Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2009

Mήνυμα U.R. : 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΞΕΚΙΝΑΜΕ

9 Ιανουαρίου. Επέτειος της δολοφονίας Τεμπονέρα. Προγραμματισμένες Διαδηλώσεις.



Οι universal reporters στέλνουμε ένα κάλεσμα σε όλους τους bloggers, σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες, σε όλους τους ονειροπόλους, σε όλους τους ανθρώπους του καθημερινού μεροκάματου, των επιστημών , των τεχνών και των γραμμάτων, της δημοσιογραφίας, σε όλους όσους δε σκοτώσανε ακόμα τη συνείδησή τους:
Καλούμε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως κομματικών πιστεύω, να κατεβούν στην πορεία-διαδήλωση και να καταγγείλουν τη βία. Τη βία στον Αλέξη , τη βία στο Διαμαντή, τη βία στο Νάντερ και τον Σαμίρ στη Γάζα. Να δώσουν ένα μήνυμα στην τωρινή αλλά και στις επόμενες κυβερνήσεις , να δώσουν ένα μήνυμα σε όποιον πιστεύει ότι τρομοκρατώντας λύνει προβλήματα ή βελτιώνει την "άδικη" κοινωνία, ότι Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ είναι με το να ασχοληθούμε με αυτά, να βρούμε τα αίτιά τους και να τα λύσουμε. Να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στο διπλανό μας. Όποιος κι αν είναι. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια άλλη κοινωνία.
9 Ιανουαρίου ξεκινάμε την πορεία μας.

Διαβάστε περισσότερα...

"Ελλάδα:O πιο αδύναμος κρίκος"


Σε κείμενα που δημοσιεύθηκαν χθες στην επίσημη ιστοσελίδα της η οικονομική εφημερίδα «Financial Τimes» αναφέρεται με διόλου κολακευτικές εκφράσεις στην κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Τίτλος του ενός από τα δύο άρθρα είναι η δήλωση ενός χρηματιστή πως «όταν οι καιροί είναι δύσκολοι,ο πιο αδύναμος κρίκος δέχεται έντονες πιέσεις» . Το ίδιο πρόσωπο εξηγεί ότι στην ομάδα των χωρών της ευρωζώνης ο πιο αδύναμος κρίκος είναι η Ελλάδα... Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι διαχειριστές του δημοσίου χρέους στην Ελλάδα αναμένουν επιδείνωση των όρων δανεισμού, «καθώς οι πολιτικές και οικονομικές δυσκολίες αποτελούν αντικείμενο άνευ προηγουμένου εξέτασης στο εξωτερικό».
Σε άλλο άρθρο με τίτλο «Ο...έλληνας υπουργός Οικονομικών απολύθηκε» , οι «FΤ» στέκονται στην αντικατάσταση του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη. Ο συντάκτης εκτιμά ότι ο ανασχηματισμός έγινε λόγω της επιδείνωσης των δημοσίων οικονομικών και της συνεχιζόμενης κοινωνικής αναταραχής στη χώρα μας. Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κ. Αλογοσκούφης αντιμετώπισε μεγάλη υποχώρηση της δημοτικότητάς του, μετά τις πρόσφατες προσπάθειες αύξησης των εσόδων από τη φορολογία, την ώρα που η οικονομία έμπαινε σε φάση επιβράδυνσης. Σημειώνονται επίσης οι εκτιμήσεις αναλυτών, σύμφωνα με τις οποίες το έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2008 θα υπερβεί σημαντικά το 3% του ΑΕΠ, όριο που τίθεται για τα μέλη της ευρωζώνης. Η έγκυρη οικονομική εφημερίδα αναφέρει ότι το κόστος δανεισμού της Ελλάδας έχει εκτιναχθεί στα ύψη τους τελευταίους μήνες. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων οι αποδόσεις των δεκαετών ελληνικών ομολόγων έφτασαν να ξεπερνούν κατά 220 μονάδες βάσης τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων, ενώ τον Ιανουάριο του 2008 η διαφορά ήταν μόλις 40 μονάδες βάσης. Οι «FΤ» εκτιμούν ότι το εφετινό πρόγραμμα δανεισμού απαιτεί ήδη ποσό ρεκόρ 45 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση του δημοσίου χρέους, το οποίο ως ποσοστό του ΑΕΠ φτάνει το 95% και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στην ευρωζώνη ύστερα από αυτό της Ιταλίας. Το συμπέρασμα της εφημερίδας είναι ότι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους περιμένει να προσελκύσει επενδυτές μέσω των περισσοτέρων εκδόσεων ομολόγων 6μηνης και 12μηνης διάρκειας, τα οποία θεωρούνται ελκυστικά.
http://greece-salonika.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Ιανουαρίου 08, 2009

