Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

Ποδοσφαιρικός αγώνας κατά της φτώχειας... λέει!

Τελικά ο λαός που περηφανεύεται για τα φώτα του πολιτισμού που έδωσε στον υπόλοιπο κόσμο, αποφάσισε να ζει στο σκοτάδι. Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς ότι στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας, την ώρα ακριβώς  που στη Βουλή ψηφίζανε το πιο αντιεργατικό νομοσχέδιο που πέρασε ποτέ από τη χώρα, το νομοσχέδιο που θα βυθίσει ακόμα περισσότερο στη φτώχεια και την ανασφάλεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, διοργανώθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας κατά της φτώχειας!
   Ναι, οι "Φίλοι του Ζινταν και του Ρονάλντο"  προχθές παίξαν με τα "Αστέρια του Ολυμπιακού" στο στάδιο Καραϊσκάκη , για να λήξει η φτώχεια. Ο αγώνας ήταν sold out κατά τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ενώ μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ και τη ΝΟVA. Μην κοιτάτε που ποτέ δε θα μεταδοθεί μια διαδήλωση ή μια απεργιακή διαμαρτυρία τηλεοπτικά, γιατί οι δημοσιογράφοι, λέει, απεργούν κι αυτοί. Στις απεργίες και τις διαδηλώσεις είναι οι φτωχοί που διεκδικούν στο δρόμο και όχι οι εκατομμυριούχοι που το παίζουν φιλάνθρωποι,κλωτσώντας μια μπάλα,  οπότε δεν υπάρχουν διαφημίσεις για να παίξουν ανάμεσα στα ΜΜΕ. Μάλιστα υπήρχε δημοσίευμα στον καθημερινό τύπο με τον τίτλο "Το ποδόσφαιρο απάντησε στη φτώχεια". Τί να σχολιάσει κανείς;
   Μεταξύ όσων εκφράστηκαν θετικά για το συγκεκριμένο αγώνα ο Γιάννης Ιωαννίδης (Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας): "Είναι δύσκολες μέρες και ειδικά το νότιο μέρος της Ευρώπης κλυδωνίζεται. Οι Ρονάλντο και Ζιντάν αυτό που έκαναν για να γίνουν πρέσβεις καλής θέλησης είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, γιατί πρόκειται για δυο πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές και αποδεικνύουν πως ο αθλητισμός φτιάχνει ψυχές. Είναι τιμητικό που για το συγκεκριμένο παιχνίδι επιλέχθηκε μια ελληνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το γεγονός ότι τα τελευταία 14 χρόνια έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα είναι κάτι που το έλαβαν υπόψη", και ο Στάθης Κουτμερίδης (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ) : "Μια τέτοια προσπάθεια να συγκινήσουμε την κοινωνία, ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες είναι πάρα πολύ θετική. Βέβαια κανείς δεν πιστεύει πως μόνο από έναν αγώνα μπορεί να καταπολεμηθεί η φτώχεια, αλλά στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι".

Και μετά ψηφίστηκε το νομοσχέδιο. Μιλάμε για μεγάλη μπάλα!

Διαβάστε περισσότερα...

Ο Βουλευτής Α.Γ. του ΛΑΟΣ μιλάει για το πως ονειρεύεται τη χώρα


Οι ατάκες αυτού του βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου, ειλικρινά , μας κάνουν να διερωτώμαστε για το αν οι βουλευτές που ψηφίζουν τους νόμους , πρέπει να περνούν από τακτικό έλεγχο ψυχιάτρου, για βεβαίωση της καλής ψυχονοητικής λειτουργίας.
ατάκα νο1 :"όταν έχουμε μια αστυνομία που δρα, μπορεί να πεθάνουν και αθώοι"
ατάκα νο2: " ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, είπε ότι για να κάνουμε βιώσιμη πόλη την Ν.Υ. θα πεθάνουν και πολλοί αθώοι. Ναι πεθάναν πολλοί αθώοι (από αστυνομικά πυρά), αλλά η Ν.Υ. έγινε μια βιώσιμη πόλη"
ατάκα νο3: "δε θα ήθελα να πω τι μου είπαν στη Ν.Υ. όταν πήγα επίσκεψη , για το τι έκανε εκεί η αστυνομία, γιατί ΔΕ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ (!!!!). Η εγκληματικότητα πατάχθει με σκληρή , κατασταλτική δράση της μητροπολιτικής αστυνομίας..."

Διαβάστε περισσότερα...

Προπηλακίστηκε ο Κ.Χατζηδάκης

Η οργή του κόσμου είναι ανεξέλεγκτη. Το πολιτικό σύστημα, αδυνατεί να διαχειριστεί πλέον το συναίσθημα του κόσμου. Στην Ελλάδα, δεν είναι δυνατόν να ζητάμε να αλλάξουν όλοι για να μη βουλιάξει η χώρα, αλλά  να μην αλλάζει πουθενά το πολιτικό σύστημα. Τα πράγματα σίγουρα θα επιδεινωθούν, καθώς η ανέχεια , θα κάνει όλο και πιο ορατή τη γύμνια του πολιτικού κόσμου. Επιλέγουμε να μην αναρτήσουμε τις σκηνές με τον άγριο προπηλακισμό του πρωην υπουργού της Ν.Δ. καθώς δεν πιστεύουμε ότι έχει να προσφέρει κάτι παραπάνω στην ενημέρωσή σας.

