Παρασκευή, Φεβρουαρίου 06, 2009

Όταν το συναίσθημα κατακλύζει την πλάση...

Ισως ένα από τα συγκλονιστικότερα βίντεο αφιερωμένα στο ζωικό βασίλειο.Δείτε πως μία λεοπάρδαλη ξεκινάει για να βρει τροφή με τα ζωικά της ένστικτα, αλλά στο τέλος κυριαρχεί το συναίσθημα και ένα άλλο ένστικο που θα αντιληφθείτε ποιο είναι περίπου λίγα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη του ντοκιμαντέρ.Πρέπει να δείτε ολόκληρο και από την αρχή το βίντεο. Θα μείνετε με ανοικτό το στόμα, αλλά το τελικό σας συναίσθημα θα είναι γλυκό.Το βίντεο ξεκινάει με την λεοπάρδαλη να έχει πιάσει με τα δόντια της ένα μπαμπουίνο και είναι έτοιμη να φάει το θήραμά της. Ωστόσο, η συνέχεια δεν έχει προηγούμενο και θα σας συγκλονίσει...


πηγή: http://axion-esti.blogspot.com/2009/02/most-astonishing-video-in-history-of.html

Διαβάστε περισσότερα...

Δίωξη εναντίον έλληνα blogger

Προς όλους όσους σκέφτονται να φιμώσουν τα blogs

Oι bloggers δεν είναι επαγγελματίες συκοφάντες, όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν τα μεγάλα συγκροτήματα χειραγωγούμενης ενημέρωσης. Στόχος τους είναι να δημοσιεύσουν μια άποψη, σαν αφορμή για κοινωνικό διάλογο. Για την πολυπόθητη ενεργοποίηση και πολιτικοποίηση των πολιτών που χάσανε τη δυνατότητα να ελπίζουν, που πιστεύουν ότι το αυτονόητο το βλέπουνε μόνο αυτοί και επομένως κανείς δεν τους ακούει. Για αυτούς που ζητάνε μια ενημέρωση πέρα από την υπαγορευμένη ,των διαπλεκόμενων με τους πολιτικούς, μεγαλοεκδοτών-εργολάβων. Κύριε Μίχα , θέλετε να έχετε την ταμπέλα ενός δημοκράτη. Σκεφτείτε το ξανά πριν κάνετε μια κίνηση που είναι δεδομένο ότι θα αποδειχθεί λάθος. Τα blogs όταν χρησιμοποιούνται σωστά δε σώζουν μόνο τους πολίτες, αλλά και εσάς τους πολιτικούς. Αν κάποιο blog δημοσιεύει κάποια λανθασμένη πληροφορία, μην ρίξετε το διαχειριστή του στην πυρά. Στείλτε μια απαντητική επιστολή με την άποψή σας και το blog θα είναι υποχρεωμένο να τη δημοσιεύσει. Άλλωστε επαναλαμβάνουμε : στόχος των blogs είναι η αναζωογόνηση του κοινωνικού διαλόγου, το να κερδίσουμε ξανά το δικαίωμα να κρίνουμε και να συγκρίνουμε.
Mην αφυδατώσετε την τελευταία ελεύθερη ενημέρωση από τους πολίτες.
Tελειώνοντας θα υπενθυμίσουμε τη σοφή δήλωση του γραμματέα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. :
«στα blogs μπορούν να δημοσιευθούν γεγονότα ή πληροφορίες οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και έχουν χρησιμοποιηθεί, είτε για να τεθούν ερωτήματα,είτε για να γίνει περαιτέρω ρεπορτάζ.
Αυτό δεν έχει καμία σχέση με έκνομες ενέργειες, εκβιασμούς ή ότι άλλο και η προσπάθεια σύνδεσης αυτών των ανόμοιων πραγμάτων είναι απαράδεκτη και άθλια».

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

Πανελλήνιο σεμινάριο αστυνομικών!

Παίρνοντας αφορμή από το σχολιασμό του Ράδιο Αρβύλα, για τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά με την παλαβομάρα των αστυνομικών τελευταία, προτείνουμε να διοργανωθούν σεμινάρια στους αστυνομικούς της χώρας με θέμα: "Πρώτα ρίχνουμε, μετά συμπαθούμε".