Φόνος άοπλου από αστυνομικό στο μετρό

Δείτε το video από τους περαστικούς στο μετρό. Το περιστατικό έγινε 5 Ιανουαρίου. Όσοι ξέρετε αγγλικά , θα καταλάβετε ότι εξηγεί δευτερόλεπτο προς δευτερόλεπτο την εκτέλεση του δεμένου με χειροπέδες Oscar Grant από έναν με αστυνομική στολή, μπροστά στα μάτια όλων. Εκτέλεση εν ψυχρώ , χωρίς να κινδυνεύει ο ίδιος, μπροστά σε ένα βαγόνι του μετρό γεμάτο κόσμο. Μάλιστα μετά την εκτέλεση , βγάζουν και τις χειροπέδες από το θύμα για ευνόητους λόγους. Τονίζεται ότι μέρες αργότερα και ο εκτελεστής δεν έχει δώσει ακόμα κατάθεση!

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Ιανουαρίου 07, 2009

Αναχαίτηση super puma στο Φαρμακονήσι

Οι Τούρκοι του κουμπάρου Ερντογάν, δεν άφησαν την ευκαιρία να μας υπενθυμίσουν ότι κάτι γίνεται στο Αιγαίο. Μετά την επίσκεψη του Κ.Παπούλια στο Αγαθονήσι χθες, σήμερα 2
f-16 της Τουρκικής Αεροπορίας, παρενοχλήσανε ελληνικό ελικόπτερο super Puma , το οποίο εκτελούσε έρευνα και διάσωση λαθρομεταναστών!

Διαβάστε περισσότερα...

Εκκληση από ΓΧΣ


Από το Δελτίο τύπου :
"Αθήνα, 05 Ιανουαρίου 2009 -- Μετά από μία εβδομάδα αεροπορικών επιδρομών στη Λωρίδα της Γάζας και ύστερα από την αρχή της χερσαίας επιχείρησης των Ισραηλινών δυνάμεων στην περιοχή, οι δομές υγείας που παρέχουν χειρουργικές υπηρεσίες στη Γάζα έχουν δεχτεί μεγάλο αριθμό τραυματιών και έχουν άμεση ανάγκη από χειρουργούς ειδικευμένους στην αγγειακή χειρουργική προκειμένου να ανταποκριθούν στην επείγουσα κατάσταση.
«Η ένταση των βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας εμποδίζει κάθε κίνηση των κατοίκων της περιοχής», εξηγεί η Σεσίλ Μπαρντού, γιατρός των ΓΧΣ. «Οι ασθενείς φοβούνται να πάνε στο νοσοκομείο για να λάβουν την απαραίτητη ιατρική βοήθεια και την μετεγχειρητική φροντίδα που έχουν ανάγκη. Το ιατρικό προσωπικό επίσης φοβάται να μετακινηθεί στην περιοχή».
Ανταποκρινόμενοι σε ένα αίτημα από το νοσοκομείο Σίφα, οι ΓΧΣ προσπαθούμε να αποστείλουμε στη Λωρίδα της Γάζας μία ομάδα χειρουργών. Επίσης προσπαθούμε να στείλουμε μία κινητή ιατρική μονάδα που θα περιλαμβάνει μία αίθουσα χειρουργικών επεμβάσεων και μία μονάδα εντατικής θεραπείας καθώς και ιατροφαρμακευτικό υλικό για την περίθαλψη των τραυματιών και τον εφοδιασμό των νοσοκομείων, προκειμένου να ανταποκριθούμε στο πλήθος των επείγοντων περιστατικών που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στη Λωρίδα της Γάζας. "
Καλή τύχη σε όσους θέσανε την προσφορά στο συνάνθρωπο , ΩΣ ιδανικό, για το οποίο αξίζει να ρισκάρεις τη ζωή σου!

Διαβάστε περισσότερα...

COSMOTE ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ !!!

Η cosmote , η ελληνική κρατική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, ενεργοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στα σκόπια. Τό όνομα της εταιρείας εκεί είναι COSMOFON με το 100% να ανήκει στην Cosmote. Θέλετε να δείτε τι εκδηλώσεις σπονσοράρει το ελληνικό κράτος εκει;


Το asterfest του οποίου το διεθνές διαφημιστικό φυλλάδιο είναι παρακάτω.


