Τρίτη, Αυγούστου 04, 2009

Απροσδιορίστου κυριότητας η νήσος Ρω, σύμφωνα με τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι

«Ουδέτερη» χαρακτήρισε τη νήσο Ρω ο τουρκικός τηλεοπτικός σταθμός Kanal D, σημειώνοντας σε ρεπορτάζ του ότι η Ελλάδα οικειοποιήθηκε «με νέο τετελεσμένο μία νησίδα, που δεν ανήκει σε κανέναν».
Όπως γράφει η Ελευθεροτυπία της Τρίτης, στο ρεπορτάζ του το τουρκικό κανάλι μετέδιδε εικόνες από το ελληνικό φυλάκιο, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια νησίδα στη μύτη της Τουρκίας.
Σε άλλο σημείο ο δημοσιογράφος του καναλιού υποστήριξε ότι βάσει συμφωνίας του 1947, η νησίδα δεν ανήκει σε κανέναν, κατά συνέπεια δεν επιτρέπεται ο εποικισμός της.
Στην Αθήνα το υπουργείο Εξωτερικών δεν έκανε καμία δήλωση, θεωρώντας ανύπαρκτο το θέμα. Πηγές του υπουργείου που επικαλείται η ίδια εφημερίδα υπενθύμιζαν ότι η νήσος Ρω ανήκει στην Ελλάδα βάσει διεθνών συμβάσεων.
Η νήσος Ρω βρίσκεται σε απόσταση 3 ναυτικών μιλίων βόρεια του Καστελόριζου. Έγινε γνωστή από τη Κυρά της Ρω, τη μοναδική κάτοικό του, που για χρόνια ολόκληρα ύψωνε την ελληνική σημαία.
Η Κυρά της Ρω, η Δέσποινα Αχλαδιώτη όπως λεγόταν, πέθανε το 1982 σε ηλικία 92 ετών.
πηγή: in.gr
Σχόλιο universal reporters: Mήπως η κυβέρνηση Καραμανλή-Ντόρας πρέπει επιτέλους να συνέλθει; Μήπως επιτέλους πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά; Μια και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κάνει διπλωματία σε στυλ Ζαμπούνη, μήπως ο ελληνικός λαός πρέπει επιτέλους να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για αυτό το "πέρα βρέχει" που είναι το σήμα κατατεθέν της πολιτικής του κυρίου πρωθυπουργού;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.