Ομιλητές :

  • ο καθηγητής ασυνάρτητου δικαίου και υπουργός Εσωτερικών , κύριος Παυλόπουλος,

  • ο έμπειρος σε θέματα φιλοξενίας και απόδοσης δικαιοσύνης για υποτιθέμενα σκάνδαλα, υφυπουργός για θέματα Δημοσίας Τάξης, κύριος Μαρκογιαννάκης,

  • ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας που δήλωσε για το τελευταίο συμβάν με τον σεκιουριτά που χαροπαλεύει "δεν είναι κάτι άλλο. Ένας αστυνομικός έβγαλε το υπηρεσιακό του όπλο και πυροβόλησε δυο φορές τον σεκιουριτά. Δεν πρόκειται περι τρομοκρατικής ενέργειας."

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει και ο εκπρόσωπος-συνδικαλιστής των αστυνομικών, που μας ενημέρωσε ότι "τα περιστατικά δεν είναι πολλά", ενώ ο αρχηγός της αστυνομίας κύριος Τσιατούρας δε θα μπορέσει να παραβρεθεί, καθώς ψάχνει τα αυγά και τα πασχάλια.

Πρόγραμμα συνεδρίου:
10.00 - 11.30 Π.Παυλόπουλος. "Σκοπέυουμε, ρίχνουμε και μετά συμπαθούμε" . Ο Προκόπης αναλύει με το χαρακτηριστικό πονόψυχο ύφος πως να συμπαθάμε θύματα ζαρντινιερών, συλληφθέντων με λάθος χρώμα παπουτσιών, 15χρονα παιδιά, λαθρομετανάστες που υποχρεώθηκαν σε βασανιστήρια, καθώς και σε οικογένειες υπαλλήλων σεκιούριτι που κάνανε το λάθος να περνάνε μπροστά από "πειραγμένους ένοπλους αστυνομικούς".

Διάλλειμα για τσάι, χαλαρή κουβεντούλα μεταξύ συναδέλφων για στοχοποίησή τους.

12.00-13.00 Χ.Μαρκογιαννάκης. "Η φιλοξενία μέχρι δακρύων". Ο γνωστός πρόεδρος διελεύκανσης του σκάνδαλου του Βατοπεδίου, μας αναλύει τακτικές φιλικής και ανθρώπινης επαφής του αστυνομικού στην καθημερινότητα των πολιτών. Με τη γνωστή ειλικρίνειά του, μας δίνει μικρά μυστικά προσέγγισης πολιτών και ανδρών των ΜΑΤ, για μια επαφή που... θα συγκινήσει.

Έκθεση από εμπορικές αντιπροσωπείες από κάμερες παρακολούθησης, καρκινογόνα σπρέι και δακρυγόνα ληγμένα ή μη, λαστιχένιες σφαίρες,χειροβομβίδες κρότου-λάμψης (για όλες τις ηλικίες και για κάθε περίσταση), σφαίρες εξοστρακισμού, σιδερογροθιές και λοστούς για "αστυνομικές επιχειρήσεις με πολιτικά". Θα παρουσιαστούν επίσης οι επαναστατικές νέες τεχνολογίες στο χώρο της ζαρντινιέρας.

14.00-16.00 Π.Στάθης. Αστυνόμος Α'. "Πώς να υπηρετήσετε σε ένα σώμα και να σας μετατρέπουν σε πτυελοδοχείο καθημερινά". Ο πραγματικά συμπαθής και αξιοπρεπής κύριος Στάθης, σε μια εκ βαθέων εξομολόγηση, μας αναλύει πως αισθάνεται ένας άνθρωπος που επέλεξε να υπηρετήσει το λαό και αναγκάζεται από την ανυπαρξία των πολιτικών και επιχειρησιακών τους προϊσταμένων, να δικαιολογείται για πράξεις, βλαμμένων ή φασίζουσας νοοτροπίας, συναδέλφων του.


Στο τέλος της εκδήλωσης, θα τιμηθεί ο ελληνικός λαός, που με την ανοχή του προσφέρει κάθε μήνα και ένα θύμα για να εκφράζει την ,καθιερωμένη πλέον, συμπάθειά του ο Παυλόπουλος.


Διαβάστε περισσότερα...

Το παιδικό πανεπιστήμιο του Βούπερταλ

Σύμφωνα με τη Deutche Welle, τα παιδικά πανεπιστήμια είναι η τελευταία καινοτομία σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αγοριών και κοριτσιών για την επιστήμη σε όσο γίνεται μικρότερη ηλικία. Και η Γερμανία αντελήφθη στο μεταξύ τη σημασία της εκπαίδευσης, μακριά από το στρες των μαθητικών θρανίων και προχώρησε πρόσφατα στην ίδρυση του πρώτου παιδικού πανεπιστημίου στην πόλη του Βούπερταλ της Γερμανίας.


