Παρασκευή, Αυγούστου 07, 2009

Αποκωδικοπoιήσανε τον HIV



Μία νέα τεχνική έδωσε για πρώτη φορά στους ερευνητές μία γενική εικόνα της δομής του γονιδιώματος του ιού HIV, ο οποίος προκαλεί το AIDS. Το γεγονός εκτιμάται ότι θα ανοίξει το δρόμο για την καλύτερη κατανόηση της δράσης του ιού την ανάπτυξη αποτελεσματικότερων φαρμάκων.


Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι αυτό μπορεί ναι βοηθήσει στην κατασκευή αποτελεσματικότερων φαρμάκων κατά του ιού. Τέτοια φάρμακα σχεδιάζονται συχνά προκειμένου να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες δομές του ιού, προκειμένου, λόγου χάρη, να τον εμποδίσουν να προσβάλει ένα κύτταρο.

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Αυγούστου 06, 2009

Τί είναι λογοκρισία;


Σύμφωνα με το wikipedia :

"Λογοκρισία ονομάζουμε τον έλεγχο του λόγου και άλλων μορφών ανθρώπινης έκφρασης. Σε πολλές περιπτώσεις (όχι πάντα) η λογοκρισία ασκείται από κυβερνητικά όργανα (κρατική λογοκρισία). Η λογοκρισία πηγάζει συνήθως από τη θέληση των κυβερνώντων (και όχι μόνο) να ασκούν έλεγχο στην κοινωνία."
Eιλικρινά μη μας ρωτήσετε πως μας ήρθε να αναρτήσουμε το συγκεκριμένο προβληματισμό...

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ...

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ.
Σαν σήμερα η ανθρωπότητα κατάλαβε ότι μπορεί να καταστραφεί σε δευτερόλεπτα...

Διαβάστε περισσότερα...

Οι Γερμανοί ξανασκέφτονται το Αφγανιστάν...


Για τους περισσότερους Γερμανούς η παρουσία τους στο Αφγανιστάν, σήμαινε ανακατασκευές υποδομών και παροχή βοήθειας στον σχετικά ήρεμο Βορρά. Τώρα όμως τα πράγματα γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα. Σε αυτό το σημείο η γερμανική κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα δίλημμα. Με δεδομένο ότι τα περιστατικά που χρειάστηκε χρήση οπλισμού και μάχη υπερβαίνουν τα 300, το γερμανικό επιτελείο, έδωσε νέους κανόνες εμπλοκής. Οι κανόνες αυτοί δίνουν μεγαλύτερη ελευθερία στους εκεί στρατιώτες στο να ανοίγουν πυρ εναντίον αντιπάλων.
Η γερμανική στρατιωτική εμπλοκή όλο και βαθύτερα, είναι πολύ αντίθετη στα θέλω του γερμανικού λαού. Ενδεικτικό είναι ότι περίπου 70% των γερμανών θέλουν την απόσυρση των στρατιωτών τους από το επικίνδυνο μέτωπο. Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι "πλεόν χρειαζόμαστε άρματα μάχης για να αντιμετωπίσουμε τους Ταλιμπάν και οι πολιτικοί την χαρακτηρίζουν ακόμα Ειρηνευτική αποστολή"!

Διαβάστε περισσότερα...

H προκήρυξη του Τρωκτικού

Αποσπάσματα:

  • "Χθες το πρωί μάλιστα ΕΠΙΣΗΜΑ μας ενηνέρωσαν να μην ασχολούμαστε με τα εθνικά θέματα γιατί επηρεάζουμε τον κόσμο. Να αφήνουμε δηλαδή να κάνουν τσάρκα τα f-16 των Τούρκων και να μην μιλάμε. Όλα αυτά είναι γεγονότα. "
  • "Οι λόγοι "εθνικής ασφάλειας" δεν επιτρέπουν να βγει το troktiko στον ...αέρα. Ένα οργανωμένο σχέδιο μιας ξεπερασμένης εποχής αφού τα troktika θα τους σαρώσουν πολύ σύντομα."
  • "Όπως και ότι ο υπουργός δικαιοσύνης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον δ/ντη του ALPHA να καταθέσει μήνυση και όπως γράφτηκε του είπε: "Μετά άστο σε μένα". Έτσι και έγινε αλλά ο Δένδιας δεν απάντησε και δεν διέψευσε ποτέ το δημοσίευμα."