Προσέξτε κάτω αριστερά τον σπόνσορα (general sponsor) Cosmofon. Ωραία. Τώρα κοιτάξτε δεξιά. Μας πληροφορεί για το Διεθνές φεστιβάλ ταινιών που γίνεται στη Στρούμνιτσα, που βρίσκεται ... στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!!

A... η θυγατρική της COSMOTE, δεν έχει αναγνωρίσει μόνο τα Σκόπια ως Μακεδονία. Στην ιστοσελίδα της μας ενημερώνει για αυτά που δε μας λέει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ η κυρία Μπακογιάννη. Υπάρχει αναγνωρισμένη κρατική υπόσταση στο Kόσσοβο. Δεν το ξέρατε; Βέβαια. Η Κρατική Ελληνική Εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, της χώρας "παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και τη ΝΑ Ευρώπη", αναγνωρίζει και το Κόσσοβο, προφανώς όχι εν αγνοία των υπευθύνων. Να τους χαιρόμαστε.


το Κόσοβο, αναγνωρισμένο ! κράτος:

και για τους δύσπιστους η διεύθυνση:
http://www.cosmofon.com.mk/en/?SectionID=414&pos=3

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Ιανουαρίου 06, 2009

Ο μύθος του Ο.Η.Ε.


Πάνω από 630 νεκρούς και 2955 τραυματίες είναι ο απολογισμός των παλαιστινιακών απωλειών από τους βομβαρδισμούς των Ισραηλινών στη Γάζα.
Η UNRWA, η Υπηρεσία Αρωγής και Έργων του ΟΗΕ, ανακοίνωσε το νέο πλήγμα του ισραηλινού πυροβολικού κοντά στο σχολείο του ΟΗΕ, στον καταυλισμό προσφύγων της Τζαμπαλίγια με πάνω από 30 νεκρούς και 50 τραυματίες. Ο υπέυθυνος της υπηρεσίας του Ο.Η.Ε. είπε πως η UNRWA εφοδιάζει τακτικά τον ισραηλινό στρατό, με τις ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες των εγκαταστάσεών της οργάνωσης, ώστε να μην πληγούν ανθρωπιστικές υποδομές και πως το σχολείο βρισκόταν σε κατοικημένη περιοχή. Επίσης, τόνισε ότι το προσωπικό του ΟΗΕ έλεγξε προσεκτικά τους Παλαιστίνιους που ζητούσαν καταφύγιο, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν τους εκμεταλλεύονταν οι μαχητές της Χαμάς ως ανθρώπινες ασπίδες. «Μέχρι τώρα δεν είχαμε παραβιάσεις από μαχητές των εγκαταστάσεών μας», είπε και έμμεσα κατέδειξε σαφώς άλλη μια πτυχή του συνεχιζόμενου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας.


Ο ρόλος του Ο.Η.Ε. Αναρωτιέται ο μέσος άνθρωπος, τελικά τι ισχύ έχει αυτός ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών. Στην Κύπρο, σφύριζε αδιάφορα όταν εισβάλλανε οι Τούρκοι, στην Παλαιστίνη κλείνει τα μάτια και κάνει πως δε βλέπει, ενώ αντίθετα στο Κουβέιτ άμεσα κινητοποιήθηκε μια τεράστια παγκόσμια στρατιωτική μηχανή για να αποκαταστήσει την "πληγείσα" διεθνή νομιμότητα. Για ποιο λόγο τότε, τα υπόλοιπα κράτη, συνεχίζουν να στηρίζουν αυτόν τον τελείως αναποτελεσματικό οργανισμό κρατών;
Για ποιο λόγο αυτό το "ανέκδοτο" συνεχίζουμε να το διδάσκουμε στα παιδιά μας, ως φορέα Διεθνούς Δικαίου;
Όταν δίκαιο είναι το δίκαιο του πιο καλού σκοπευτή, τότε πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί συνεχίζουμε να εθελοτυφλούμε ως χώρα και να περιμένουμε στήριξη των εθνικών μας δικαίων, από ξένες δυνάμεις;
Πώς μπορούμε να αποδεχτούμε έναν ΦΟΡΕΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ , ο οποίος στήνει "Δικαστήρια για Εγκλήματα Πολέμου", εξαιρώντας εγκληματίες συγκεκριμένων προελέυσεων; Διότι δεν πιστεύω να περιμένει κανένας μας , ότι κάποιος θα καθίσει στο σκαμνί για τα εγκλήματα στη Γάζα. Στο σκαμνί του κατηγορουμένου κάθονται μόνο οι αδύναμοι κρίκοι κάθε σύγκρουσης. Ο Μιλόσεβιτς ας πούμε, θυσιάστηκε από τη νέα φιλοδυτική τάξη Σέρβων, για μια μελλοντική ένταξη στον άξονα του "καλού", δηλαδή του ΝΑΤΟ. Ο Σανταμ , καταδικάστηκε και εκτελέστηκε από το Διεθνές Δικαστήριο , για εγκλήματα ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΟΥ. Όμως οι απελευθερωτές του Ιρακ, αντί να τον παραδώσουν στην δικαιοσύνη της Δημοκρατίας του Ιρακ, στον άμεσα θιγμένο δηλαδή, είπαν να ξεμπερδεύουν , για να σιγουρέψουν την "απόδοση δικαιοσύνης" προς τη σωστή και πολιτισμένη κατεύθυνση του βιντεοσκοπημένου απαγχονισμού.

