Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 17, 2009

Ο ιδρυτής της Ενωσης Ανεξαρτητων Φοιτητων, υποψήφιος με ΠΑΣΟΚ!

Με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ξανακατεβαίνει στη Θεσσαλονίκη και ο Αργύρης Αργυριάδης.
Τα άγουρα χρόνια...
Ο άνθρωπος που ίδρυσε μαζί με άλλους την Ένωση Ανεξαρτήτων φοιτητών που όπως γράψανε στην εφημερίδα "Μακεδονία" 18 οκτωβρίου 1995 : "Στόχος των δημιουργών της ένωσης όπως τον παρουσίασαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου είναι να καλύψουν την ανάγκη των φοιτητών να υπάρχουν εκπρόσωποί τους οι οποίοι θα προωθούν τα φοιτητικά συμφέροντα μη περιχαρακωμένα σε κομματικές γραμμές."

Η Ενωση Ανεξαρτήτων που κυκλοφορούσε με τις αφίσες "Φοιτητές ή κόμματα", τα μέλη της οποίας χλευάζανε στα φοιτητικά αμφιθέατρα όποιον συμφοιτητή τους ανήκε σε άλλες παρατάξεις που ιδεολογικά συγγένευε με κάποιο κομματικό χώρο. Αυτήν την Ένωση ίδρυσε ο κύριος Αργυριάδης, ο πολέμιος των κομμάτων. Μάλιστα ένα γνωστό σύνθημα της Ένωσης, ήταν "άστα τα παιδιά να ψηφίζουνε ό,τι πει το κόμμα".
Μετά όμως ωρίμασε...
Βέβαια μετά αυτό δεν τον εμπόδισε να εργαστεί στο πλευρό του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γ.Μαγκριώτη ως Ειδικός Νομικός Σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης.
Και επειδή ο καιρός περνούσε και οι ... νεανικές απερισκεψίες ξεχάστηκαν, το Νοέμβριο του 2004 δημιούργησε μαζί με άλλους νέους, προοδευτικούς, ενεργούς πολίτες το νεανικό ρεύμα σκέψης του ΠΑΣΟΚ "Περίπου 30" . Έτσι άλλος ένας αδέσμευτος και ανεξάρτητος νέος που κάποτε πολεμούσε τα κόμματα, έγινε υποψήφιος βουλευτής.
Πάντως, εμείς αυτό που θέλουμε να ελπίζουμε είναι ότι ο κόσμος θα κρίνει και τη συνέπεια και τη συνέχεια και τη διαδρομή του οποιουδήποτε υποψηφίου. Καλό αγώνα για το ΠΑΣΟΚ, κύριε ΑΡΓΥΡΙΑΔΗ.

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/9/09 9:49 π.μ.

    re seis aytos sto site tou exei tin eksis apithani thesi : "Μεταφορά της έδρας του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών στη Θεσσαλονίκη, μετονομασία του σε Ελληνικό Χρηματιστήριο ".

    O laikismos sto apogeio... xaxaxa
    Pasokara ta epaises ta lefta sou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλεξάνδρα- Φιλοσοφικη17/9/09 9:53 π.μ.

    "αστα τα παιδιά , αστα να 'ναι μόνα, αστα να ψηφίζουνε ότι πει το κομμα". Αυτό ήτανε το σύνθημα.
    Μόνο που τώρα μαζι με τα παιδιά Θελει να ψηφίζει και ο Αργυράκης...
    Τελικά όντως ωρίμασε βρε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/9/09 7:06 π.μ.

    Η "Ανεξάρτητοι" τότε στα Πανεπιστήμια έλεγαν πως όσοι από τις κομματικές παρατάξεις ασχολούνταν με τον φοιτητικό συνδικαλισμό ήταν απλά ψώνια που ήθελαν να γίνουν βουλευτές. Τα παιδιά που ήταν τότε στην ΠΑΣΠ τα ήξερα και ακόμα μαθαίνω τα νέα τους. Ήταν σοβαρά παιδιά και ενεργοί συνδικαλιστές με κατάρτιση και ήθος αφύσικο για Πασόκους. Όλοι όσοι ήξερα απ' αυτούς κοίταξαν τις δουλειές και τις σπουδές τους. Ήταν οι μόνοι πασπίτες που γνώρισα και κερδισανε το σεβασμό μου. Σ' αυτά τα παιδιά ο Αργυριάδης έκανε μηνύσεις και τότε σύσσωμες όλες οι παρατάξεις καταδικάσανε αυτήν την κίνηση και μου 'κανε εντύπωση τότε ότι όλοι από ΔΑΠ μέχρι Αναρχικούς (εκτός από τους "Ανεξαρτητους" φυσικά) σταθήκαμε ανοιχτά δίπλα στα παιδιά της ΠΑΣΠ γιατί είχαν δίκιο.

    Το ΠΑΣΟΚ τώρα αντάμοιψε (σιγά την ανταμοιβή βέβαια) αυτόν που φέρθηκε ελεεινά στα μέλη του.

