Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

Συνελλήφθησαν διαδικτυακοί δημοσιογράφοι

Στη Γαλλία προσήχθησαν και ανακρίνονται δυο δημοσιογράφοι του διαδικτυακού μέσου Rue89, το οποίο δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους που παλαιότερα δουλεύανε στη Liberation. Ειδική ομάδα αποτροπής εγκλημάτων προσήγαγε τους δημοσιογράφους Pierre Haski (και εκδότη του Rue89) και Augustin Scalbert, επειδή προβλήθηκε ένα βίντεο με τον Σαρκοζί να λογομαχεί με άτομο του στούντιο που τον φιλοξενούσε, πριν ξεκινήσει η κανονική συνέντευξη. Ο ίδιος ο πρόεδρος Σαρκοζί υποστήριξε ότι τον βιντεοσκοπούσανε εν αγνοία του.
Το βίντεο έδειχνε τον πρόεδρο της Γαλλίας να εκφράζει τη δυσαρέσκεια του σε έναν τεχνικό του στούντιο France 3's, λόγω της μη ευγενούς συμπεριφοράς του τεχνικού, απέναντι στο πρόσωπό του, στις 30 Ιουνίου 2008. Το βίντεο βρέθηκε σχεδόν αμέσως στον "αέρα" από το διαδικτυακό Rue89, με αποτέλεσμα να το δουνε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα.
Το κανάλι France 3's συμπλήρωσε αίτηση για έρευνα από την αστυνομία , για "κλοπή υλικού και πειρατεία" και έτσι συνελλήφθησαν οι δυο δημοσιογράφοι.

Διαβάστε περισσότερα...

Τον Κίσσαβο θα τον επιτηρούν δορυφόροι!

Σε διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό προχωρά η Νομαρχία Λάρισας προκειμένου να επιλεγεί ανάδοχος για την εγκατάσταση και λειτουργία υπερσύγχρονων δορυφορικών και επίγειων συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας στον Κίσσαβο.
Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης εντός του 2009, που στόχο έχει την προστασία του Κισσάβου, με τον έγκαιρο δορυφορικό εντοπισμό εστιών πυρκαγιάς και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας αλλά και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων πυροπροστασίας.
Συγκεκριμένα, σε χθεσινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Έργων της Νομαρχίας Λάρισας αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Διαχείρισης Πυροπροστασίας Όρους Κισσάβου». Το επόμενο διάστημα η προκήρυξη θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν τους όρους διαγωνισμού, ενώ μέχρι τον Μάιο πιστεύεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους αναδόχους.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ύψος του 1.000.000 ευρώ, η εγκατάσταση του συστήματος θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2009 και θα αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της Νομαρχίας στην προσπάθεια που καταβάλλει για την προστασία του περιβάλλοντος, την αποτροπή και αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών στο νομό Λάρισας.
από εφημερίδα Ελευθερία Λαρισας

Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση-κόλαφο για την Ελληνική Αστυνομία δημοσιοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, η οποία διαπίστωσε κρούσματα διαφθοράς και παράνομης

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος, στην 52σέλιδη αποκαλυπτική έκθεση – η οποία παραδόθηκε πρόσφατα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής - εντός του 2008 ερευνήθηκαν 538 υποθέσεις διαφθοράς, έναντι 560 το 2007. Οι υποθέσεις διαφθοράς που αφορούσαν το αστυνομικό προσωπικό ήταν 445, αυτές που σχετίζονται με παράνομες ενέργειες δημοσίων υπαλλήλων 45, ενώ οι φάκελοι που σχηματίστηκαν για κοινή παράνομη δράση αστυνομικών και δημοσίων υπαλλήλων ήταν - εντός του 2008 - 27.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έκθεσης, αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ. έκλεβε πορτοφόλια από νεκρούς σε τροχαία δυστυχήματα και ύστερα, χρησιμοποιώντας τις τραπεζικές κάρτες τους, έκανε αναλήψεις πολλών χιλιάδων ευρώ.
Επίσης, προκύπτει ότι αξιωματικοί της αστυνομίας προχωρούσαν σε μαζικές πλαστογραφήσεις εγγράφων και σε παράνομες εκδόσεις αστυνομικών ταυτοτήτων, ενώ αποκαλύφθηκε υπεξαίρεση 800.000 από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Ειδικότερα, για το περιστατικό αυτό, πριν μερικούς μήνες ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Β. Τσιατούρας ζήτησε έκτακτο έλεγχο στη Διαχείριση Διεύθυνσης του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με την έκθεση «από τον έλεγχο διαπιστώθηκε χρηματικό έλλειμμα που ανερχόταν συνολικά στο ποσό των 787.856 ευρώ. Μετά το πέρας της επιθεώρησης συντάχτηκε έκθεση η οποία βεβαίωσε και καταλόγισε το χρηματικό έλλειμμα εις βάρος δύο αστυνομικών».
Εντυπωσιακό στοιχείο της έκθεσης είναι η αύξηση κατά περίπου 60% εντός του 2008 των υποθέσεων διαφθοράς στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Επιπλέον, προκύπτει πως από το 1999 που ιδρύθηκε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων ώς τα τέλη του 2008 επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης για διάφορα αδικήματα σε 385 αστυνομικούς και οι συνολικές ποινές ήταν 352 χρόνια, 3.695 μήνες και 370 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα...