Όπως εξηγεί ο Έρνστ Αντρέας Τσίγκλερ, ιδρυτής του Junior University:

«Το πανεπιστήμιό μας είναι μοναδικό στην Ευρώπη, ένα ιδιωτικό εκπαιδευτικό ίδρυμα στο οποίο παιδιά ηλικίας μεταξύ 4 και 18 ετών διδάσκονται μαθηματικά και φυσική. Και αυτό χωρίς βαθμούς, χωρίς την πίεση των εξετάσεων, αλλά με μοναδικό σκοπό να μεταδώσουμε στα παιδιά τη χαρά της μάθησης και της γνώσης. Δεν παραδίδουμε συγκεκριμένα μαθήματα, δεν δουλεύουμε όπως ένα σχολείο, απλά προσπαθούμε να τους μεταδώσουμε τη χαρά και την όρεξη για μάθηση για να τους μείνει για μια ζωή».


Ο ιδρυτής του πανεπιστημίου κ. Τσίγκλερ ελπίζει το εγχείρημά του να βρει σύντομα μιμητές, καθώς, όπως λέει πολύ χαρακτηριστικά: «Σε 20 χρόνια η Ευρώπη θα είναι ένα ασήμαντο κομμάτι του πλανήτη. Δεν έχουμε πηγές όπως οι άλλοι, το μόνο που έχουμε και το οποίο έχει παράδοση στην Ευρώπη είναι η εκπαίδευση. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, για να έχουμε καλύτερες ευκαιρίες και περισσότερες γνώσεις από όλους τους άλλους στον υπόλοιπο κόσμο. Όχι όμως για να γίνουν υπερόπτες, αλλά για να βοηθήσουν τους υπόλοιπους».


Είναι ιδαίτερα ενδιαφέρουσα η προσέγγιση σε προηγμένες χώρες της Ευρώπης, που εδώ και χρόνια αντιμετωπίζουν κάμψη της ανάπτυξης. Στην Ελλάδα, με την έλλειψη βιομηχανικών παραγωγικών μονάδων, με τη συρρίκνωση της αγροτιάς και με μόνη πλουτοπαραγωγική πηγή την ανοικοδόμηση και τον τουρισμό, καλό θα είναι να εξετάσουμε τέτοιες ρηξικέλευθες πρωτοβουλίες και να μελετήσουμε αν μεσοπρόθεσμα το απόθεμα γνώσης και σπουδών που έχουνε οι νέοι μας, μπορεί να αποτελέσει τη βάση της πολυπόθητης ευημερίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Φεβρουαρίου 04, 2009

Σφήνα στη λαμογιά...


Οφείλουμε μετά από αρκετές μέρες, να ανασκευάσουμε την πληροφορία που αναμεταδώσαμε σχετικά το υποτιθέμενο όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων, εγχείρημα δημοσιογράφου της εφημερίδας "Σφήνα". Όλες αυτές τις μέρες, περιμέναμε μια επίσημη απάντηση από την εφημερίδα, της οποίας πέσαμε θύματα παραπληροφόρησης. Ποτέ ο δημοσιογράφος δεν ανέβηκε στα Ίμια. Αμφίβολης ποιότητας και εγκυρότητας είναι και το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία με το λιμενάρχη Καλύμνου. Η συγκεκριμένη απάτη από τον Σπύρο Καρατζαφέρη και την ομάδα του, με μόνο στόχο να διαφημίσει την ετοιμοθάνατη εφημερίδα του, αποφάσισε να δημιουργήσει γεγονότα αντί να αποκαλύψει πραγματικά γεγονότα, και μάλιστα αποφάσισε να δημιουργήσει γεγονότα που θα μπορούσανε να δημιουργήσουνε σοβαρές εξελίξεις σε εθνικά θέματα.

Κύριε Καρατζαφέρη, μόλις βάλατε λουκέτο στην εφημερίδα σας. Εσείς κλείσατε την εφημερίδα σας και καρφώσατε και την τελευταία Σφήνα στο φέρετρο σαν πραγματικός πρωτομάστορας-εργολάβος γεγονότων και μαζί και την ειλικρινή ανόθευτη ενημέρωση και το σεβασμό στο αναγνωστικό κοινό . Ντροπή και ελπίζουμε η προδιαγεγραμένη πορεία κλεισίματος της επιχείρησής σας να αποτελέσει μήνυμα σε χοντρέμπορους γεγονότων υπάρκτών ή μη , σχετικά με την αξιοπιστία που πρέπει να έχει ένα μέσο ενημέρωσης.
Υ.Γ. Το μόνο που δεν παίρνουμε πίσω είναι η κριτική μας στους πολιτικούς , καθώς οι αντιδράσεις τους ήταν ειλικρινείς, άσχετα αν το περιστατικό ήτανε ψευδές.
Υ.Γ.2. Εννοείται ότι τα συγχαρητήρια που σου δώσαμε Σπυράκο και ψευτοΧριστοδούλου , πλέον δεν ισχύουν ως δήλωση μας. Αντίθετα, θα θέλαμε να σας δώσουμε από κοντά κάτι αυγά που μας φέρανε από το χωριό, ΚΑΙ ΣΑΣ αποκαλύπτουμε ότι είναι κλούβια. Σαν τη "δημοσιογραφία" σας.

