Τετάρτη, Ιουνίου 17, 2009

Η Ντόρα αναγνωρίζει τα Σκόπια ως Μακεδονία...

... και ο Καραμανλής κοιμάται τον ύπνο του αδιάφορου για όλα.

Ένα ακόμα ολίσθημα πραγματοποιεί το Ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς όπως ανακοινώθηκε σήμερα, θα επιτραπεί κατ’εξαίρεση η προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας του σκοπιανού αεροσκάφους που θα μεταφέρει τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Αντόνιο Μιλόσοσκι για τη Σύνοδο του ΟΑΣΕ, αεροσκάφος που φέρει στην άτρακτό του τα ψευτο-διακριτικά «Δημοκρατία της Μακεδονίας»... Μέχρι και σήμερα το αεροσκάφος που χρησιμοποιούνταν για τις μετακινήσεις των επισήμων των Σκοπίων, δεν γινόταν δεκτό στα ελληνικά αεροδρόμια, εξαιτίας αυτού του λόγου, δηλαδή των διακριτικών που έφερε, καθώς κάτι τέτοιο θα σήμαινε ενδεχομένως τη de facto αποδοχή των σκοπιανών θέσεων.


Την προηγούμενη φορά, για την επίσκεψη του Τσερβένκοφσκι ο τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ και σημερινός ευρωβουλευτής της Ν.Δ Γ.Κουμουτσάκος είχε δηλώσει: «είναι γνωστό ότι η Ελλάδα έχει μια συγκεκριμένη και γνωστή πολιτική εδώ και πολλά χρόνια σε ό,τι αφορά τις άδειες προσγείωσης αεροσκαφών από την γειτονική χώρα στην Ελλάδα». Σήμερα τί έγινε και … άλλαξε αυτή η πολιτική;
Mήπως Ντορούλα σχετίζεται με τη συνάντησή σου με τον Αμερικάνο πρέσβη χθες; Μήπως ήτανε σε αυτά που συμφωνήσατε "για τη διάσκεψη του ΟΑΣΕ";
Αν δε θυμάσαι , εννοούμε τη συνάντηση που όταν οι δημοσιογράφοι ρωτούσανε τον πρέσβη για το τρομοκρατικό χτύπημα με το νεκρό αστυνομικό, ρωτώντας τον την άποψή του χαμογελούσες μέχρι τα αυτιά σαν ηλίθια.

Διαβάστε περισσότερα...

Ασπίδα συμπαράστασης για τη φωτισμένη δασκάλα

Εχοντας στο πλευρό της συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, αλλά και μετανάστες που έσπευσαν να της συμπαρασταθούν, η δασκάλα Στέλλα Πρωτονοταρίου και η συγκατηγορούμενή της, Καρκάλο Ντενάντα, βρέθηκαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, με την κατηγορία της «εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πραγμάτων κατ' εξακολούθηση» για την πρώτη και της «άμεσης συνέργειας» για τη δεύτερη.
Πρόκειται για τη δασκάλα, που με την ιδιότητα της διευθύντριας του 132ου Δημοτικού Σχολείου Γκράβας, το οποίο φιλοξενεί μαθητές που κατά 70% είναι παιδιά μεταναστών, παραχώρησε αίθουσα του σχολείου για να γίνουν μαθήματα της ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες γονείς, αλλά και της μητρικής τους για αλλόγλωσσους μαθητές (κυρίως της αλβανικής και της αραβικής). Καταγγελίες σε βάρος της κ. Πρωτονοταρίου όμως, οδήγησαν την τότε διευθύντρια στο εδώλιο, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε δίκη, που χθες αναβλήθηκε για τις 22 Ιανουαρίου του 2010.
Ανάμεσα στους γονείς που θέλησαν να στηρίξουν τη δασκάλα ήταν και ένας πατέρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει ότι «η κ. Πρωτονοταρίου μας βοήθησε πάρα πολύ, γιατί διοργάνωσε τμήματα ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και εμείς ελληνικά, για να τα βοηθάμε στα μαθήματα. Με αυτή τη διευθύντρια δεν υπήρχε ρατσισμός στο σχολείο και τα παιδιά μας είχαν ενσωματωθεί με τους Ελληνες συμμαθητές τους».
Η «Ε» έχει και στο παρελθόν αναφερθεί στο πρόσωπο της κ. Πρωτονοταρίου, καθώς είχε ανάμεσα σε άλλα αντικαταστήσει το πρωινό «Πάτερ ημών» με το ποίημα-προσευχή από το «Πρωινό Αστρο» του Γ. Ρίτσου:
«Καλέ Θεούλη, εμείς είμαστε καλά. Κάνε, καλέ Θεούλη, να 'χουν όλα τα παιδάκια ένα ποταμάκι γάλα, μπόλικα αστεράκια, μπόλικα τραγούδια. Κάνε, καλέ Θεούλη, να 'ναι όλοι καλά, έτσι που κι εμείς να μην ντρεπόμαστε για τη χαρά μας».

Διαβάστε περισσότερα...