Σάββατο, Δεκεμβρίου 13, 2008

"Τα παιδιά μας δεν είναι εξαγριωμένα χωρίς λόγο". Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Μια φωνή λογικής από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.


Καταδικάζει κάθε μορφής βανδαλισμό και λεηλασία αλλά τονίζει :
"Πώς να καταδικάσεις τον αδικημένο για τα λάθη του, αν δεν αναζητήσεις πρώτα τρόπους και λύσεις που να δίνουν ελπίδα και να προσκαλούν σε αξιοποίηση των δυνάμεων, που τώρα σπαταλιούνται στην εκτόνωση της πικρίας και της απογοήτευσης, συμβάλλοντας εντέλει στο περαιτέρω ρήμαγμα της ήδη παραπαίουσας ηθικώς, πολιτιστικώς και κοινωνικο-οικονομικώς πατρίδας μας;"
Λόγια που αρμόζουν σε έναν πραγματικό πνευματικό καθοδηγητή. Λόγια που βάζουν σε σκέψεις. Και σε μια χώρα που κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα, γράφει στην εφημερίδα "Κόσμος του Επενδυτή" :

"Η κρισιμότητα των καιρών επιτάσσει να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων, να αναλάβουμε τις ευθύνες μας -με τρόπο ορατό και έμπρακτο- απέναντι στο λαό του Θεού και να εμπνεύσουμε τους ανθρώπους, ώστε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε κοινό αγώνα για την ειρηνική ανατροπή της καθοδικής πορείας που απειλεί τη χώρα μας

Τέτοιες ψύχραιμες φωνές χρειάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες. Τέτοια στάση χρειάζεται η χώρα, από τους πνευματικούς της ταγούς. Όχι υστερίες. όχι φωνές εκφοβισμού. Την ώρα που πολιτικές δυνάμεις , κάνουν δηλώσεις μικροκομματισμού και μικρότητας, την ώρα που οι καλλιτέχνες εξαφανίζονται, την ώρα που πνευματικοί άνθρωποι αιφνιδιάζονται και αποστομώνονται, ο Αρχιεπίσκοπος παρεμβαίνει και νουθετεί.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΛΗΘΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Πληθαίνει ο απλός κόσμος που κατεβαίνει στο Σύνταγμα, ζητώντας μια άλλη αστυνομία. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, κάθε τάξης, κατεβαίνουν στο Σύνταγμα , μπροστα στη Βουλή , για να ζητήσουν αλλαγές. Αλλαγές που αφορμή έχουν τον τρόπο αστυνόμευσης , αλλά επεκτείνονται και σε όλα όσα καταπιέζουν την καθημερινότητά μας.
Στην αύξηση του πλήθους συμβάλλει και η ήρεμη κατάσταση. Η προς το παρόν τουλάχιστον ειρηνική διαμαρτυρία , συνεχίζεται με τον κόσμο να συρρέει μαζικά, ενώ η αστυνομία, προς το παρόν δείχνει να ελέγχει την κατάσταση, και να μην προκαλεί περισσότερα προβλήματα, παρά την αυξημένη φόρτιση από πλευράς των διαδηλωτών.

Στη φωτογραφία παιδιά του ιδιωτικού σχολέιου Μωραϊτη, του σχολείου που δήθεν απέβαλε τον μακαρίτη τον Αλέξη, διαμαρτύρονται φορώντας λευκές μπλούζες και κρατώντας λευκά τριαντάφυλλα. Να υπενθυμίσουμε ότι σε αντίθεση με όσα υποστήριξε ο κ. Κούγιας, τα εκπαιδευτήρια Μωραϊτη, διαψεύσανε ότι ο άτυχος Αλέξης είχε αποβληθεί από το σχολείο, ενώ ο διευθυντής του, μίλησε και για "ένα ιδιαίτερα καλό παιδί, που συνεργαζότανε με τους καθηγητές του και η διαγωγή του ήτανε άψογη".

Διαβάστε περισσότερα...

Παρασκευή, Δεκεμβρίου 12, 2008

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑ

Τρεις μαθητές, τρια νέα παιδιά που συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις, βρήκανε ένα σάκο με 100.000 ευρώ , και τον παραδώσανε στην αστυνομία. Ηχηρή απάντηση στους υπερσυντηρητικούς, που ταυτίσανε τους διαδηλωτές για ελευθερία, για δημοκρατία, με κουκουλοφόρους πλιατσικολόγους , προβοκάτορες ή μη.








Αυτή είναι η δική μας νεολαία. Τα παιδιά που μέσα στην γιορτή του καταναλωτισμού, κατεβαίνουν και διαμαρτύρονται για πράγματα πολύ πιο ουσιαστικά, για την αστυνομική βαρβαρότητα, για την αδιαφορία του κράτους, για τη μη απόδοση δικαιοσύνης. Ραπίσματα στους γονείς που βολεύτηκαν. Ραπίσματα στην κοινωνία που θεωρεί αποδεκτή την ακραία συμπεριφορά κάθε ένστολου, στο όνομα της ασφάλειας μας. Ραπίσματα σε όλους όσους, πιστεύουν ότι στους δρόμους βγαίνουν μόνο οι περιθωριακοί, και είναι ευχαριστημένοι με το άλλοθί τους.





Αυτή είναι η νεολαία μας. Τα παιδιά που γυρίσανε ένα σάκο με 100.000 ευρώ, σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς και με ένα κλίμα έντονης αμφισβήτησης προς όλους. Τα παιδιά δείχνουν το δρόμο. Μήπως να τους ακολουθούσαμε;

Διαβάστε περισσότερα...

Το συγκλονιστικότερο σύνθημα από μαθητές.


Το άκουσα καθώς πήγαινα στη δουλειά, από μια μάζα παιδιών το πρωι που μάλλον έφευγαν από το σχολείο για κάποια διαμαρτυρία:


"ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΣΑΣ.

ΚΛΑΙΜΕ ΚΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ"



Διαβάστε περισσότερα...

"ΠΗΓΑ ΓΗΠΕΔΟ ΝΑ ΔΩ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΟΥ"


Ο εκλεγμένος στη Ροδόπη, κύριος Ευριπίδης Στυλιανίδης, υπουργός παιδείας, απάντησε σήμερα στην εκμπομπή της ΝΕΤ "ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ", ότι

"είναι προσβλητικό να λέγεται ότι πήγε να διασκεδάσει, επειδή τον είδανε στο Ο.Α.Κ.Α." την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου , στον αγώνα ΑΕΚ-Πανθρακικός, την επομένη του φόνου του Αλέξη. "Πήγα να δω τους συμπατριώτες μου, που βρίσκονταν κοντά στο υπουργείο, κοντά στο Ο.Α.Κ.Α. Και μάλιστα έφυγα αρκετή ώρα πριν τελειώσει ο αγώνας." συμπλήρωσε ο κύριος Στυλιανίδης,

Διαβάστε περισσότερα...

