εγκεφαλικό.

Πρώτη συγκλονιστική είδηση, η αυστηρή ... έκκληση στις τράπεζες! ΚΑΙ ΑΥΣΤΗΡΗ ΚΑΙ ΕΚΚΛΗΣΗ μας ακούγεται λίγο οξύμωρο. Ή είσαι αποφασισμένος ως υπουργός να βάλεις τα πράγματα με τους νόμιμους τοκογλύφους στη θέση τους και τους βάζεις χέρι για να σταματήσει η ασυδοσία, ή κάνεις ΞΑΝΑ την κότα και παρακαλάς να κάνουν το στοιχειώδες. Να μειώσουν τα επιτόκια, την ώρα που η Ευρωπάϊκή Τράπεζα ήδη τα έχει ισοπεδώσει. Ακόμη περισσότερο αν τους χορηγείς και 28 δις ευρώ από τα λεφτά ΜΑΣ, κύριε υπουργέ, για να τονώσεις τη ρευστότητα, τότε ΟΦΕΙΛΕΙΣ να πάρεις ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. Καμιά άλλη επιχείρηση δεν κερδίζει μόνο αυτή από τους πελάτες της και όταν έρχεται η ώρα της ζημιάς να μας στέλνει το "μπουγιουρντί" που λένε και στο χωριό μου, στα σπίτια μας για να πληρώσουμε όλοι μαζί τις δικές της ζημιές. Κατανοητό κύριε υπουργέ;

Δεύτερη ανοησία με στόχο μόνο να καλυτερέψουν οι άθλιες επιδόσεις της κυβέρνησης δημοσκοπικά, η μείωση της θητείας. Δύο μέρες μετά τη βόλτα έξω από την πρωθυπουργική κατοικία στη Ραφήνα, της τουρκικής φρεγάτας, με τα δίδυμα να αναρωτιούνται τί σημαιάκι είναι αυτό μπαμπά Κωστάκη, δύο μέρες αφού μας πρήξανε με δηλώσεις για τα επικίνδυνα παιχνίδια στο Αιγαίο, δυο μέρες αφού ακόμη και η Μπακογιάννη παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα με την Τουρκία, μια εβδομάδα αφού οι γείτονες κατέρριψαν εικονικά το Super Puma του Π.Ν. , οκτώ μέρες αφού περάσανε πάνω από το Φαρμακονήσι δεκάδες τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη, και ειδοποιήσανε το ελικόπτερο του αρχηγού του στρατού να απομακρυνθεί απο το ελληνικό νησί, ο Μεϊμαράκης ζητάει Μείωση Θητείας! Με επάνδρωση των μονάδων που δε φτάνει ούτε για τις σκοπιές με τη θητεία στους 12 μήνες, πείτε μου εσείς που είστε καλοπροαίρετοι αναγνώστες , που θα οδηγήσει αυτό το μέτρο και τι μήνυμα δίνει.

Για να μη συζητήσω για την πίεση που θα δεχτούν οι κληρωτοί για υπηρεσίες, αφού πλέον θα είναι ακόμη λιγότεροι μέσα στα στρατόπεδα. Άραγε αυτή τη φορά θα είναι πιο εύκολο να κλέψεις Leopard2 από ένα ταπεινό Hammer; Τουλάχιστον έτσι θα ανέβει η Ν.Δ. στις δημοσκοπήσεις, έστω και μισή μοναδούλα; Και αξίζει να θέσετε ακόμη περισσότερο την ασφάλεια της χώρας σε κίνδυνο για αυτό το λόγο κύριε Μεϊμαράκη;


Και τρίτο και τελευταίο. Δε θα παραστεί η πλειοψηφούσα παράταξη στη συζήτηση για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου για προανακριτική , ώστε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες για πολιτικούς. Ωραία. Για δεύτερη φορά σε παγκόσμια αποκλειστικότητα η κυβέρνηση δε σέβεται καν τους πολίτες που ψηφίσανε το κόμμα της Ν.Δ. Ο ίδιος ο κ. Καραμανλής είπε ότι έχουν "αντικειμενικές ευθύνες" και ξεμπέρδεψε. Και αφού πιστεύουν ότι οι υπουργοί τους δεν έχουν ποινικές ευθύνες για τη λαμογιά, γιατί δε μένουν να ψηφίσουν ρητά και κατηγορηματικά "οχι", απέναντι στο αίτημα της αντιπολίτευσης ; Έτσι και αλλιώς 151 βουλευτές έχει ο Καραμανλής και άνετα κερδίζει το 149, οπότε γιατί "οπου φύγει-φύγει"; Τι φοβάται ο πρωθυπουργός; Μήπως κάποιος στη μυστική ψηφοφορία, ψηφίσει κατα συνείδηση και δεν είναι εκεί ο Αγοραστός, ο Μπούγας και η κυρα Φεβρωνία Πατριανάκου να "διορθώσουν" τη ψήφο του και μπλέξουν τα αθώα αγγελούδια σε δίκες;



Όλα αυτά όμως τα βλέπετε και εσείς καλοι μου φίλοι. Είτε ψηφίσατε εδώ , είτε εκεί, αύτή είναι η χώρα σας, η χώρα μας. Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος με IQ ανω του 30 , που να μην καταλαβαίνει ότι δε μπορεί να είναι στραβός ο γιαλός. Το θέμα είναι γιατί ανεχόμαστε αυτή την τραγική κατάσταση (όποιο κόμμα κι αν κυβερνάει). Γιατί αυτός ο λαός έμαθε να υποκρίνεται ότι δεν καταλαβαίνει. Όταν η βλακεία αποδεικνύεται με την ανοχή μας , ανίκητη, τότε ας ψάξουμε τους πραγματικούς ανόητους όχι απέναντί μας (εκτός αν έχουμε καθρέφτη), αλλά δίπλα μας και μέσα μας.

