Πέμπτη, Ιανουαρίου 22, 2009

Δυο εις θανατον για γάλα με μελαμίνη

Επειδή κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν για την ανάρτηση μας με ΟΝΟΜΑΤΑ για τα αλλοιωμένα τρόφιμα που πουλούσανε, τους υπενθυμίζουμε ότι απλά αναδημοσιεύσαμε το δελτίο τύπου της νομαρχίας Αθηνών. Και δηλώνουμε ότι είμαστε υπέρμαχοι αυτής της τακτικής σε σχέση με εκείνη άλλων νομαρχιών όπως της Θεσσαλονίκης που δεν αναφέρει ποιοι τιμωρούνται. Άλλωστε αυτό είναι το μικρότερο κακό που μπορούν να πάθουν οι ασυνείδητοι έμποροι.
Στην Κίνα , σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του BBC, o ιδιοκτήτης της Sanlu Diary, της εταιρείας που έβαζε γάλα στη μελαμίνη για να φαίνεται ότι έχει περισσότερες πρωτεϊνες, καταδικάστηκε σε ισόβια δεσμά , ενώ δυο υπάλληλοι που παρασκεύαζαν τη δηλητηριώδη ψευτοπρωτεϊνη εν γνώση τους, καταδικάστηκαν σε ΘΑΝΑΤΟ και ένας σε θάνατο με αναστολή.
Έξι παιδιά είχαν πεθάνει ενώ 300.000 είχαν αρρωστήσει από το κόλπο της απληστίας και της αισχροκέρδειας αυτών των κτηνών.

Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση στη Βουλή για το "Αρίων"

Οι δυο επιβαίνοντες του Αρίωνα , βουλευτές, κ. Σακοράφα από το ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ο κ. Δρίτσας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κατέθεσαν ερώτηση προς την Υπουργό Εξωτερικών σχετικά με τις απειλές σε διεθνή ύδατα από το ισραηλινό ναυτικό. Αφού παρατίθεται όλο το ιστορικό στην ερώτηση τους καταλήγουν : "Σημειωτέον ότι για τα παραπάνω γεγονότα υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία και δε χωρά καμιά αμφιβολία ότι η ενέργεια των Ισραηλινών ήταν άκρως επικίνδυνη για τη ζωή των επιβαινόντων, απολύτως παράνομη και κατά νομική κυριολεξία συνιστά ευθέως το έγκλημα της πειρατείας.
Λαμβάνοντας υπόψη:
α) ότι τα παραπάνω γεγονότα δεν μπορεί παρά να είναι και επισήμως καταγεγραμμένα στο Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας και σε γνώση άλλων Κυβερνήσεων, αλλά και ελληνικών, ευρωπαϊκών και διεθνών υπηρεσιών και οργανισμών,
β) ότι τα παραπάνω γεγονότα έγιναν γνωστά στην πλειοψηφία των πολιτών στην Ελλάδα και την Κύπρο, αλλά και ευρέως γνωστά στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο,
γ) ότι οι παραπάνω πράξεις συντελέστηκαν σε βάρος πλοίου υπό ελληνική σημαία, με πλήρωμα Έλληνες και με επιβαίνοντες Έλληνες και Ευρωπαίους πολίτες στα διεθνή ύδατα, και τέλος
δ) ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών έχει πλήρη γνώση της επικινδυνότητας και του παράνομου χαρακτήρα της ισραηλινής επιχείρησης σε βάρος του πλοίου ΑΡΙΩΝ, γιʼ αυτό και προέβη σε έντονο προφορικό διάβημα προς την Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα, περί την 3η πρωινή ώρα της 15ης Ιανουαρίου 2009, ως συνέχεια και άλλου ηπιότερου διαβήματος που είχε προηγηθεί,

Ερωτάται η κ.Υπουργός
1) Προτίθεται να καταγγείλει στους αρμόδιους Διεθνείς Οργανισμούς την εγκληματική και παράνομη αυτή πράξη του κράτους του Ισραήλ στα διεθνή ύδατα εις βάρος του υπό ελληνική σημαία πλοίου «ΑΡΙΩΝ» και των επιβαινόντων σε αυτό και να ζητήσει την κατά τους κανόνες του ισχύοντος Διεθνούς Δικαίου τιμωρία του ή θα επιλέξει να σιωπήσει και να ανεχθεί τις παράνομες αυτές πράξεις;
2) Προτίθεται να υπερασπιστεί στους Διεθνείς Οργανισμούς την άρση του αυθαίρετου, παράνομου και απάνθρωπου αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας από στεριά και θάλασσα, ώστε να εξασφαλιστούν οι στοιχειώδεις όροι ζωής, ελευθερίας και ειρήνης για τους δοκιμαζόμενους κατοίκους της;
3) Είναι διατεθειμένη, τέλος, να δημοσιοποιήσει όλα τα επίσημα στοιχεία που αυταπόδεικτα διαθέτει το ελληνικό κράτος και τα οποία άμεσα ή έμμεσα αποδεικνύουν την παράνομη δράση των ισραηλινών πολεμικών πλοίων, ούτως ώστε να ασκήσουν οι πολίτες που υπέστησαν την παράνομη επίθεση τα νόμιμα δικαιώματά τους;
Επιπροσθέτως υποβάλλεται αίτημα προς την κ.Υπουργό να καταθέσει όλα εκείνα τα έγγραφα με τα οποία καταγράφονται και αποδεικνύονται με άμεσο ή έμμεσο τρόπο τα γεγονότα της νύκτας της Πέμπτης, 15.01.2009, στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου."