Ειναι ψεύτικο το ρητό του Ισοκράτη του Ε.Τ.;


Μετά το σάλο για την απόλυση του φωτορεπόρτερ από τον "ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ" που κατέγραψε με την κάμερα του τα μπουμπουκια με τη στολή της αστυνομίας και τα πιστόλια στραμμένα στους διαδηλωτές κάτι δεν πάει καλά και με το ρητό του Ισοκράτη που είχε προχθες πρωτοσέλιδα ο (κατ'ευφημισμό;) " Ελεύθερος τύπος". Η λέξη παραπληροφόρηση, κατευθυνόμενη δημοσιογραφία, μας λεέι κάτι;



Αντιγράφω από :
http://www.sarantakos.com/isocrat.htm

"Το απόσπασμα είναι από τον Αρεοπαγιτικό λόγο του και έχει στο πρωτότυπο ως εξής (ζητώ συγνώμη για το πολυτονικό):

Οἱ γὰρ κατ' ἐκεῖνον τὸν χρόνον τὴν πόλιν διοικοῦντες κατεστήσαντο πολιτείαν οὐκ ὀνόματι μὲν τῷ κοινοτάτῳ καὶ πραοτάτῳ προσαγορευομένην, ἐπὶ δὲ τῶν πράξεων οὐ τοιαύτην τοῖς ἐντυγχάνουσι φαινομένην, οὐδ' ἣ τοῦτον τὸν τρόπον ἐπαίδευε τοὺς πολίτας ὥσθ' ἡγεῖσθαι τὴν μὲν ἀκολασίαν δημοκρατίαν, τὴν δὲ παρανομίαν ἐλευθερίαν, τὴν δὲ παρρησίαν ἰσονομίαν, τὴν δ' ἐξουσίαν τοῦ ταῦτα ποιεῖν εὐδαιμονίαν, ἀλλὰ μισοῦσα καὶ κολάζουσα τοὺς τοιούτους βελτίους καὶ σωφρονεστέρους ἅπαντας τοὺς πολίτας ἐποίησεν.

Φυσικά, μετάφραση δεν μας χρειάζεται διότι όλοι εμείς οι Έλληνες την έχουμε μία και ενιαία και τρισχιλιετή. Επειδή όμως μπορεί να περάσει και κανείς αλλοδαπός που δεν μετέχει της ημετέρας παιδείας, μεταφράζω πρόχειρα το απόσπασμα:

ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ

"Διότι εκείνοι που διοικούσαν την πόλη τότε (ενν. στην εποχή του Σόλωνα και του Κλεισθένη), δεν δημιούργησαν ένα πολίτευμα το οποίο μόνο κατ’ όνομα να θεωρείται το πιο φιλελεύθερο και το πιο πράο από όλα, ενώ στην πράξη να εμφανίζεται διαφορετικό σε όσους το ζουν· ούτε ένα πολίτευμα που να εκπαιδεύει τους πολίτες έτσι ώστε να θεωρούν δημοκρατία την ασυδοσία, ελευθερία την παρανομία, ισονομία την αναίδεια και ευδαιμονία την εξουσία του καθενός να κάνει ό,τι θέλει, αλλά ένα πολίτευμα το οποίο, δείχνοντας την απέχθειά του για όσους τα έκαναν αυτά και τιμωρώντας τους, έκανε όλους τους πολίτες καλύτερους και πιο μυαλωμένους. "

Μ’ άλλα λόγια, ο Ισοκράτης δεν μίλησε για «δημοκρατία που αυτοκαταστρέφεται». Αυτό είναι προϊόν ερμηνείας, για να μην πω προϊόν φαντασίας. Όπως προϊόν φαντασίας, που καμιά σχέση δεν έχει με το πραγματικό ρητό του Ισοκράτη, είναι και η ατάκα ότι η δημοκρατία «κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας». Για άλλη μια φορά, οι ελληναράδες χρησιμοποιούν τους αρχαίους όπως ο μεθυσμένος τον φανοστάτη: όχι για να φωτίσουν το δρόμο τους, αλλά για δεκανίκι που θα στηρίξει τα σαθρά τους επιχειρήματα."

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Δεκεμβρίου 11, 2008

"Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ"

ποιος το είπε;
Ο Διευθυντής Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ. κ. Νίκος Καραχάλιος.
Που;
στους Νew York Times
Πότε δημοσιεύεται η δήλωση;
Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

το πρωτότυπο
"
Yet even Karmanlis' closest advisers conceded that the government did not have the security situation under control. "He's seriously troubled and doesn't know how to deal with this crisis" said Nicholas Karahalios a strategy adviser to the prime minister. "

Μετάφραση:
Ακόμη και ένας από τους στενότερους συμβούλους του Κώστα Καραμανλή, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση έχασε τον έλεγχο της κατάστασης ασφαλείας (της χώρας). "Είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος και δε ξέρει πως να χειριστεί την κρίση" , είπε ο Νικόλας Καραχάλιος, ένας σύμβουλος στρατηγικής του πρωθυπουργού.

Μετά από αυτό τι να σχολιάσουμε εμείς...
ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΝΤΑ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ;

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΡΟΣΑΓΩΓΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤ1


Τί να είναι άραγε αυτά τα παλικάρια με τα σκουφάκια και τις μάσκες;
Απάντηση: Είναι συνήθης τακτική της ασφάλειας , των ομάδων συλλήψεως της, ώστε να καταδεικνύουν τον ταραξία και να τον προσάγουν στην δικαιοσύνη.

Και ως εδώ και το blog μας το καταλαβαίνει. Είναι λοιπόν μυστικοί αστυνομικοί, που δρουνε για την προστασία μας. Έχουμε όμως και μια ερώτηση:

ΓΙΑΤΙ ΚΡΑΤΑΕΙ ΡΟΠΑΛΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΕΞΙΑ; ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΗ; ΕΙΝΑΙ ΑΞΕΣΟΥΑΡ; ΘΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ;
και
ΠΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΩ ΕΓΩ Ο ΦΙΛΗΣΥΧΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΠΕΡΔΕΨΩ ΜΕ ΕΝΑΝ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ-ΤΑΡΑΞΙΑ; Γιατί η δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, τους είδε και με πέτρες στα χέρια, εκτός από τα ρόπαλα. Και αυτές προφανώς μέρος της μεταμφίεσης;
Αν δεν είναι αστυνομικοί που μετατρέπονται σε κουκουλοφόρους ταραξίες κατα παραγγελία, από ένα κέντρο, ποιοι είναι οι κύριοι; Γιατί είναι ανενόχλητοι ανάμεσα στις τάξεις των αστυνομικών; Πού ανήκουν; Και γιατί προσήχθη στο Α.Τ.ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ η δημοσιογράφος κατόπιν υποδείξεως ενός ΖΗΤΑ,"προσοχή η κοπέλα τραβάει", και όχι οι αξιότιμοι κύριοι;

ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΕΣ ΠΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ , για να μην παραπλανάται η κοινωνία μας. Για να ξέρουμε τελικά η κάθε κουκούλα τι ρόλο παίζει.