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Ιανουαρίου 15, 2009

Bομβαρδίσανε και τα γραφεία του Reuters στη Γάζα.

Η σημερινή μέρα , εν μέσω ειρηνευτικών συνομιλιών, ξημέρωσε με τη σφοδρότερη επίθεση, από τις 27 Δεκεμβρίου, πυροβολικού και αρμάτων στη Γάζα. Παρότι ο Ισραηλινός στρατός είναι μέσα στη Γάζα , ο χαμός συνεχίζεται. Πάνω από 1055 οι νεκροί Παλαιστίνιοι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία (700-750 περίπου), άμαχοι. Το Α.Π.Ε.-Μ.Π.Ε. μεταδίδει ότι βομβαρδίστηκε κτίριο που στεγάζει το πρακτορείο Reuters και άλλα μέσα ενημέρωσης. Μάλιστα χτυπήθηκε και η περιοχή Tal-Hawa, όπου εδρεύει η αποστολή του Ο.Η.Ε. U.N.R.W.A. Oι υπάλληλοι εκεί ανέφεραν ότι χτυπήθηκε το κτίριο από δυο οβίδες πυροβολικού και τρεις υπάλληλοι της αποστολής τραυματίστηκαν.
Η επίθεση στα Μ.Μ.Ε. στόχο έχει να αποκλειστεί και άλλο πληροφοριακά η περιοχή , ώστε να σταματήσει η ροή πληροφοριών και εικόνων, προς τον υπόλοιπο κόσμο, τη στιγμή που ένα κύμα ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ, αναπτύσσεται . Αν συνυπολογιστούν οι καταδικαστικές δηλώσεις του γ.γ. του Ο.ΗΕ. , μόλις χθες για το "έγκλημα στη Γάζα", ίσως να καταλαβαίνουμε γιατί "ξαστοχήσανε" και δυο οβίδες στο κτίριο της U.N.R.W.A.
Oι Ισραηλινοί αυτή τη στιγμή δίνουν το μήνυμα ότι "κάνουμε ότι θέλουμε και όποιος μας ενοχλήσει θα έχει ανάλογη τύχη." Τρομακτικό συμπέρασμα για έναν λαό που η υφήλιος του έδειξε μεγάλη συμπαράσταση , στήριξη και συμπόνοια, για το δράμα που πέρασαν οι γονείς τους επι Χίτλερ. Τρομακτικό όμως θα είναι αν δεν στηθεί ένα δικαστήριο εγκληματιών πολέμου και για αυτή τη θηριωδία.
προστεθηκε 13.01
Σύμφωνα με την οργάνωση FGM, που έστειλε το Αρίων προς τη Γάζα, 5 πολεμικά του Ισραηλ το πλευρίσανε και τους είπανε ότι αν δεν επιστρέψουν, θα αναγκαστουν να τους χτυπήσουν. Όταν οι ακτιβιστές τους ρώτησαν "αν γνωρίζουν ότι το να πυροβολάς άοπλους πολίτες είναι έγκλημα πολέμου", η απάντηση ήταν "είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε ό, τι χρειάζεται"!!!
Κυρία Μπακογιάννη, κανένα σχόλιο; Καμία δήλωση υπεράσπισης των πολιτών σας που επέβαιναν στο σκάφος και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ; Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση, να χάσουμε και μερικούς φορολογούμενους με τέτοιο τρόπο; Ε πάει πολύ. Και να δεν το κάνετε για να μη σας μαλώσουν αυτοί που σας ετοιμάζουν να διαδεχτείτε τον Κ.Κ. , κάντε το για το φουκαριάρικο το ... φιλότιμο, που σπανίζει πλέον.

Διαβάστε περισσότερα...

Γυρίσανε το "Αρίων" πίσω

Οι Ισραηλινοί ξανά απειλήσανε το σκάφος με ανθρωπιστική βοήθεια της οργάνωσης FREE GAZA MOVEMENT. To σκάφος με Έλληνα καπετάνιο, και μέλη πληρώματος από διάφορα μέρη του κόσμου, μετέφερε έλληνες γιατρούς και δημοσιογράφους όπως τον κ. Κανελάκη από το MEGA, στη Γάζα. Αφού απειλήσανε το σκάφος , αυτή τη φορά δεν το εμβολίσανε αλλά το αναγκάσανε να γυρίσει πίσω. Άλλη μια απόδειξη για το ποιος προκαλεί την ασφάλεια της περιοχής. Δεν είναι δυνατόν να απειλούνται σκάφη στα διεθνή ύδατα από πολεμικά σκάφη του οποιουδήποτε. Η ελληνική κυβέρνηση θα διαμαρτυρηθεί άραγε;

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Ιανουαρίου 14, 2009

Τουρκική φρεγάτα ανοιχτά της Ραφήνας

Σύμφωνα με το έγκριτο defencenet το τουρκικό πλοίο ήταν ορατό από το σπίτι του πρωθυπουργού στη Ραφήνα...!!!


Μεταξύ Τζιας και Μακρονήσου εντοπίστηκε τουρκική φρεγάτα, που συμμετείχε στην άσκηση «Ατσίκ Ντενίζ» στα διεθνή ύδατα του κεντρικού Αιγαίου.Η φρεγάτα αιφνιδιαστικά άλλαξε ρότα (η αναστροφή απαγορεύεται από τους κανόνες ναυσιπλοϊας) , πέρασε από τα στενά του Καφηρέα και εισήλθε στο μπουγάζι, νοτίως της Κέας.