Σε παλαιότερες αναρτήσεις είχαμε δώσει τα στοιχεία της περιπέτειας του ελληνικού σκάφους με την ανθρωπιστική βοήθεια στο μαχόμενο για τη ζωή του, λαό της Γάζας.
http://universalreporters.blogspot.com/2009/01/blog-post_15.html
http://universalreporters.blogspot.com/2009/01/blog-post_12.html

Διαβάστε περισσότερα...

Ασφάλεια των στρατευμένων


Προχθες κατετέθη η παρακάτω ερώτηση από 5 βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας:
"Από τα όσα ήδη αναφέρθηκαν, προκύπτουν οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας επειδή , πέντε χρόνια μετά από το τραγικό ατύχημα στη Κορνοφωλιά Λυκόφης, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε στρατιώτες από ηλεκτροπληξία και με πρόσφατο το θάνατο από ηλεκτροπληξία του στρατιώτη στη Κοζάνη , δεν έχετε διαθέσει τα χρήματα για να αποκατασταθούν τα προβλήματα στις Μονάδες, με αποτέλεσμα να μην παρέχουν στο προσωπικό, υγιές και ασφαλές περιβάλλον εργασίας και διαβίωσης, απαλλαγμένο από κινδύνους .
Θέμα: Οι ενέργειές του ΥΠΕΘΑ για την Υγιεινή και Ασφάλεια των στρατοπέδων είναι ελλιπείς και εξυπηρετούν μόνο την επικοινωνιακή πολιτική του."
Ανάμεσα σε άλλα αναφέρονται και τα εξής:
"παρατηρήσεις, διαπιστώσεις από επιθεωρήσεις στην περιοχή ευθύνης της Περιφερειακής Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγιεινής της ΑΣΔΕΝ, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρεται πως:
  • Σε πολλούς ηλεκτρικούς πίνακες, είτε δεν υπάρχει αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης, είτε ήταν συνδεδεμένος με λάθος τρόπο, είτε υπήρχε στον πίνακα αλλά δεν ήταν συνδεδεμένος.
  • Αρκετά τμήματα δικτύων - φωτιστικά σώματα - πρίζες -διακόπτες, τα οποία βρίσκονται σε χώρους με ύπαρξη ύδατος ή και υδρατμών (λουτρά , τουαλέτες , μαγειρεία κτλ) δεν είναι κατασκευασμένα αδιάβροχα ή δεν έχουν συνδεθεί με τον προβλεπόμενο τρόπο.
  • Σε πολλές περιπτώσεις το ηλεκτρικό δίκτυο χαμηλής τάσης διέρχεται μέσα από δένδρα.
  • Υφίσταται σε πολλές περιπτώσεις η κοινή όδευση ηλεκτρικών και τηλεφωνικών καλωδίων.
  • Σχεδόν στο σύνολο των μαγειρείων που επιθεωρήθηκαν, δεν υφίσταται σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης.
  • Υπάρχει φθαρμένος μηχανολογικός εξοπλισμός ή εξοπλισμός που δεν πληροί τις προδιαγραφές της ΕΕ.
  • Διαπιστώθηκε πλήρης απουσία συλλογικών πυροσβεστικών εγκαταστάσεων.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Είναι δυνατόν πέντε χρόνια μετά από το τραγικό ατύχημα στη Κορνοφωλιά Λυκόφης, που στοίχισε τη ζωή σε πέντε στρατιώτες από ηλεκτροπληξία και με πρόσφατο το θάνατο από ηλεκτροπληξία του στρατιώτη στη Κοζάνη, να μην έχετε διαθέσει τα χρήματα για να αποκατασταθούν τα προβλήματα στο ηλεκτρικό δίκτυο των Μονάδων;

2.Είναι δυνατόν σε πολλούς ηλεκτρικούς πίνακες Μονάδων να μην υπάρχει αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης , να το γνωρίζετε και να μην έχουν διατεθεί οι αναγκαίες πιστώσεις;

3.Ως πότε θα αντιμετωπίζεται με τέτοια προχειρότητα ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που αφορά την ασφάλεια του προσωπικού, γεγονός που αποτελεί σημαντικό παράγοντα για το ηθικό του προσωπικού των Ε.Δ.; "

Αυτό το απόσπασμα είναι ενδεικτικό της διάλυσης που υπάρχει τα τελευταία 10 τουλάχιστον χρόνια στον Ελληνικό Στρατό. Ο καθένας ας κρίνει αν θέλει το παιδί του να υπηρετήσει την πατρίδα με αυτούς τους όρους.


Διαβάστε περισσότερα...

Eισβολή στη Βουλγαρία


Χθές το βράδυ, οι αγρότες που είναι στο μπλόκο του Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, έκαναν το πρωτότυπο. Πήρανε τα τρακτερ και περάσανε τη γραμμή των συνόρων προς Βουλγαρία!!! Μάλιστα ήταν τέτοιο το σάστισμα των Βούλγαρων αστυνομικών που μπήκαν οι ίδιοι μπροστά στα τρακτερ για να τους σταματήσουν και ρωτώντας τους "ΠΟΥ ΠΑΤΕ;".

