Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2009

Πολιτικοί (και όχι μόνο) για φτύσιμο

Χθες στην εκπομπή "Ζούγκλα" βγήκε ο Σπύρος Καρατζαφέρης , επειδή ισχυρίζεται ότι ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας του επισκέφθηκε τα Ίμια και κράτησε την ελληνική σημαία για να τραβήξει φωτογραφίες, τις οποίες και δημοσίευσε.
Μάλιστα όταν πήγε στο λιμεναρχείο Καλύμνου για να ενημερώσει ότι θα πάει, ο λιμενάρχης Καλύμνου του είπε επί λέξη " Δεν μπορείς να πας. Είναι γκρίζα ζώνη." Όχι κάποιος που εκφέρει προσωπική άποψη, αλλά ο ένστολος επικεφαλής αξιωματικός του Λιμενικού , ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ. Λυπόμαστε γιατί ο κύριος αυτός , τέτοιες εντολές είχε , τέτοιες κουβέντες είπε. Επειδή όμως είναι μείζον θέμα και η συνείδησή του θα έπρεπε να του υπαγορεύσει να μιλήσει διαφορετικά, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ηγεσία του είναι υποχρεωμένη να τον καρατομήσει ΑΜΕΣΑ.
Στο στούντιο καλεσμένοι βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η αμηχανία τους για το πως πρέπει να σχολιάσουν ήταν ενοχλητική. Ναι μεν είναι ελληνικά αλλά δεν έπρεπε να πάει κτλ. Έχουμε λοιπόν το θέμα ότι είναι ελληνικό έδαφος, αλλά ο έλληνας πολίτης δεν πρέπει να πηγαίνει "για να μην προκαλέσει". Αγαπητοί αναγνώστες, προτείνουμε με τη παραπάνω λογική, να μην πηγαίνετε από εδώ και πέρα ούτε στη Ρόδο, για να μην προκαλέσετε. Ναι είναι ελληνική η Ρόδος , αλλά δε χρειάζεται να πάτε. Πολύ ωραίες ακτές έχει και η Κέρκυρα.

Ο Σπύρος Καρατζαφέρης της Σφήνας, είπε "απολογούμαι γιατί επισκεφθήκαμε ελληνικό έδαφος; Εμείς δημιουργούμε πρόβλημα και οχι ο βουλευτής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που μιλάει ότι η Θράκη είναι κομμάτι του τουρκικού έθνους;"

Στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" καλεσμένες οι κυρίες Χριστοφιλοπούλου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και Παπακώστα της Ν.Δ.
Κ.ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ : "ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΑ ΙΜΙΑ ; ΕΧΟΥΜΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;"
ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ :" ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΚΙΝΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ"