Για ακόμα μια φορά η Τουρκία παραβίασε κάθε διεθνή νόμο περί αβλαβούς διέλευσης στα χωρικά ύδατα άλλου κράτους στέλνοντας ένα ακόμα μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία κοιμάται τον ύπνο του ... χαζού. Μπακογιάννη και Καραμανλής ξεθάψανε πάλι το μύθο του κακού στρατιωτικού κατεστημένου της Τουρκίας, απέναντι στο καλό πολιτικό. Εμείς πάλι πιστεύουμε ότι οι Τούρκοι αυτό που κάνουν είναι το παιχνίδι του καλού και του κακού μπάτσου. Στο τέλος θα αναγκαστούμε να αποδεχτούμε ότι το Αιγαίο φτάνει για όλους, γιατί "είμαστε παράγοντας ανάπτυξης και σταθερότητας στην περιοχή".

Το θερμόμετρο στο Αιγαίο έχει χτυπήσει κόκκινο και το μόνο που φαίνεται ότι απομένει είναι με ποιον τρόπο θα στήσουν οι Τούρκοι νέα Ίμια...
Πώς το είπε ένας παλιότερος Έλληνας πρωθυπουργός όταν ο τσαμπουκάς στην περιοχή έστελνε πάλι τα πολεμικά του , τσάρκα στο Αιγαίο;
"ΒΥΘΙΣΑΤΕ ΤΟ ΧΟΡΑ";

Η τουρκική προκλητικότητα πρέπει να σταματήσει αμέσως ! Χρειάζεται δυναμική αντίδραση στον κουμπάρο σου , Κωστάκη!!!

πηγή : parapolitiki.blogspot.com εμπλουτισμένο με δικά μας σχόλια

Διαβάστε περισσότερα...

Αίτηση για επανεξέταση πειθαρχικών ποινών σε αστυνομικούς

Την αναίρεση της απόφασης του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου της ΕΛ.ΑΣ., που επέβαλε ποινές τετράμηνης και εξάμηνης αργίας, σε δύο αστυνομικούς που εμπλέκονται σε περιστατικό που σημειώθηκε το Μάιο του 2008 στη Σίνδο και κατέληξε στη δολοφονία οδηγού του ΟΑΣΘ από τοξικομανή, ζητά ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, Γιώργος Δουλγέρης.
Ο κ. Δουλγέρης, ζήτησε τη σύγκληση του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου, καθώς θεωρεί επιεικείς τις ποινές που επιβλήθηκαν στους δύο αστυνομικούς, ενώ ζητά να επανεξεταστεί ο ρόλος και ακόμη δύο στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. που εμπλέκονταν στο συμβάν.
Κατά το περιστατικό, που σημειώθηκε στις 3 Μαΐου, οι δύο αρχιφύλακες της ΕΛ.ΑΣ., μέλη περιπολικού, μετέφεραν 33χρονο τοξικομανή, ο οποίος αφού άρπαξε το περίστροφο ενός εκ των αστυνομικών, δραπέτευσε από το όχημα, τράπηκε σε φυγή με άλλο περιπολικό, για να επιβιβαστεί σε λεωφορείο του ΟΑΣΘ, όπου πυροβόλησε και σκότωσε τον 59χρονο οδηγό του, προτού τελικά συλληφθεί.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ

σχόλιο universal reporters: να υπενθυμίσουμε ότι ο ένας άστυνομικός είχε το όπλο του αφημένο σε ένα τσαντάκι στο περιπολικό, ενώ ο κρατούμενος ήταν χωρίς χειροπέδες. Αφού έφυγε, επιβιβάστηκε σε αφύλακτο-ακλείδωτο περιπολικό και η καταδίωξη έληξε αφού ένας πολίτης έχασε άδικα τη ζωή του, από την ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΑΜΕΛΕΙΑ των αστυνομικών. Οι ποινές για όλο αυτό το μπάχαλο ήταν τετράμηνη και εξάμηνη αργία!!!
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ από κάθε άποψη. Ευτυχώς ο κ. Δουλγέρης έσωσε το κύρος της αστυνομίας , ζητώντας τιμωρία ΑΝΑΛΟΓΗ του εγκλήματος.

Διαβάστε περισσότερα...

Σερβία: Μήνυση κατά Ουκρανίας για αέριο


Την πιθανότητα να υποβάλλει μήνυση κατά της Ουκρανίας, για την παρεμπόδιση της ροής του ρωσικού φυσικού αερίου, εξετάζει η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού της Σερβίας, Srbijagas, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο διευθυντής της, Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς.
«Η Srbijagas έλαβε εντολή από την κυβέρνηση να εξετάσει όλο το νομικό πλαίσιο και τις πιθανότητες για το θέμα και ήδη έχουμε επαφές με την Yugorossgas (κοινή σερβική - ρωσική εταιρία που σχηματίστηκε το 1996, ως ανώνυμη εταιρία, στη βάση μιας διακυβερνητικής συμφωνίας συνεργασίας) και την ουγγρική εταιρία Mol. Πρέπει να βασιστούμε στο διεθνές δίκαιο, ενώ ήδη εξετάζουμε όλες τις παραμέτρους» δήλωσε ο κ. Μπαγιάτοβιτς, στη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό B92.
Ο κ. Μπαγιάτοβιτς τόνισε, εξάλλου, πως οι προσπάθειες της εταιρίας για την εξασφάλιση επιπλέον ποσοτήτων φυσικού αερίου της Gazprom, οι οποίες βρίσκονται στις αυστριακές και γερμανικές αποθήκες, είναι σε εξέλιξη.
Μέχρι σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Μπαγιάτοβιτς, η Σερβία έλαβε περίπου 4,7 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου από ξένες και 1 εκ. κυβικά μέτρα από εγχώριες πηγές.
πηγή : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

To Iσραηλ στο ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ;


Ο παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε χθες το Ισραήλ ότι προσπαθεί να εξοντώσει τον παλαιστινιακό λαό στη Λωρίδα της Γάζας, αρνούμενο να θέσει τέλος στη φονική του επίθεση στην περιοχή αυτή.
"Είναι η 18η ημέρα της ισραηλινής επίθεσης κατά του λαού μας και αυτή η επίθεση γίνεται κάθε ημέρα και πιο σφοδρή και ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται. Το Ισραήλ επιμένει σ' αυτή την επίθεση για να εξοντώσει το λαό μας εκεί πέρα", δήλωσε ο Αμπάς κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών της εκτελεστικής επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης της οποίας προΐσταται.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν κάλεσε Ισραήλ και Χαμάς να σταματήσουν αμέσως τη σύγκρουση στη Γάζα, τονίζοντας πως "η σύρραξη ήδη έχει προκαλέσει πολλούς νεκρούς".