Όπως είπανε αργότερα η πράξη έγινε για να διαμαρτυρηθούνε για την άθλια πολιτική αντιμετώπιση στη χώρα μας καθώς στη Βουλγαρία της Ε.Ε. μάλλον θα τους αντιμετώπιζαν καλύτερα. Η ακραία αυτή αντίδραση δείχνει μεν την απόγνωση των αγροτών αλλά από την άλλη τέτοιες γραφικότητες, μάλλον δε μας βοηθάνε να πάρουμε τον αγώνα τους στα σοβαρά.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Ιανουαρίου 21, 2009

Διατροφικός εφιάλτης στην Ελλάδα με ονόματα

Σύμφωνα με δελτίο τύπου της Νομαρχίας Αθηνών παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα οι ακόλουθες επιχειρήσεις :


1. Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Κρέατος – Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ (Πύργου & Πρέσπας, Μοσχάτο): κατά τον έλεγχο (04.11.08 & 06.11.08) κατασχέθηκαν 8 τόνοι, 996 κιλά και 800 γραμμάρια από τεμάχια κρέατος αμνών και από σφάγια, αφού είχε παραποιηθεί το υγειονομικό πιστοποιητικό. Τα προϊόντα χαρακτηρίστηκαν ως μη ασφαλή – επιβλαβή. Μέρος της ποσότητας κατασχέθηκε μετά από απόσυρση που πραγματοποίησε η ίδια η εταιρεία, μετά από έγγραφη ενημέρωση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Νομαρχίας Αθηνών. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμo.

2.Βιομηχανία & Εμπορία Άλατος & Τροφίμων – Κ.Ε. Καλαμαράκης ΑΕΕ – Κάλλας Α.Ε. (Πειραιώς & Επιδαύρου, Μοσχάτου): κατά τον έλεγχο (10.11.08) κατασχέθηκαν 6 τόνοι και 913 κιλά από διάφορα είδη αλιευμάτων σε κονσέρβες. Σύμφωνα με έγγραφο του Σταθμού Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ) Πειραιά, κατά την ερευνητική εργαστηριακή δειγματοληψία, ανιχνεύτηκε ισταμίνη, πέρα από τα επιτρεπόμενα όρια. Μετά την κατάσχεση, η εταιρεία ενημερώθηκε εγγράφως από την Κτηνιατρική Υπηρεσία της Νομαρχίας Αθηνών για την υποχρέωσή της να αποσύρει όλη την παρτίδα των προϊόντων. Μετά από ενημέρωση που έκανε η ίδια η εταιρεία προς την Κτηνιατρική Υπηρεσία για την απόσυρση των διατιθέμενων προϊόντων, πραγματοποιήθηκε και πάλι έλεγχος στις 16.12.08, οπότε και κατασχέθηκαν επιπλέον 4 τόνοι και 178 κιλά από κονσέρβες αλιευμάτων πικάντικες σαρδέλες με τσίλι, όπου και πάλι ανιχνεύτηκε ισταμίνη, πέρα από τα επιτρεπόμενα όρια. Τα προϊόντα προήλθαν από απόσυρση που πραγματοποίησε η ίδια η εταιρεία.

3.Προωθητική Ειδών Διατροφής ΑΕΒΕ – Εμπορία Ειδών Διατροφής: κατά τον έλεγχο (18.12.08) στα «Ψυγεία Ευρώπη» κατασχέθηκαν 1 τόνος και 350 κιλά από παρασκευάσματα κατεψυγμένου μοσχαρίσιου κιμά Ισπανίας, αφού διαπιστώθηκε αναντιστοιχία των επισημάνσεων πρώτης και δεύτερης συσκευασίας. Σύμφωνα με την επισήμανση περιέχονται μη επιτρεπόμενα πρόσθετα. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

4.Οβελιστήριο (Μάρνη 55, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (03.12.08) κατασχέθηκαν 63 κιλά από διάφορα τεμάχια κρέατος και πουλερικών, αφού τα προϊόντα βρέθηκαν σε παράνομη κατάψυξη. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

5.Παραγωγή – Εμπορία Τυροκομικών Προϊόντων – Αφοί Ρόδου Ο.Ε. (Καποδιστρίου 172, Μοσχάτο): κατά τον έλεγχο (11.12.08) κατασχέθηκαν 298 κιλά από διάφορα είδη τυριών, αφού είχε λήξει το όριο συντήρησης, υπήρχε διόγκωση της συσκευασίας και ένδειξη έντονης ευρωτίασης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

6.Μεταφορές κατεψυγμένων & νωπών προϊόντων – ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ: μετά από έλεγχο (04.12.08) στα «Ψυγεία Ευρώπη» (Π. Ράλλη 8, Ρουφ) κατασχέθηκαν 131 κιλά από τυρί, στα οποία διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου διατηρησιμότητας και βρέθηκαν σε παράνομη κατάψυξη. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο. Τα προϊόντα ανήκουν στην εταιρία ΣΙΔΕΡΗΣ ΜΑΡΚΟΣ.