Πόσους εθνικά επικίνδυνους έχουμε στο κοινοβούλιο; Δηλαδή για την Ακρόπολη έχουμε αμφιβολία ότι είναι ελληνική και έχουμε τη σημαία να ανεμίζει εκεί; Πόσους ηλίθιους έχουμε κυρία Παπακώστα στο κοινοβούλιο; Κυρία Χριστοφιλοπούλου, η επίσκεψη ενός πολίτη σε ελληνικό έδαφος , ανακινεί ποιο θέμα ακριβώς; Μπορείτε να μας το περιγράψετε ακριβώς το "θέμα" που ανακινείται;
Συζητάμε το δικαίωμα οποιουδήποτε πολίτη της χώρας να επισκέπεται όποιο σημείο της χώρας θέλει. Μήπως, αν προσφύγει κάποιος πολίτης στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Χάγη, γιατί του απαγορεύεται η ελεύθερη πρόσβαση στη συγκεκριμένη περιοχή, βρούμε λύση; Γιατί αν η ελληνική κυβέρνηση απαντήσει ότι είναι ελληνικό έδαφος, τότε προβαίνει σε διακρίσεις εναντίον των πολιτών της. (Παρόμοιο θέμα είχανε ανακινήσει αριστερές πτέρυγες για το άβατο του Αγίου όρους για τις γυναίκες). Αν όμως δεν προβαίνει σε διακρίσεις εναντίον των πολιτών της, τότε δυστυχώς εννοούνε ότι η συγκεκριμένη περιοχή δεν ανήκει στην ελληνική επικράτεια.
Τελευταία πληροφορία ανεπιβεβαίωτη από το "Καλημέρα Ελλάδα" αναφέρει ότι από χθες ο ψαράς που μετέφερε με το καϊκι του το δημοσιογράφο της "Σφήνας" στα Ιμια, κρατείται στο Λιμεναρχείο Καλύμνου. Αν αληθεύει η πληροφορία, για ποιο λόγο κρατείται αγαπητοί Λιμενικοί;
Υ.Γ. Ακόμη να καρατομηθεί ο Λιμενάρχης; Με καταγεγραμμένη τη συνομιλία του να ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ ΤΑ ΙΜΙΑ επίσημα, πρέπει να έχει ήδη πακετάρει τα πραγματάκια του και να έχει ήδη πάει σπίτι του.
Υ.Γ.2. Αφήνουμε ασχολίαστο το κείμενο του zougla online, που ξεκινάει το θέμα γράφοντας "όλα τα 'χε η μαριορή, ο φερετζές της έλειπε..." . Κύριοι του portal, εξισώνετε την ενέργεια του έλληνα δημοσιογράφου να ανέβει σε ελληνικό έδαφος και την παραλληλίζετε με την ενέργεια του ΤΟΥΡΚΟΥ δημοσιογράφου να ανέβει σε ελληνικό έδαφος και να αναρτήσει την τούρκικη σημαία; Σας προτείνουμε να κόψετε τα ληγμένα και να σοβαρευτείτε επιτέλους.
Υ.Γ.3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΠΥΡΟ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΕΠΟΡΤΕΡ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ για την πρωτοβουλία τους με την οποία αναδεικνύουν τη γύμνια των πολιτικών μας.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/1/09 9:13 π.μ.

    Είμαι χρόνια γραμμένος στο ΠΑΣΟΚ. Με τέτοιες αντιδράσεις που επιδεικνύει το ΠΑΣΟΚ σε μέιζονα θεματα, δυστυχώς απομακρύνεται από το ΠΑΣΟΚ που στη διακύρυξη της 3ης Σεπτέμβρη, μιλούσε για πατριωτικό κίνημα. Όσο υπαρχει αυτός ο αχταρμας σε όλες τις απόψεις του, δε με βοηθάει να το πιστέψω. Για τη Ν.Δ. και τις αντεθνικές απόψεις της παρά την πατριδοκαπηλεία στη ρητορική της , είναι γνωστά όλα τόσα χρόνια.
    Δυστυχώς συμφωνώ μαζί σου. Συγχαρητήρια για τη φωνή της κοινής λογικής , ενώ και η πρόταση για χαγη δεν είναι άσχημο κόλπο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος30/1/09 6:01 μ.μ.

    ΠΑΝΤΩΣ υπαρχουν αμφιβολιες αν ο δημοσιογραφος της σφηνας πηγε πανω στα ΙΜΙΑ, οποτε ας ειμαστε επιφυλακτικοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι σίγουρα λάθος για λογους δημοσιοτητας ή πολιτικής σκοπιμότητας να βάζεις σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια. Τα Ίμια λέγετε ότι ειναι γκρίζα ζώνη, εγώ ειμαι ενας απλός μηχανικός και δε ξέρω αν ειναι ή όχι, αλλά αν ειναι τοτε πολύ σωστα ο Λιμενικός προειδοποιείσαι και καλώς κρατήτε ο ψαρας. Σε αντιθετη περιπτωση φυσικά και έχουν δικαιωμα οι ελληνες να κινουντε εντος της Ελλάδος [και της Ε.Ε.] ελεύθερα και προφανώς κακώς κρατειτε ο ψαρας.. αλλά πως έχουν πραγματικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μετά την αποκάλυψη των γεγονότων παραθέτουμε την άποψή μας , ως συγγνώμη καθώς πέσαμε και εμείς θύματα παραπληροφόρησης
    http://universalreporters.blogspot.com/2009/02/blog-post_4292.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.