Ο Επίτροπος για την Ανάπτυξη της ΕΕ Λουί Μισέλ κατηγόρησε χθες 13/01/09, το Ισραήλ ότι δεν σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στη Γάζα καθώς δεν μεριμνά επαρκώς για την προστασία του άμαχου πληθυσμού στην πολεμική επιχείρηση που έχει εξαπολύσει εναντίον της Χαμάς.
Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, ο Λουί Μισέλ επισημαίνει ότι "η πρώτη υποχρέωση που είναι βασική, είναι ότι μια δύναμη κατοχής έχει την υποχρέωση να προφυλάσσει τη ζωή του πληθυσμού, να τον προστατεύει, να μεριμνά για την τροφή και την περίθαλψή του. Αυτό δεν γίνεται, είναι δραματικό και δεν μπορώ να το δεχτώ", πρόσθεσε.

Περίπου 90 οργανώσεις, στην πλειονότητά τους γαλλικές, πρόκειται να καταθέσουν την Τετάρτη στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο αγωγή κατά του Ισραήλ για "εγκλήματα πολέμου".

Διαβάστε περισσότερα...

Αποπλέει το σκάφος για τη Γάζα.

Τώρα 09:00 αποπλέει από Λάρνακα το πλοίο της οργάνωσης "FREE GAZA MOVEMENT" με την ανθρωπιστική βοήθεια για να προσεγγίσει τη Γάζα του Ισραήλ. Μαζί και 2 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου. Η κ.Σακοράφα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο κ. Δρίτσας από ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Καλό και ασφαλές ταξίδι τους ευχόμαστε και ελπίζουμε να καταφέρουν το στόχο τους.

*Να υπενθυμίσουμε ότι δεύτερη αποστολή με Έλληνες Βουλευτές προσπαθεί να προσεγγίσει τη Γάζα μέσω Αιγύπτου. Είναι οι Μιχάλης Τιμοσίδης και Θάλεια Δραγώνα (ΠΑ.ΣΟ.Κ), Τάσος Κουράκης και Γιάννης Μπανιάς (ΣΥ.ΡΙΖ.Α).

Διαβάστε περισσότερα...

Aλβανία- Φίμωση του τύπου;

Σύμφωνα με την οργάνωση Ρεπόρτερς Χωρίς Σύνορα, η αλβανική αστυνομία απαγόρευσε την είσοδο σε δημοσιογράφους στο κτίριο της ιδιωτικής εφημερίδας Terma στα Τίρανα, από τις 9 Ιανουαρίου. Το ενδιαφέρον είναι ότι υπάρχει δικαστική απόφαση να συνεχίσει τη λειτουργία της στο συγκεκριμένο κτίριο!!!
Το υπουργείο εσωτερικών της Αλβανίας δήλωσε ότι εκκρεμεί από το 2007 απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών της χώρας, για τερματισμό του 20ετούς συμβολαίου ενοικίασης των χώρων και για αυτό απαγορεύτηκε η είσοδος στους δημοσιογράφους. Ωστόσο ο εκδότης της εφημερίδας , δήλωσε ότι από τις 6 Ιανουαρίου υπάρχει δικαστική ΑΝΑΚΛΗΣΗ της ακύρωσης του συμβολαίου.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η καθημερινή εφημερίδα Terma, την προηγούμενη ,των γεγονότων, εβδομάδα, είχε αποκαλύψεις για σκάνδαλα διαφθοράς μελών της αλβανικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα...

Μπλόκο αγροτών στις Μικροθήβες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Θεσσαλία" τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση της ερχόμενης Τρίτης 20 Ιανουαρίου αποφάσισαν ομόφωνα και οι αγρότες της ευρύτερης περιοχής του Πηλίου, της ΕΑΣ Πηλίου - Βορείων Σποράδων.

Επειδή όταν γίνονται κινητοποιήσεις υπάρχουν κάποια αιτήματα, αλλά οι δίαυλοι επικοινωνίας πανελλήνιας εμβέλειας δεν ασχολούνται με αυτά, θεωρούμε σωστό να σας ενημερώσουμε και για κάποια από τα αιτήματα.

-Κάλυψη του χαμένου εισοδήματος των παραγωγών, ήτοι 50 ευρώ ανά στρέμμα βάσει δήλωσης ΟΣΔΕ.
- Άτοκη χρηματοδότηση των ελαιοκομικών Ενώσεων για την αποθεματοποίηση ελαιολάδου και ελαιών με αντίστοιχη προκαταβολή στους ελαιοπαραγωγούς
- Ρύθμιση των αγροτικών δανείων για τρία χρόνια άτοκα.
- Αύξηση των αγροτικών συντάξεων και μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για την αγρότισσα από 65 στα 60 χρόνια.
- Άμεση ενεργοποίηση όλων των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που αφορούν σε νέους αγρότες, βιολογικές καλλιέργειες και άλλα.
- Εθνική πολιτική για τον καθορισμό του ύψους του ημερομισθίου των οικονομικών μεταναστών, που εργάζονται στα κτήματα.

Διαβάστε περισσότερα...

