Παρασκευή, Φεβρουαρίου 13, 2009

Δημιουργία Ομοσπονδίας Ενώσεων Καταναλωτών

"Ιδρύσαμε την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (Π.ΟΜ.Ε.Κ.) με διακριτικό τίτλο «Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» και με έδρα την Αθήνα.
Στόχος μας είναι να οργανωθεί μια Ομοσπονδία με δημοκρατικές διαδικασίες, με σεβασμό στον λόγο και στην άποψη και των πιο μικρών ομάδων, με διαφάνεια, με συλλογικότητα, με αλληλεγγύη και με συνέπεια. Χωρίς φατριασμούς , ηγεμονικές τάσεις, προσωπικές φιλοδοξίες να φτιαχτεί μια Ομοσπονδία, που θα σέβεται τις αρχές του εθελοντισμού, θα περιφρουρεί την ανεξαρτησία του κινήματος των καταναλωτών μακριά από κρατικούς και κομματικούς εναγκαλισμούς και θα αγωνίζεται για τα συμφέροντα του καταναλωτή και μόνο.
ΟΙ ΕΝΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ:
• ΒΙΟΖΩ
• ΕΚΠΟΙΖΩ
• ΙΝΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
• ΙΝΚΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
• ΙΝΚΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
• ΝΕΟ ΙΝΚΑ
• ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
• ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ
• ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΛΕΣΒΟΥ
• ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
• ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
• ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
• ΠΑΤΡΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ
• ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
• ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΙΛΚΙΣ"

Διαβάστε περισσότερα...

«Καμπάνα» 30 εκ. ευρώ στο μονοπώλιο της NESTLE!

Βαρύ πρόστιμο που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ (29.915.000€) επέβαλε η Επιτροπή Ανταγωνισμού στην εταιρεία «NESTLE ΕΛΛΑΣ ΑΕ» μετά από αυτεπάγγελτη έρευνα που διενήργησε και κατά την οποία εντόπισε κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης της εταιρείας στην αγορά του καφέ.

Διαβάστε περισσότερα...

Το ζεϊμπέκικο της νέας εποχής

Γενικά αποφεύγουμε τα βιντεάκια, αλλά αυτό μας το έστειλε φίλος που το ξέθαψε από το πολύ καλό http://www.pare-dose.net/blog/ και το βρήκαμε εξαιρετικό. Δείτε το:

Διαβάστε περισσότερα...

Στ.Παπαθεμελής:"Ναι στην ανωνυμία των blogs αλλά με αυτοέλεγχο".



Οι θέσεις της Δημοκρατικής Αναγέννησης σύμφωνα με e-mail
του κυρίου Στέλιου Παπαθεμελή:









  • Όχι στον έλεγχο των blogs και των bloggers, όσο κι' αν ενοχλούν τα αφτιά μας. Όχι σε όποιου τύπου ποινικοποίηση έκφρασης της ελεύθερης άποψης, παρά μόνο φυσικά σε κακουργηματικού τύπου δημοσιεύσεις όπως παιδεραστία, διακίνηση ναρκωτικών κλπ.

  • Ναι στην ανωνυμία. Η ανωνυμία μπορεί να παρέχει τη δυνατότητα και σε ορισμένα αντικοινωνικά στοιχεία να καταγράφουν τις ακραίες απόψεις τους, ωστόσο έχει ήδη δώσει δείγματα γραφής τουλάχιστον στους Έλληνες bloggers και έχει βοηθήσει τα μέγιστα, στην απαλλαγή μας από την επιλεκτική δημοσιογραφία των ΜΜΕ και ιδιαίτερα των μεγαλοκάναλων και των συγκροτημάτων του Τύπου. Ο αυτοέλεγχος που ήδη έχουν επιλέξει ως χρήση μέτρου των δημοσιεύσεων τους οι Έλληνες bloggers, κρίνεται επαρκής.

  • Σε σχέση με το Indymedia...Όχι στη φίμωσή του, αλλά οπωσδήποτε άμεση διακοπή των διευκολύνσεων που του παρέχονται από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο. Το Indymedia μπορεί να λέει ότι θέλει, αλλά όχι με χρήματα του Έλληνα πολίτη αφενός, αλλά με τους όρους που υφίστανται και λειτουργούν όλα τα blogs της χώρας. Όσοι ενδιαφέρονταινα προάγουν τις ιδέες τους, όσο ακραίες κι' αν είναι, να το κάνουν με δικά τους έξοδα. όπως όλοι οι χρήστες του διαδικτύου. Πηγή: http://greece-salonika.blogspot.com/2009/02/blogs.html
Σχόλιο Universal reporters: Mια ευχάριστη έπληξη από τον πρωην υπουργό, εν μέσω σκοταδιού και σκοταδιστών ! Mακάρι και άλλοι να το πράττανε δημοσίως...

Διαβάστε περισσότερα...

Συνέντευξη τύπου για Γάζα


Η έκτακτη Συνέντευξη Τύπου έλαβε χώρα την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2009 στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου (Ακαδημίας 23) με την παρουσία δημοσιογράφων των έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας.

