Τρίτη, Ιουνίου 23, 2009

" Αν όλοι οι Έλληνες πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούν, σήμερα δεν θα χρειάζονταν να μιλάμε για ελλείμματα και νέα μέτρα"

O Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιάννης Παπαθανασίου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
"Η προσπάθεια περιορισμού της φοροδιαφυγής απαιτεί την ομόθυμη και ειλικρινή συστράτευση όλων με έργα, όχι με λόγια. Αν όλοι οι Έλληνες πλήρωναν τους φόρους που τους αναλογούν, σήμερα δεν θα χρειάζονταν να μιλάμε για ελλείμματα και νέα μέτρα. "

Θα συμφωνήσουμε με τον υπουργό μας ΑΛΛΑ θα μας επιτρέψετε να προσθέσουμε και μερικά άλλα πράγματα για να έχουμε ολόκληρο το σκηνικό κύριε Παπαθανασίου.

Κύριε υπουργέ, θα μου επιτρέψετε να προσθέσω, ότι και εαν ολα τα λαμόγια που διορίσατε σε διοικήσεις ταμείων δεν έπαιρναν τα λεφτα ΜΑΣ σε βαλίτσες, θα υπήρχαν τα λεφτά ΜΑΣ για συντάξεις και εφάπαξ.
Επίσης, εαν στην επιτροπη ανταγωνισμού τα κουμπαράκια , δεν τα παιρνανε κατω απο το τραπεζι, για να αφηνουνε ασυδοτες τις εταιρειες να κερδοσκοπουν σε βαρος των πολιτων σας, παλι θα υπήρχαν λεφτα.

Εαν οι υπουργοί σας δεν κανανε off shore εταιρειες για να γλιτώσουνε εφορία, πάλι θα υπήρχαν λεφτά.

Εαν δεν κανανε μπιζνες με τις μονές για οικοπεδοποιήσεις ... λιμνών σε βάρος του δημοσιου και δεν ανταλλάσσατε το νερο της λίμνης με τα ολυμπιακα ακίνητα που ΕΜΕΙΣ πληρωσαμε, πάλι θα υπήρχαν λεφτα.

Εαν δεν βοηθούσατε με την ολιγωρία (;!) σας να φύγουν κατα Ουρουγούαη μεριά κάτι τυπάκια που σας χρηματίζανε, και επιστρέφατε τις μίζες , πάλι θα υπήρχαν λεφτά.
Επειδή όμως είστε επαγγελματίες άθλιοι και συνένοχοι όλοι στο βούτηγμα των χρημάτων του λαού και στη συγκάλυψη των σκανδάλων, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΕΦΤΑ... για το λαό ... μόνο.

Καλη μέρα σας κύριε Παπαθανασίου


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Ιουνίου 22, 2009

Απίστευτο Σκάνδαλο με κυριακάτικες εφημερίδες!!!