Νύχτες Δεκέμβρη και στη Ρίγα


Σύμφωνα με το ΑP εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούστηκαν χθες με την αστυνομία, στην πρωτεύουσα της Λεττονίας, Ρίγα. Μάλιστα επιχειρήθηκε η εισβολή των διαδηλωτών στο ίδιο το κοινοβούλιο.

Τα επεισόδια ξεκινήσανε με το τέλος της ειρηνικής διαδήλωσης 10.000 ατόμων, σχετικά με την κακή κυβερνητική διαχείριση της οικονομίας τους. Κύριο αίτημα του πλήθους , η διενέργεια εκλογών. Η λετονική οικονομία αναμένεται να οπισθοχωρήσει 5% φέτος, όταν πέρσι ειδικοί τη θεωρούσαν χώρα-πρότυπο για την ανάπτυξη, ωστόσο η ανεργία και η δυσοίωνη προοπτική, οδηγούν σε κοινωνική αποσύνθεση,

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΛ.ΠΕ. - Προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε κατοίκους της περιοχής του Θριασίου


Από δελτίο τύπου της ΕΛ.ΠΕ. 13/01/09

Η εταιρεία ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του τριετούς Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, υλοποιεί μεταξύ άλλων δράσεων, για τις οποίες έχει ενημερώσει τις τοπικές αρχές, πρόγραμμα παροχής δωρεάν προληπτικών εξετάσεων (check-up) για τους κατοίκους των Δήμων Ελευσίνας, Ασπροπύργου και Μάνδρας, οι οποίοι είναι άνω των 65 ετών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για τον Δήμο Ελευσίνας - Δήμος από τον οποίο ξεκινά πιλοτικά η ενέργεια, δίνεται η δυνατότητα σε 550 άτομα, να πραγματοποιήσουν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, βασικές προληπτικές εξετάσεις. Για την παροχή των εξετάσεων και προκειμένου οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα να έχουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στην πραγματοποίησή τους, η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε. συνεργάζεται αποκλειστικά με το εξειδικευμένο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο ΙΩΝΙΑ ΙΑΤΡΙΚΗ, στη Ελευσίνα.
Η ενέργεια για τον Δήμο Ελευσίνας θα βρίσκεται σε εξέλιξη και τους πρώτους μήνες του 2009, ενώ παράλληλα θα δρομολογηθεί η εφαρμογή του προγράμματος και στους Δήμους Ασπροπύργου και Μάνδρας. Συνολικά, αναμένεται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα παροχής δωρεάν προληπτικών εξετάσεων που παρέχει η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στους κατοίκους των ανωτέρω Δήμων, περισσότεροι από 1400 κάτοικοι άνω των 65 ετών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ανάκληση ροφήματος ΗΕΜΟ


Ο Ε.Φ.Ε.Τ. στις 24/11/2008 ενημερώθηκε από την εταιρεία ΓΙΩΤΗΣ Α.Ε., Λ. Κηφισού 128-130 Αθήνα, ότι μετά από παράπονο καταναλωτή για ύπαρξη θραυσμάτων γυαλιού σε συσκευασία ροφήματος ΗΕΜΟ προέβει σε προληπτική ανάκληση του εν λόγω προϊόντος ΗΕΜΟ με κωδικό παρτίδας L8F10 και με ημερομηνία λήξης 06/2010 .

Παρότι έχει περιπου 45 μέρες από τότε που έγινε η ανάκληση του προϊόντος, το ανακοινώνουμε γιατί είναι πολύ δημοφιλές προϊόν. Η καταγγελία είναι σημαντική καθώς το συγκεκριμένο προϊόν, καταναλώνεται από παιδιά! Θα προτείναμε όσους έχουν αγοράσει το προϊόν να ρίξουν μια ματιά στα στοιχεία του δοχείου , για καλό και για κακό.

Ήδη κλιμάκιο του ΕΦΕΤ διενεργεί έλεγχο στην εν λόγω εταιρεία. Καλούνται όσοι καταναλωτές έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Ιανουαρίου 13, 2009

Boηθήστε το πλοίο Αρίων να ταξιδέψει ασφαλώς στη Γάζα

Το υπό ελληνική σημαία πλοίο "Αρίων" μέσω της οργάνωσης "Ελευθερώστε τη Γάζα", θα αποπλεύσει από το λιμάνι της Λάρνακας (Κύπρος) με προορισμό το λιμάνι της Γάζας (Παλαιστίνη) μεταφέροντας ιατροφαρμακευτικό υλικό. Βοηθήστε να πιέσουμε να φτάσει ασφαλές στην Γάζα!
Αν θέλετε, μπορείτε να στείλετε το κείμενο με ένα email στην Ισραηλινή Πρεσβεία στην Ελλάδα, στο email info@athens.mfa.gov.il για να είμαστε σίγουροι οτι θα ενημερωθούν για το αίτημά μας.
Προωθήστε την συλλογή υπογραφών για να μεγαλώσει η πίεση! Επικοινωνήστε αυτήν την σελίδα σε όσους πιστεύετε οτι μπορεί να ενδιαφέρονται!
http://www.gopetition.com/online/24476.html
Αυτή τη στιγμή το πλοίο βρίσκεται στην Κύπρο μετά από βλάβη που είχε εν πλω. Λεπτομέρειες:

Διαβάστε περισσότερα...

Γαζ-ώστε τους! Σχεδόν 1000 οι νεκροί

Ποιός Ο.Η.Ε.; Ποιο Διεθνές Δίκαιο; Ποιο Δικαστήριο Εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας;

947 ήδη οι νεκροί παλαιστίνιοι στο Γολγοθά της Γάζας. Αφού το Ισραήλ χρησιμοποιεί βόμβες λευκού φωσφόρου , ο οποίος με τη δράση του φωτός της ημέρας κάνει φριχτά εγκαύματα σε όποιον καθίσουν μόρια του, σας καταθέτουμε φώτο από φίλο στην περιοχή.