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΠΟΛΥΘΗΚΕ Ο ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΝΑ ΣΗΜΑΔΕΥΟΥΝ ΜΕ ΠΙΣΤΟΛΙ

"Ο φωτογράφος του Ελεύθερου Τύπου Κώστας Τσιρώνης που τράβηξε τις φωτογραφίες των αστυνομικών να σημαδεύουν διαδηλωτές απολύθηκε από την εφημερίδα. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν την Κυριακή το απόγευμα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Ο Κ. Τσιρώνης τις παρέδωσε λιγο αργότερα στον διευθυντή της εφημερίδας Σεραφείμ Κοτρώτσο. Σύμφωνα με όσα είπε ο φωτογράφος στο Tvxs, o κ. Κοτρώτσος του δήλωσε στην αρχή ότι πρόκειται για μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Στη συνέχεια, όμως, του είπε ότι ήθελε να βεβαιωθεί ότι επρόκειτο πραγματικά για πυροβόλο όπλο και όχι για πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων. Ο φωτογράφος τον βεβαίωσε ότι πράγματι επρόκειτο για όπλο μάρκας Κλογκ 9 χιλ., από αυτά που δεν έχουν ασφάλεια. Προς επιβεβαίωση, του έδειξε μια ακόμη φωτογραφία στην οποία φαίνεται το κλείστρο του όπλου. Σε επικοινωνία που είχε το Tvxs μαζί του, ο κ. Κοτρώτσος δήλωσε ότι δεν μπορούσε να τις δημοσιεύσει πριν βεβαιωθεί από ειδικούς, καθώς επρόκειτο για εκρηκτικό πολιτικό θέμα.

Την Δευτέρα ρωτήθηκαν ειδικοί οι οποίοι βεβαίωσαν ότι επρόκειτο περί όπλου. Την ίδια μέρα το απόγευμα, ο Κ. Τσιρώνης ενημέρωθηκε από τους γραφίστες που σχεδιάζουν την εφημερίδα ότι οι φωτογραφίες είχαν αποσυρθεί από την πρώτη σελίδα του φύλλου που ετοίμαζαν για τη Τρίτη. Διαμαρτυρήθηκε στον προϊστάμενό του στο τμήμα των φωτορεπόρτερ, ο οποίος του είπε ότι οι φωτογραφίες «ίσως δημοσιεύονταν στις μέσα σελίδες». Η συζήτηση έγινε παρουσία πολλών δημοσιογράφων που επιβεβαίωσαν στο Tvxs τη στιχομυθία. Στην ίδια συζήτηση, ο φωτογράφος είπε ότι η είδηση πως υπάρχουν αυτές οι φωτογραφίες είχε ήδη διαρρεύσει και ότι, αν δεν δημοσιεύονταν στη πρώτη σελίδα, η εφημερίδα θα έχανε μια μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία. Τελικώς, οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν την Τρίτη στις μέσα σελίδες της εφημερίδας, ενώ ήδη είχαν διαρρεύσει σε διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο. Ο φωτογράφος ειδοποιήθηκε να μην καλύψει τη κηδεία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και λιγο αργότερα τού ανακοινώθηκε η απόλυσή του. Ο Σ. Κοτρώτσος δήλωσε στο Tvxs ότι είχε πρόθεση να δημοσιεύσει τις φωτογραφίες και ότι ο φωτορεπόρτερ απολύθηκε γιατί παραβίασε το αποκλειστικό του συμβόλαιο με τον «Ελεύθερο Τύπο» διαρρέοντας τις φωτογραφίες. Ομως ο φωτογράφος υποστηρίζει οτι πρόκειται για απόπειρα πολιτικής λογοκρισίας. Λέει ότι ο ίδιος δεν ειναι υπεύθυνος για τη διαρροή, καθώς πολλοί εργαζόμενοι στην εφημερίδα είχαν πρόσβαση στις φωτογραφίες μετά τη παράδοση τους. Πρόσθεσε ότι, αν δεν είχαν διαρρεύσει, «δεν θα δημοσιεύονταν ποτέ». Μετά τη δημοσιοποίηση των φωτογραφιών, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι διεξάγει έρευνα για το περιστατικό. Κανείς δεν έχει έρθει σε επαφή με τον φωτογράφο. "
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ; ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ, ΠΥΡΟΒΟΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ. Αν δεν σας ενημερώσουμε, γιατί να διαμαρτυρηθείτε ;
Συγχαρητήρια στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ. Ποιον; χαχαχαχα Ελεύθερο; ΧΑΧΑΧΑΧΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Δεκεμβρίου 10, 2008

Μια Θεσσαλονίκη έρημη...


Κάνοντας μια βόλτα χθες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, είδα άδεια αστικά λεωφορεία, σπασμένα καταστήματα σε όλο το κέντρο, και δεκάδες αστυνομικούς με πολιτικά κατα μήκος της Τσιμισκή, της οδού Εγνατία, το Διοικητήριο.
Δεν είναι η πόλη που τέτοιες μέρες έσφυζε από ζωή. Η κίνηση γινότανε κανονικά, όμως ο κόσμος ήταν κλεισμένος μέσα στο σπίτι του, φοβισμένος. Ποιός ήθελε τέτοιες ώρες να γίνει μέρος του προβλήματος;

Περπατούσα μόνος, με μια κάμερα στο χέρι, κάτω από το άγρυπνο καχύποπτο βλέμμα των αστυνομικών με τα πολιτικά. Ειλικρινά, δεν μου άρεσε αυτό. Δεν με έκαναν να νιώσω πιο ασφαλής. Πιο πολύ μου εντείναν την ανησυχία, ότι κάτι κακό πρέπει να περιμένω.

Ο κρύος αέρας με χτύπησε ξαφνικά σε μια διασταύρωση. "ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΖΩΕΣ, ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΖΗΜΙΕΣ", έγραφε το σύνθημα με μαύρο σπρέι. Σταμάτησα και είδα το υποκατάστημα μιας Τράπεζας καμμένο. "Αυτή η νύχτα είναι του Αλέξη" , έγραφε έξω από ένα κατάστημα ρούχων. Επίσης σπασμένο. Μου ήρθε η εικόνα του Αλέξη. Όπως τον έμαθα από την οθόνη των τηλεοράσεων και από τα blogs. Σκέφτηκα τον τρόπο που αυτό το παιδί πέθανε και οργή με γέμισε. Και που να την ξεσπάσω; Στα τζάμια; Μπα, δεν αλλάζει η κοινωνία, σπάζοντας μια βιτρίνα. Αλλά θα ήτανε υπέροχο να γινότανε. Μόνο ένα τζάμι, και μετά όλα όπως τα ονειρευόμασταν παιδιά. Όλα. Πού να ξεσπάσω το θυμό μου; Μήπως στον αστυνομικό που με ελέγχει οπτικά, αν είμαι δυνητικός κίνδυνος; Τί μου φταίει αυτός; Τον κοιτάω ίσια στα μάτια και βλέπω έναν κουρασμένο ψυχολογικά άνθρωπο, όχι ένα τέρας. Ίσως να ήθελε κι αυτός να φωνάξει για τον Αλέξη. Πιθανόν κάποιος Αλέξης θα τον περιμένει σπίτι.