7.Ψητοπωλείο (Α. Παπανδρέου 270, Ίλιον): κατά τον έλεγχο (03.11.08) κατασχέθηκαν 68 κιλά από διάφορα κρέατα – παρασκευάσματα, τα οποία βρέθηκαν σε παράνομη κατάψυξη και είχε λήξει το όριο συντήρησης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

8.Σπιτικό Φαγητό Α.Ε. – Εκμετάλλευση Κυλικείων: μετά από έλεγχο (03.12.08) στο Π.Γ.Ν. Αττικόν (Ρίμινι 1, Χαϊδάρι) κατασχέθηκαν 46,1 κιλά από διάφορα είδη κρέατος στο κυλικείο του νοσοκομείου, αφού βρέθηκαν σε παράνομη κατάψυξη και χωρίς τις απαραίτητες ενδείξεις. Το κυλικείο αυτό εκμεταλλεύεται η εταιρεία «Σπιτικό Φαγητό Α.Ε.», στην οποία θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

9.«ΔΙΒΑΡΙ» Μαυρίδης Ν.- Σαφάρης Π. Ο.Ε. – Χονδρικό Εμπόριο & Επεξεργασία Αλιπάστων, Χαβιαρίου & Χονδρικό Εμπόριο Τροφίμων & Ποτών (Ανδρομάχης 237, Καλλιθέα): κατά τον έλεγχο (11.11.08) κατασχέθηκαν 55 κιλά από διάφορα είδη κατεψυγμένων αλιευμάτων. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

10.Εμπορία Νωπών Κρεάτων (Κ. Βάρναλη 60 & Ναρκίσσων, Χαλάνδρι): κατά τον έλεγχο (03.11.08) κατασχέθηκαν 58 κιλά από διάφορα κρέατα, τα οποία βρέθηκαν σε παράνομη κατάψυξη και χωρίς τις απαιτούμενες ενδείξεις. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

11.Εστιατόριο «Ο Γιάννης» (Αχαρνών 258, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (25.09.08) κατασχέθηκαν 115 κιλά από διάφορα νωπά και βρασμένα κρέατα, τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

12.Κρεοπωλείο (Λιβύης 20-20Α,, Ζωγράφου): κατά τον έλεγχο (22.09.08) κατασχέθηκαν 121 κιλά από διάφορα κρέατα (αρνιά, γουρουνόπουλα κλπ), τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

13.Κρεοπωλείο – Παντοπωλείο (Λ. Κύπρου 15, Περιστέρι): κατά τον έλεγχο (05.12.08) κατασχέθηκαν 167 κιλά από διάφορα προϊόντα κρέατος, γιατί ήταν σε παράνομη κατάψυξη και χωρίς τις απαραίτητες ενδείξεις. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

14.Εμπόριο Τροφίμων (Κεδρινού 76-80, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (22.09.08) κατασχέθηκαν 34 κιλά και 8 γραμμάρια από διάφορα κρέατα (π.χ. κοκορέτσι, νωπά κοτόπουλα κλπ), τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης και χωρίς τις κατάλληλες ενδείξεις. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

15.«Ελαίας Γη», εκμετάλλευση καταστημάτων εστίασης (Ολυμπιονικών 4, Πολιτεία): κατά τον έλεγχο (05.09.08) κατασχέθηκαν 76 κιλά από διάφορα κρέατα, τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

16.«Carrefour Μαρινόπουλος», super-market (Τζων Κέννεντυ 154, Περιστέρι): κατά τον έλεγχο (04.09.08) κατασχέθηκαν 30 κιλά τυρί φέτα, τα οποία βρέθηκαν στο θάλαμο συντήρησης του καταστήματος, χτυπημένα στις ραφές των δοχείων και διογκωμένα. Όταν ανοίχθηκαν διαπιστώθηκε ότι είχαν αλλοιωθεί (δυσάρεστη οσμή και τάγγιση της τυρομάζας). Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

17.Παντοπωλείο – Πρ. Άρτου (Α. Παπανδρέου 160, Ίλιον): κατά τον έλεγχο (03.11.08) κατασχέθηκαν 123 κιλά από τυρί μυζήθρα, αφού δεν είχε τις απαιτούμενες ενδείξεις. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

18.Εμπόριο Τροφίμων - Μαρία Αλυγιζάκη (Σαπφούς 23, Καλλιθέα): κατά τον έλεγχο (04.11.08) στα «Ψυγεία Βαλκάνια» κατασχέθηκαν 140 κιλά από ξηρό ανθότυρο, αφού δεν είχαν ημερομηνία παραγωγής και λήξης.

19.BAZAAR A.E. – Εμπορική εταιρεία ειδών Super Market (Πειραιώς 8, Μοσχάτο): κατά τον έλεγχο (07.11.08) κατασχέθηκαν 6 κιλά από διάφορα τυριά – γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π., αφού χαρακτηρίστηκαν, ως μη ασφαλή και επιβλαβή για την υγεία, λόγω παρουσίας απαγορευμένων προσθέτων. Συγκεκριμένα, μετά από προγραμματισμένη δειγματοληψία για χημικό έλεγχο, βρέθηκε ναταμυκίνη (αντιβιοτικό) στην επιδερμίδα του τυριού και σορβικό (συντηρητικό) στη μάζα του τυριού. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο. Μετά από έλεγχο στο ίδιο super-market, στις 11.12.08Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

20.Κρεοπωλείο (Σπηλιωτοπούλου 4-6, Γουδί): κατά τον έλεγχο (26.11.08) κατασχέθηκαν περίπου 122 κιλά διάφορα τεμάχια κρέατος, πουλερικά, παρασκευάσματα κρέατος και πουλερικών και παραπροϊόντα κρέατος, αφού βρέθηκαν σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης, ενώ υπήρχε και υπέρβαση άδειας λειτουργίας. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

21.Εγκατάσταση Επεξεργασίας κρέατος – Σταυρουλάκης Α.Ε.Ε.Κ. (Πειραιώς 242, Ταύρος): κατά τον έλεγχο (20.11.08) κατασχέθηκαν 180 κιλά trimmings μόσχου κατεψυγμένου, αφού υπήρχε υπέρβαση του ορίου συντήρησης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