Διαβάστε περισσότερα...

1.000.000$ ΕΔΩΣΕ Η NEW YORK LIFE ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧ. ΑΜΕΡΙΚΗΣ

Η ασφαλιστική εταιρεία New York Life Insurance Company παρουσίασε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο , την περασμένη Παρασκευή 9 Ιανουαρίου, επιταγή ενός εκατομμυρίου δολαρίων για τη δημιουργία Κέντρου Μελέτης του Ελληνισμού του Πόντου και της Μικράς Ασίας στο Ελληνικό Κολέγιο / Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού που βρίσκεται στο Μπρουκλάϊν της Μασσαχουσέτης. Η ως άνω δωρεά αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να αποζημιώσει τους Έλληνες ασφαλισμένους της από την εποχή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

«Είμεθα ευγνώμονες προς την New York Life για αυτήν την σημαντική προσφορά και είναι πεποίθησή μας ότι το νέο Κέντρο θα προσθέσει μια μοναδική και δυναμική διάσταση στο έργο του Ελληνικού Κολεγίου και της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: «Αρμόζει στην Εκκλησία μας η οποία σήμερα περιλαμβάνει στους κόλπους της τα παιδιά και τα εγγόνια των προσφύγων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, να κάνει παν το δυνατόν για να διατηρήσει ζωντανή τη μνήμη των δύο αυτών κοινοτήτων που τότε έσφυζαν από ζωή και ευημερούσαν. Αποτελεί ιερό καθήκον να διατηρήσουμε και να κάνουμε γνωστή την ιστορία και την παρακαταθήκη αυτών των ανθρώπων που αποτέλεσαν ένα σημαντικό μέρος του ποιμνίου του Σεπτού Οικουμενικού μας Πατριαρχείου, το οποίο μέχρι σήμερα υποφέρει εξ αιτίας της απωλείας των». «Χαιρόμεθα πολύ που είμαστε σήμερα εδώ», είπε ο πρόεδρος της New York Life κ. Ted Mathas. «Η εταιρεία μας έχει μακρά παράδοση κοινωνικής προσφοράς και ευθύνης. Προσπαθούμε πολύ να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις που ως εταιρεία έχουμε αναλάβει στο παρελθόν. Το παρόν είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα που μας έδωσε τη δυνατότητα ανατρέχοντας στην ιστορία να κάνουμε ότι μπορούμε για μια τραγική περίοδο στην Ελληνική ιστορία. Η συνεργασία μας με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπήρξε εξαίρετη και είμαστε υπερήφανοι για το αποτέλεσμα». http://www.greekamericannewsagency.com/gana/index.php?option=com_content&task=view&id=4160&Itemid=83

Μπράβο στην ιδιωτική εταιρεία που δεν έκανε την πάπια, όπως θα έκαναν άλλοι. Το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι αγαπητοί ασφαλιστές ;

Διαβάστε περισσότερα...

STOP στα παρασιτοκτόνα από την ΕΕ

Στην απαγόρευση όλων των εξαιρετικά επικίνδυνων ουσιών που χρησιμοποιούνται σε παρασιτοκτόνα και οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, αλλά και γενετικές αλλοιώσεις προχώρησε σήμερα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σύμφωνα με την Deutsche Welle.
Στην ΕΕ θα απαγορεύονται στο εξής όλες οι εξαιρετικά επικίνδυνες ουσίες που χρησιμοποιούνται σε παρασιτοκτόνα. Πρόκειται για ουσίες που προκαλούν καρκίνο, που μπορεί να προκαλέσουν γενετικές αλλοιώσεις, αλλά και να βλάψουν την αναπαραγωγή.
Στη λίστα των απαγορευμένων ουσιών μπαίνουν μια σειρά από χημικά με τοξική ή καρκινογόνο δράση: 8 ουσίες που χρησιμοποιούνται σε ζιζανιοκτόνα, 11 που χρησιμοποιούνται σε μυκητοκτόνα και 3 που υπάρχουν σε εντομοκτόνα.

Η λίστα με τις προς απαγόρευση ουσίες ήταν αρχικά πολύ μεγαλύτερη. Ο αριθμός τους περιορίστηκε όμως έπειτα από διαμαρτυρίες της βιομηχανίας φυτοφαρμάκων που εκφράζει φόβους ότι θα χάσει το 40% των συστατικών που χρησιμοποιεί.Προβλέπονται ωστόσο και εξαιρέσεις: σε περίπτωση για παράδειγμα που δεν μπορεί να αντικατασταθεί άμεσα μία ουσία που έχει απαγορευθεί, τότε μπορεί να δοθεί παράταση στην άδεια χρήσης της.

Η πλήρης απαγόρευση των ουσιών θα γίνει σταδιακά. Κάποιες από αυτές θα απαγορευθούν ήδη κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους ενώ για τις υπόλοιπες οι σχετικές άδειες χρήσης θα λήξουν το αργότερο το 2018.

Διαβάστε περισσότερα...

Κύριε Χατζηνικολάου, τί λέτε για αυτό;


Γιαυτό το λάθος πρέπει να ζητηθεί δημόσια συγνώμη Νίκο Χατζηνικολάου. Μπορεί να μην έπεσε στην αντίληψη σου αλλά είναι δεδομένο ότι το λάθος το χρεώνεται η εφημερίδα.Δεν υπάρχει Μακεδονία. Υπάρχουν Σκόπια. Είναι μέγα λάθος. Τραγική γκάφα. Πρέπει να τα προσέχουμε αυτά. ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΔΟΛΟ. Αλλά όταν κάνουμε επίθεση στην Μπακοδήμου και τον Σεργουλόπουλο δεν μπορεί ολόκληρη εφημερίδα να κάνει τέτοια λάθη.Το ένθετο είναι το real money.
σχόλιο από Universal Reporters: Είμαστε σίγουροι ότι δε θα φταίει πάλι ο δαίμων του τυπογραφείου, έτσι κύριε Κυρίαρχε των Οκτώ; Κάποιος ανόητος εκεί μέσα που έκανε αντιγραφή το κείμενο και μεταφραση χωρις να σκέφτεται, φταίει.