Και τί εναλλακτική έχουμε;

Ο Ο.Η.Ε. δεν έχει πλέον την παραμικρή αξιοπιστία. Δεν μπορεί να αποτελεί ούτε καν άλλοθι για την ατομική συνείδησή μας, ότι κάποιος νοιάζεται. Ασφαλέστατα, δε μπορεί πλέον να μην προκαλεί γέλιο και κάθε επίκληση του, από Έλληνες αξιωματούχους, υπουργούς και πρέσβεις, ως θεματοφύλακα του Διεθνούς Δικαίου. Η ρεαλιστική αντιμετώπιση των διεθνών σχέσεων επιβάλλει πέρα από ευχολόγια και επικλήσεις των διεθνών οργανώσεων-φαντασμάτων, την όσο το δυνατόν καλύτερη και πολυεπίπεδη θωράκιση της χώρας , τόσο διπλωματικά, όσο και στρατιωτικά και οικονομικά. Η σφυρηλάτηση σε τέτοιους καιρούς μιας κοινωνίας με αλληλεγγύη, μιας κοινωνίας μακριά από διχασμούς και πολύ περισσότερο μιας κοινωνίας με αξιοκρατία και προοπτική για όλα τα μέλη που την απαρτίζουν, αποτελεί τη μόνη πραγματική ασπίδα, τον μόνο πραγματικά αποτρεπτικό παράγοντα για την εθνική ασφάλεια.

Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνικά κεφάλαια χρηματοδοτούν την εθνική οδό"Μεγάλου Αλεξάνδρου" στα Σκόπια!

Σήμερα οι Σκοπιανοί αποφάσισαν να ονομάσουν το νέο εθνικό στάδιο της πόλης των Σκοπίων με το όνομα"Φίλιππος Β'", αλλά δεν σταμάτησαν εκεί...
Προχώρησαν και στη βάφτιση της Εθνικής οδού της χώρας που ξεκινάει από τη Γευγευλή και φθάνει ως τα Σκοπιανοσερβικά σύνορα με το όνομα "Μέγας Αλέξανδρος"!!Και αν όπως σημειώνει και το blog taxalia -που ανέδειξε από νωρίς το απόγευμα το θέμα- "αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη πρόκληση των Σκοπιανών ως τώρα" υπάρχει και μια λεπτομέρεια που μας διαφεύγει.Η Εθνική οδός των Σκοπίων,τμήμα του πανευρωπαικού διαδρόμου 10,χρηματοδοτείται,στην ουσία κατασκευάζεται,από τη χώρα μας!Η Ελλάδα έχει αποφασίσει εδώ και δύο χρόνια να χρηματοδοτήσει με 50.000.000 ευρώ την εν λόγω ανακατασκευή του Εθνικού δικτύου της ΠΓΔΜ στα πλαίσια του "Ελληνικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων"ενώ και Ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες μετέχουν στην υπεργολαβία του έργου!΄Αγνωστο παραμένει εάν τα χρήματα έχουν εκταμιευθεί,οπότε η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει πλέον να νατιδράσει ή εάν δεν έχουν εκταμιευθεί οπότε λογικά θα περιμένουμε(;) κάποια αντίδραση απ΄το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών.
http://greece-salonika.blogspot.com/

Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Ιανουαρίου 05, 2009

ΜΗΝΥΜΑ u.r. : 9 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΞΕΚΙΝΑΜΕ

9 Ιανουαρίου. Επέτειος της δολοφονίας Τεμπονέρα. Προγραμματισμένες Διαδηλώσεις.


