Τετάρτη, Ιανουαρίου 28, 2009

Κύριε Παπανδρέου, ωραίες επιλογές κάνατε πάλι!

«Τουρκική» και «αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» είναι η μειονότητα της Θράκης κατά τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, χαρακτηρισμοί που περιλαμβάνονται σε συλλυπητήρια του επιστολή για τον θάνατο του Γκιουντούς Ακτάν, που ήταν πρέσβης της Τουρκίας, στην Κομοτηνή.

Η επιστολή δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία μειονοτική εφημερίδα της Κομοτηνής «Γκιουνδέμ» και έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της συμβουλευτικής επιτροπής της μειονότητας. «Βρισκόταν κοντά στην τουρκική μειονότητα της Δυτικής Θράκης», γράφει για τον πρέσβη ο βουλευτής και κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη «μαύρη και πιο δύσκολη μέρα, την 29η Ιανουαρίου 1990, με τους βανδαλισμούς και τις αγριότητες που δεχτήκαμε από τους Ελληνες συμπατριώτες μας με την προτροπή και των διοικούντων μας».

Σε άλλο σημείο των «συλλυπητηρίων» του αναφέρει: «Η τουρκική κοινότητα της Δυτικής Θράκης που αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του μεγάλου τουρκικού έθνους» βίωσε μεγάλη θλίψη με τον ξαφνικό θάνατο του «αείμνηστου» Γκιουντούς Ακτάν. Η «συλλυπητήρια» τοποθέτηση του Τσετίν Μαντατζή είναι στα χέρια της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ .Η τοποθέτηση Τσετίν Μαντατζή έρχεται σε συνέχεια της ασυνήθους δραστηριότητας που ο Τούρκος γενικός πρόξενος Κομοτηνής Μουσταφά Σαρνίκ επιδεικνύει στην περιοχή. Στα εγκαίνια τουριστικής επιχείρησης στο Δήμο Μύκης Ξάνθης και στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην παρουσία των ψευδομουφτήδων, τους οποίους παρουσίασε ως κανονικούς μουφτήδες και στην παρουσία των Ελλήνων φίλων, θέσεις που ενόχλησαν, γιατί θεωρήθηκε ότι υπεισέρχονται σε εσωτερικά ζητήματα του κράτους που τον φιλοξενεί.


σχόλιο universal reporters: Μετά τη Γκιούλ Καραχασάν, την οποία χαιρετίσανε οι προοδευτικοί Έλληνες ως υποψηφιότητα συμβολική για την πλήρη ενσωμάτωση των Ελλήνων μουσουλμάνων της Θράκης και στην πολιτική ζωή, και το ράπισμα από τις δηλώσεις της περι "τουρκικής μειονότητας", έρχεται και άλλο κρούσμα από ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κύριε Παπανδρέου. Με τέτοιες επιλογές, πάλι στον πάγκο σε βλέπουμε και στις επόμενες εκλογές, αν δεν πάρεις σοβαρά μέτρα ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των υποψηφίων του κόμματος που ηγείσαι!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/1/09 9:36 μ.μ.

    Μετά την εξωτερική πολιτική του ζεϊμπέκικου, οι Έλληνες δεν θα έπρεπε να περιμένουν κάτι διαφορετικό από τον κύριο Γεώργιο Παπανδρέου. Βέβαια, ας μην περιμένουμε μια απάντηση ή ένα σχόλιο επ' αυτών - ο κύριος Παπανδρέου αρέσκεται στο να εφαρμόζει στην πράξη τα λόγια του Πυθαγόρα "είναι καλύτερο να σιωπά κανείς εκτός εάν έχει να πει κάτι καλύτερο από την σιωπή"...Σιωπή, λοιπόν, κύριε Παπανδρέου - δεν έχετε, εξ άλλου, να πείτε κάτι καλύτερο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος29/1/09 8:50 π.μ.

    ενω η εξωτερικη πολιτικη της κουμπαριας, "το δεκα χρονια μετα οι έλληνες θα έχουν ξεχασει το θεμα της μακεδονιας" και η ανυπαρκτη καρπαζοεισπρακτορας Ντορα με την τουρκικη φρεγατα έξω απο τη ΡΑΦΗΝΑ, μας επιτρεπει να ελπιζουμε κατι διαφορετικο ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.