Διαβάστε περισσότερα...

Είχε ψυχολογικά προβλήματα (και αυτός...)

Αν ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον σεκιουριτά, έχει ψυχολογικά προβλήματα, αγαπητοί αναγνώστες, δε χρειάζεται να τον πετροβολήσουμε. Γνωρίζανε λέει ότι είχε ιδαίτερα προβλήματα , όπως π.χ. ότι κλείδωνε τη σκοπιά έξω από την οικία του Αμερικανού πρέσβη και πήγαινε για καφέ στην πλατεία Μαβίλη. Μάλιστα. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ λέει. Μάλλον τους προϊσταμένους του πρέπει να πετροβολήσουμε.
Είναι δυνατόν σε αυτή τη χώρα-μπάχαλο τίποτα να μη λειτουργεί; Είναι δυνατόν άνθρωποι που τους εμπιστευόμαστε ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ, να μην περνάνε από ψυχολογική αξιολόγηση; Πόσα άτομα πρέπει να κλάψουμε, πόσους πολίτες (15χρονα παιδιά, απλούς εργαζομένους, διαδηλωτές, κύπριους φοιτητές, μετανάστες) πρέπει να στερηθεί αυτός ο τόπος για να ΦΙΛΟΤΙΜΗΘΕΙ ο υπουργός να βάλει σε τάξη "ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ ΑΤΥΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ"; Πόσοι πολίτες θεωρούνται αναλώσιμοι για εσάς κύριε Καραμανλή; Πότε θα σταματήσουνε να κρατάνε όπλο διάφοροι ρουσφετάκηδες-μπαχαλάκηδες που μπαίνουν από το παράθυρο στα σώματα ασφαλείας; Μέχρι πότε θα ανεχόμαστε η αναξιοκρατία να βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή μας;

Διαβάστε περισσότερα...

Η λύση είναι στα χέρια μας

Προσπαθούμε να βρούμε κάτι θετικό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Ψάχνουμε να βρούμε μια αισιόδοξη είδηση για να σας τη δώσουμε. Μια πολιτική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, η οποία να έχει στόχο να άρει το βάρος από το στήθος μας από τα σκάνδαλα, τις άσχημες ειδήσεις για την οικονομία, την προοπτική των νέων και γενικότερα των οικογενειών, ακόμα και για τα εθνικά μας θέματα. Μέρες τώρα ψάχνουμε, αλλά δυστυχώς η μόνη τροφοδότηση που έχουμε, αφορά σε θέματα που μόνο αιχμηρή κριτική τους ταιριάζει.

Το τελευταίο κρούσμα με τους αγρότες στον Πειραιά , όμως καταδεικνύει ότι αυτή η κυβέρνηση μόνο προβλήματα μπορεί να φέρει. Για έναν πραγματικά ανεξήγητο λόγο οι χειρισμοί αυτής της κυβέρνησης, γίνονται όλο και πιο άκομψοι. Από το θέμα του "δεν έχουμε λεφτά για τους αγρότες", στα 500 εκατομμύρια ευρώ ημινόμιμες (μέχρι να αποφανθεί η Ε.Ε.) "επιδοτήσεις". Από το "θα καλωσορίσω τους συμπατριώτες μου αγρότες, που μαθαίνω ανεβαίνουν με τα τρακτερ τους και άλλα μηχανοκίνητα στην Αθήνα και δε θα τους στείλω ποτέ τα ΜΑΤ να τους χτυπήσουν", στο ... δακρυγόνα, γκλομπ και υποκρισία του προέδρου της επιτροπής κουκουλώματος του σκανδάλου του Βατοπεδίου, Μαρκογιαννάκη.
Δε θα σχολιάσουμε το ότι ρίξανε χημικά ακόμη και στον Παπανδρέου την ώρα που πήγε να μιλήσει στους αγρότες, ούτε την ομολογία του ανεκδιήγητου Μαρκογιαννάκη, ότι "βλέπαμε από την αίθουσα επιχειρήσεων τη στιγμή που μπήκε ο Παπανδρέου στο λιμάνι" !!!