Τα μέλη της αποστολής των Γιατρών του Κόσμου υποχρεώθηκαν να επιστρέψουν στην Αθήνα, την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2009, λόγω της απόφασης της Αιγύπτου να κλείσει τα σύνορα ανάμεσα στο έδαφός της και στη Λωρίδα της Γάζας. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της ελληνικής αποστολής να επιστρέψει στην πόλη της Γάζας, αυτή τη φορά μέσω Ισραήλ, παρουσιάστηκε τόσο φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό από το πεδίο του πρόσφατου πολέμου, όσο και η έκθεση των προγραμματιζόμενων δράσεων της οργάνωσης στην δοκιμαζόμενη περιοχή.
Παρά την κατάπαυση του πυρός, που κηρύχθηκε στην περιοχή της Γάζας, οι ανάγκες του πολύπαθου πληθυσμού είναι πολλές και για αυτό οι Γιατροί του Κόσμου βρίσκονται ακόμα εκεί και συνεχίζουν την προσπάθεια ανακούφισης του λαού.

Δράσεις

Η διερευνητική ομάδα των Γιατρών του Κόσμου κατέγραψε τις ανάγκες των πιο ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων και των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της πληγείσας περιοχής και στοχεύει να πραγματοποιήσει προγράμματα στους εξής 3 άξονες:
  1. Δημιουργία κέντρου ψυχο-κοινωνικής στήριξης

  2. Πρόγραμμα κάλυψης Κρατικών Κέντρων πρωτοβάθμιας Περίθαλψης

  3. Ενίσχυση και αναβάθμιση των ήδη υπαρχουσών δομών αποκατάστασης των ασθενών με αναπηρία
Οι Γιατροί του Κόσμου την προηγούμενη περίοδο μετά την έκκληση για υλική και οικονομική βοήθεια που απηύθυναν στον ελληνικό λαό, έχουν ήδη συγκεντρώσει και αποστείλει απαραίτητα υλικά για την επιβίωση του Παλαιστινιακού λαού. Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα έχουν αποσταλεί 60 τόνοι τροφίμων και 20 τόνοι ιατροφαρμακευτικής βοήθειας, ενώ έχουν συγκεντρωθεί και 55.000 ευρώ για τον πληγέντα πληθυσμό.

"Αποστολή μας είναι να διασφαλίσουμε το δικαίωμα ακόμα και του τελευταίου παιδιού στη Γάζα να ονειρεύεται. Είναι δική μας υπόθεση να μεταφράσουμε τα συναισθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπισμού της ελληνικής κοινωνίας σε απευθείας ανθρωπιστική βοήθεια προς τους πληθυσμούς σε ανάγκη", δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου Ελλάδας κατά τη Συνέντευξη Τύπου της οργάνωσης.

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν οι πολιτικοί τζογάρουν...

Aναρωτιόμαστε πώς νιώθουν όλοι αυτοί οι πολιτικοί που ποντάρανε στο άλογο που σέρνει τον ΑΝΤ1 και εκτεθήκανε δημοσίως, την ώρα που οι εκλέκτορες ψηφίσανε κόντρα στη θέλησή τους και μάλιστα με 18 υπερ του κ.Καπράλου ένανει μόνο 11 του κ. Κυριακού;

Μα τι στο καλό, καμία αίσθηση του τι γινότανε δεν είχανε και βγήκανε τόσο δυνατά υπέρ ΑΝΤ1... συγγνώμη Κυριακού εννοούσαμε. Γιατί τότε εαν δεν έχουν αίσθηση ούτε για τα τόσο μικρά, φανταστείτε τι άισθηση έχουν για τα μεγάλα που μας απασχολούν; Εκτός αν πάλι ήτανε μια απέλπιδα προσπάθεια χειραγώγησης των εκλεκτόρων, που κατέληξε σε είσπραξη καρπαζιών από τους εκλέκτορες. Βλέπετε το ολυμπιακό ιδεώδες (χαχα) σήκωσε κεφάλι απέναντι στο επικοινωνιακό ιδεώδες. Αλλά δε νομίζουμε να τους πείραξε και πολύ. Ο ΑΝΤ1 να είναι καλά και από παράθυρα ... να καταναλώσουνε και οι όρνιθες.

Ξέρω ότι κάποιοι κακεντρεχείς από εσάς, λέτε ότι η ελληνική ολυμπιακή επιτροπή, ήταν απλά ο τόπος ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ ΜητσοτακικοΜπακογιανικοΚουβελικών εναντίον Καραμανλικών. Αλλά εμείς σας λέμε ότι είστε καχύποπτοι και δεν αναγνωρίζετε το "Αρχαίο πνέυμα αθάνατο". Αθάνατο;;!!


Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Φεβρουαρίου 12, 2009

Ένα σχόλιο για την Υγεία


" Απόδειξη των εξελίξεων είναι, ότι ο τομέας της υγείας καλά κρατεί. Και είναι σε καλό δρόμο και σε καλά χέρια και με ανανεωμένο δυναμικό."
Δ.Αβραμόπουλος
ΑΘΗΝΑ, 8 Ιανουαρίου 2009
Γραφείο τύπου υπουργου Υγείας
Κοίτα να δεις που θα συμφωνήσουμε με τον Πάγκαλο, για το κύριος Τίποτα!!!

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Φεβρουαρίου 10, 2009

Προσπάθεια εξαπάτησης "ιατρού"!

Από το γραφείο τύπου της Νομαρχίας Αθηνών ενημερωθήκαμε για το παρακάτω συμβάν:

Με παραποιημένο φωτοαντίγραφο του ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α., και παραποιημένη απόφαση τίτλου ιατρικής ειδικότητας βιοπαθολογίας (μικροβιολογίας), παρουσιάστηκε στις 04.02.09, στη Διεύθυνση Υγείας Δυτικού Τομέα της Νομαρχίας Αθηνών, πολίτης εξουσιοδοτημένος από τη σύντροφό του Π. Ε., ζητώντας άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος.
Ο Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας που αντιμετωπίζουν και οι Διευθύνσεις Υγείας της Νομαρχίας Αθηνών, εξαιτίας της μεγάλης έλλειψης σε προσωπικό, εντούτοις οι υπάλληλοι μπόρεσαν να εντοπίσουν έγκαιρα τα παραποιημένα δικαιολογητικά ενός πολίτη. Επισημαίνω για μια ακόμη φορά ότι εκκρεμεί το αίτημά μας για την πρόσληψη μόνιμου εξειδικευμένου προσωπικού. Ο Οργανισμός της Νομαρχίας Αθηνών, της μεγαλύτερης Νομαρχίας της χώρας, των 48 Δήμων και των 3,5 εκατομμυρίων πολιτών, προβλέπει 3.500 θέσεις, σήμερα όμως υπηρετούν 1.623 υπάλληλοι. Το λέω και το ξαναλέω, αλλά οι αρμόδιοι υπουργοί εξακολουθούν να κωφεύουν».
Κατά την εξέταση των εγγράφων που προσκόμισε, διαπιστώθηκε χειρόγραφη διόρθωση σε όλα τα σημεία που υπήρχε το όνομα, το επώνυμο και το πατρώνυμο της αιτούσας, όπως επίσης δεν υπήρχε υπογραφή και σφραγίδα από την εκδούσα αρχή. Επιπλέον, δεν προσκομίστηκαν τα πρωτότυπα έγγραφα, όπως ορίζει ο νόμος, ενώ υπήρχε ασυμβατότητα στο χρόνο απόκτησης πτυχίου και τίτλου.
Σε περαιτέρω έρευνα από τους υπαλλήλους της Υπηρεσίας, διαπιστώθηκε ότι το αναγνωρισμένο πτυχίο Ιατρικής από το ΔΙ.Κ.Α.Τ.Σ.Α. άνηκε σε άλλο όνομα και στα αποτελέσματα ανάλογης εξεταστικής περιόδου δεν υπήρχε το όνομα της Π. Ε. στους επιτυχόντες.
Στη συνέχεια, ζητήθηκε από τον εν λόγω πολίτη να αφήσει το φάκελο με τα δικαιολογητικά στη Διεύθυνση Υγείας και να ενημερώσει την άμεσα ενδιαφερόμενη να προσέλθει στην Υπηρεσία, προκειμένου να διεκπεραιώσει την υπόθεσή της. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του. Αποτέλεσμα αυτής την εξέλιξης - και για διασφάλιση της Υπηρεσίας, προκειμένου να κρατηθούν τα αποδεικτικά στοιχεία που αποδείκνυαν την πλαστογραφία- ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία απαίτησε οι άμεσα εμπλεκόμενοι να μεταβούν στην Ασφάλεια για τη νόμιμη διαδικασία.

Διαβάστε περισσότερα...

Τσικνοπέμπτη στην Καλαμαριά

Γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορό διοργανώνουν ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Καλαμαριάς και ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης την Τσικνοπέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 19:30 στον Πεζόδρομο Καλαμαριάς (Κομνηνών).

