Πέμπτη, Δεκεμβρίου 16, 2010

Ποδοσφαιρικός αγώνας κατά της φτώχειας... λέει!

Τελικά ο λαός που περηφανεύεται για τα φώτα του πολιτισμού που έδωσε στον υπόλοιπο κόσμο, αποφάσισε να ζει στο σκοτάδι. Πώς αλλιώς να σχολιάσει κανείς ότι στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας, την ώρα ακριβώς  που στη Βουλή ψηφίζανε το πιο αντιεργατικό νομοσχέδιο που πέρασε ποτέ από τη χώρα, το νομοσχέδιο που θα βυθίσει ακόμα περισσότερο στη φτώχεια και την ανασφάλεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζομένους, διοργανώθηκε ποδοσφαιρικός αγώνας κατά της φτώχειας!
   Ναι, οι "Φίλοι του Ζινταν και του Ρονάλντο"  προχθές παίξαν με τα "Αστέρια του Ολυμπιακού" στο στάδιο Καραϊσκάκη , για να λήξει η φτώχεια. Ο αγώνας ήταν sold out κατά τη διοίκηση του Ολυμπιακού, ενώ μεταδόθηκε από τον ΣΚΑΪ και τη ΝΟVA. Μην κοιτάτε που ποτέ δε θα μεταδοθεί μια διαδήλωση ή μια απεργιακή διαμαρτυρία τηλεοπτικά, γιατί οι δημοσιογράφοι, λέει, απεργούν κι αυτοί. Στις απεργίες και τις διαδηλώσεις είναι οι φτωχοί που διεκδικούν στο δρόμο και όχι οι εκατομμυριούχοι που το παίζουν φιλάνθρωποι,κλωτσώντας μια μπάλα,  οπότε δεν υπάρχουν διαφημίσεις για να παίξουν ανάμεσα στα ΜΜΕ. Μάλιστα υπήρχε δημοσίευμα στον καθημερινό τύπο με τον τίτλο "Το ποδόσφαιρο απάντησε στη φτώχεια". Τί να σχολιάσει κανείς;
   Μεταξύ όσων εκφράστηκαν θετικά για το συγκεκριμένο αγώνα ο Γιάννης Ιωαννίδης (Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας): "Είναι δύσκολες μέρες και ειδικά το νότιο μέρος της Ευρώπης κλυδωνίζεται. Οι Ρονάλντο και Ζιντάν αυτό που έκαναν για να γίνουν πρέσβεις καλής θέλησης είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, γιατί πρόκειται για δυο πολύ μεγάλους ποδοσφαιριστές και αποδεικνύουν πως ο αθλητισμός φτιάχνει ψυχές. Είναι τιμητικό που για το συγκεκριμένο παιχνίδι επιλέχθηκε μια ελληνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι από τις μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και το γεγονός ότι τα τελευταία 14 χρόνια έχει κατακτήσει 12 πρωταθλήματα είναι κάτι που το έλαβαν υπόψη", και ο Στάθης Κουτμερίδης (Βουλευτής ΠΑΣΟΚ) : "Μια τέτοια προσπάθεια να συγκινήσουμε την κοινωνία, ώστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες είναι πάρα πολύ θετική. Βέβαια κανείς δεν πιστεύει πως μόνο από έναν αγώνα μπορεί να καταπολεμηθεί η φτώχεια, αλλά στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να ευαισθητοποιηθούμε όλοι".

Και μετά ψηφίστηκε το νομοσχέδιο. Μιλάμε για μεγάλη μπάλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.