Ερημιά και φόβος. Όπως στα παλιά γουεστερν, όταν έφταναν οι κακοί. Είμαι ακόμη θυμωμένος. Μου έρχεται η εικόνα από τους δυο των ΜΑΤ, με τα πιστόλια προτεταμένα στο πλήθος, λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια. Και να , και οι Ζητάδες που πυροβολάνε αβέρτα, γιατί δήθεν απειλήθηκαν. Αστραπιαία μου έρχεται το βίντεο που διαψεύδει ότι κανείς δεν τους απείλησε. Απογοήτευση. Εικόνες με ένστολους αστυνομικούς ανάμεσα σε κουκουλοφόρους που πριν έσπαγαν καταστήματα, από το ΤVXS του Κούλογλου. Υπόνοιες ότι μάλλον δεν τους χωρίζουν και πολλά (μήπως τους ενώνουν άλλα;) , αφού επι μιση ώρα σύμφωνα με το κανάλι, δεν τους πειράζουν. Προχωράω...
Τραβάω φωτογραφίες από τα διαλυμένα μαγαζιά. Όχι πολυεθνικές τράπεζες που "πίνουν το άιμα μας". Από μαγαζιά μεγάλα. Από μαγαζιά μικρά. Από κοσμηματοπωλεία, από ψιλικατζίδικα και περίπτερα. Την ώρα που τραβάω με το φλας, κάποιο άτομο ξεπροβάλει από το μαγαζί. Μου λέει "είστε δημοσιογράφος;" η απάντηση μου δεν τον πτοεί. Μου λέει "κοιμάμαι εδώ να σώσω ο,τιδήποτε αν σώζεται". Το συνειρμικό μου κέντρο σε σύγχυση. Αυτός ο στίχος είναι από ένα τραγούδι του Τσακνή."Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον, στο μέλλον που φτιάχνετε όπως θέλετε" λέει το τραγούδι.

Τί συμβαίνει επιτέλους σε αυτή την χώρα; Μάνα, πατέρα, πόσο λάθος μου την παραδώσατε. Πώς φτάσαμε εδώ; Εσείς που ονειρευτήκατε έναν κόσμο άλλο. Πώς φέρατε τους χειρότερους νεανικούς σας εφιάλτες, στην πραγματικότητά μου; Και εγώ; Τί κάνω εγώ να αλλάξω αυτά που με πληγώνουν;
Φτάνω σπίτι. Κατάκοπος. Όχι από την κούραση. Από τη θλίψη. Όχι από το φόβο. Από την απογοήτευση. Θέλω ένα ψέμα να αποκοιμηθώ ήσυχα.

Μακάρι ο ΑΛΕΞΗΣ να μου έμαθε άθελα του κάτι. Ίσως αύριο το σοκ να λειτουργήσει ως ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ. Ίσως τελικά η κοινωνία που όλοι θέλουμε, να είναι μονο μια ανάσα μακριά. Στην ανάσα του συνανθρώπου δίπλα μας. Στη διεκδίκηση για κατοχύρωση της ανθρωπιάς σε όλους τους τομείς και τις εκφάνσεις της καθημερινότητας μας. Κάθε μέρα. Κάθε στιγμή.
Καληνύχτα Αλέξη.
Καλά Χριστούγεννα σε όλες τις άλλες οικογένειες ...

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Αλέξης και το "γαλλικό σχέδιο"...

Όσο και να παχίζουν κάποιοι να τον καπηλευτούν,ο "Αλέξης" ανήκει αποκλειστικά στους σημερινούς μαθητές της χώρας μας.Στους μαθητές που νιώθουν να καταπιέζονται από ενα εκπαιδευτικό σύστημα που τους πνίγει,που τους πληγώνει,που τους θυμώνει.Από ενα εκπαιδευτικό σύστημα που τους στερεί την ουσιαστική και ποιοτική μόρφωση,που τους στερεί το χαμόγελο και το παιχνίδι,που τους στερεί τον ελεύθερο χρόνο.Κι από μια κοινωνία που τους διαπαιδαγωγεί με το χειρότερο τρόπο,που αναδεικνύει τα χειρότερα πρότυπα,που επιβραβεύει την αμάθεια,τη διαφθορά και την ηλιθιότητα.

Η αδικία για τη δολοφονία του Αλέξη,ξύπνησε την οργή που νιώθουν οι σημερινοί έφηβοι για τις αδικίες που βιώνουν καθημερινά.Στο πρόσωπο του δολοφόνου μπάτσου είδαν το πρόσωπο του συστήματος που επιβάλλει τους δικούς του κανόνες, στη ζωή τους.Ο Αλέξης είναι ο δικός τους,ο προσωπικός "Αλέξης"..Και ανήκει μονάχα σ αυτούς..
Προφανώς και δεν ευθύνεται η κυβέρνηση κι ο Καραμανλής για το θάνατο του Αλέξη.Οπως δεν ευθυνόταν και το 1985 η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη δολοφονία του επίσης 15χρονου Καλτεζά.Αυτό που φταίει είναι η αρρωστημένη νοοτροπία κάποιων απαίδευτων τραμπούκων των Σωμάτων Ασφαλείας.Μια νοοτροπία για την δημιουργία της οποίας έχουν ευθύνη όλοι κι έχουν ενδυναμώσει κατά καιρούς άστοχες δηλώσεις Υπουργών(βλεπε δηλώσεις Πολυδωρα περι "πραιτώρων").
Χωρίς όμως να ισοπεδώνουμε καταστάσεις, να συμφωνήσουμε ότι δεν όλοι ίδιοι.Υπάρχουν και αστυνομικοί, που σέβονται το επαγγελμα τους, είναι οικογενειάρχες και προστατεύουν καθημερινά τους πολίτες, ενώ παράλληλα αμοίβονται άθλια.
Η ευθύνη της κυβέρνησης έγγειται στο τι επακολούθησε. Στην αδυναμία και στην ανικανότητα να παρέχει τη στοιχειώδη προστασία στον Έλληνα πολίτη.

Αλλά ήταν όντως ανικανότητα ή μέρος ενός σχεδίου;

