Τρίτη, Ιανουαρίου 20, 2009

Ω είναι ωραία η θητεία...

... ιδιαίτερα αν υπηρετείς ως οπλίτης και πληρώνεσαι και με μισθό δημοσίου υπαλλήλου. Τί ; Δε γίνεται; Νομίζετε.
Σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης σήμερα προς τον υπουργό εθνικής άμυνας και τον υπουργό οικονομικών αναφέρεται το εξής:
" Σύμφωνα με πληροφορίες, οπλίτης που υπηρετεί ως ναύτης, στην Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος» (ΕΣΣΟ 08 Β), εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Π. Φαλήρου με το ψηφοδέλτιο συνδυασμού που πρόσκειται στην Κυβερνώσα παράταξη εμφανίζεται στις μισθοδοσίες του Υπουργείου Οικονομικών. "
Φυσικά όλοι θα αναρρωτηθείτε πως συνδυάζει και ανταποκρίνεται ο
οπλίτης του Πολεμικού Ναυτικού με τα ημερήσια καθήκοντά του ως «χειριστής μηχανών προπαρασκευής δεδομένων» στο Υπουργείο Οικονομικών.
Διαβάστε παρακάτω την κατατεθειμένη ερώτηση:
"Σύμφωνα με τις παραπάνω, πληροφορίες, ο συγκεκριμένος στρατεύσιμος εμφανίζεται στο Υπουργείο μόνο μία φορά το μήνα, προκειμένου να λάβει την μηνιαία αμοιβή του!!!
Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, οι οπλίτες που υπηρετούν τη θητεία τους αποκτούν τη στρατιωτική ιδιότητα που είναι ασυμβίβαστη με την έμμισθηαπασχόληση στο Δημόσιο Τομέα ή ιδιωτικό τομέα. "
Και καταλήγει:
" Πρόκειται για κάποια νέα «μεταρρύθμιση» της Κυβέρνησης Καραμανλή στο ισχύον καθεστώς όσων αποκτούν τη στρατιωτική ιδιότητα, της οποίας μπορούν να κάνουν χρήση όλοι οι Έλληνες νέοι που επιθυμούν να μην διακόψουν την εργασία τους στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας;

Θα προβούν τα συναρμόδια Υπουργεία, έστω και εκ των υστέρων, στους απαιτούμενους ελέγχους, ώστε να αποδοθούν ευθύνες για το ασύλληπτο αυτό φαινόμενο στρατεύσιμου υπαλλήλου του Δημοσίου; "
Για να δούμε πόσο ίσοι είμαστε όλοι σε αυτή την χώρα. Α... κα για να μην ξεχνιόμαστε, εμείς αυτή την ερώτηση της αντιπολίτευσης θα την κρατήσουμε στο αρχείο μας, σε περίπτωση που μελλοντικά συμβεί κάτι ανάλογο στην επόμενη κυβέρνηση (πιθανότατα η συμερινή αντιπολίτευση). Έτσι για να δούμε και τη συνέπεια έργων και πράξεων, φίλες και φίλοι.

2 σχόλια:

  1. Αυτό ειναι απο τα απίστευτα! Διοτι εγώ ήθελα να συνεχίσω να εργάζομε για λογαριασμο της ιδιωτικής εταιρειας της οποίας ήμουν υπάλληλος αλλά η σχετική νομοθεσια που το απαγορεύει. Κι αυτός που ειναι και του Δημοσιου, οποτε προφανως δεν εργαζετε, να αμοιβαιτε;
    Μήπως ξέρει κατι που δε ξέρουμε κι οχι οτι κανει αυτος κατι παρανομο αλλά οτι εμεις δε τα ξέρουμε σωστα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/1/09 9:39 π.μ.

    αστα gorbas. υπαεχει ασυμβιβαστο φιλε. ή κάποιο νομικίστικο παραθυράκι θα βρήκε ή είναι λαμογια ΄κομματικων στελεχων. να το παρακολουθησετε και να μας ενημερωσετε παρακαλω

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.