Τετάρτη, Μαρτίου 18, 2009

Τί είναι τρομοκρατία σήμερα


Ναι. Επιτέλους βρήκαμε τι φταίει για την εγκληματικότητα. Επειδή η αστυνομία και το υπουργείο Δημοσίας Βλακεί... ουπς συγγνώμη Τάξης εννούσα (μην πάω και μέσα για την κρίση μου), αδυνατεί να κάνει τη δουλειά του , βρήκε γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. Αν κάποιοι έσπαγαν χωρίς κουκούλες, τότε θα ήταν απλά βανδαλισμός. Τώρα κατά τον αυτοαποκαλούμενο "υπερευαίσθητο" Μαρκογιαννάκη, το να σπας με κουκούλα είναι κάτι παραπάνω από βανδαλισμός. Είναι έγκλημα. Επομένως το μέγεθος της αξιόποινης πράξης, εξαρτάται όχι από το μέγεθος της ζημιάς ή της καταστροφής, αλλά από την αμφίεση αυτού που τη διαπράττει. Πόσους γελοίους μπορούμε να ανεχτούμε ακόμα σε αυτόν τον τόπο να μας κυβερνάνε;



Όσο και ωρύεται ο Δένδιας, να μας πείσει οτι ο Έλληνας πολίτης δε κρύβει το πρόσωπό του όταν διαδηλώνει, γιατί δεν έχει λόγο, τόσο θα του υπενθυμίζουμε ότι τον Αυγουστίνο στη ζαρντινιέρα τον χτυπήσανε κάτι γομάρια (δε βρίζουμε κανένα, αφού το μπλοκ μας έχει φιλοζωικά αισθήματα), που είχανε αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους. Και μάντεψε κύριε Δένδια... ήτανε δημόσιοι υπάλληλοι , αστυνομικοί. Τον Κορκονέα αν φορούσε την κουκούλα-εξάρτημα της στολής , ακόμα θα τον ψάχναμε για τον Αλέξη. Τον μπάτσο που έβγαλε το όπλο και το έστρεψε στο πλήθος στα γεγονότα του Δεκέμβρη, κύριε Δένδια, επειδή φορούσε κράνος και ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΤΑ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ ΤΟΥ, τον έχετε ακόμα στις τάξεις της αστυνομίας , για να ξανατραβήξει όπλο απέναντι σε διαδηλωτές. Με αυτούς τους μασκαρεμένους τύπους που δε φοράνε τα διακριτικά τους και προβαίνουν σε ανεξέλεγκτες πράξεις κύριε Δένδια, τί θα γίνει; Θα τους αφήνετε ατιμώρητους κάτω από τα κράνη τους , χωρίς διακριτικά να χτυπάνε πολίτες που τους πληρώνουνε;
Κυρ- Δένδια , σας έχω τα πρώτα αντικοινωνικά κ...παιδα που πρέπει να συλλάβετε εδώ. Τί λέτε;

Μετά η πάνσοφη ηγεσία Παυλόπουλου (υπουργός στον οποίο υπάγεται το Δημοσίας Τάξεως, ας μην το ξεχνάμε), βρήκε ότι το θέμα είναι το νομικό πλαίσιο για το άσυλο. Μόνο που όποιος ξέρει να διαβάζει ελληνικά, στον οποίο είναι γραμμένο το όλο πλαίσιο του ασύλου, μπορεί να διαβάσει , ότι ο νόμος προβλέπει την αυτεπάγγελτη, χωρίς άδεια του σχετικού πανεπιστημιακού οργάνου, επέμβαση της αστυνομίας στον χώρο του ασύλου όταν τελούνται εντός αυτού αυτόφωρα κακουργήματα ή εγκλήματα (δηλαδή κακουργήματα, αλλά και πλημμελήματα) που στρέφονται κατά της ζωής.
Επομένως το μόνο που έχει να κάνει η αστυνομία, όταν βλέπει ότι τελείται κακούργημα, είναι να διατάξει τη διμοιρία, ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ να επέμβει μέσα στην πανεπιστημιακή περιοχή. Και κακούργημα είναι και όταν μια μόνο πέτρα απειλείσει τη ζωή ενός πολίτη ένστολου ή μη. Οπότε οι ανοησίες περι ανάγκης κατάργησης του ασύλου, είναι μόνο για τους αγράμματους και για να βρεθεί ένας αποδιοπομπάιος τράγος για τις πομπές της εκάστοτε κυβερνήσεως. Δυστυχώς είναι ένα θέμα, ίσως, τακτικής της αστυνομίας ή πολιτικής της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας της να αφήνει να εξελίσσονται κάποια επεισόδια, ενώ μπορεί να τα αποτρέψει ή να τα σταματήσει. Επωφελείται έτσι από την εύλογη αγανάκτηση των πολιτών για να επιρρίψει την ευθύνη στο πανεπιστημιακό άσυλο και στην ελευθερία των διαδηλώσεων.

Σε μια κοινωνία που οι πολίτες απλά στέκονται παθητικοί θεατές, αχρείοι όπως τους ονόμαζε ο Αριστοτέλης, τέτοιους ηγήτορες θα έχουμε να ηγεμονεύουν. Σε μια κοινωνία που ανεχόμαστε τη Βλακεία ως κυρίαρχη άποψη , επειδή τη συνηθίσαμε, Μαρκογιαννάκηδες και Παυλόπουλους θα έχουμε να μας διαφεντεύουν. Σε μια κοινωνία που ανέχεται τους Δένδιες, αντί να τους φασκελώνει, τέτοιες απόψεις θα επιβάλλονται.


Το να είναι ανίκανος κάποιος δεν είναι κακό. Όμως το να επιμένει να μας επιβάλλει την ανικανότητά του ως αρετή , αυτό είναι η χειρότερη μορφή ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.


3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος18/3/09 10:28 π.μ.

    Τα είπες όλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος18/3/09 1:04 μ.μ.

    δες και αυτό και θαυμασε υπουργό:
    http://bollywood-greece.blogspot.com/2009/03/e_18.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περσινά ξινά σταφύλια.
    Παραβιάζεις ανοιχτές πόρτες.
    Αλλά η επανάληψη κάνει καλό για να το εμπεδώσουν όσοι δεν το έχουν εμπεδώσει ακόμα.
    ΣΓΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.