22.«UNIK», super-market (Ναούσης 110, Περιστέρι): κατά τον έλεγχο (24.11.08) κατασχέθηκαν 13 κιλά νωπό κεμπάπ πολίτικο, αφού υπήρχε υπέρβαση του ορίου διατηρησιμότητας. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

23.Γλάρος Ελλάς Μονοπρόσωπη Ε.Π.Ε. – Γενικές Προμήθειες – Εισαγωγές – Εξαγωγές (Πενταγίων 15, Σκαραμαγκάς): κατά τον έλεγχο (27.11.08) κατασχέθηκαν περίπου 198 κιλά κρέας πρόβειο κατεψυγμένο Ν. Ζηλανδίας – Αυστραλίας, αφού διαπιστώθηκε υπέρβαση του ορίου συντήρησης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

24.«Carrefour - Μαρινόπουλος Α.Ε.», super-market (Αθηνάς 60, Ομόνοια): κατά τον έλεγχο (31.10.08) κατασχέθηκαν περίπου 10 κιλά από διάφορα τυριά, λόγω υπέρβασης του ορίου διατηρησιμότητας. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

25.Κρεοπωλείο (Χαράς 2, Περισσός): κατά τον έλεγχο (30.10.08) κατασχέθηκαν 23 κιλά από ρολά κοτόπουλο κατεψυγμένα, τα οποία δεν έφεραν τις απαραίτητες ενδείξεις. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

26.«Γυπάρης Π. Νικόλαος – Εμπόριο Κρεάτων» (Αριστογείτονος 7, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (24.10.08) κατασχέθηκαν 75 κιλά χοιρινή παντσέτα, λόγω υπέρβασης του ορίου διατηρησιμότητας. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

27.«Πατούρας Κωνστ. - Εμπορία νωπών και κατ/νων τροφίμων» (Λ. Ηρακλείου 124, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (22.10.08) κατασχέθηκαν 20 κιλά και 500 γραμμάρια από διάφορα τεμάχια κρέατος, τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

28.«Σταύρος Δ. Μεσσηνέζης – Πώληση αλλαντικών» (Αρμοδίου 18, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (27.10.08) κατασχέθηκαν 62 κιλά αλλαντικά, τα οποία βρέθηκαν σε μη ενδεδειγμένη θερμοκρασία συντήρησης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

29.«Τρόφιμα Γιακωβάκη - Αφοι Κανέλλου Ο.Ε.», κρεοπωλείο (Αρμοδίου 18, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (27.10.08) κατασχέθηκαν 42 κιλά αλλαντικά, τα οποία βρέθηκαν σε μη ενδεδειγμένη θερμοκρασία συντήρησης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

30.Κρεοπωλείο (Πολυδεύκους 32, Αιγάλεω): κατά τον έλεγχο (18.12.08) κατασχέθηκαν 52 κιλά από διάφορα κρέατα και παραπροϊόντα κρέατος, τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

31.Κρεοπωλείο (Δαβάκη 8, Χαϊδάρι): κατά τον έλεγχο (17.12.08) κατασχέθηκαν 517 κιλά από διάφορα κρέατα, παραπροϊόντα κρέατος και λευκό τυρί, τα οποία βρέθηκαν σε κατάσταση παράνομης κατάψυξης και δεν είχαν τις απαραίτητες ενδείξεις. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

32.«CarrefourΜαρινόπουλος», super-market (Αχαρνών 300, Αθήνα): κατά τη διάρκεια του ελέγχου (01.10.08) διαπιστώθηκαν παραπλανητικές ενδείξεις. Συγκεκριμένα, το κατάστημα διαφήμιζε μείωση τιμών σε 1.000 προϊόντα. Σε δειγματοληπτικό έλεγχο σε 33 προϊόντα διαπιστώθηκε ότι σε τέσσερα από αυτά δεν υπήρχε μείωση της τιμής.

33.«DIA HELLAS A.E.», super-market (Πρατίνου 10, Παγκράτι): κατά τον έλεγχο (28.11.08) κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν διάφορα προϊόντα, στα οποία είχε παρέλθει η ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας.

34.Είδη Οικιακής Χρήσεως – Ανδρεάδης Home Stores κατά τον έλεγχο (04.12.08) διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα έφερε πινακίδα στην βιτρίνα με την ένδειξη «Γιορτινό Δεκαήμερο – Μισό Μισό, Με κάθε αγορά 50% Δώρο… για περισσότερες γιορτινές αγορές». Οι υπάλληλοι όμως, διευκρίνισαν ότι η προσφορά αυτή ισχύει μόνο για τις αρχικές αγορές του καταναλωτή, αξίας ίσης ή ανώτερης των 50 ευρώ. Η πρακτική αυτή συνιστά παραπλάνηση για τον καταναλωτή, ως προς τα προσφερόμενα με έκπτωση είδη.

35.Πρατήριο άρτου – ζαχαροπλαστικής – γαλακτοκομικών «Πατούχα Μαρία & Σια Ο.Ε.» (Σκρα 20-22, Καλλιθέα) & «Ευτυχία Παβέλη» (Χαλκίδος 20, Α. Πατήσια): κατά τον έλεγχο (10.07.08), έπειτα από καταγγελία της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων, διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα διέθετε άρτο συσκευασμένο σε χάρτινη σακούλα, η οποία δεν έφερε καμία από τις προβλεπόμενες ενδείξεις. Το κατάστημα προμηθεύθηκε τον άρτο από το αρτοποιείο «Παβέλη Ευτυχία».

