Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 02, 2009

2 χρόνια άντεξε η κυβέρνηση του άπραγου Καραμανλή

Πρόωρες εκλογές προκήρυξε ο Κ.Καραμανλής. Στο διάγγελμά του ο Κ.Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην οικονομική κρίση, τις προκλήσεις που υπάρχουν για την Ελλάδα το επόμενο χρονικό διάστημα και τις αλλαγές που είναι απαραίτητες.Τα ίδια λόγια περι υπευθυνότητας ή ανευθυνότητας, σχεδίου κτλ. Λόγια που μάλλον δεν αγγίζουν πια κανένα.
Στην προεκλογική Δ.Ε.Θ. θα παιχτεί ένα μεγάλο μέρος των εκλογών. Ωστόσο, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα βλέμματα στρέφονται προς το ΛΑ.Ο.Σ. και το αν θα συνασπιστεί με την καταρρέουσα κυβέρνηση Καραμανλή, στην περίπτωση που το ΠΑΣΟΚ δεν έχει αυτοδυναμία και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α δε συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ (κάτι που φαίνεται ως πολύ πιθανό σενάριο, καθώς υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δυο κομμάτων).
Ας ελπίσουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση, δε θα επαναλάβει τις επιδόσεις της τωρινής. Ας ελπίσουμε ότι προεκλογικά θα ακούσουμε σοβαρά στέρεα επιχειρήματα, ώστε οι πολίτες να μην κρίνουν βάσει μισαλλοδοξίας, αλλά βάσει προγραμμάτων. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι για να γίνει αλλιώς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.