Ένα σχέδιο απλό και δοκιμασμένο εις διπλούν στη Γαλλία.Ένα σχέδιο για το οποίο όλοι είχαμε υποψιαστεί απ το βράδυ του Σαββάτου,όταν η άναδρη δολοφονία του Αλέξη έδινε την τέλεια αφορμή.Το σχέδιο λοιπόν απλό και εκτελεστές του οι γνωστοί στην αστυνομία αναρχικοί.Τι προέβλεπε;Ανοχή στους αναρχικούς με στόχο περεταίρω κλιμακωση και όξυνση των επεισοδίων και των βανδαλισμών.Η επίσημη αιτιολογία ήταν ότι λόγω των γεγονότων η αστυνομία δεν θα πρεπε να προκαλέσει.Απώτερος στόχος; Η οργή της κοινής γνώμης για τα επεισόδια να ξεπεράσει την οργή για τη δολοφονία του Αλέξη. Με τον επικουρικό ρόλο των ΜΜΕ,να δημιουργηθεί κοινωνικός αυτοματισμός που να συντηρητικοποιήσει την κοινή γνώμη και να την οδηγήσει να στραφεί στην ηγεσία για να δώσει λύσεις. Και τότε με τη προσωπική παρέμβαση του Πρωθυπουργού μονομιάς να εξαφανιστούν όλοι οι αναρχικοί και να σταματήσουν τα επεισόδια,ενώ οι πολίτες που έχασαν περιουσίες να αποζημιωθούν άμεσα, όπως τότε με το τριχίλιαρο.Παραλληλα,να ξεκινήσει με διαρροές και αμφίσημες κυβερνητικές δηλώσεις το σπεκουλάρισμα περί "ασσύμετρων απειλών" και εξωθεσμικών κέντρων που επιθυμούν να ρίξουν την κυβέρνηση.
Καποιοι θεωρούν ότι με αυτό το σχέδιο θα πετύχουν ότι πέτυχε ο Ντε Γκώλ μετά το Μάη του 68 ή έστω ότι πέτυχε ο Σαρκοζί μετά την εξέγερση των μεταναστών πριν 3 χρόνια.Δηλαδή εκλογική νίκη.Κάποιοι δείχνουν να μην εχουν συνειδητοποιήσει ότι εχουν απέναντί τους σκεπτόμενους πολίτες και επιμένουν να επενδύουν στο ιστορικό προηγούμενο της Γαλλίας.
Είναι οι ίδιοι που αγνοούν όμως ότι πολλές φορές η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν φάρσα, ή ακόμα χειρότερα, σαν τραγωδία.
Βαγγέλης Τσόγκας
http://ttassos.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

"ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΙΑ"




Πώς το είπε ο Καραμανλής;


"ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΕΙΚΙΑ ΔΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ"


Ε, συμφωνούμε κύριε Καραμανλή. Δε θα σας δείξουμε καμία επιείκια! Είστε υπεύθυνος για την απραξία σας, είστε υπεύθυνος στα μάτια μας για το χάος και τους αλήτες με τα πιστόλια , που υποδαυλίζουν την κατάσταση, αλλά δε συλλαμβάνουν τους πλιατσικολόγους. Κουράστηκα να είμαι όμηρος στη χώρα μου.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΛΙΤΕΣ εναντίων ταραξιών.


Τελικά η ανακοίνωση του Καραμανλή που ζήτησε , από όλους να διώξουν και να απομονώσουν τους πολίτες βρήκε ανταπόκριση. Οι πολίτες απελπισμένοι, βγαίνουν μόνοι τους να υπερασπιστούν την Πάτρα, απέναντι στους ταραξίες. Όπως το ζήτησε ο ανεκδιήγητος πρωθυπουργός μας.


Εμένα στο σχολείο μου λέγανε ότι αυτή είναι η δουλειά της αστυνομίας, σε μια δημοκρατία. Όταν κυβερνάει όμως η Νέα Δημοκρατία, δεν υπάρχει πρόβλημα να κάνουν οι πολίτες τη δουλειά της αστυνομίας. Αυτό είναι σχέδιο. Στρέψτε τη μισή κοινωνία, απέναντι στην άλλη μισή, και η πολιτεία γίνεται η τέλεια ΖΟΥΓΚΛΑ, Και δε μου λέτε κύριε πρωθυπουργέ, αν κάποιος οργισμένος πολίτης που κάηκε η περιουσία του πιάσει κάποιον ταραξία, τι πιστεύετε οτι θα γίνει; Θα τον πάνε στην αστυνομία; Μήπως θα ακολουθήσει και κανένα ψιλολιντσάρισμα; Και ποιός θα πάρει το πολιτικό κόστος πρωθυπουργέ; Και ποιο το ηθικό κόστος για το άτομό σας ; Ανθρώπινα ρωτάω. Πως θα νιώσετε;

Διαβάστε περισσότερα...

EINAI ΔΥΝΑΤΟΝ;;; ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΤΩΡΑ

Δείτε αυτά τα βίντεο.
και


Ζητάς που πυροβολεί στον αέρα, στο Π.ΦΑΛΗΡΟ. Είναι δυνατόν; Μετά από ότι έγινε, μετά από τους αστυνομικούς που γίνανε πρωτοσέλιδο στον Ε.Τ. , τώρα και άλλο περιστατικό.
Για να γίνει ακόμη χειρότερο, οι κάτοικοι μιλάνε για 15 !!! πυροβολισμούς από 2-3 ζητάδες, την ώρα που η αστυνομία δηλώνει άγνοια. Μετά βγάζει ανακοίνωση ότι κινδύνευε η ζωή του καθώς δέχτηκε επίθεση το περιπολικό του (πάλι η ίδια διακιολογία;) . Μόνο που οι Ζητάδες έχουν μοτοσυκλέτες, και το βίντεο ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ πάλι την ανακοίνωση της αστυνομίας.
Δεν μπορώ να καταλάβω, τι γίνεται σε αυτή την χώρα. Αυτοί οι αστυνομικοί, αυτές οι "μεμονωμένες περιπτώσεις", γίνανε πολλές. ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ. Και οι επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας που διαψεύδονται , το ίδιο. Και ο πολίτης εξοργίζεται. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΟΥ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

ΞΗΛΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ, ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ 'Η ΣΤΟ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ Ή ΝΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΛΑΧΕΙΑ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΠΛΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΤΣΙ. Φ Τ Α Ν Ε Ι .

Αρνούμαι να πληρώσω φόρους για να συντηρώ τη δαμόκλειο σπάθη πάνω από εμένα και την οικογένεια μου. Ξηλώστε τους να σώσετε την τιμή σας , τον τόπο και να εκτονώσετε την κατάσταση. Είναι επιτακτική ανάγκη.

Διαβάστε περισσότερα...

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Πέρυσι τον Αύγουστο η χώρα έκλαιγε 65+ νεκρούς και τεράστιες υλικές καταστροφές είχαν γίνει.
Φέτος κάηκαν όλα τα εμπορικά κέντρα δεκάδων πόλεων. Ένας νεκρός και τεράστιες υλικές καταστροφές.
Πέρυσι , δόθηκαν άμεσα , χωρίς διατυπώσεις ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΤΡΙΧΙΛΙΑΡΑ , σε όποιον τα ζητούσε, ως οικονομικη βοήθεια.
Φέτος, όπως είπε ο κ.Καραμανλής "Μίλησα με τον κ.Αλογοσκούφη και του ζήτησα να κάνουμε ότι είναι εφικτό στα πλαίσια του προϋπολογισμού". Κοινώς , δε φταίω εγώ αν ο Αλογοσκούφης δε σας αποζημιώσει, που η αστυνομία που πληρώνετε , δε σας προστάτεψε!
Ξέρετε ποια είναι η διαφορά πέρυσι με φέτος;
Ότι πέρυσι είχε εκλογές και η ψήφος εκτιμήθηκε 3000 ευρώ . Ενώ φέτος δεν έχουμε εκλογές... Μάλλον.

Διαβάστε περισσότερα...