Θα σχολιάσουμε το έλλειμα δυνατότητας διαχείρησης της οποιασδήποτε κρίσης από αυτή την κυβέρνηση. Θα υπογραμμίσουμε την ΑΠΟΥΣΙΑ της από τα τεκταινόμενα της χώρας. Θα τονίσουμε όμως, ότι μετά τον ΑΥΤΟΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ του ο ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ, εξακολουθεί να παραμένει υφυπουργός Δημοσίας Τάξης , κάτω από την ηγεσία του Παυλόπουλου και του Καραμανλή.
Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνουν ξεδιάντροπα τύποι σαν τον αστείο (όλοι θυμόμαστε τις δηλώσεις του το Δεκέμβρη) Μαργαρίτη Τζήμα και να λέει ότι φταίει η φυσική ηγεσία της αστυνομίας, την ώρα που ο ίδιος ο Μαρκογιαννάκης ομολόγησε ότι η επιχείρηση διεξαγότανε μπροστά στα μάτια του!

Το πρόβλημα πάλι για τον, γνωστό για την ηθική του, κύριο Βουλγαράκη είναι αν ψεκάσανε τον κύριο Παπανδρέου ή απλά τους αγρότες. Κύριε πρωην υπουργέ των υποκλοπών, των απαγωγών των Πακιστανών, των off shore, του χαρίσματος της λίμνης Βιστωνίδας στη μονή Βατοπεδίου, το να ψεκάζεις χωρίς λόγο έναν Έλληνα πολίτη, ακόμα κι αν δε λέγεται Παπανδρέου, αποτελεί θέμα σοβαρό. Σήμερα μάλιστα στον ΑΝΤ1 σε ερώτηση του Λιαρέλη "αν παρόλα τα σκάνδαλα που ενεπλάκη θα είναι ξανά υποψήφιος" η απάντηση ήταν ΠΕΝΤΕ ΦΟΡΕΣ η επανάληψη της λέξης "ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ". Επειδή όμως για εμάς ΔΕ ΝΟΕΙΤΑΙ, θα σας προτείναμε να γυρίσετε στην προστατευτική αγκαλιά της οικογενείας σας και να απομακρυνθείτε , τουλάχιστον σε πρώτη φάση από τα τηλεοπτικά κανάλια. Αρκετά επιβαρύνατε με την αμφιλεγόμενη παρουσία σας το δημόσιο βίο.

Σε τι να ελπίσει ο πολίτης αυτή τη στιγμή;

Η ακρίβεια θέρισε το πορτοφόλι του Έλληνα, το κύμα των απολύσεων ήδη ξεκίνησε στη χώρα με πρώτα θύματα τα επαγγέλαματα που σχετίζονται με την οικοδομή, τον τουρισμό και τις λίγες μεγάλες βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες. Τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, και του φυσικού αερίου αυξάνονται κάθε μήνα. Οι τράπεζες με την ασφάλεια των 28 δις από τα κρατικά λεφτά ΜΑΣ , εξακολουθούν να αυξάνουν αλόγιστα τα επιτόκια, την ώρα που σε όλο τον κόσμο τα επιτόκια πέφτουν, τα δάνεια μέσω ΤΕΜΠΕ είναι σχεδόν μύθος (όλοι ξέρουν ότι υπάρχει , αλλά κανείς δεν έχει πάρει δάνειο από εκεί) και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στραγγαλίζονται καθημερινά. Όταν φτάσει η χρονική στιγμή που θα αρχίσουν να κλείνουν και οι μικρές επιχειρήσεις της γειτονιάς μας, τότε πλέον θα ξέρουμε ότι η γενικευμένη αντίδραση ξεκίνησε.

Στις ερχόμενες εκλογές στοιχηματίζουμε ότι θα υπάρχει ρεκορ συμμετοχής. Ο κόσμος αφήνοντας τα ανεύθυνα κλισέ τύπου "όλοι ίδιοι είναι", που μας έφτασαν σε αυτή την εξαθλίωση, οφείλει να αναπτύξει την κριτική του ικανότητα. Οφείλει να αξιολογήσει τη δύναμη που έχει η ψήφος του. Οι πολιτικοί από την άλλη οφείλουν να μιλήσουν στη γλώσσα του λαού με ειλικρίνεια και να καταλάβουν ότι πρέπει να ακούνε. Να αφουγκράζονται τις ανάγκες και να δημιουργούν τις οδούς εκτόνωσης των κρίσεων. Σε αυτό το επίπεδο, η σημερινή κυβέρνηση έχει αποτύχει πλήρως κατά γενική ομολογία.

Διαβάστε περισσότερα...