Διαβάστε περισσότερα...

Δελτίο τύπου Γιατρών του Κόσμου

Δελτίο τύπου Γιατρών του Κόσμου
Αθήνα 12 Ιανουαρίου 2009.

Οι τακτικές επαφές μεταξύ των ομάδων των Γιατρών του Κόσμου και των στελεχών των νοσοκομείων που βρίσκονται στο εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας, περιγράφουν τη δραματική κατάσταση των τμημάτων επειγόντων περιστατικών και την οριακή κατάσταση κόπωσης των ιατρικών ομάδων που εργάζονται χωρίς διακοπή εδώ και 14 μέρες σε αυτά. Εν τούτοις οι ομάδες των Γιατρών του Κόσμου δεν μπορούν, ακόμα και σήμερα, να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας.
Μέλη της Γαλλικής και της Ισπανικής Αντιπροσωπείας των Γιατρών του Κόσμου, βρίσκονται τις τελευταίες 3 μέρες στην Ιερουσαλήμ. Τα μέλη των αντιπροσωπειών είναι έτοιμα να εισέλθουν στη Λωρίδα της Γάζας για να ενισχύσουν τις δομές υγείας που αδυνατούν να αντιμετωπίσουν τη δραματική κατάσταση που βιώνει ο πληθυσμός. Τα μέλη της Ελληνικής Αντιπροσωπείας των Γιατρών του Κόσμου (1 πνευμονολόγος, 1 αναισθησιολόγος, 1 καρδιολόγος και 1 ορθοπεδικός), βρίσκονται επίσης καθηλωμένοι στα σύνορα Αιγύπτου - Λωρίδας της Γάζας.Η καθημερινή τρίωρη κατάπαυση του πυρός, που παραχωρήθηκε την Τετάρτη, δεν εγγυάται τις συνθήκες ασφάλειας, οι οποίες θα επέτρεπαν στις ιατρικές ομάδες να προσεγγίσουν τους πληθυσμούς πολιτών που είναι εγκλωβισμένοι στη Λωρίδα της Γάζας. Επί πλέον οι εντόπιες ομάδες των Γιατρών του Κόσμου, βεβαιώνουν, ότι η πρόσκαιρη κατάπαυση του πυρός δεν τηρείται. Προς επιβεβαίωση αυτού ήρθαν τα κατά τη διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός, γεγονότα παραβίασης των συνθηκών ασφαλείας, που έθεσαν σε κίνδυνο Ανθρωπιστικές Οργανώσεις. Εξ άλλου, η περιορισμένη σε 3 μόνο ώρες πρόσβαση των Ανθρωπιστικών Οργανώσεων στους πληθυσμούς, δεν επιτρέπει την αποτελεσματική δράση τους. Τα περιοριστικά αυτά μέτρα εμποδίζουν την προσφορά μιας αποτελεσματικής και επαρκούς βοήθειας στον πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας.
Οι Γιατροί του Κόσμου ζητούν να τηρηθεί στην πράξη το Ανθρωπιστικό Διεθνές Δίκαιο, και κυρίως να γίνει σεβαστό το δικαίωμα στην Ανθρωπιστική παρέμβαση

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα συνάντηση Ελλάδας-ΠΓΔΜ 11-02-09

Νέος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στους αντιπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ αναφορικά με την ονομασία των Σκοπίων αναμένεται πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 11 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση των δύο πλευρών μετά την προσφυγή της ΠΓΔΜ κατά της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τον Νοέμβριο του 2008. Με την προσφυγή της η ΠΓΔΜ ισχυρίζεται πως η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και καλεί το Διεθνές Δικαστήριο «να καλέσει την Ελλάδα να εγκαταλείψει και να αποστασιοποιηθεί από εμπόδια», τα οποία καθυστερούν «την ενσωμάτωσή της στο ΝΑΤΟ και σε άλλους οργανισμούς». Πάντως αν η Ελλάδα δείξει τόση προσοχή στο θέμα, όσο στο site της Ελληνικής αντιπροσωπείας στον Ο.Η.Ε , τότε ας μην περιμένουμε πολλά. Το site έχει τελευταία ανάρτηση 27.08.08 !! την ομιλία της κ. Μπακογιάννη, ενώ στην κατηγορία Νέα και Δηλώσεις (news and statements) τελευταία ανάρτηση το 2007!!! για τα νέα και 2006 για τις δηλώσεις. Ισχνή παρουσία παντού με την εξωτερική πολιτική του ΥΠ.ΕΞ., λες και είμαστε χώρα που δεν έχει προβλήματα με τους γείτονες, ούτε καν διαμαρτυρία για παραβιάσεις τουρκικών μαχητικών, ούτε για ελληνισμό της Πόλης, ούτε για Μακεδονικό, ούτε για υφαλοκρηπίδα. Ας ελπίσουμε ότι κάποιοι εγκέφαλοι θα αφυπνιστούν στο υπουργείο και θα αφήσουν την πολιτική ουδετερότητας για ... τα εθνικά δίκαια.


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Ιανουαρίου 12, 2009

To πιο Εύστοχο Σκίτσο των Ημερών

Φυσικά από τον Καλαϊτζή.