Οι universal reporters στέλνουμε ένα κάλεσμα σε όλους τους bloggers, σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους πολίτες, σε όλους τους ονειροπόλους, σε όλους τους ανθρώπους του καθημερινού μεροκάματου, των επιστημών , των τεχνών και των γραμμάτων, της δημοσιογραφίας, σε όλους όσους δε σκοτώσανε ακόμα τη συνείδησή τους:


Καλούμε όλους τους πολίτες αυτής της χώρας, ανεξαρτήτως κομματικών πιστεύω, να κατεβούν στην πορεία-διαδήλωση και να καταγγείλουν τη βία. Τη βία στον Αλέξη , τη βία στο Διαμαντή, τη βία στο Νάντερ και το Σαμίρ στη Γάζα. Να δώσουν ένα μήνυμα στην τωρινή αλλά και στις επόμενες κυβερνήσεις , να δώσουν ένα μήνυμα σε όποιον πιστεύει ότι τρομοκρατώντας λύνει προβλήματα ή βελτιώνει την "άδικη" κοινωνία, ότι Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ είναι με το να ασχοληθούμε με αυτά, να βρούμε τα αίτιά τους και να τα λύσουμε. Να δώσουμε ένα χέρι βοήθειας στο διπλανό μας. Όποιος κι αν είναι. Χρειαζόμαστε επειγόντως μια άλλη κοινωνία.

9 Ιανουαρίου ξεκινάμε την πορεία μας.


Διαβάστε περισσότερα...

ΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ αστυνομικός από τυφλό πυρ

Τρεις το πρωί, τρεις ένοπλοι, επιτέθηκαν σε τρεις σκοπούς-ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ του Υπουργείου Πολιτισμού. Σοβαρά τραυματισμένος 21χρονος αστυνομικός.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δράστες είναι τρεις τουλάχιστον. Χρησιμοποιήσανε φωτοβολίδα στην αρχή, για να αποσπάσουν την προσοχή τους και μετά ρίξανε με Καλάσνικοφ αλλά και πιστόλι των 9mm, ενώ πετάξανε και χειροβομβίδα αμυντικού τύπου! Και όλα αυτά στο κέντρο της Αθήνας.
Όσο μας σόκαρε η τρομοκρατία της κρατικής σφαίρας στον Αλέξη, ακριβώς το ίδιο μας σοκάρει και η τρομοκρατία της, αγνώστου ταυτότητας, σφαίρας εναντίον ένστολου πολίτη , που κάνει απλά ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ που εμείς, του έχουμε ορίσει. Τέτοιες τακτικές ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ βίας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να είναι λαϊκή απαίτηση. Τέτοιες κατάπτυστες πρακτικές, στρέφονται εναντίον του λαού και της κοινωνικής ειρήνης. Απαιτούμε από όλους τους πολιτικούς, εσωκοινοβουλευτικούς και εξωκοινοβουλευτικούς, την βροντόφωνη ΚΑΤΑΔΙΚΗ του περιστατικού. Απαιτούμε από την αστυνομία, να κάνει , ΤΩΡΑ, τη δουλειά για την οποία υπάρχει. Απαιτούμε να διελευκανθεί η υπόθεση και να συλληφθούν οι δράστες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ αναλάβει την ευθύνη της για τη μη προστασία των αστυνομικών (με την "εχθρική" σχεδόν, διαχείρηση του δυναμικού της ΕΛ.ΑΣ., στα πρόσφατα επεισόδια) και την απαράδεκτη ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. να παραιτηθεί ΑΜΕΣΑ. Είναι δυνατόν, να υφίσταται τέτοια διάλυση στην αστυνομία, ιδιαίτερα μετά το προηγούμενο περιστατικό με την κλούβα των ΜΑΤ; Είναι δυνατόν να συμβαίνουν επιδρομές αυτού του τύπου ανεξέλεγκτα μέσα στην πρωτεύουσα της χώρας; Είναι δυνατόν ο ανεκδιήγητος Παυλόπουλος , να κάνει δηλώσεις μετά το περιστατικό, "είναι εχθροί της Δημοκρατίας οι δράστες"; Λες και αναρωτίοτανε κανένας...
Ζητάμε από όλες τις πολιτικές νεολαίες, να κατεβάσουν τον κόσμο στους δρόμους, συντονισμένα, με αιτήματα ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΙΑΣ . Βία ήταν ο φόνος του Αλέξη, βία και το αίμα του κατά 6 χρόνια μεγαλύτερού του, αστυνομικού.