Τετάρτη, Απριλίου 01, 2009

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΤΗΝ ΕΣΗΕΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ;


Πότε επιτέλους κύριε Βερναρδάκη θα ερευνήσετε την καταγγελία που κατ' επανάληψη σας έχουμε κάνει απο τούτο το ιστολόγιο, για τον συνταξιούχο δημοσιογράφο που παρακολουθεί τα σεμινάρια του ΟΑΕΔ για τους άνεργους δημοσιογράφους στο Αιγάλεω και τσεπώνει κανονικότατα τα χρήματα απο τη μία και την παχυλότατη σύνταξη του απο την άλλη;

Επίσης, πότε επιτέλους κύριε Βερναρδάκη θα ζητήσετε απο την ΕΣΗΕΑ και τον φίλο σας τον Σόμπολο -του οποίου τυγχάνει κολλητός ο συνταξιούχος- να σας ενημερώσει με στοιχεία πόσοι απο τους γραμμένους/ες στα επιδοτούμενα σεμινάρια είναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΡΓΟΙ και δεν έχουν δύο και τρεις δουλειές με ΔΠΥ κοινώς μπλοκάκι;

Ρίξτε τώρα που μπορείτε μια ματιά, γιατί όταν θα θέσουμε υπόψην της δικαιοσύνης ενδεχομένως να μην πείσετε λέγοντας οτι δεν γνωρίζατε. Εμείς σας το έχουμε επισημάνει απο τούτο το ιστολόγιο άλλες δύο φορές και έιμαστε σε θέση να γνωρίζουμε οτι με τον τρόπο σας μαθένετε το περιεχόμενο του ιστολογίου.

Το βρίσκετε ηθικό και νόμιμο συνταξιούχος και εργαζόμενοι/ες να επιδοτούνται με λεφτά του ελληνικού λαού που προορίζονται για ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ δημοσιογράφους;;;

Διαβάστε περισσότερα...

Ακυρώνουνε το πρόστιμο(;) και γεμίσε διαφημίσεις

Όλες οι εφημερίδες και τα κανάλια έχουν την διαφήμιση της vodafone!
Τι σύμπτωση την στιγμή που το πρόστιμα των 75 εκ ευρώ ακυρώνεται την ίδια ώρα έρχεται στην Ελλάδα το i-phone για την εταιρεία με προσφορά και...καταιγισμό διαφημίσεων. Και δεν ασχολείται κανένας με την ακύρωση του προστίμου. Ένα μονόστηλο το έκαναν όλοι. Σαν δεν ντρέπονται όλοι μαζί.Κάποιοι βλέπουν τον Κορωνιά στο γήπεδο και είναι πιο εύκολη η επαφή μαζί τους. Κάποιοι άλλοι ξέχασαν τον Τσαλίκίδη γιατί τα χρήματα των διαφημίσεων στα ΜΜΕ είναι πολλά.
Άντε και ....χαθείτε

Διαβάστε περισσότερα...