Σε 6 διαφορετικές εξέδρες, εμφανίζονται παραδοσιακές κομπανίες με ξεχωριστό μουσικό χρώμα η κάθε μια Τα μέλη των ομάδων του Χορευτικού Ομίλου και άλλων ομάδων των πολιτιστικών συλλόγων της Καλαμαριάς συμμετέχουν με χορό στο παραδοσιακό γλέντι και προσφέρουν δωρεάν κρασί και λουκούμια στο κοινό.
Συμμετέχουν τα συγκροτήματα:
Ποντιακή κομπανία με τον Στάθη Νικολαίδη στο τραγούδι, Φανός από την Κοζάνη με την συνοδεία της 8 μελούς ορχήστρας χάλκινων πνευστών «Μακεδονική Φανφάρα», Η θρακιώτικη κομπανία με την Κατερίνα Δούκα στο τραγούδι, H κομπανία της οικογένειας Παζαρέντζη με ζουρνάδες,Η κομπανία του Αλέκου Ζώρα με τον Δρόσο Κουτσοκώστα στο τραγούδι, τον Δημήτρη Παληογιάννη στο λαούτο, τον Βασίλη Τσιαφίδη στα κρουστά και τον Στέργιο Τράκα στο βιολί. Μικρασιάτικη ορχήστρα με τον Γιάννη Τσέπα στο βιολί , Σκύφτα Μανώλη στο λαούτο , Λευτέρη Παύλου στα κρουστά και τον Ζήση Τζιαμπίρη στο κλαρίνο.
Ακόμη:
Για μια ακόμη χρονιά οι πολίτες της Καλαμαριάς θα γιορτάσουν τα παραδοσιακά «Κούλουμα», την Καθαρά Δευτέρα με γλέντι και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο πρώην στρατόπεδο Μακεδ/χου Κόδρα, καθώς και στις παλιές Καπναποθήκες από τις 11 το πρωί ως αργά το απόγευμα. Παραδοσιακοί μεζέδες, φασολάδα, λαγάνα, πέταγμα χαρταετών και πολλές άλλες εκπλήξεις περιλαμβάνονται στη γιορτή που θα ετοιμάσει και πάλι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς.

Διαβάστε περισσότερα...

Για τους φουκαράδες τους bloggers!


Όταν λέμε βρέχει...καλό είναι να κοιτάμε και τους γύρω μας. Για παν ενδεχόμενο βρε παιδί μου...

Ο κύριος Βασιλάκος (ναι ντε. εκείνος που παρουσιαζότανε ως πρόεδρος της ένωσης χρηστών ιντερνετ!!!)της Ψηφιακής Ελλάδας μας ενημέρωσε στην ιστοσελίδα του ότι :

"A! και προς ενημέρωση το Πρόεδρος Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet είναι ξεπερασμένο. Τώρα πια είμαι Εκπρόσωπος της Ομάδας Πίεσης INTERNET NOW! http://www.internetnow.gr/ (δεν τους ενόχλησε καθόλου όμως όταν ως Πρόεδρος ΕΕΧΙ τσακώθηκα με τον Παναγή Βουρλούμη του ΟΤΕ και πετύχαμε με τη μαύρη σελίδα της ΕΕΧΙ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4416587 να μην αυξηθούν τα τέλη ΕΠΑΚ και ΠΕΑΚ to 2005, αλλά ποιός έχει μνήμη;)."

Αυτό να το εκλάβουμε ως συγγνώμη οι χρήστες του Ιντερνετ; Μη μου το χαλάς τώρα κ. Βασιλάκο. Είχα αρχίσει να σκέφτομαι να κάνω μια Μη κυβερνητική οργάνωση που θα την ονομάσω... "Ένωση Καστανών Ελλήνων" και θα μιλάω εκ μέρους όλων των καστανών Ελλήνων. Και για να μην πω για τους αγώνες μου . Ποιούς αγώνες; Μα δεν πέτυχα να ρίξω την τιμή του πετρελαίου διεθνώς τον Αύγουστο του 2008, αφού είχα κρεμάσει στο μπαλκόνι μου συμβολικά ένα άδειο μπιτόνι βενζίνης; Αλλά ποιός έχει μνήμη;

Και συνεχίζει :
"Για το αν αξίζει ή όχι η εκπομπή του Νίκου Βασιλάκου Ψηφιακή Ελλάδα διαβάστε αυτό. "

Ε, τώρα μας κόλλησες τη μούρη στο χώμα. Όσοι κάνετε κλικ, θα διαβάσετε την ελεγεία που έγραψε η υπέρτατη κριτικός Πόπη Διαμαντάκου. Ναι. Αυτό το ιερό τέρας της τηλεοπτικής κριτικής, που δημοσιεύσε δριμεία κριτική εναντίον της Τ.Στεφανίδου για μια εκπομπή ... που παρουσίαζε η... Α.Δρούζα σε ... άλλο κανάλι!!!
Με τέτοιο κριτήριο για το αν αξίζει η εκπομπή...-->
LOL , που γράφουμε και οι Έλληνες Χρήστες του ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Επίσης αναφέρει: "Α! και κάτι ακόμη. Αν αυτά είναι πολύ δουλειά, τότε λέω να αναλάβουν μόνο τις καθημερινές ομιλίες σε σχολεία για την ασφάλεια και την προστασία στην χρήση του Internet."