Ολόκληρο το κείμενο εδώ ---> ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα...

Στο Αφγανισταν αδερφια, στο Αφγανισταν


Η Ε.Ε. και η χώρα μας έστειλε λέει στρατό στο ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ γιατί λέει εκεί είναι οι Ταλιμπάν. Τί κανουν αυτοί οι βρωμεροί φασίστες οι Ταλιμπάν που η μικρή μας Ελλάδα αποφάσισε να πολεμήσει;



Επέβαλε μπούργκες και απαγόρευε την ελευθερία έκφρασης και λόγου.

Ευτυχώς που στην Ελλάδα, δεν έχουμε τέτοια κρούσματα, γιατί θα γινότανε ... ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ.

Διαβάστε περισσότερα...

Κλείσανε και το τρωκτικό


Κλείσανε και το τρωκτικό. Η λογοκρισία στη χώρα μας πάει σύννεφο. Θα είμαστε σε λίγο μαζί με νεότερα. Αν δε μας ξαναδείτε και εμάς , σας ευχαριστούμε που μας δείξατε την εμπιστοσύνη σας όλον αυτόν τον καιρό. Πάντως σίγουρα δε θα τα παρατήσουμε. Θα είμαστε με κάθε τρόπο εδώ να ενοχλούμε τους βολεμένους...

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

Απροσδιορίστου κυριότητας η νήσος Ρω, σύμφωνα με τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι

«Ουδέτερη» χαρακτήρισε τη νήσο Ρω ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός Kanal D, σημειώνοντας σε ρεπορτάζ του ότι η Ελλάδα οικειοποιήθηκε «με νέο τετελεσμένο μία νησίδα, που δεν ανήκει σε κανέναν».
Όπως γράφει η Ελευθεροτυπία της Τρίτης, στο ρεπορτάζ του το τουρκικό κανάλι μετέδιδε εικόνες από το ελληνικό φυλάκιο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια νησίδα στη μύτη της Τουρκίας.
Σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος του καναλιού υποστήριξε ότι βάσει συμφωνίας του 1947, η νησίδα δεν ανήκει σε κανέναν, κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται ο εποικισμός της.
Στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε καμία δήλωση, θεωρώντας ανύπαρκτο το θέμα. Πηγές του υπουργείου που επικαλείται η ίδια εφημερίδα υπενθύμιζαν ότι η νήσος Ρω ανήκει στην Ελλάδα βάσει διεθνών συμβάσεων.
Η νήσος Ρω βρίσκεται σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων βόρεια του Καστελόριζου. Έγινε γνωστή από τη Κυρά της Ρω, τη μοναδική κάτοικό του, που για χρόνια ολόκληρα ύψωνε την ελληνική σημαία.
Η Κυρά της Ρω, η Δέσποινα Αχλαδιώτη όπως λεγόταν, πέθανε το 1982 σε ηλικία 92 ετών.
πηγή: in.gr
Σχόλιο universal reporters: Mήπως η κυβέρνηση Καραμανλή-Ντόρας πρέπει επιτέλους να συνέλθει; Μήπως επιτέλους πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά; Μια και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει διπλωματία σε στυλ Ζαμπούνη, μήπως ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για αυτό το "πέρα βρέχει" που είναι το σήμα κατατεθέν της πολιτικής του κυρίου πρωθυπουργού;

Διαβάστε περισσότερα...