Το κέντρο ελεγχόμενων διαρροών
Σήμερα (χθες) όλοι οι αναγνώστες των Κυριακάτικων εφημερίδων "Το ΒΗΜΑ", "ΕΘΝΟΣ", "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" είχαν τη δυνατότητα να διαβάσουν σε παγκόσμια αποκλειστικότητα την πραγματοποίηση της συνάντησης Καραμανλή-Ερντογάν. Με πανομοιότυπο τρόπο περιέγραψαν τη συνάντηση ενώ "Το Βήμα" είχε ακόμα και "ντεσού" από τη συνάντηση με τον τίτλο του σχετικού άρθρου να μιλά για τα "χαμόγελα που δεν έκρυψαν την ψυχρότητα". Το γεγονός ότι ο Ερντογάν δεν ήρθε ποτέ στην Ελλάδα είναι μια ασήμαντη και μικρή λεπτομέρεια.
Αυτό που αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας είναι ότι υπάρχει ένα ενιαίο κέντρο ελεγχόμενων διαρροών της κυβέρνησης σε φιλικά διακείμενους δημοσιογράφους ή και συγκροτήματα από το οποίο οι ειδήσεις που αφορούν την κυβέρνηση όχι απλά φιλτράρονται αλλά ουσιαστικά υπαγορεύονται. Αν ήταν ένας δημοσιογράφος, μιας εφημερίδας, μπορεί και να το ρίχναμε στη βαρεμάρα του, την ανικανότητά του και την έλλειψη επαγγελματισμού. Εδώ όμως σήμερα αποκαλύφθηκε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Άλλωστε εάν ίσχυε οι ίδιες οι εφημερίδες θα είχαν καλέσει σε απολογία τους αρμόδιους, γιατί δεν φαντάζομαι να υπάρχουν πολλές εφημερίδες που να ανέχονται τέτοιο διασυρμό. Πώς όμως να καλέσεις τον αρμόδιο όταν το άρθρο στο "Βήμα" π.χ. είναι ανυπόγραφο άρα και τη ευθύνη φέρει ακέραια ο αρχισυντάκτης; Θύματα της διαπλοκής τους με κυβερνητικούς παράγοντες και των σχέσεων εξάρτησης που δημιουργούν αυτές οι σχέσεις, ιστορικές εφημερίδες παραπαίουν μεταξύ της χαμηλού επιπέδου και της στοχευμένης ενημέρωσης.Κανένας δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι διαβάσαμε όσα διαβάσαμε σήμερα. Εγώ τουλάχιστον είμαι ικανοποιημένος που τόσο πολλοί άνθρωποι είχαμε τη δυνατότητα να δούμε μπροστά στα μάτια μας κάτι που επί 5 και πλέον έτη είχε κρατηθεί πολύ καλά κρυμμένο. Το βάθος και την έκταση της χειραγώγησης που υφίσταται η κοινή γνώμη από αυτή την κυβέρνηση.
σχόλιο universal reporters: Μια διαφήμιση με κάτι παπαγαλάκια τα θυμάται κανείς; Μήπως ήταν γαλάζια και τελικά πληρώνονταν από τη Ρηγίλλης για να γράφουν "ανεξάρτητα" , "αντικειμενικά" ρεπορτάζ όπως το συγκεκριμένο;
Πόση ξεφτίλα και σαπίλα υπάρχει σε αυτόν τον τόπο; Και αν αυτή είναι η έγκυρη δημοσιογραφία αυτών που ψηφίζουν στην ΕΣΗΕΑ, τότε εμείς στα blogs πολύ χαιρόμαστε που δεν "δημοσιογραφούμε". Τέτοια "δημοσιογραφία" κάνουν οι αυτάρεσκα αυτοαποκαλούμενοι λειτουργοί της "τεταρτης εξουσίας". Αυτή η τέταρτη εξουσία, τελικά μάλλον είναι η πιο βρώμικη από όλες, καθώς πέρα από τα πάρε-δώσε κάτω από το τραπέζι, διαστρέφει γεγονότα , με αποτέλεσμα να αλλοιώνει την κρίση του πολίτη, προκειμένου η δημοκρατία να γίνει μια παιδική χαρά της λαμογιάς.
Κάτω τα χέρια από τα blogs ξεφτίλες "επαγγελματίες". Γιατί αν υπήρχε πειθαρχικό που λειτουργούσε στο χώρο σας, θα είχε κλείσει τους αθλίους που έχουν στήσει φάμπρικες δημιουργίας ανύπαρκτων γεγονότων και μάλιστα συννενοούνται να πλασάρουν το γεγονός όλοι μαζί, ώστε να δημιουργήσουν υπόστρωμα αξιοπιστίας. Μεθοδεύσεις που αν υπήρχε ένας έντιμος εισαγγελέας θα τους πήγαινε μέσα για τουλάχιστον διασπορά ψευδών ειδήσεων. Και τότε παπαγαλάκια μου, θα πεινούσατε ... γιατί μόνο τέτοια δημοσιογραφία σας μάθανε να ασκείτε και στη φυλακή καναβούρι δεν παρέχεται.
Κάτω τα χέρια και ραμμένα τα στόματά σας όταν μιλάτε για τους bloggers. To ποιοι εκβιάζουν, ποιους θεσμούς και ανώνυμα ή επώνυμα είναι για άλλη μια φορά προφανές. Η δημοσιογραφία των πολιτών σας τρομάζει. Και με το δίκιο σας. Ήρθε για να φέρει την αντικειμενικότητα και τον πλουραλισμό στην κακοποιημένη ενημέρωση από εσάς και κυρίως τη διάσπαση θυλάκων εξουσίας σε χιλιάδες ή και εκατομμύρια διαφορετικούς ανθρώπους, ώστε κανείς να μη μπορεί να εκβιάσει κρίσιμα τον όποιο θεσμό.
Διαβάστε τις δήθεν "ειδήσεις" και θαυμάστε τους:
Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:
Το Βήμα της Κυριακής:


Διαβάστε περισσότερα...