    Ο Αργυριάδης γενικά ήταν τυχοδιωκτάκος, δημαγωγάκος, ματαιόδοξος. Διατείνονταν ότι είχε εκλεγεί Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής σε συνεργασία με τη ΔΑΠ και ενώ μόλις είχε τελειώσει με τα μαθήματα του και απλά περίμενε να ορκιστεί. Οι δαπίτες μετά τον διέψευσαν. Θα τσεκάρω τα φυλλάδιά του να δώ αν το έχει στο βιογραφικό του. Αν το έχει συμπεριλάβει τότε είναι απλά ανεκδιήγητος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/9/09 4:37 μ.μ.

    Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν εκλέχθηκε πρόεδρος, απλά προσπάθησε, προτείνοντας σε όλες τις παρατάξεις να τον στηρίξουν. Η ΔΑΠ πήγε να τσιμπήσει, αλλά τελικά αρνήθηκε.
    Πόσα από τα παιδιά της τότε ΠΑΣΠ μπήκαν σε ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ; ένα όλο κι όλο, μετά από 12 χρόνια στην αυτοδιοίκηση. Όλοι έχουν κάνει καριέρα και ούτε ένας δεν είναι νομικός σύμβουλος ούτε σε τράπεζα κατ' αποκοπή. Δεν πειράζει, το απολίτικο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και του Γερουλάνου εκπροσωπείται από τον "ανεξάρτητο".
    Πού να δείτε τι έγραφε στην εφημερίδα της Ένωσης Ανεξαρτήτων "Ένσταση" για τις "κομματικές παρατάξεις" ο εν λόγω κύριος...
    Έσερνε κατηγορουμένους 13 συμφοιτητές του (μεταξύ των οποίων 6 πρωτοετείς!) για δήθεν συκοφαντική δυσφήμηση, διότι αποκάλυψαν ότι ένας άλλος σύλλογος (ΝΟΠΕΠΚ) με ιδρυτικά μέλη πάρα πολλά μέλη της "Ένωσης Ανεξαρτήτων" είχε χρηματοδοτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς! Οι ανεξάρτητοι... Και έκαναν και αγωγές ζητώντας από τους 13 φοιτητές αποζημίωση ...26.000.000 δραχμών!
    Αλλά ο τότε υπουργός Μαγκριώτης, ο οποίος τον προσέλαβε ως σύμβουλο, έμαθε όλα αυτά και όμως προστάτεψε το συνεργάτη του.
    Συγχαρητήρια στο ΠΑΣΟΚ για τις επιλογές του και για το σεβασμό σε όσους παλιούς ΠΑΣΠίτες έδωσαν αγώνες και μηνύθηκαν από τον εν λόγω σήμερα υποψήφιο βουλευτή του! Να τον χαίρεται το όλο σύστημα της Ιπποκράτους τον εκλεκτό του...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/9/09 4:42 μ.μ.

    Την προηγούμενη φορά διακρίθηκε: τέταρτος από το τέλος! πέρασε έναν τυφλό, μία ανάπηρη και έναν τσιγγάνο! Άντε φέτος καλή εκλογή βρε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος23/9/09 10:59 π.μ.

    Μέγας τυχοδιώκτης αυτός ο Αργυριάδης. Αυτοί που τον έβαλαν δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν;

    Με τον παραπάνω (όχι και τόσο πολιτικά ορθό στο σχόλιό του) φίλο θα διαφωνήσω. Εγώ θα ευχηθώ καλή εκλογή σ' αυτούς που λες στο σχόλιο και όχι στον Αργυριάδη. Χρειαζόμαστε στη Βουλή ανθρώπους, όχι άλλα λαμόγια σαν και του λόγου του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/10/09 11:58 π.μ.

    Προσθέτω τη φημολογούμενη έντονη εμπορική εκμετάλλευση των κατά καιρούς ιδιοτήτων του. Τι σχέση έχει με τη μπίζνα fititis.gr, φρυκτωρία επε, barrister καφέ-μπαρ, περιοδικό barrister;
    Με ποιά εχέγγυα προτάθηκε ως υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ,όταν δύο φορές έχει αποτύχει να εκλεγεί σύμβουλος ΔΣΘ;
    Κάποιοι κουμπάροι πρέπει να προσέξουν πολύ περισσότερο τις επιλογές τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος4/10/09 1:35 π.μ.

    Ελπίζω η νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ να μην πέσει στον αστερισμό της Κουμπαριάς, όπως η ΝΔ.

    Και στο κάτω-κάτω της γραφής αυτή η πρακτική από κάποιους φιλόδοξους παραγοντίσκους της δεκάρας τύπου Πανάγου θα πρέπει να αξιολογείται αρνητικά. Κάποιος που αντί όπως όλος ο νορμάλ κόσμος που κάνει κουμπάρους φίλους, φτύνει τους φίλους και γλύφει κάποιον ισχυρό, τί άλλο μπορεί να είναι από αδίστακτο λαμόγιο. Γενικά μιλάω γιατί έχει παραγίνει το κακό. Οι πολιτικές κουμπαριές έχουν καταντήσει μάστιγα και σημείο κοινωνικής και πολιτισμικής καθυστέρησης. Έλεος πια. Δεν είμαστε στην Ελλάδα του '50 που αγράμματος χωρικός ήθελε να "δέσει δια βίου" με δεσμό κουμπαριάς έναν ισχυρό πολιτικό προστάτη και που ο "πολιτευάμενος κι εμπορευάμενος" "Μαυρογιαλούρος" ήθελε να "δέσει δια βίου" μια οικογένεια ως πηγή σταυροδοσίας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.