Εμείς αναρωτιόμαστε απλά, από πότε μια μη κυβερνητική οργάνωση έχει πάρει άδεια από τη Νομαρχία και την Επιθεώρηση εκπαίδευσης για να υποκαταστήσει το έργο που θα έπρεπε να ασκούν οι καθηγητές πληροφορικής του Ελληνικού Κράτους;

Πάντως, με την ταπεινή μας άποψη, αν δεν φέρατε τον τίτλο του Προέδρου Χρηστών Ιντερνετ, δε νομίζουμε κύριε Βασιλάκο ένας γλωσσολόγος όπως εσείς, να ήταν μέλος της ΟΜΑΔΑΣ για την Ψηφιακή Ασφάλεια του Υπουργείου Οικονομίας!!! , όπως αναφέρετε στο βιογραφικό σας:
"Συνεργάζομαι με την Ειδική Γραμματεία Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών ως μέλος της Ομάδας για την Ψηφιακή Ασφάλεια (D.A.R.T.)."
Άλλωστε στη σύσταση της επιτροπής στη σελίδα της αναφέρεται: "Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών προχώρησε στη σύσταση Ομάδας Δράσης για την Ψηφιακή Ασφάλεια, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 14 Ιουνίου 2007 ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.... αποτελείται από .... Ν. Βασιλάκο, Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών Internet (ΕΕΧΙ)"
Για το μπάχαλο της Ε.Ε.Χ.Ι.(της οποίας ήσασταν πρόεδρος επί χρόνια) θα επισημάνουμε ότι στο site σας κύριε Βασιλάκο, αναφέρετε ότι ιδρύθηκε το 1994, ενώ στο καταστατικό της λέει το 1993!
Αλήθεια, μπορείτε να μας υπενθυμίσετε πόσα άτομα σας ψηφίσανε πρόεδρο των ελλήνων χρηστών ιντερνετ κύριε Βασιλάκο; Και δε σας ρωτάμε για εμάς. Για τους φουκαράδες τους έλληνες χρήστες ίντερνετ, σας ρωτάμε, που δεν ξέρουν γιατί τους εκπροσωπείτε εσείς. Και που στην πλάτη μας , συμμετέχετε σε διάφορες Κρατικές Επιτροπές, άμισθος άραγε;

Βέβαια μετά την διαδικτυακή απαξίωση που έφαγε η Ε.Ε.Χ.Ι., η λύση ήτανε μία: " Τώρα πια είμαι Εκπρόσωπος της Ομάδας Πίεσης INTERNET NOW" . Τρελό overclocking! Αναβάθμιση πλήρης, που λέμε και οι χρήστες υπολογιστών από την εποχή των κακόμοιρων ΧΤ! Μόνο που καλό είναι να βάλετε πρόσθετα ανεμιστηράκια στο σύστημα, γιατί από την υπερθέρμανση, στην ενότητα κατασταστικό, βάλατε μισό (;) άρθρο από τα πολλά (;) που μάλλον θα έπρεπε να έχει το εγκεκριμένο από το πρωτοδικείο, καταστατικό σας...

Εμείς θα επαναλάβουμε ότι ο χώρος των bloggers, τουλάχιστον αυτών που δεν το κάνουν, για να αναπτύξουν τις δημόσιες σχέσεις τους με τα υπουργεία, πρέπει να περιχαρακωθεί απέναντι σε αυτούς που θέλουν την πληροφορία, μονοπώλιο. Όσο πιο συγκεντρωμένες είναι οι πηγές πληροφόρησης του κόσμου, τόσο λιγότερη δημοκρατία θα υπάρχει.

Και σε καιρούς που η αυθαιρεσία γιγαντώνεται, σε εποχές που τα σκάνδαλα συγκαλύπτονται, σε μέρες που η πολιτική γίνεται άβουλο πιόνι των μεγαλοεργολάβων-επιχειρηματιών, τα blogs μπορούν να αναλάβουν ένα μέρος της αποκάλυψης των σκιών που κατατρώνε την ευτυχία και τις προοπτικές μας καθημερινά.

Σας ευχαριστώ για την υπομονή σας, να διαβάσετε αυτό το μακροσκελές άρθρο.

Y.Γ. προς κύριο Βασιλάκο. Επειδή τυχαίνει να έχετε σπουδάσει και γλωσσολόγος και εργαστήκατε και για μεγάλο λεξικό, όπως μας αναφέρετε, διορθώστε αυτό το "να δείτε πόσο εύκολο είναι, τι προσπάθεια χρειάζεται και τι χρόνο δαπανάτε ". Αυτό το "δαπανάτε" μας έβγαλε τον οφθαλμό! ίσως το "τι χρόνος δαπανάται" , να ταιριάζει καλύτερα. Αν συμφωνείτε και εσείς βέβαια, πρόεδρε...

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Φεβρουαρίου 09, 2009

Λύκειο στα πρότυπα του I.B.