36.Πρατήριο Υγρών Καυσίμων «Ερμής Α.Ε.» (Δημοκρατίας 11, Καματερό): κατά τον έλεγχο (22.10.08) διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε θεωρημένο βιβλίο διακίνησης καυσίμων. Επιπλέον, στο πρατήριο πωλούνται καπνοβιομηχανικά προϊόντα, χωρίς να υπάρχει η σχετική άδεια.

37.«ΑΒ Βασιλόπουλος», super-market (Λ. Αθηνών 250, Χαϊδάρι): κατά τον έλεγχο (19.11.08) διαπιστώθηκε ότι το super-market έκανε προσφορές σε προϊόντα μπουφάν, χωρίς όμως να αναγράφει στην τοποθετημένη πινακίδα την παλαιά και τη νέα τιμή των προϊόντων (μετά την έκπτωση), Επιπλέον, η διάρκεια της προσφοράς ήταν μεγαλύτερη των δέκα ημερών και δεν είχε κοινοποιηθεί στη Νομαρχία ο κατάλογος με τα προσφερόμενα είδη και τη χρονική διάρκεια της προσφοράς.

38.«My Market», super-market (Ελ. Βενιζέλου 42, Αγία Βαρβάρα): κατά τον ποιοτικό έλεγχο (05.12.08) σε βαθειάς κατάψυξης φυτικά προϊόντα (π.χ. λαχανικά, πίτσες, τυρόπιτες, ζύμες κλπ) εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 396 κιλά από διάφορα προϊόντα, τα οποία είχαν μαλακή υφή, λόγω απόψυξής τους και χαρακτηρίσθηκαν ως μη ασφαλή τρόφιμα.
Εστιατόριο-ψησταριά (Λ. Παπάγου 78, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (18.09.08) διαπιστώθηκε η ύπαρξη κατεψυγμένων προϊόντων (π.χ. έντερα, νουά μόσχου, κουνέλι, αρακάς, καλαμαράκια, πίτες κλπ) σε καταψύκτες του καταστήματος, χωρίς να αναγράφεται στον τιμοκατάλογο ότι τα προϊόντα είναι κατεψυγμένα.

39.Εστιατόριο (Χρ. Σμύρνης & Μικράς Ασίας 123, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (13.11.08) βρέθηκαν κατεψυγμένα προϊόντα (π.χ. γύρος, σουβλάκι χοιρινό, κεμπάπ, ελάφι κλπ), χωρίς αυτά να αναγράφονται στον τιμοκατάλογο, ως κατεψυγμένα. Αντίθετα, ο τιμοκατάλογος ανέφερε ότι τα κρέατα ήταν φρέσκα.

40.Παντοπωλείο (Σεβαστουπόλεως 118, Αθήνα): κατά τον έλεγχο (25.11.08) διαπιστώθηκε ότι προϊόν cream-crackers υπήρχε προς πώληση, ενώ επάνω στη συσκευασία αναγραφόταν ότι είναι μέρος πολυσυσκευασίας και δεν πωλούνται μεμονωμένα.

41.Κρεοπωλείο (Αγ. Τριάδος 47, Χαϊδάρι): κατά τον έλεγχο (11.12.08) διαπιστώθηκε ότι στο ψυγείο πώλησης των προϊόντων (βιτρίνα) ήταν εκτεθειμένος προς πώληση έτοιμος κομμένος κιμάς, το οποίο αποτελεί παράβαση. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η ζυγιστική μηχανή δεν ήταν προγραμματισμένη, ώστε να εκτυπώνει αυτόματα αυτοκόλλητες ετικέτες για την επισήμανση του κρέατος που πωλείται και την προέλευσή του.

42.Κρεοπωλείο (Πελασγίας 17, Περιστέρι): κατά τον έλεγχο της Διεύθυνσης Εμπορίου (05.12.08) διαπιστώθηκε ότι στο ψυγείο πώλησης προϊόντων (βιτρίνα) ήταν εκτεθειμένος προς πώληση έτοιμος κιμάς κομμένος, το οποίο αποτελεί παράβαση. Επίσης, διαπιστώθηκε η πώληση τυποποιημένων πιττών για σουβλάκια, οι οποίες δεν είχαν την ένδειξη για την ημερομηνία λήξης. Τα προϊόντα αυτά δεσμεύτηκαν, ενώ κυρώσεις θα υπάρξουν και για την εταιρεία που παρασκευάζει τα συγκεκριμένα προϊόντα (επωνυμία ‘Ο Πάρης – Κωνστ. Ψυχαλόπουλος’). Στο ίδιο κατάστημα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος και από την Κτηνιατρική Υπηρεσία (17.12.08) και κατασχέθηκαν 18 κιλά από διάφορα είδη τυριού, αφού διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν τις απαραίτητες ενδείξεις. Θα επιβληθεί και χρηματικό πρόστιμο.