Δάκρυα,οργή και ένα μάθημα απ'τον Αλέξη

Ένα παιδί που ζούσε τα 15 χρόνια του όπως όλοι. Ένα παιδί που ονειρευότανε να μεγαλώσει , να κάνει κάτι που θεωρούσε χρήσιμο στη ζωή. Ένα παιδί που σίγουρα ήθελε να κάνει περήφανους τους γονείς του. Ένα παιδί που η ζωή δεν του ξεπλήρωσε τα γραμμάτια που του χρωστούσε.

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ , ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕ ΖΗΤΗΣΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΜΒΟΛΟ.

Ένας αθώος, που δεν ονειρευότανε να βγάλει με το βίαιο κόψιμο του νήματος του , τον εφησυχασμένο κόσμο στους δρόμους. Ένας αθώος που δε ζήτησε ποτέ από κανένα να καταστρέψει περιουσίες άλλων , στο όνομα του. Ένας αθώος που με την απουσία του πλέον, μας υπενθυμίζει ότι είναι χρέος όλων μας, να φτιάξουμε μια κοινωνία ΔΙΚΑΙΗ, μια κοινωνία ΑΝΘΡΩΠΟΚΕΝΤΡΙΚΗ, μια κοινωνία που η Βία κρατική ή μη, δεν είναι επιλογή, μια κοινωνία στην οποία η αντίληψη "και τι θα αλλάξει αν προσπαθήσω;" θα είναι κατακριτέα, μια κοινωνία ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, μια κοινωνία με ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ για ΟΛΟΥΣ.
Άλεξη , ελπίζω άθελα σου να μας δίδαξες πολλά. Ελπίζω ότι αυτήν τη φορά, θα μάθουμε περισσότερο να είμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ, να μην ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ .

Διαβάστε περισσότερα...

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤ

Η ιδιωτική πρωτοβουλία στην υπηρεσία του πολίτη. Καλά που είναι και οι ψύχραιμοι υπάλληλοι της Αττικό Μετρό και προλάβανε τα χειρότερα από την αντίδραση της αστυνομίας. Οι διαδηλωτές εγκλωβίστηκαν και τα ΜΑΤ τους πρεσάρανε προς τα κάτω, πάνω στη σκάλα. Ευτυχώς που επενέβησαν οι υπάλληλοι της εταιρείας και "απωθήσανε" τα ΜΑΤ, ώστε να μην υπάρξουν χειρότερα. Καλά, κανείς δεν έμαθε στους επικεφαλείς της αστυνομίας , ότι αν δε θες να σου επιτεθεί κάποιος σαν να μην έχει τίποτα να χάσει, να του αφήνεις μια ελεγχόμενη έξοδο κινδύνου; Έτσι θα εκτονωθεί η κατάσταση; Λίγη λογική δε βλάπτει.

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΗΝ ΠΕΙΡΑΞΕΤΕ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ.


Κάνουμε έκκληση προς όλες τις μεριές, να μην πειραχτεί το μνημείο. Μην επιχειρήσετε να αμαυρώσετε τη μνήμη του Αλέξη, τη συλλογική μνήμη, χτυπώντας τους τσολιάδες ή καίγοντας τις σκοπιές. ΜΗ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΝΤΡΟΠΗ. ΜΗ ΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα...

ΜΕΓΑΛΕΣ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

Μεγάλες συγκεντρώσεις σε όλη την ΕΛΛΑΔΑ, για τη μνήμη του Αλέξη που τόσο άδικα έφυγε.


Διαβάστε περισσότερα...

X.Aλεξίου: "Αν δεν παραιτηθεί μια κυβέρνηση τώρα, πότε;"

Η αγαπημένη μας Χαρούλα Αλεξίου στην εκπομπή του mega στον Γιώργο Οικονομέα και τον Δ.Καμπουράκη: "Πότε πρέπει να παραιτηθεί μια κυβέρνηση;Αν δεν το κάνει τώρα που δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση; Όταν υπάρχει τέτοιο χάος και απλά παρακολουθεί;"

αναδημοσίευση από "troktiko"

Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΟΙ ΠΙΣΤΟΛΑΔΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Σάββατο βράδυ, σκοτώνεται ο Αλέξης από έναν τρελό πιστολά-αστυνομικό, από το όπλο που του εμπιστευτήκαμε για να προστατεύει τον εαυτό του και το κοινωνικό σύνολο.

Ξεσπάει η λαϊκή οργή. "Αν κινδυνεύω και από τους αστυνομικούς, τότε γιατί ανήκω σε αυτό το κράτος; Γιατί πληρώνω φόρους από το υστέρημα μου, την ώρα που οι Εφραίμ καταχρώνται τα πάντα; Γιατί στηρίζω αυτό το κράτος;" αναρωτιέται ο εκάστοτε πολίτης.

Κι όμως Κυριακή μεσημέρι, ούτε 15 ώρες μετά, και μετά το πομπώδες διάγγελμα του κ.Καραμανλή για την αξία της ζωής και τους ταραχοποιούς, θαυμάστε παρακάτω τους αστυνομικούς στο κέντρο της Αθήνας.

Ο ένας με τα μαύρα, προσομοιάζει το χέρι του με πιστόλι και το τείνει προς τους διαδηλωτές. Ο δεύτερος πίσω του, προχωράει ζηλεύοντας τη δόξα του φονιά , και τραβάει το πιστόλι που ΕΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΜΕ, από τη θήκη και το στρέφει προς τους διαδηλωτές!

Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης. Αυτή είναι η χώρα μας σήμερα. Αυτοί είναι οι αστυνομικοί μας. ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ;

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 08, 2008

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ!

Η Κυβέρνηση υπό κατάρρευση

Δηλαδή για να παραιτηθεί κάποιος για αυτήν την ξεφτίλα σε αυτή τη χώρα , τί πρέπει να συμβεί άλλο; Πυρηνική καταστροφή;

Παιδιά σκοτώνονται από αμετανόητους αστυνομικούς, μαθητές πολιορκούν αστυνομικά τμήματα, διαλύονται τα εμπορικά κέντρα όλων των πόλεων, καίγεται η πρωτεύουσα του κράτους, η αστυνομία παρακολουθεί.

Ο Παυλόπουλος είπε ότι το σχέδιο είναι να αμύνεται η αστυνομία, γιατί φοβούνται ότι αν την αφήσουν να κάνει τη δουλειά της , θα υπάρχει κίνδυνος απωλειών. Τέτοια εμπιστοσύνη έχουν στην εκπαίδευση των αστυνομικών. Χωρίς απώλειες , δουλειά δε γίνεται.

Τί περιμένουν ακόμα για να δείξουν ότι έχουν φιλότιμο; Το δεύτερο παιδί;
Παραιτηθείτε αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε κύριοι. Δεν αξίζει αυτή η χώρα τέτοια τύχη.

Διαβάστε περισσότερα...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ;

Η ΒΟΥΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ...

Η ΟΡΓΗ ΞΕΧΕΙΛΙΣΕ...

ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ... ΜΟΝΟ ΝΑ ΜΗ ΦΘΑΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ


ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ;
ΤΗ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ;


Διαβάστε περισσότερα...

Oταν η ανοησία κυβερνάει...