Τρίτη, Μαρτίου 31, 2009

Κύριε Τσίπρα,θέλετε να μας εξηγήσετε;



Είναι γνωστό ότι η εφημερίδα "Αυγή" είναι κομματικό όργανο του Συνασπισμού. Στις 27/03/09 στο άρθρο του ο κύριος Νάσος Θεοδωρίδης, νομικός και μέλος του τμήματος δικαιωμάτων του κόμματος, μας ενημερώνει ότι " ο ελληνικός στρατός στις αρχές του εικοστού αιώνα αιματοκυλίζοντας τα Βαλκάνια σε περιοχές όπου το ελληνικό στοιχείο αποτελούσε ισχνή μειοψηφία."



Κύριε Τσίπρα , εσείς πάνσοφε πρόεδρε, θα μας εξηγήσετε τι γράφει η επίσημη εφημερίδα σας;

Παρακάτω κύριε Τσίπρα, η εφημερίδα σας η Αυγή γράφει : "η απολύτως θεμιτή αξίωση της Δημοκρατίας της Μακεδονίας να ονοματίζει τον εαυτό της όπως εκείνη επιθυμεί (και όχι όπως επιτάσσουν οι κήνσορες της ελληνικής εθνικοφροσύνης), τότε η ριζοσπαστική Αριστερά δεν μπορεί να παραμένει απαθής χωρίς να λαμβάνει πολιτικές πρωτοβουλίες που θα ταράξουν τα νερά."



Κύριε Τσίπρα, ήλιε της αριστεράς, θέλετε να μας δώσετε μια διευκρίνηση για το τι πιστεύει τελικά το κόμμα σας; Υποστηρίζετε τον κύριο Γκρουέφσκι και την φασιστική του επεκτατική πολιτική σε βάρος της χώρας μας;




Αφού διαβάσουμε για άλλη μια φορά ανοησίες εναντίον των παρελάσεων, του πόσο εμπνέει το σχολείο φασιστική νοοτροπία στα παιδιά που παρελαύνουν, καταλήγει ο εκλεκτός συνεργάτης σας : "Άρα, η αποδόμηση της εθνικής ιδεολογίας αποτελεί πρώτιστο καθήκον μιας αντι-συστημικής αριστεράς."




Μεγαλεπίβολε και τρισυπόστατε Αλέξη Τσίπρα, αφού στόχος σας είναι να αποδομήσετε την εθνική ιδεολογία, επιδιώκετε την είσοδό σας στη Βουλή, με όλες τις παροχές που έχουν οι βουλευτές, πληρωμένες από το εθνικό κράτος ; Και δε μου λέτε κύριε Τσίπρα, την επιδότηση του κόμματός σας από την Ελληνική Βουλή και τον Ελληνικό Προϋπολογισμό, δεν τη λαμβάνετε; Ποιόν προϋπολογισμό; Αυτόν που γίνεται προκειμένου να στηρίξει την εθνική υπόσταση του κράτους , που έχει μια εθνική ιδεολογία που εσείς στο ΣΥΡΙΖΑ, έχετε "ως πρώτιστο καθήκον να αποδομήσετε".


Θα χαρούμε να έχουμε την απάντησή σας


Διαβάστε περισσότερα...

