Τετάρτη, Φεβρουαρίου 18, 2009

Bloggers διαβάστε αυτό. Είναι σοβαρό

Είναι τελικά τα blogs το πεδίο ελεύθερης έκφρασης για τον καθένα, ή ένα ασφαλές μέσο για να διασυρθεί ο οποιοσδήποτε;Χρωστούν την «μαγεία» τους, στην αλογόκριτη ανωνυμία του blogger;Που σταματά η παρρησία έκφρασης του blogger και που αρχίζει η υποχρέωση του να αυτολογοκρίνεται;Μέσω των blogs ο οποιοσδήποτε έχει τη δυνατότητα να ικανοποιεί μια ανάγκη, μια φιλοδοξία, ή να οικοδομήσει μια καριέρα. Το ίδιο εύκολα όμως, μπορεί να συκοφαντήσει και να εκβιάσει. Οι bloggers φαίνονται να είναι αυτοί που έχουν το «καρπούζι, έχουν και το μαχαίρι». Είναι εκδότες και δημοσιογράφοι και τα blogs δείχνουν να εξελίσσονται στους ισχυρούς της ενημέρωσης.«Blog-άρισμα στην λογοκρισία»...

Nα το ξαναπούμε:
Τα blogs δεν είναι παρακολούθημα της τηλεόρασης.
Ο σοβαρός blogger δεν κολακεύεται επειδή .."είπε για αυτόν η τηλεόραση" !
Οι bloggers δεν είναι αξιοπερίεργα όντα, για τα οποία γυρίζει ντοκιμαντέρ η τηλεόραση. Συνέλθετε!
(Και σας το λέει ένας άνθρωπος που δέχθηκε αμέτρητες προτάσεις για τηλεοπτικές εμφανίσεις. Μήπως θέλετε να δείτε τι απαντούσαμε, να γελάσει και το παρδαλό κατσίκι; Αν επιζητάς την τηλεοπτική εμφάνιση για το blog σου, είσαι ψώνιο: με την κακή έννοια!!!)
Να δώσει συνέντευξη στο blog σου ο Βαξεβάνης. Αυτό είναι είδηση για τα blogs. Όχι το ανάποδο!
Από πού ως πού, θα αναλύσει η τηλεόραση, τον κώδικα δεοντολογίας των blogs. ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ! Εμείς θα αποβάλλουμε τους ΗΛΙΘΙΟΥΣ bloggers (ευτυχώς μειώνονται) δια της αλάνθαστης μεθόδου, που λέγεται Κ-Ρ-Α-Ξ-Ι-Μ-Ο. Σιγά να μην αφήσουμε τους επαγγελματίες να καθορίσουν τη συμπεριφορά της μπλογκόσφαιρας.
Εσείς ψηφίζετε στην ΕΣΗΕΑ; Σας ζήτησαν ποτέ οι δημοσιογράφοι τη γνώμη σας για τα του οίκου τους;
Αφήστε λοιπόν την μπλογκόσφαιρα να αυτορυθμιστεί. Για την αντιμετώπιση ποινικά κολάσιμων αδικημάτων από bloggers, υπάρχει επαρκέστατο νομικό πλαίσιο (αλλά και άλλου είδους ΕΠΑΡΚΕΣΤΑΤΟΙ μηχανισμοί !).
(Όλα αυτά δεν έχουν να κάνουν με τον Κώστα Βαξεβάνη, ο οποίος μου είναι συμπαθής. Μιλώ γενικά, για το όψιμο ενδιαφέρον της TV για τα blogs).
ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ:
.......................................Τη δουλειά σας, τη δουλειά μας.................................................


πηγή: http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.