Σάββατο, Μαρτίου 14, 2009

15η Μάρτη Παγκόσμια Μέρα Καταναλωτή - και η ακρίβεια καλά κρατεί…

Σύμφωνα με την Ένωση Καταναλατών Εκποιζώ :
Παρά τις πραγματοποιηθείσες μειώσεις τιμών σε διάφορα τρόφιμα και άλλα είδη καθημερινής χρήσης κατά το 2008, οι τιμές τους, τον Μάρτιο του 2009, παραμένουν σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον ίδιο μήνα του 2007.
Αυτό καταδεικνύει έρευνα της ΕΚΠΟΙΖΩ σε 5 αλυσίδες Σούπερ Μάρκετ για 51 προϊόντα στο καλάθι της νοικοκυράς, εκ των οποίων συγκρίσιμα ανά σούπερ μάρκετ και μεταξύ σούπερ μάρκετ είναι τα 15 εξ’ αυτών.

Συμπεράσματα

1. Δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη διαφορά στις τιμές των διαφόρων σούπερ μάρκετ, γεγονός που καθορίζεται από την ευμετάβλητη τιμολογιακή τους πολιτική και τις προσφορές

2. Τα αναφερόμενα προϊόντα δεν καλύπτουν όλες τις καθημερινές ανάγκες της ελληνικής οικογένειας και είναι ενδεικτικά της διακύμανσης των τιμών.Αν συνυπολογιστούν και οι αυξήσεις που παρατηρούνται και σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες, το κόστος ζωής φαίνεται να έχει αυξηθεί αρκετά.

3. Αγνοούμε τα κριτήρια επιλογής προϊόντων για αύξηση ή μείωση των τιμών τους, τα κριτήρια αύξησης ή μείωσης των τιμών, από τις διάφορες εταιρείες και τα σούπερ μάρκετ.
Το ερώτημα ωστόσο παραμένει γιατί υπάρχει αυτή η συνεχόμενη αύξηση τιμών, την στιγμή που π.χ. οι τιμές των πρώτων υλών και οι τιμές παραγωγού έχουν μειωθεί σημαντικά στην διάρκεια του 2008, το ίδιο και ο τιμάριθμος, ενώ οι αμοιβές παραμένουν στάσιμες

4. Χρειάζεται ενδελεχής έρευνα και συνεχής παρακολούθηση της διακύμανσης των τιμών, προκειμένου να εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα σχετικά με το αν οι πραγματοποιούμενες μειώσεις τιμών πράγματι στοχεύουν στην ανακούφιση του Έλληνα καταναλωτή, ή αποτελούν ένα επικοινωνιακό μέσο και επίφαση συμμόρφωσης προς τις κυβερνητικές πιέσεις

Διαβάστε περισσότερα...

Εικαστική Δημιουργία 2008- 09

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς συνεχίζοντας τη δράση «εικαστική Δημιουργία», παρουσιάζει μεγάλη αναδρομική έκθεση του ζωγράφου- γλύπτη Γαβριήλ Ανδρονικίδη, στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo, από τις 15 ως τις 25 Μαρτίου 2009. Η έκθεση περιλαμβάνει επιλογές από το σύνολο του έργου του καλλιτέχνη, ζωγραφικού και γλυπτικού.

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη ο Γαβριήλ Ανδρονικίδης σπουδάζει ζωγραφική, αγιογραφία και γλυπτική κοντά στον ζωγράφο- αγιογράφο Κώστα Τσιλσαβίδη και στον Γιάννη Καμπαδάκη.


Η ζωγραφική του, που αφορά κυρίως προσωπογραφία, αγιογραφίες- που συχνά μοιάζουν με ψηφιδογραφίες λόγω μιας ιδιόρρυθμης τεχνικής του- και τοπογραφία, χαρακτηρίζεται από την καθαρότητα του βλέμματος και την έμφαση στα τονισμένα χρώματα, η γλυπτική του, σε μέταλλο και σε ξύλο, κυρίως ελιάς, κινείται στην κατεύθυνση του εξπρεσιονισμού και του κονστρουκτιβισμού.
«Το κάθε κομμάτι κορμού ή ξεριζωμένης ρίζας μπορεί να αφανιστεί από φυσική φθορά ή από καύση. Με τη δημουργική μου παρέμβαση (επέμβαση) βρίσκω το ζωντανό και το υγιές κομμάτι, του δίνω μορφή και περιεχόμενο και, έτσι, συνεχίζεται η ζωή του ως έργο τέχνης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καλλιτέχνης για τα γλυπτά του.
Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές φιλότεχνων και δημόσιους χώρους


Ημέρες-ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Τρίτη- Παρασκευή: 18:00- 22:30, Σάββατο: 12:30- 14:00 & 19:00- 22:00, Κυριακή: 12:00- 17:00 (Δευτέρα κλειστά). Εγκαίνια Κυριακή, 15 Μαρτίου, ώρα 20:00.

Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου.

Επιτέλους βρέθηκε απάντηση για το ποίος είναι ο καλύτερος εραστής του κόσμου!!! Είναι ο... Ύπνος. Ναι και όμως είναι αλήθεια. Γιατί:
-Τους παίρνει όλους!!!!
-Σε παίρνει κάθε μέρα!!!!
-Μπορεί να σε πάρει πάνω από 1 φορά την μέρα!!!
-Σε παίρνει για πολλές ώρες!!!
-Του αρέσουν τα ομαδικά (μας πήρε ο ύπνος όλους μαζί)!!!!!
-Δεν τον ενοχλεί το μέρος (με παίρνει ο ύπνος όπου να 'ναι)!!!!!
-Αν δεν σε πάρει στεναχωριέσαι (Δεν με παίρνει ο ύπνος)!!!!!
-Έχει ιαματικές ικανότητες (με πήρε ο ύπνος και συνήλθα)
-Είναι ύπουλος (μόλις έκλεισα τα μάτια με πήρε ο ύπνος)!!!!
-Ανυπομονείς να σε πάρει (Πότε θα με πάρει ο ύπνος)!!!!
-Αν σε πάρει για πολλές ώρες είσαι πιασμένος!!
-Σε παίρνει όποτε θέλεις!!!
-Πολλές φορές μας προτρέπουν να τον πάρουμε (ξάπλωσε να σε πάρει ο ύπνος)!!!
-Ζηλεύουμε αν τον παίρνουν μόνο οι άλλοι ( σε πήρε ο ύπνος, και τον πήρα και εγώ λιγάκι)!!!!
taxalia

Διαβάστε περισσότερα...

Eπικίνδυνα Δημητριακά


Ο Ο Ε.Φ.Ε.Τ., μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές, ενημερώθηκε αργά το βράδυ της 13ης Φεβρουαρίου 2009 για τη διακίνηση προγεύματος δημητριακών, στο οποίο βρέθηκαν υψηλές συγκεντρώσεις χημικών ουσιών (4-μεθυλοβενζοφαινόνης και βενζοφαινόνης), οι οποίες μετανάστευσαν στο προϊόν από την συσκευασία .
Πρόκειται για πρόγευμα δημητριακών που παράγεται από την Βελγική επιχείρηση «Mulder Natural Foods» και διακινήθηκε μέσω της ελληνικής εταιρείας «LIDL Hellas & SIA Ο.Ε» με την εμπορική επωνυμία «MASTER CRUMBLE - Chocolate Crunch Muesli», σε συσκευασία των 600g. Οι αριθμοί παρτίδας του προϊόντος είναι 18330 P1, 18303 P1 , 18317 P1 και 18329 P1.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. για προληπτικούς λόγους, απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που ήδη έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Aφού ο ΕΦΕΤ, ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 13 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ; Εκτός αν πρόκειται για λάθος στο δελτίο τύπου του Οργανισμού...

Διαβάστε περισσότερα...

Πέμπτη, Μαρτίου 12, 2009

Το facebook του Πρωθυπουργού

Αυτό είναι το facebook του Κ.Καραμανλή. Δείτε φίλους, συνομιλίες, κατάσταση, προσωπική κατασταση κτλ. Λέτε να γίνεται στο πλαίσιο της προβολής του "ανθρώπινου" προφίλ του κ. Καραμανλή;

hakis-hakis.blogspot.com

Διαβάστε περισσότερα...

Όταν για την ΟΛΜΕ η Κωσταντινούπολη γίνεται...Ιστανμπούλ.


ΟΛΜΕ. Είναι η ομοσπονδία των δασκάλων που ανάμεσα στα άλλα, προστατεύει τα παιδιά-μαθητές. Είναι οι καθηγητές μας που υποτίθεται ότι θα μάθουν πέντε γράμματα στα παιδιά μας. Ποιος να τους μάθει για την...Ίμβρο και την Τένεδο όταν σε ανακοινώσεις τους λένε την Πόλη όπως ακριβώς την προσφωνούν οι Τούρκοι. Πολύ άσχημο πράγμα να ξεχνάς την ιστορία σου.

Κύριοι της ΟΛΜΕ , ένα σχόλιο;

Διαβάστε περισσότερα...