Δευτέρα, Μαρτίου 30, 2009

1983: Ένας χαμένος παράδεισος

26 χρόνια πριν, σαν σήμερα, το 1983, καθιερώθηκε το 8ωρο και η πενθήμερη εβδομαδιαία εργασία. Σήμερα το 2009, ο πρωθυπουργός της χώρας κάνει για λόγο για καθιέρωση "παρά τη θέληση και τα πιστεύω του" αλλά αναγκαστικά, εργασίας με ελαστικοποιημένα ωράρια, αμοιβές, ασφαλίσεις, δικαιώματα.
Δυστυχώς το δίχτυ ασφαλείας που είχε πλέξει η ευρωπαϊκή πραγματικότητα για τους εργαζομένους της, σχίστηκε από τα κοφτερά δόντια των πιράνχας του καπιταλισμού. Οι κυβερνήσεις αναγκαστικά πλέον, αφού είχανε μεταβάλλει ολόκληρη την κοινωνική μας ζωή, σε ένα εκτροφείο αδηφάγων πιράνχας, ταϊζοντάς τα με τα λεφτά του λαού, και με το θεσμό της δικαιοσύνης σε πλήρη αδυναμία να εκτελέσει το έργο της, τώρα εισπράττουν το τίμημα.
Ένα τίμημα που ξεκινάει από τη κλασική γκρίνια, μέχρι την απόγνωση χιλιάδων συμπολιτών μας για το οικονομικό και εν τέλει κοινωνικό αδιέξοδο στο οποίο εξωθήθηκαν. Γκρίνια που δε μένει πλέον στην ακίνδυνη καταγραφή των ανούσιων δημοσκοπήσεων, αλλά που δυστυχώς μεταλλάσσεται στην πλέον βάρβαρη μορφή διεκδίκησης, την εγκληματικότητα. Καθημερινές ληστείες τραπεζών, καταστηματαρχών, πολλές φορές με αντάλλαγμα την ανθρώπινη ζωή του ταμία, του περαστικού, του ίδιου του ληστή ή του αστυνομικού. Διαρρήξεις , κλοπές πορτοφολιών και τσαντών (μέχρι και το σάντουιτς ενός παιδιού πήραν με την απειλή μαχαιριού), μας καταδεικνύουν ότι οι αλλαγές στο τοπίο της καθημερινής εργασίας, ωθούνε στην απόγνωση και σε ακόμα αγριότερες μορφές διεκδίκησης.
Το χειρότερο από όλα είναι ότι δυστυχώς καμιά πολιτική δύναμη, δεν έχει το απόθεμα ιδεών και οργανωτικού πνεύματος, για να προσαρμόσει, τουλάχιστον ήπια, στο κοινωνικό σύνολο, μεταβολές θεμελιώδεις στον τρόπο ζωής. Εγκλωβισμένοι και οχυρωμένοι πίσω από ανέξοδους λαϊκισμούς και συνθήματα, αριστεροί διανοητές απεραντολογούν για το κακό που μας βρήκε επι καπιταλισμού και ... .... Δεν υπάρχει δυστυχώς και. Ανάγνωση της πραγματικότητας που όλοι ζούμε, και καμία πρόταση που ακόμα και στους πιο ρομαντικούς να μοιάζει εφαρμόσιμη. Οι δυνάμεις εξουσίας (ανεξαρτήτου χρώματος), αναλώνονται σε μια φρενήρη κωμική κατάσταση, αλληλοκατηγορούμενες. Και ο χρόνος περνάει και την ίδια στιγμή και άλλοι εργαζόμενοι, εισέρχονται σε κατάσταση αβεβαιότητας. Όσο για τις υπόλοιπες δυνάμεις της πιο ισχυρής λαϊκής δεξιάς, αναμένουν απλά πότε θα αναγκαστεί κάποιο κόμμα να τους καλέσει να συγκυβερνήσουν. Ακόμα και νέα σχήματα με οικολογικό τίτλο, που ετοιμάζονται να μπουνε στη Βουλή σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, παρουσιάζουν το κωμικό να λαμβάνουν την προτίμηση των συμπολιτών μας επειδή λέγονται απλά οικολόγοι. Χωρίς να έχουμε ακούσει κανέναν εκπρόσωπό τους, χωρίς να μας έχουν ενημερώσει για τίποτα από το τι πιστεύουν, απλά και μόνο από τον τίτλο, και από τη δυσαρέσκεια του κόσμου για την ανικανότητα αυτών που τον κυβέρνησαν "πιάνουν" το όριο για είσοδο στη Βουλή ή για να είμαστε ακόμη πιο ρεαλιστές, για να συνεργαστούν με όποιον τους το ζητήσει εαν παραστεί ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας!
Τα αιτήματα πλέον πρέπει να σταματήσουν να είναι προοδευτικά. Καλά διαβάσατε. Τα αυτονόητα καταργήθηκαν "εκ των πραγμάτων"(;). Οφείλουμε να τα ξαναφέρουμε στο προσκήνιο και να βρούμε τον τρόπο να τα καθιερώσουμε. Ακλόνητα αυτή τη φορά. Η ζωή μας αναγκάζει πλέον να διεκδικούμε πάλι, αυτά που διεκδικούσανε οι γονείς μας τη δεκαετία του 1970, μήπως καταφέρουμε και ξαναπετύχουμε ένα νέο 1983.
Καλή σας μέρα

Διαβάστε περισσότερα...