43.Κατάστημα Ενδυμάτων «Anonima» (Ιερά Οδός 242, Αιγάλεω): κατά τον έλεγχο (11.12.08) διαπιστώθηκε ότι το κατάστημα είχε πινακίδες στο εσωτερικό του, οι οποίες ανακοίνωναν την πραγματοποίηση υπερπροσφορών. Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι στα προσφερόμενα είδη δεν υπήρχε διπλή αναγραφή των τιμών (δηλαδή πριν και μετά την έκπτωση), καμία δε μείωση τιμών δεν μπορούσε να συναχθεί από τον έλεγχο. Επιπλέον, το κατάστημα δεν είχε ενημερώσει τη Νομαρχία για την πρόθεσή του να διενεργήσει προσφορές κατασχέθηκε 1 τόνος και 83 κιλά γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π., για τους ίδιους λόγους που έγινε και η πρώτη κατάσχεση (07.11.08). (Πελασγίας 19, Περιστέρι).

Ένα μπράβο στη νομαρχία Αθηνών και τον κ. Σγουρό του οποίου οι υπηρεσίες κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν ασφαλές το καταναλωτικό κοινό. Μακάρι το παράδειγμά του να το μιμηθούν και άλλοι νομάρχες.

Διαβάστε περισσότερα...

Ο εντιμότατος κύριος Ροντούλης

Μετά από καταγγελία της υπαλλήλου του γραφείου του, ότι την υποχρέωνε να δίνει ένα τριψήφιο αριθμό ευρώ από το μισθό τους κάθε μήνα, σε λογαριασμό του αδερφού του βουλευτή του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ροντούλη, υπερ του κόμματος, προβληματιστήκαμε ιδιαίτερα. Συμβαίνουν αυτά στο ΛΑ.Ο.Σ.;
Η δασκάλα που είναι αποσπασμένη στο γραφείο του εν λόγω βουλευτή, κατήγγειλε το γεγονός, όταν αντιλήφθηκε ότι ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ.Καρατζαφέρης ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΙΠΟΤΑ! Μάλιστα όταν το έμαθε ο Γιώργαρος ζήτησε αμέσως να επιστραφούν τα λεφτά στους υπαλλήλους.
Τί απάντησε ο κ. Ροντούλης, βουλευτής του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού;
"Μιλάμε για 6 οχι 9 υπαλλήλους που έβαζαν τα χρήματά τους σε λογαριασμό στην Αθήνα για να μαζευτούν τα χρήματα.το ποσό που συγκεντρώθηκε ήταν 47,000 περίπου.Αυτό το ποσό δεν μπορούσε να κρυφτεί απο κανέναν διότι παίρνοντας τα χρήματα ο κάθε υπάλληλος έπαιρνε και απόκομα τραπέζης με δικιά μου παρότρυνση για να ξέρουμε τι βάζει ο καθένας. Αφού μαζεύτηκε το ποσό με την πάροδο του χρόνου ήθελα να δώσω έναν επετειακό χαρακτήρα στο δόσιμο των χρημάτων.Πήγα μετά απο ένα χρόνο και είπα οτι αυτό το ποσό είναι συγκεντρωμένο απο άτομα του γραφείου μου για να βοηθήσουν το κόμμα.Το ποσό επεστράφη στον καθένα μετά απο προεδρική εντολή.Έχω στα χέρια μου όλες τις αποδείξεις απο την τράπεζα.Το ποσό που αντιστοιχεί στην κυρία που έκανε την καταγγελία είναι 4.000 ευρώ.Γιατί δεν κατήγγειλε αυτή η κυρία ένα χρόνο τώρα;"

Άρα, το πρόβλημα είναι ότι αυτή η απαράδεκτη κυρία , ένα χρόνο τώρα , δε κατήγγειλε ότι τα λεφτά της κάνουν φτερά. Για να μη σχολιάσουμε το με ξένα κόλλυβα κάνω κηδεία περί "επετειακού χαρακτήρα" και "Πήγα μετά απο ένα χρόνο και είπα οτι αυτό το ποσό είναι συγκεντρωμένο απο άτομα του γραφείου μου για να βοηθήσουν το κόμμα". Πήγα δηλαδή να κάνω τον καμπόσο στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. με τα λεφτά των άλλων, για να κερδίσω την εύνοιά του.
Κύριε πρόεδρε του ΛΑ.Ο.Σ. πάρε τη μαγκούρα και δώσε σε όποιον αξίζει και καμιά
γιατί σε βλέπουμε να καταγγέλεις το ίδιο σου το κόμμα...
υ.γ. μοίρασε και τους τόκους της κατάθεσης στους υπαλλήλους από το λογαριασμό του αδερφού του κ. Ροντούλη. έτσι , για να δώσεις έναν επετειακό χαρακτήρα και εσύ...

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2009

Ω είναι ωραία η θητεία...

... ιδιαίτερα αν υπηρετείς ως οπλίτης και πληρώνεσαι και με μισθό δημοσίου υπαλλήλου. Τί ; Δε γίνεται; Νομίζετε.
Σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα προς τον υπουργό εθνικής άμυνας και τον υπουργό οικονομικών αναφέρεται το εξής:
" Σύμφωνα με πληροφορίες, οπλίτης που υπηρετεί ως ναύτης, στην Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» (ΕΣΣΟ 08 Β), εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φαλήρου με το ψηφοδέλτιο συνδυασμού που πρόσκειται στην Κυβερνώσα παράταξη εμφανίζεται στις μισθοδοσίες του Υπουργείου Οικονομικών. "
Φυσικά όλοι θα αναρρωτηθείτε πως συνδυάζει και ανταποκρίνεται ο
οπλίτης του Πολεμικού Ναυτικού με τα ημερήσια καθήκοντά του ως «χειριστής μηχανών προπαρασκευής δεδομένων» στο Υπουργείο Οικονομικών.
Διαβάστε παρακάτω την κατατεθειμένη ερώτηση:
"Σύμφωνα με τις παραπάνω, πληροφορίες, ο συγκεκριμένος στρατεύσιμος εμφανίζεται στο Υπουργείο μόνο μία φορά το μήνα, προκειμένου να λάβει την μηνιαία αμοιβή του!!!
Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους αποκτούν τη στρατιωτική ιδιότητα που είναι ασυμβίβαστη με την έμμισθηαπασχόληση στο Δημόσιο Τομέα ή ιδιωτικό τομέα. "
Και καταλήγει:
" Πρόκειται για κάποια νέα «μεταρρύθμιση» της Κυβέρνησης Καραμανλή στο ισχύον καθεστώς όσων αποκτούν τη στρατιωτική ιδιότητα, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση όλοι οι Έλληνες νέοι που επιθυμούν να μην διακόψουν την εργασία τους στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας;

