Τετάρτη, Μαρτίου 10, 2010

Windows Phone 7: Ασυμβατότητα με τις εφαρμογές των Windows Mobile

Τον Φεβρουάριο στα πλαίσια του Mobile World Congress η Microsoft παρουσίασε το νέο της, πολυαναμενόμενο λογισμικό για συσκευές κινητών τηλεφώνων, Windows Phone 7.
Μετά τον αρχικό ενθουσιασμό άρχισαν να γεννούνται αρκετά ερωτήματα σχετικά με την νέα αυτή πλατφόρμα. Μεταξύ άλλων ένα ερώτημα που απασχόλησε το αγοραστικό κοινό ήταν το αν και κατά πόσο οι εφαρμογές που ήταν βασισμένες για την έκδοση 6.5 θα ήταν συμβατές στην ανανεωμένη αυτή έκδοση. Οι εκτιμήσεις όλες αυτές τις μέρες έδιναν και έπαιρναν ως που ήρθε και επίσημα η τοποθέτηση της αμερικάνικης εταιρείας. Τα Windοws Mobile 7 δεν θα υποστηρίζουν καμιά εφαρμογή που είναι γραμμένη για την προηγούμενη έκδοση 6.5.
Ο Charlie Kindel, Διευθυντής προγράμματος της ομάδας συνεργατών της Microsoft, πρόσφατα τοποθετήθηκε επί του θέματος, τονίζοντας ότι στο νέο αυτό λειτουργικό σύστημα δεν θα υποστηρίζονται οι παλαιότερες εφαρμογές και ότι οι developers θα πρέπει να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές, χρησιμοποιώντας τα εργαλεία ανάπτυξης εφαρμογών της Microsoft όπως για παράδειγμα η .NET, Silverlight, την πλατφόρμα XNA, φροντίζοντας επίσης να υπάρχει συμβατότητα με στάνταρτς του Web 2.0.
Ακόμη συνέχισε τονίζοντας ότι: «Το διαφορετικό είναι καλό, ειδικά όταν πρόκειται για καλούς σκοπούς. Τα Windows Phone 7 είναι κάτι το διαφορετικό και αυτό γιατί αναιρέσαμε τα πάντα, ώστε να επικεντρωθούμε στην βέλτιστη εμπειρία χρήσης. Για να μπορέσει, λοιπόν, να υλοποιηθεί το εγχείρημα αυτό, ήταν επιτακτική η ανάγκη να αποκοπούμε από το παρελθόν. Στα πλαίσια αυτά, έπρεπε να αλλάξουμε τον τρόπο γραφής των εφαρμογών, με αποτέλεσμα οι παλαιότερες να μην έχουν την δυνατότητα να είναι συμβατές με την νέα αυτή πλατφόρμα.»
Τέλος ο Kindel κάλεσε όλους τους developers στο MIX conference το οποίο θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Μαρτίου, όπου και θα δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την ανάπτυξη εφαρμογών για το εν λόγω λογισμικό.

Ypoloipo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.