Διαβάστε περισσότερα...

Κυριακή, Ιανουαρίου 04, 2009

Μονή Τοπλού και ανασχηματισμός

Ο ανασχηματισμός είναι ίσως η τελευταία ευκαιρία να επανακάμψουν παλαιότερα απομακρυνθέντες υπουργοί και να έρθουν και ίσως κάποια νέα πρόσωπα εντός κυβέρνησης. Οι universal reporters , θα υπενθυμίσουμε ότι έχουμε ήδη δώσει μια αξιολόγηση , http://universalreporters.blogspot.com/2008/12/blog-post_9195.html, από τις 28 Δεκεμβρίου και θα επιμείνουμε. Ωστόσο οι παρασκηνιακές διαβουλέυσεις, αλλά και βολιδοσκοπήσεις στο στρατόπεδο της Ν.Δ. συνεχίζουν με αμείωτο ρυθμό. Μέχρι και σκάνδαλα παλαιότερων ετών, όπως της εμπλοκής της οικογένειας Μητσοτάκη, στην υπόθεση της Μονής Τοπλού ή παλαιότερης υπόθεσης του υφυπουργού Ρεγκούζα, επικαλούνται εφημερίδες της δεξιάς παράταξης , προκειμένου να λάβουν καλύτερη θέση εκκίνησης , εκλεκτοί...

Διαβάστε περισσότερα...

E.E: "Αφήστε τη βοήθεια να φτάσει στον προορισμό της"

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόσθεσε άλλα τρία εκατομμύρια ευρώ στην έκτακτη βοήθεια προς τη Γάζας. Ο υπεύθυνος για την ανθρωπιστική βοήθεια Louis Michel , τόνισε ότι " η κατάσταση 1,5 εκατομμυρίου ανθρώπων στη Γάζα, μέρα με τη μέρα , γίνεται όλο και πιο απελπιστική. Καλούμε επειγόντως την ισραηλινή κυβέρνηση, να σεβαστεί τις Διεθνείς Δεσμεύσεις της και να αφήσει την ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσει στον προορισμό της".

Η Ε.Ε. ζητάει εδώ και μέρες μια κατάπαυση του πυρός μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, ο ήπιος τρόπος με τον οποίο πιέζει μάλλον δεν είναι ιδιαίτερα πειστικός και αυτή τη στιγμή αθώοι άνθρωποι , εξακολουθούν να χάνουν τη ζωή τους , σε ένα παιχνίδι εξουσίας με φόντο τα παιδικά δάκρυα. Δημοσιογράφοι από την περιοχή μας ενημερώσανε , ότι όταν πέφτουν οι οβίδες στην περιοχή, οι Παλαιστίνιοι γονείς προκειμένου να μην τρομάξουν τα παιδιά τους, τους λένε ότι οι κρότοι οφείλονται σε γλέντια, γιορτές ή γάμους!

"Μαμά θέλω να πεθάνουμε μαζί" λέει ένα τετράχρονο κοριτσάκι στη μητέρα της on camera , τη στιγμή των βομβαρδισμών. Όχι "μαμά πάμε να φυλαχτούμε". Ξέρουν ότι δεν έχουν καταφύγια ικανά να προστατευτούν από τις, τελευταίου τύπου, ισραηλινές βόμβες. Όχι "μαμά να σωθούμε", αλλά "να πεθάνουμε μαζί". Σε κάποιες καρδιές πλέον, η λέξη μαζί έχει πολύ διαφορετική προοπτική, πολύ πιο σύντομη, τόσο σύντομη που ακόμα και η λέξη προοπτική να ακούγεται ειρωνικά.

Διαβάστε περισσότερα...

Μήνυση στην ΕΛ.ΑΣ.!!!

Σύμφωνα με σημερινό δημοσιεύμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" , η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής , αποφάσισε να μηνύσει τη φυσική και πολιτική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. , (δηλαδή τον υπουργό κ.Παυλόπουλο και Αρχηγό κ. Τσιατούρα), καθώς τη θεωρούν υπέυθυνη για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Σώμα.
Πάντως στο site της η Ε.Α.Υ.Α. δεν έχει κάποια τέτοια είδηση, οπότε το αναφέρουμε χωρίς να το έχουμε εξακριβώσει.

Διαβάστε περισσότερα...