Πριν την εξέγερση κατηγορούσαμε τα παιδιά ως “απολιτίκ”, “του δωματίου”, “του ίντερνέτ”, “χαμένη γενιά”, “χωρίς όνειρα”, “μαμόθρεφτα”.
Μετά την εξέγερση έγιναν τα “κωλόπαιδα”, “χωρίς ανατροφή”, “δεν έχουν τρόπους”, “δε σέβονται τίποτα”. Και βέβαια οι “κουκουλοφόροι”.
Ας αποφασίσουμε τι θέλουμε? Παιδιά που θα σκύβουν το κεφάλι στη ζωή που τους προετοιμάσαμε, νενέκους που θα δουλεύουν για 700 €, προκειμένου κάποιοι να χέζονται στο τάληρο, ή ανθρώπους που θα παλέψουν, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια μία ζωή με σημασία και όνειρα. Ξαφνικά η ψευτοηθική μας περίσσεψε από τα μπατζάκια. Και όταν πήγαμε να μαζέψουμε τα ασυμμάζευτα της δήθεν ηθικής μας τους το γυρίσαμε στα “μη” της βιοπάλης, προκειμένου να τα τρομάξουμε και να σκύψουν πάλι το κεφάλι.
Μην προσπαθούμε να φτιάξουμε τα παιδιά κατά τη δική μας εικόνα και ομοίωση. Αρκετά τα επιβαρύναμε με την κοινωνία που τους προετοιμάσαμε. Ας αφήσουμε σε αυτά την τελική επιλογή.
http://inlovewithlife.wordpress.com/

σχόλιο UNIVERSAL REPORTERS:
Όταν πραγματοποιούνταν οι κινητοποιήσεις των νέων, ήμουν μπροστά σε μια σκηνή, όπου ένας εξηνταπεντάρης έβριζε χαμηλόφωνα μέσα από το λεωφορείο τα "τσογ*ανάκια" αναφερόμενος σε νέους που διαδήλωναν ειρηνικότατα. Τότε απλά σκέφτηκα το συνταξιοδοτικό πρόβλημα. θα πείτε τί σχέση έχει;

Τεράστια. Οι παλαιότεροι που ποτέ δεν πληρώσανε τις εισφορές που θα έπρεπε, επι δεκαετίες, στα ασφαλιστικά ταμεία. Τώρα απολαμβάνουν συντάξεις (για τις οποίες ποτέ δεν δώσανε τίποτα), με το σύστημα της "αλληλεγγύης των γενεών" όπως το ονομάζουν οι ειδικοί, τις οποίες πληρώνουν οι σημερινοί νέοι. Ναι οι νέοι των 700, των 600, των 500 ευρώ, και οι επόμενοι νέοι που θα έχουν πλέον στόχο το ιλιγγιώδες ποσό 700 ευρώ και πολλοί από αυτούς που έχουν απηυδύσει με τη μπόχα σε αυτή τη χώρα, που διαμαρτύρονταν , πληρώνουν τη σύνταξη αυτών των "νοικοκυρέων". Το ευχαριστώ των μεγαλύτερων το έγραψα πρίν... Ας το αναλογιστούμε πριν να δώσουμε εύκολους χαρακτηρισμούς στους νέους του τόπου.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΟΧΗ! Βραζιλιάνικα κέρματα αντί ευρώ




Πριν λίγες μέρες σε αλυσίδα ταχυεστιάσεως (fast food, επι το ελληνικότερο) όταν πλήρωσα το γεύμα μου, τα ρέστα που μου δώσανε ήταν κάπως περίεργα. Τα κέρματα που πιθανολόγησα ότι ήταν κάποια ευρώ μιας νεοεισελθείσας χώρας στην Ε.Ε. , ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΥΡΩ όπως βλέπετε !!!






Ήταν βραζιλιάνικα ρεαλ, τα οποία ήταν πανομοιότυπα σε βάρος και μορφή με το ευρώ. Η μόνη διαφορά είναι στην αξία όπου το 1 ευρώ αξίζει 3+ βραζιλιάνικα ρεαλ. Θα ήτανε ένα τυχαίο γεγονός αν μέσα σε δύο μέρες , δεν μου ξαναέδιναν ρέστα , πάλι σε ρεαλ. Kάποιοι προφανώς βρήκαν έναν ανέξοδο τρόπο για να κάνουν την απάτη τους.
Για αυτό προσοχή στα κέρματα που λαμβάνετε, να αναγράφουν EURO!

Διαβάστε περισσότερα...

Στη Λάρνακα το «Αρίων» με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα

Στο λιμάνι της Λάρνακας κατέπλευσε το υπό ελληνική σημαία πλοίο «Αρίων» για να παραλάβει 34 ακτιβιστές της οργάνωσης «Ελεύθερη Γάζα» οι οποίοι θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιστινίους της Λωρίδας της Γάζας.

Στην αποστολή συμμετέχουν και οι Ελληνες βουλευτές Σοφία Σακοράφα του ΠΑΣΟΚ και Θεόδωρος Δρίτσας του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πλοίο θα μεταφέρει τρόφιμα, φάρμακα, ιατρικά εργαλεία και γιατρούς για να προσφέρουν περίθαλψη σε τραυματίες.

Σε δηλώσεις του ο συντονιστής της αποστολής, κ. Βαγγέλης Πισίας, είπε ότι οι ακτιβιστές θα μεταφέρουν μήνυμα αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους, δέκα μόλις ημέρες μετά τη δοκιμασία (εμβολισμό από ισραηλινά πολεμικά) που έζησε το σκάφος «Dignity».
Το «Αρίων» θα αποπλεύσει για τη Λωρίδα της Γάζας το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα...

Tί να σχολιάσει κανείς; Τους βαρεθήκαμε πια...

ΜΑΤ 2009 , υφυπουργός Μαρκογιαννάκης, υπουργός Παυλόπουλος(ακόμη)

Διαβάστε περισσότερα...