Τρίτη, Ιανουαρίου 27, 2009

4χρόνια φυλάκιση στον Τούρκο φονιά-πιλότο για... πλημμέλημα!

Και ψάχνοντας το θέμα σχετικά με το θάνατο του πιστού στο καθήκον, πιλότου Ηλιάκη (φώτο), σήμερα έχουμε μια εξέλιξη δημοσιευμένη στη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ:

Ερήμην δικάσθηκε και καταδικάσθηκε ο δολοφόνος του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη. Συγκεκριμένα, ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών για ανθρωποκτονία από αμέλεια επέβαλε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον Τούρκο πιλότο μαχητικού αεροσκάφους, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο του Ελληνα πιλότου του F-16, Κώστα Ηλιάκη, το Μάιο του 2006.Ο κατηγορούμενος ήταν φυσικά απών, ενώ η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη, μετά από μηνυτήρια αναφορά δύο δικηγόρων από την Κόρινθο.

Ο Χαλίλ Ιμπραήμ Οστνεμπίρ κρίθηκε ένοχος από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για ανθρωποκτονία από αμέλεια. Η ποινή δεν είναι εξαγοράσιμη, δόθηκε όμως αναστολή έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, αν βέβαια ο κατηγορούμενος κάνει έφεση, καθώς χθες απουσίαζε από το δικαστήριο, χωρίς να έχει ορίσει ούτε δικηγόρο

Δεν υπάρχει καμία δήλωση από την Ελληνική κυβέρνηση προς το παρόν, ενώ το "από αμέλεια" ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑ!!! είναι για προφανείς πολιτικούς λόγους, για να μη δεχτούμε δηλαδή επίσημα , την κατάρριψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.