"Η θέση μου είναι ότι η δευτεροβάθμια εκπαίδευση πρέπει να διακριθεί σε δύο φάσεις: την πρώτη θα την αποτελεί το τετραετούς φοίτησης γυμνάσιο και τη δεύτερη το διετούς φοίτησης, κολεγιακού χαρακτήρα, λύκειο που πρέπει να οργανωθεί κατά τα πρότυπα του διεθνούς απολυτηρίου (International Baccalaureate - IB)"
Απίστευτο κι όμως αληθινό. Η θέση αυτή ανήκει στο Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, κύριο Βαγγέλη Βενιζέλο. Τον συνταγματολόγο, πανεπιστημιακό δάσκαλο και πολιτικό, που για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, στη συντριπτική πλειοψηφία των θεμάτων της τριτοβάθμιας τουλάχιστον εκπαίδευσης είναι απόλυτα ταυτισμένος με το status quo.Ας μην κολλάμε όμως στα πρόσωπα, αλλά στις απόψεις που εκφράζουν. Με χαρά λοιπόν διαβάσαμε το σχετικό άρθρο στην εφημερίδα Τα Νέα και ομολογουμένως εκπλαγήκαμε.Λύκειο στα πρότυπα του IB.
Ναι συμφωνούμε. Τα ίδια λέμε εδώ και χρόνια σε φίλους, γνωστούς και συναδέλφους στις μεταξύ μας συζητήσεις για την παιδεία. Αυτό προτείναμε τις προάλλες κι από τη στήλη των σχολίων αυτού του blog.
Μην προσπαθούμε να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα στο θέμα του Λυκείου. Μην ασχολούμαστε συνέχεια με το εξεταστικό. Μη φορτώσουμε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση με ένα ακόμα προπαρασκευαστικό, αλλά επί της ουσίας καταστροφικό, έτος σπουδών.Μην κάνουμε sui generis πειραματισμούς με το Λύκειο μόνο και μόνο για να ικανοποιήσουμε την ακαδημαϊκή μας ματαιοδοξία και διαστροφή.Υπάρχουν πρότυπα μοντέλα οργάνωσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ένα εκ των οποίων είναι και το διεθνές απολυτήριο, το γνωστό ΙΒ. Μάλιστα δεν είναι καθόλου παράτολομο να πει κανείς ότι ίσως είναι και το καλύτερο στον πλανήτη αυτή τη στιγμή.Πώς φανταζόμαστε να λειτουργήσει στην Ελληνική περίπτωση;
Μετά την τετραετή φοίτηση στο γυμνάσιο, ο μαθητής εισάγεται στο νέο διετές Λύκειο. Εκεί καλείται να διαλέξει ένα μάθημα από 6 υποχρεωτικά επιστημονικά πεδία. Καλείται ουσιαστικά να διαλέξει 1) μία μητρική γλώσσα, 2) ένα επίπεδο δυσκολίας μαθηματικών, 3) μία κοινωνική επιστήμη, 4) μία θετική επιστήμη, 5) μία ξένη γλώσσα, 6) μία ελεύθερη επιλογή απ' οποιοδήποτε επιστημονικό πεδίο ή τέχνη επιθυμεί, για παράδειγμα από κουζινική και καλλιτεχνικά μέχρι θρησκευτικά.Ανάλογα με την κατεύθυνση που θέλει να ακολουθήσει αργότερα στο πανεπιστήμιο ή ανάλογα με τα ενδιαφέροντά του, ο μαθητής θα επιλέγει τρία μαθήματα σε προχωρημένο επίπεδο δυσκολίας και 3 σε μεσαίο επίπεδο δυσκολίας.
Ταυτόχρονα μία ώρα τη βδομάδα θα υποχρεούται, άνευ εξετάσεων και με μόνη υποχρέωση την παράδοση μιας σύντομης γραπτής εργασίας στο τέλος της διετίας, να παρακολουθεί μάθημα θεωρίας της γνώσης κι επιστημολογίας. Ο βαθμός θα προσμετράται στον τελικό βαθμό του απολυτηρίου.Παράλληλα με το ακαδημαϊκό πρόγραμμα σπουδών και μέσα στη διετία, ο μαθητής θα είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει 150 ώρες κοινωνικής προσφοράς και εθελοντικής δραστηριότητας, η οποία θα πιστοποιείται από τον φορέα στον οποίο αυτή εκτελείται.
Η διδακτική φιλοσοφία αλλάζει και χρησιμοποιείται πλέον το πολλαπλό βιβλίο ύστερα από επιλογή του καθηγητή. Οι καθηγητές υποχρεούνται σε μία μετεκπαίδευση και ενημέρωση το χρόνο με αντικείμενο τις εξελίξεις της επιστήμης την οποία διδάσκουν, προσαρμοσμένης στις ανάγκες και το ακαδημαϊκό πρόγραμμα του νέου Λυκείου. Τα έξοδα συμμετοχής καλύπονται από το κράτος και υπάρχει και μια μικρή αποζημίωση.
Στις αρχές του δεύτερου έτους σπουδών, οι μαθητές καταθέτουν μηχανογραφημένες αιτήσεις με βιογραφικό σε ειδική Ανεξάρτητη Αρχή Εισόδου στο Πανεπιστήμιο για τα πανεπιστήμια στα οποία επιθυμούν να φοιτήσουν, όπως αυτή που πρότεινε να δημιουργηθεί ο πρύτανης του ΕΚΠΑ κύριος Μπαμπινιώτης. Τα πανεπιστήμια βάσει βαθμολογίας κάνουν προσφορά σε αριθμό μαθητών που θα επιθυμούσαν να εντάξουν στο φοιτητικό τους δυναμικό.Στο τέλος της διετίας ο μαθητής δίνει Πανελλήνιες Εξετάσεις στα μαθήματα που έχει επιλέξει.
Ο τελικός βαθμός του Εθνικού Απολυτηρίου διαμορφώνεται κατά 80% από το γραπτό διαγωνισμό και κατά 20% από τις εργασίες, οι οποίες σημειωτέον βαθμολογούνται και από δεύτερο εξωτερικό εξεταστή.Εάν ο μαθητής ισοσκελίσει την προσφορά του πανεπιστημίου, πόσο μάλλον αν την υπερκαλύψει, είναι αυτοδίκαια μέλος του ΑΕΙ όπου έχει δηλώσει ότι θέλει να πάει.
Το νέο Λύκειο αξιολογείται. Οι μαθητές αξιολογούν τους καθηγητές και οι καθηγητές αξιoλογούνται από Ανεξάρτητη Αρχή Αξιολόγησης.Το νέο λύκειο έχει αναβαθμισμένες ποιοτικά υλικές υποδομές πράγμα για το οποίο στην περίπτωση του δημόσιο σχολείου οφείλει να μεριμνήσει το κράτος.
Με την άποψη αυτή για Λύκειο στα πρότυπα του I.B. πιστεύουμε ότι θα συμφωνούσε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κύριος Παπανδρέου. Αυτός ήταν άλλωστε ο πρώτος που οραματίστηκε αυτό το είδος λυκείου στα μέσα της δεκαετίας του '90 κι αυτός ήταν που σαν υπουργός παιδείας αναγνώρισε το ΙΒ ως ισότιμο με τα ελληνικά λύκεια σχολείο, εν μέσω κραυγών κι αλαλαγμών από πλευράς κάφρων κλειδοκρατόρων της ελληνικής παιδείας.
Θα ήταν ευχής έργο το σύνολο του ΠΑΣΟΚ να υιοθετήσει την πρόταση για λύκειο στα πρότυπα του IB. Ακόμα καλύτερα θα ήταν να την υιοθετήσει ο νέος υπουργός παιδείας, κύριος Αρης Σπηλιωτόπουλος. Να αποδείξει ότι στον πολιτικό διάλογο δεν κυριαρχεί ο μονόλογος.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρόστιμο στη ΦΑΓΕ;