Μετά το "ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ" για το περιστατικό με την αποτρόπαια δολοφονία του πιτσιρικά, του Γιακουμάτου, προστέθηκε και ο Μαργαρίτης Τζήμας που σε παρουσία του στο δελτίο του ΑΝΤ1, είπε : "Οι δημοσκοπήσεις το δείχνουν καθαρά. Ο κόσμος θέλει Καραμανλή για πρωθυπουργό. Πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε και το επίδομα θέρμανσης"...
Άφωνος ο Ευαγγελάτος που πριν λίγα δευτερόλεπτά είχε ενημερώσει τον λαλίστατο Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης κ. Τζήμα, ότι καίγεται η πλατεία Αριστοτέλους!!! 100 μέτρα από το Υπουργείο του. Δε σχολιάζω άλλο...

Διαβάστε περισσότερα...

Προσαγωγές γυμνασιόπαιδων στον Πειραιά



Πριν λίγο, συνελήφθησαν μαθητές στον Πειραιά, όπως μετάδωσε το Star, o δημοσιογράφος Στ. Κωνσταντινίδης. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν κακήν-κακώς στο τμήμα , ενώ οι συμμαθητές τους διαμαρτύρονται έξω από το Α.Τ. Οι μαθητές προσήχθησαν σύμφωνα με τις πληροφορίες , επειδή λέει , αναποδογυρίσαν αστυνομικά οχήματα. Θα έχει συνέχεια η βεντέτα μαθητών -αστυνομικών;

Διαβάστε περισσότερα...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΝΕΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Στο e-mail μας έφτασε η παρακάτω ανακοίνωση από κάποιο φίλο...
"Το Δ.Σ. της Ενώσεως Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων Αθηνών εκφράζει την βαθιά θλίψη και οδύνη του για τον χαμό του δεκαπεντάχρονου εφήβου και συλλυπείται τους γονείς αυτού.Η απώλεια ενός νέου ανθρώπου από δάχτυλο αστυνομικού οργάνου στο κέντρο της Αθήνας, φέρνει στην μνήμη μας άσχημες εικόνες, παρμένες από το χρονοντούλαπο της ελληνικής ιστορίας. Και αν στο παρελθόν της χώρας μας, η απώλεια ενός ανθρώπου από πυρά οργάνου της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποτελούσε εξωπραγματικό γεγονός, σήμερα που όλοι διατυμπανίζουν ότι η δημοκρατία και ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν εμπεδωθεί και ριζώσει βαθιά στην χώρα μας, η παντελώς αναίτια και παράλογη αυτή απώλεια ενός νέου ανθρώπου γεννά πολλά ερωτηματικά, για την ποιότητα της δημοκρατίας μας και τις σχέσεις του Κράτους – Πολίτη, δυναμιτίζοντας συθέμελα την υπέρτατη αρχή του Κράτους Δικαίου. Η δολοφονία πολίτη από όργανο του συντεταγμένου Κράτους δεν συνάδει σε μία χώρα, που σέβεται τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα, αναγνωρίζει την ανθρώπινη αξία ως υπέρτατη αξία του Κράτους, ελέγχει τους διωκτικούς της μηχανισμούς και αποτελεί μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης έχοντας κυρώσει άπειρα πρωτόκολλα προστασίας πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.Η ώρα είναι δύσκολη αλλά και κρίσιμη για την λήψη γενναίων πολιτικών αποφάσεων, σχετικά με την ανάγκη εκσυγχρονισμού στην εκπαίδευση και λειτουργία των οργάνων, που υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ, ώστε σε καιρό ειρήνης να μην ξαναθρηνήσουμε ως κοινωνία την απώλεια ενός ανθρώπου από όργανο του Κράτους .Ως νέοι άνθρωποι, επιστήμονες και νομικοί εκφράζουμε τον έντονο αποτροπιασμό μας και καλούμε όλα τα μέλη της Ενώσεως μας να επαγρυπνούν για την τήρηση και την προστασία των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, δηλώνοντας την παρουσία μας στις προγραμματισμένες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.
Ο Πρόεδρος ............................................... Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτης Λάρδας ............................................. Χάρης Κονδύλης "

Διαβάστε περισσότερα...

ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ-ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ

Οι πληροφορίες φτάνουνε βροχή. Τραυματισμένος αστυνομικός στα Ιωάννινα, τραυματισμένος σοβαρά στην εντατική και άλλος αστυνομικός στα Τρίκαλα, ενω ελαφρότερα πολλοί άλλοι. Όσο κι αν είναι κατανοητή η οργή του κόσμου, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ θρηνήσουμε και άλλους. Δεν είναι ο αστυνομικός που πυροβόλησε, όλοι οι αστυνομικοί. Είναι παιδιά μεροκαματιάρηδες οι περισσότεροι. Δεν είναι στόχος όποιος φοράει στολή. ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ από όλους, ένστολους ή μη.


Ας μην μπερδέψουμε την οργή μας για το απαράδεκτο περιστατικό με οργή για όλους. Είναι λάθος. Οχι σε λιντσάρισμα. Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ. ΔΕΝ ΣΑΚΑΤΕΥΕΙ. Αυτή είναι η διαφορά. Για αυτό διαφέρουμε και καταδικάζουμε αυτόν που πυροβόλησε.


ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΦΤΑΝΕΙ.


ΟΧΙ άλλες καταστροφές σε μαγαζιά βιοπαλαιστών, όχι να κινδυνεύσει άλλη ανθρώπινη ζωή, είτε αστυνομικού είτε διαδηλωτή.


Καλούμε την Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων να κατέβει στη διαδήλωση μνήμης, όπως κατεβαίνουν για τα επιδόματά τους, κρατώντας μόνο ένα κερί στα χέρια για τη μνήμη του παιδιού. Καλούμε τους διαδηλωτές να αγκαλιάσουν όποιον αστυνομικό κάνει αυτήν την υπέρβαση. Ανάψτε κεριά. Όχι στουπιά. Έτσι θα το θέλε και ο Αλέξης. Για αυτόν και γαι τους συμμαθητές του σε όλη την Ελλάδα. Έτσι θα το ήθελαν και οι γονείς του. Για αυτόν και για όλους τους γονείς στην Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα...

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΕΝΘΟΣ-ΕΝΑ ΔΑΚΡΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ

Κλείνουν τα ΑΕΙ, ΤΕΙ,σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια για τον αδικοχαμένο Αλέξη. Μαζικές αυθόρμητες αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα. Δεκάδες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη την χώρα. Οικογένειες ολόκληρες , παιδιά, φοιτητές, πολίτες όλων των ηλικιών και των βαλαντίων, στην ίδια πορεία, μας βροντοφωνάζουν ότι η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία.

ΧΑΡΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
1. Δικαιούμαι να έρθω στη ζωή. Δικαιούμαι να υπάρξω.
2. Δικαιούμαι να μεγαλώσω σε έναν κόσμο χωρίς βία και φτώχεια.
3. Δικαιούμαι να ζήσω σε έναν κόσμο που σέβεται και προστατεύει το φυσικό περιβάλλον.
4. Δικαιούμαι να έχω ελεύθερη πρόσβαση στο μαγικό κόσμο της γνώσης.
5. Δικαιούμαι να έχω ελεύθερο χρόνο και χώρο για να παίζω.
6. Δικαιούμαι να μάθω τι είναι καλό για την ψυχική και τη σωματική μου υγεία.
7. Δικαιούμαι να περνάω αρκετό χρόνο με τους γονείς μου.
8. Δικαιούμαι να ζήσω με αθωότητα και ανεμελιά τα παιδικά μου χρόνια.
9. Δικαιούμαι να ζήσω σε μια κοινωνία που προστατεύει τα προσωπικά μου δεδομένα.
10. Δικαιούμαι έναν κόσμο ανθρώπινο, δίκαιο και ειρηνικό. Εναν κόσμο στον οποίο θα μεγαλώσω αύριο τα δικά μου παιδιά !

Διαβάστε περισσότερα...

"ΦΑΝΤΑΣΤΗΚΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ"



Από την κατάθεση του ειδικού φρουρού που πυροβόλησε :




"Εισαγγελέας: Γιατί πυροβολήσατε τον νεαρό;

Αστυνομικός: Εκείνη τη στιγμή είδα μπροστά μου την εικόνα να είμαι τραυματίας σε ένα κρεββάτι και γύρω μου η γυναίκα μου και τα τρία παιδιά μου."



Και πυροβόλησε. Και σκότωσε ένα παιδί, αυτός που έχει τρία!


Και αναρωτιόμαστε, ποιος ελέγχει το αν το μυαλό που ελέγχει ένα κρατικό οπλισμένο χέρι, ελέγχεται για το αν εξακολουθεί να θεωρείται ασφαλές.
Και αναρωτιόμαστε είναι θέμα στιγμιαίας ομίχλης στο μυαλό; Και αν ναι, ποιες οι πιθανότητες σε δυο κρατικούς λειτουργούς να ρετάρουν την ίδια στιγμή; Γιατί πρώτα ο ένας ρίχνει τη χειροβομβίδα κρότου-λάμψης (άρα πρώτη απαράδεκτη απόφαση) και ο δεύτερος τραβάει όπλο και σκοτώνει (δεύτερη απαράδεκτη απόφαση σε διαφορετικό μυαλό). Και μετά και οι δυο φεύγουν σαν κύριοι από το σημείο του εγκλήματος!!!


Είναι στιγμιαίο κώλλυμα του μυαλού ή νοοτροπία εκπαίδευσης; Μήπως αν συμβαίνει το δέυτερο είναι πολιτική απόφαση; Ίσως όχι άμεση, αλλά μήπως αποτελεί φόνο εξ'αμελείας από την ηγεσία του υπουργείου δημοσίας τάξεως;

Διαβάστε περισσότερα...

ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ: "ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ"!!!

ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ, ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ. ΣΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ;




Μην αναρωτιέστε γιατί σπάνε το κέντρο των πόλεων. Απλά δείτε για να καταλάβετε την ξεφτίλα αυτής της κυβέρνησης! Και όντως δεν τον έχουν αποκεφαλίσει ακόμη. Το δημόσιο αίσθημα δεν το σέβονται ούτε αυτή την τραγική στιγμή.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ 2ο ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ


Αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο του φόνου του δεκαεξάχρονου, αναφέρουν ότι αφού πυροβολήθηκε το παιδί, οι δυο ειδικοί φρουροί,έφυγαν!!! Η κλήση στο 166 και οι μάταιες πρώτες βοήθειες δόθηκαν από περαστικούς. Είναι απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες συμπεριφορές από ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, όργανα του κράτους, και να μην γίνονται δεκτές οι παραιτήσεις των πολιτικών τους προϊσταμένων.
Για να μην ξεχνάμε επίσης ότι εκτός από τον ειδικό φρουρό που τόλμησε να πυροβολήσει ένα παιδί, υπήρχε και ο συνοδηγός ειδικός φρουρός. Αν ο ένας ήταν θολωμένος , ποια η ευθύνη του συνεργάτη του; Πώς δέχτηκε να φύγει και να αφήσουν έναν συνάνθρωπο αιμόφυρτο από ΚΡΑΤΙΚΗ ΣΦΑΙΡΑ; Κατηγορείται ο δεύτερος και για αυτό; Για ποιο λόγο ο απαράδεκτος δεύτερος με δεδομένο οτι ο πρώτος τελούσε υπο σύγχυση, πέταξε την χειροβομβίδα κρότου-λάμψης (flashbang), σε ένα λεκτικό επεισόδιο; Ας μην το ξεχάσει και αυτό η κοινή γνώμη. Δεν είναι δυνατόν να παραμείνει και ο άλλος στο σώμα μετά τις δίκες και να επικεντρωθούμε μόνο στο φονιά! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟ ΝΑ ΟΠΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΜΑΣ ΤΕΤΟΙΟΙ...

Είναι λογικές αντιδράσεις από υπαλλήλους ΜΑΣ, που τους εμπιστευόμαστε όπλα φονικά ή μη; Με ποιο πλάισιο αυτή η διαλυμένη πολιτεία τους ονομάζει άξιους να φέρουν όπλα και να αστυνομεύουν; Ποιος άλλος υπογράφει αυτό το πλάισιο πέρα από τον εκάστοτε υπουργό Δημοσίας Τάξης; Και εν τέλει ποιος είναι υπεύθυνος για κάτι σε αυτή την χώρα;

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, Δεκεμβρίου 07, 2008

ΝΕΚΡΟΣ 16ΧΡΟΝΟΣ - ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΑΘΗΝΑ



Νεκρός δεκαεξάχρονος από πυρά ειδικού φρουρού στο κέντρο της Αθήνας, κοντά στην πλατεία Εξαρχείων. Τεράστια τα ερωτηματικά για το λόγο που τελέστηκε η ανθρωποκτονία. Οι δυο ειδικοί φρουροί ισχυρίζονται ότι δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από 25-30 άτομα. Αντίθετα, μαρτυρίες αναφέρουν ότι δεν ήρθανε ποτέ σε επαφή οι αστυνομικοί με τη μάζα των ατόμων και υπήρξε μόνο λεκτικό επεισόδιο, πριν τον πυροβολισμό. Υπέβαλαν παραιτήσεις ο υπουργός εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, και ο υφυπουργός κ. Χηνοφώτης. Οι παραιτήσεις δεν έγιναν δεκτές.

ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ

Στην Αθήνα σκηνικό τρόμου, καθώς το κέντρο έγινε αποδέκτης της οργής εκατοντάδων ατόμων. Δεκάδες καμμένα καταστήματα και οχήματα πολιτών που ουδεμία ανάμειξη είχαν. Η αστυνομία μετά το σοκ, με το θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου, έδειξε αμηχανία, πιθανότατα προτιμώντας τις υλικές ζημιές από την επιδείνωση από κάποιον θερμοκέφαλο αστυνομικό ή αναρχικό. Σε κατάληψη και η Νομική Σχολή Αθηνών και η ΑΣΟΕ. Επεισόδια το βράδυ και σε Ηράκλειο, Πάτρα, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη και Ξάνθη.

Διαβάστε περισσότερα...