Πέμπτη, Φεβρουαρίου 17, 2011

Άλκηστις Πρωτοψάλτη - Μάριος Φραγκούλης: Όταν δύο φωνές συναντιούνται...

Δύο φωνές που έχουν αγαπηθεί ξεχωριστά, ενώθηκαν σε μια υπέροχη παράσταση, με πολλά στοιχεία από συναυλία αλλά και μιούζικαλ, χθες βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στην πρεμιέρα τους, ο Μάριος Φραγκούλης και η Άλκηστις Πρωτοψάλτη κατέθεσαν μαζί με τους μουσικούς τους, ένα πλήρες πρόγραμμα δύο ωρών, γεμάτων με τραγούδια από τον Rossini στον Κορκολή και από τον Andrew Lloyd Weber στον Κραουνάκη. Μια απαιτητική παράσταση, η οποία είναι προσεγμένη από την πρώτη έως την τελευταία της στιγμή και πλούσια σε επίπεδο μουσικό, χορευτικό αλλά και συναισθηματικό.

Το δέσιμο από τις φωνές των δύο ερμηνευτών είναι δυνατό και η μετάβαση από το ένα τραγούδι στο άλλο ομαλή και φυσική.Τις αντιστίξεις των ντουέτων επιμελήθηκε ο Σταμάτης Κραουνάκης, ώστε οι μελωδίες να συνδυαστούν αρμονικά. Εκτός από το μουσικό κομμάτι, μεγάλη σημασία δόθηκε από τον Γιάννη Κακλέα στη σκηνοθεσία, ώστε η σχέση των δύο καλλιτεχνών επί σκηνής να μην «κουράζει». Πράγμα που επιτυχώς απέφυγαν, καθώς οι εναλλαγές των σκηνικών του Μανώλη Παντελιδάκη ήταν συχνές και πάντοτε μέσα στο πνεύμα και το ύφος της μουσικής και των τραγουδιών. Η χορογραφία του Κυριάκου Κοσμίδη ήταν επίσης ταιριαστή και καλοδουλεμένη. Πρόκειται για ένα σύνολο αρμονικά δεμένο και μεστό που αποδόθηκε και από τους δύο καλλιτέχνες με τις σωστές δόσεις χιούμορ.

Η συνεργασία τους που ξεκίνησε από το Παλλάς στην Αθήνα, χαρακτηρίστηκε από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη ως «μια φωτεινή στιγμή για την καριέρα και των δυο». Για τον Μάριο Φραγκούλη ανέφερε πως είναι «μια εξαίσια φωνή, ένας καλλιτέχνης που δουλεύει σκληρά, που δίνεται σε αυτό που πιστεύει, σε αυτό που αγαπάει και κυρίως σε αυτό που εμπιστεύεται». Μια συνεργασία που φαίνεται να έχει ξεπεράσει απλώς τον όρο «συνεργασία», με αποτέλεσμα μια δυνατή φιλία επί σκηνής και όχι μόνο, όπως οι ίδιοι δήλωσαν.

Αν και στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν για μια «πρόβα», η οποία εξελίσσεται επί σκηνής, όσοι αποφασίσουν να παρακολουθήσουν την παράσταση, θα συνειδητοποιήσουν πώς μόνο για πρόβα δεν πρόκειται. Το μόνο βέβαιο είναι πως θα περάσουν δύο πραγματικά ευχάριστες ώρες, παίρνοντας ένα θετικό κι αισιόδοξο μήνυμα.

Οι παραστάσεις θα δοθούν από την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 22, 23 & 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιάννης Κακλέας
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟΥ:
Λίνα Νικολακοπούλου, Σταμάτης Κραουνάκης
ΣΚΗΝΙΚΑ: Μανώλης Παντελιδάκης
ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΕΙΣ: Κώστας Παπαδούκας
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: Κυριάκος Κοσμίδης
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΦΩΤΩΝ: Γιώργος Τέλλος
ΕΝΔΥΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Σεμίραμις Μοσχοβάκη
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ: Τώνια Δραγούνη, Πανίκος Σχοινής
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Τώνια Δραγούνη
Πληροφορίες & κρατήσεις εισιτηρίων: 2310 895938 - 9
Μέρες παραστάσεων: 16 έως 20 Φεβρουαρίου (Τετάρτη – Κυριακή) & 22 έως 24 Φεβρουαρίου (Τρίτη – Πέμπτη)
Ώρα έναρξης: 21:00
Τιμές εισιτηρίων: 30€ (Δ’ Ζώνη), 40€ (Γ’ Ζώνη) - 50€ (Β’ Ζώνη) - 60€ (Α’ Ζώνη) – 70€ (Διακεκριμένη Ζώνη), ενώ τα φοιτητικά στοιχίζουν 20€ (κεντρικό θεωρείο)

Διαβάστε περισσότερα...