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος", την Δευτέρα ο υφυπουργός Γ.Βλάχος ανέφερε ότι η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ προέβη σε γενικές αυξήσεις της τάξης του 3,5% που δεν δικαιολογούνται με βάση το κόστος.
Όπως τόνισε, αυτή την περίοδο η πρώτη ύλη, δηλαδή το γάλα, κινείται πτωτικά. Ο νέος υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκη,ς σημείωσε μάλιστα σε σχετικές δηλώσεις του ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να γίνεται ονομαστική αναφορά σε κάθε εταιρία, που δεν αιτιολογεί επαρκώς ανατιμήσεις, ανεξάρτητα με το μέγεθός της. Δεσμεύτηκε εξάλλου να μην υπάρξει και νέα αύξηση τιμολογίων της ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες που προς το παρόν δεν μπορέσαμε να επιβεβαιώσουμε, το πρόστιμο θα είναι εως και 2% του τζίρου της εταιρείας.

Διαβάστε περισσότερα...

Μερέντα-στικ. Επικινδυνο προϊόν

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος "στικ σε μερέντα", στο οποίο ανιχνεύτηκε πρωτεΐνη γάλατος, ενώ στην ετικέτα του αναγράφεται ότι "δεν περιέχει γάλα". Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για σνάκ με τη μορφή στικ, το οποίο εμβαπτίζεται σε κρέμα μερέντα, που βρίσκονται σε ενιαία συσκευασία και διακινήθηκαν μέσω της ελληνικής εταιρείας "ERBORA ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΕ" με την εμπορική επωνυμία "ΜΕΡΕΝΤΑ ΣΤΙΚ ΝΤΙΝΚΕΛ Χ/Ζ". Στο κουτί, επίσης, αναγράφεται η αρχική εμπορική επωνυμία "SWEET NUT SNACK", όπως διακινήθηκε από την Ιταλική επιχείρηση "La Finestra Sul Cielo".
Σύμφωνα με τις Ιταλικές Αρχές, η εν λόγω επιχείρηση προμηθεύτηκε 200 τεμάχια σε συσκευασίες των 98 g. H ημερομηνία λήξης του προϊόντος είναι 11.04.2009. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Προσοχή στα noodles!

