Τετάρτη, Οκτωβρίου 14, 2009

Ευρωπαϊκό αίσχος για Μέγα Αλέξανδρο


Το ιστορικό
Tην 1η Οκτωβρίου, ο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών αποχώρησε από το όμιλο του Τσαλεντζ Καπ του χάντμπολ γυναικών που φιλοξενεί η ομάδα Πρίλεπ της FYROM. O λόγος ήταν ότι οι αθλήτριες των Σκοπιανών, είχαν στη στολή τους τον ήλιο της Βεργίνας. Η ελληνική αποστολή έκανε τις απαραίτητες συστάσεις Ωστόσο οι Σκοπιανή δικαιολογία ήταν ότι δε γίνεται να φύγει ο ήλιος της Βεργίνας, καθώς ... ήταν το σήμα του χορηγού τους!!!
Η ελληνική ομάδα έπραξε το καθήκον της και αποχώρησε.
Μάλιστα η Ομοσπονδία Χαντμπολ Ελλάδας κάλυψε την ομάδα των Γιαννιτσών με την ακόλουθη ανακοίνωση: Η Ο.Χ.Ε. ενημερώθηκε από το σωματείο Μέγας Αλέξανδρος Γιαννιτσών, το οποίο αγωνίζεται σήμερα, Παρασκευή στο Τσάλεντζ Καπ Γυναικών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (E.H.F.) στο Πρίλεπ της Π.Γ.Δ.Μ., ότι το τοπικό σωματείο προβαίνει σε προκλητικές ενέργειες και προσπαθεί με διάφορους τρόπους να χρησιμοποιήσει στις φανέλες και στον αγωνιστικό χώρο το Αστρο της Βεργίνας. Ο πρόεδρος της Ο.Χ.Ε. Στέλιος Αγγελούδης έδωσε ρητή και άμεση εντολή στο ελληνικό σωματείο να μην διαπραγματευτεί οτιδήποτε σχετίζεται με τα εθνικά σύμβολα και εφόσον αυτά δεν αφαιρεθούν από οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο εμφανίζονται, να αποχωρήσει από τους αγώνες χωρίς δεύτερη σκέψη και ανεξαρτήτως οποιωνδήποτε αθλητικών συνεπειών. Επίσης κατόπιν οδηγιών του προέδρου της Ο.Χ.Ε. έγινε επικοινωνία με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, η οποία είχε ήδη προειδοποιηθεί από την Ο.Χ.Ε. αρκετές μέρες πριν, και κατέστη σαφές ότι ελληνικά σωματεία δεν αγωνίζονται υπό τέτοιες συνθήκες και ότι οποιεσδήποτε τυχόν συνέπειες επιβληθούν από πλευράς E.H.F. στο ελληνικό σωματείο θα προσβληθούν στα αρμόδια αθλητικά δικαστικά όργανα, ενώ παράλληλα η Ο.Χ.Ε. επιφυλάχθηκε και για την στάση των εκεί εκπροσώπων της E.H.F.».
Και η ευρωπαϊκή(;) άποψη

Όμως η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία χαντμπολ, χθες ΤΙΜΩΡΗΣΕ την ελληνική ομάδα με διετή αποκλεισμό την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου Γιαννιτσών, για την αποχώρηση της από το Challenge Cup. H ομάδα βέβαια θα
θα προσφύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή της EHF, αλλά και στο CAS προκειμένου να αρθεί η άδικη απόφαση. Εννοείται ότι η ηγεσία τόσο του Υπουργείου Πολιτισμού , όσο και του υπουργείου Εξωτερικών, πρέπει να ενεργήσουν άμεσα για αυτό το ΕΘΝΙΚΟ πρωτίστως θέμα και δευτερευόντως αθλητικό. Τέτοιες ενέργειες πρέπει να έχουν την δυνατή στήριξη του Ελληνικού Κράτους και να υποστηρίζονται αναλόγως.

Θα παρακολουθήσουμε το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για ό,τι προκύψει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.