Θα προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έστω και εκ των υστέρων, στους απαιτούμενους ελέγχους, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το ασύλληπτο αυτό φαινόμενο στρατεύσιμου υπαλλήλου του Δημοσίου; "
Για να δούμε πόσο ίσοι είμαστε όλοι σε αυτή την χώρα. Α... κα για να μην ξεχνιόμαστε, εμείς αυτή την ερώτηση της αντιπολίτευσης θα την κρατήσουμε στο αρχείο μας, σε περίπτωση που μελλοντικά συμβεί κάτι ανάλογο στην επόμενη κυβέρνηση (πιθανότατα η συμερινή αντιπολίτευση). Έτσι για να δούμε και τη συνέπεια έργων και πράξεων, φίλες και φίλοι.

Διαβάστε περισσότερα...

ΚΑΤΑΡΑ ΣΤΟΥΣ Βloggers !

Eπειδή το χιούμορ ποτέ δεν έβλαψε κανέναν, ένα στιγμιότυπο από το "Κρα" του Σκαϊ, για τους περίεργους, άπλυτους, σκοτεινούς τύπους που διατηρούν blogs. Σίγουρα κρίνονται άτομα αντικοινωνικά, με ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση ενώ στα πανελ, ειδικοί δημοσιογράφοι είναι βέβαιοι για διασυνδέσεις τρομοκρατικών οργανώσεων, παραθρησκευτικών οργανώσεων, της μεγάλης Στοάς, της λέσχης Μπίλντεμπεργκ και πιθανότατα και των Νεφελείμ με το αυτοαποκαλούμενο επικίνδυνο κίνημα των Bloggers. Έγκριτοι αναλυτές του ΝΑΤΟ, διαβλέπουν και ευθεία διασύνδεση με κύκλους της ΑΛ ΚΑΪΝΤΑ και αυτονομιστικών κινημάτων όπως το "Ελέυθερος Βόρειος Πόλος - Πάγος μόνο για τους Εσκιμώους". Μάλιστα δηλώσεις έκανε και ο γνωστός Μάκης, ο εθνικός μας Μάκης, αναλύοντας το φαινόμενο σε βάθος. Παρακαλούνται μάλιστα οι γονείς να κάνουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις στον υπολογιστή τους , ώστε το "υλικό" να μην είναι προσβάσιμο σε ανηλίκους, καθώς οι εικόνες είναι πολύ σκληρές.

Διαβάστε περισσότερα...

Παπαγεωργόπουλος - Αράπογλου: 0 - 1

Το δικαστικό μέρος της διαμάχης μεταξύ του νυν Δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και της υποψήφιας Δημάρχου και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρύσας Αράπογλου, φέρνει νικήτρια - τουλάχιστον προς το παρόν - τη δεύτερη. Η αγωγή που είχε καταθέσει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης με την οποία ζητούσε ως αποζημίωση το ποσό του 1 εκ. ευρώ από την κ. Αράπογλου, απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Στο σκεπτικό της απόφασης σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι η κριτική που ασκήθηκε στο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης και αποτέλεσε τη βάση της αγωγής “… είναι βάσιμη και στηρίζεται σε αληθή περιστατικά…”, ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στον Γ.Γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Λεμούσια. Με την ίδια απόφαση επιδικάζεται και δικαστική δαπάνη ύψους 21.000 ευρώ σε βάρος του κ.Παπαγεωργόπουλου.

Διαβάστε περισσότερα...

Aπαγωγές ή διευθέτηση θεμάτων;

Περιμέναμε να τελειώσει το θέμα με τον εφοπλιστή και μετά να γράψουμε ο,τιδήποτε. Πολλά τα περίεργα γεγονότα, πολύ ιδιαίτερες οι συνθήκες, πολύ "συγκινητικές" οι εκκλήσεις της ιδιαίτερα κοψής συζύγου («πάρτε εμένα και αφήστε εκείνον» κτλ), πολλές λεπτομέρειες από τους αστυνομικούς συντάκτες («πιέστηκε να φάει κοτόσουπα μετά την απελευθέρωσή του»), πολλά φαίνεται να ήξεραν οι "μεθοδικοί" απαγωγείς, πολύ περίεργο το ότι δεν εντοπίστηκαν άμεσα τα τηλεφωνήματα.
Είμαστε πραγματικά περίεργοι να δούμε αν θα συλληφθούνε οι απαγωγείς και ποιοι θα είναι.

Υ.Γ. τον καρδιολόγο ρε παιδιά , θα τον βρούνε ; Μεξικό καταντήσαμε.

Διαβάστε περισσότερα...