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε για τη διακίνηση ζυμαρικού noodles, το οποίο προέρχεται από μη εγκεκριμένο γενετικά τροποποιημένο ρύζι.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για noodles, προέλευσης Κίνας, τα οποία διακινήθηκαν μέσω της Ολλανδικής επιχείρησης "Asia Express Food" στην ελληνική επιχείρηση "Gusto AB Oriente ΕΠΕ", με την εμπορική επωνυμία "DoublePhoenixesBrand - Guangdong Rice Vermicelli", σε συσκευασίες των 500 g. Ο αριθμός παρτίδας του προϊόντος είναι 7415. Σύμφωνα με τις Ολλανδικές Αρχές και την ελληνική επιχείρηση διακίνησης του προϊόντος, η συγκεκριμένη επιχείρηση προμηθεύτηκε ποσότητα ίση με 600 kg, η οποία έχει ήδη διατεθεί σε διάφορες επιχειρήσεις διάθεσης ασιατικών ειδών και σε κινέζικα εστιατόρια. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτημα προς bloggers


Ποιός blogger που έχει έστω στοιχειώδη αυτοσεβασμό, θα πήγαινε στην εκπομπή "ψηφιακή ελλάδα" που την παρουσιάζει ο ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΩΝ INTEΡΝΕΤ, Βασιλάκος;

Ποιός άνθρωπος που έχει έστω στοιχειώδεις γνώσεις δημοκρατίας θα ήταν περήφανος για την παρουσία του σε μια εκπομπή που παρουσιάζει ένας απίθανος τύπος, που ΟΝΟΜΑΖΕΙ ΕΑΥΤΟΝ "ΠΡΟΕΔΡΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ";

Ρε Βασιλάκο, πότε είχαμε εκλογές και σε ψηφίσαμε εκπρόσωπο; Και εσύ ρε blogger με το περίφημο "ιατρικό" σου blog , που στο πανεπιστήμιο μας το έπαιζες και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ, τί θα πεις στους φίλους σου για την παρουσία σου εκεί; Είσαι και περήφανος και το διαδίδεις κιόλας ότι πήγες εκεί.

Την ώρα που προσπαθούν να βάλουν την ελευθεροτυπία των blogs σε καλούπια, υπάρχουν και αυτοί που στο βωμό του να κερδίσουν μερικά κλικ παραπάνω στο μετρητή επισκεψιμότητας, είναι ικανοί να παρουσιαστούν σε εκπομπή όχι μόνο του ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΥ "ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΡΗΣΤΩΝ ΙΝΤΕΡΝΕΤ", προφανώς αναγνωρίζοντας τον ώς τέτοιο, αλλά ακόμα και στον ίδιο τον Δένδια για να συζητήσουν τον αποτελεσματικότερο τρόπο χειραγώγησης των πληροφοριών.

Να το χαίρεσαι το blog σου , αλλά από δημοκρατικές αρχές παραμένεις μείον, όπως στο Πανεπιστήμιο τότε!

Να θυμάσαι φίλε blogger , ότι την αναγνωρισιμότητα και τον σεβασμό, δεν τον εμπνέεις αν εμφανιστείς σε 10 εκπομπές για μπλογκς. Δεν τον κερδίζεις ΚΡΑΥΓΑΖΟΝΤΑΣ για δημοκρατία, αλλαγές καταστατικών και δηλώσεις στήριξης "ανεξάρτητων" παρατάξεων, όταν ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ αναγνωρίζεις αυτοχρισμένους προέδρους(και μάλιστα που; σε χρήστες Ιντερνετ!!!) με την παρουσία σου στις εκπομπές τους. Αυτό μάλλον για καιροσκοπισμό και τυχοδιωκτισμό, μας κάνει.

Καλή σου συνέχεια στον αγώνα σου, αλλά μάθε επιτέλους κύριε, ...ιατρικά νέα, ότι ο σκοπός (της ανόδου της επισκεψιμότητας) ... ΔΕΝ ΑΓΙΑΖΕΙ ΤΑ ΜΕΣΑ (βλέπε βασιλάκος). Είμαστε σίγουροι ότι αν το σκεφτείς ψύχραιμα, θα συμφωνήσεις μαζί μας.


Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Π.ΤΑΤΟΥΛΗ


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ "αριστερά- BLOG- δεξιά, ελπίδα εμείς οι ίδιοι"

Τη Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», αίθουσα Ilissos η παρουσίαση του βιβλίου του ανεξάρτητου βουλευτή Αρκαδίας, κ. Πέτρου Τατούλη με τον τίτλο «Δεξιά- BLOG- Αριστερά, ελπίδα εμείς οι ίδιοι», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίλητος.
Το βιβλίο θα προλογίσουν ο κ. Νίκος Κωνσταντόπουλος -τ. Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, ο κ. Τηλέμαχος Χυτήρης -Βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ, ο κ. Γιώργος Σιώμκος -Καθηγητής Μάρκετινγκ Ο.Π.Α, ο κ. Γιώργος Δαρδανός –Εκδότης και ο κ. Θανάσης Παπανδρόπουλος- Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων. Από το οπισθόφυλλο της έκδοσης προκύπτει και μια περιεκτική σύνοψη του περιεχομένου της. Πρόκειται για μια συλλογή άρθρων, σκέψεων και παρεμβάσεων του βουλευτή, η οποία αφενός καταγράφει χαρακτηριστικά την πολιτική του εικοσαετή του διαδρομή και αφετέρου επιχειρεί να δώσει ένα νέο, προσωπικό, ανοιχτό περιεχόμενο στην έννοια της αλλαγής.

Διαβάστε περισσότερα...