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Δεκεμβρίου 14, 2010

O Παπανδρέου διέγραψε τον Ευάγγελο Παπαχρήστο...

βουλευτή Ν.Πρέβεζας, ο οποίος ψήφισε ΟΧΙ στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση για τα εργασιακά. Το ρήγμα βαθαίνει όλο και πιο πολύ. Το κυβερνών κόμμα του Γ. Παπανδρέου, πληρώνει το τίμημα των συνεχών διαψεύσεων των προσδοκιών του ελληνικού λαού που το έφεραν στην εξουσία. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ένας-ένας φτάνουν στο προσωπικό όριο της αξιοπρέπειάς τους. Είναι ο τέταρτος βουλευτής που διαγράφεται σε έξι μήνες, σε μια κυβέρνηση 13 μηνών. Το ρήγμα με την ψυχή του Πασοκ, το όραμα του ιδρυτή του και το αίσθημα της βάσης του βαθαίνει όλο και περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα...

“Αρνούμαι να υπογράψω τα φιρμάνια του ΔΝΤ, αρνούμαι να γίνει αυτή η Βουλή κατοχική”,

Η φράση ανήκει στη Σοφία Σακοράφα, πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, που διεγράφη όταν δεν ψήφισε την υπογραφή του μνημονίου. Η αφορμή για την πολύ σκληρή αυτή κουβέντα στάθηκε το γεγονός ότι στην ψήφιση για το "πολυνομοσχέδιο" για τα εργασιακά, δεν υπήρχε η δυνατότητα να μιλήσουν οι Έλληνες βουλευτές, όταν μέρες πριν μίλησε ο  Ντομινίκ Στρος Καν και ο Όλι Ρεν. Ο τελευταίος μάλιστα σε επίδειξη απαξιωτικής στάσης για την Ελληνική Βουλή, έστησε το Κοινοβουλευτικό Σώμα για 40 ολόκληρα λεπτά της ώρας, μέχρι να δεήσει να εμφανιστεί.
Η Σοφία Σακοράφα, δίνει έναν μεγάλο αγώνα, απέναντι σε μια ενορχηστρωμένη κατάσταση από τους τοκογλύφους του ΔΝΤ και της Ε.Ε. (που στην πράξη μόνο ένωση ευρωπαϊκών λαών δεν απεδείχθη).
Αυτή τη στιγμή συνεχίζεται η ψηφοφορία για το πολυνομοσχέδιο και η εικόνα προς το παρόν, είναι ότι όλο το ΠΑΣΟΚ, ψηφίζει υπέρ, ενώ οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις κατά. Αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα...

Συγχώνευση ΙΚΑ-ΕΣΥ. Θα κλείσουν τα ιατρεία τους οι γιατροί του ΙΚΑ;

Σχέδιο νόμου προβλέπει τη συγχώνευση των ιατρείων του ΙΚΑ στο σύστημα του ΕΣΥ. Τα ιατρεία θα λειτουργούν ως παραρτήματα των νοσοκομείων αποφορτίζοντας τα από την πρωτοβάθμια φροντίδα, γεγονός που θα συντελέσσει στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών. Κυρίαρχο όμως παραμένει το ερώτημα αν ο υπουργός Α.Λοβέρδος έχει την τόλμη να... υποχρεώσει τους γιατρούς του ΙΚΑ να κλείσουν τα ιδιωτικά ιατρεία που διατηρούν, όπως οι συνάδελφοί τους που υπηρετούν στο ΕΣΥ. Εαν δε γίνει, τότε δυστυχώς αυθαιρεσίες που παρατηρούνται χρόνια τώρα, θα διαιωνιστούν εις βάρος τόσο των ασθενών, όσο και του υπόλοιπου συστήματος υγείας.

Διαβάστε περισσότερα...

Aποσύρεται η προκλητική διάταξη για διαγραφή 24 δις ευρώ...

προς το δημόσιο μετά τη δυναμική αντίδραση της κοινής γνώμης, αλλά και εντός ΠΑΣΟΚ. H ρύθμιση περιλαμβανόταν στο κατεπείγον  νομοσχέδιο που κατετέθηκε στη Βουλή για τα ... εργασιακά!!!
Ειδικά, αν σκεφτούμε ότι η Ελλάδα, περνάει τα πάνδεινα, για 110 δις , το να διαγράφεις 24 δις χρέη προς το δημόσιο, ξεπερνάει τα όρια της αφροσύνης. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι θα δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου. Ωστόσο άφησε ανοικτό να ξαναφέρει !!! τη διάταξη παραγραφής των 24 δις σε άλλο νομοσχέδιο. Είναι δυνατόν;

Διαβάστε περισσότερα...