Πέμπτη, Απριλίου 09, 2009

Ζήτω η Νέα "δημοκρατία"

K.Kαραμανλής στη Βουλή χθές:
"Το τελευταίο διάστημα αντιμετωπίζουμε διάσπαρτες επιθέσεις κουκουλοφόρων. Σε αστυνομικά τμήματα, τράπεζες, επιχειρήσεις, πολιτικά γραφεία. Στις πιο πολλές περιπτώσεις είναι ευδιάκριτα τα χαρακτηριστικά συντονισμού. Οι δράστες αξιοποιούν, για το σκοπό αυτό, σύγχρονες τεχνολογίες ( blogs και SMS ). Χρησιμοποιούν διάφορα μέσα (κουκούλες ή κράνη) για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους. Συνδέονται, πολλές φορές, με κοινούς εγκληματίες. Αποδεικνύεται -προκύπτει αυτό και από τις συλλήψεις- ότι οι εξτρεμιστικές δράσεις και το κοινό έγκλημα αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία». Οι πολίτες απαιτούν να μπει φραγμός στη βία και την παρανομία. Και αυτό να ισχύει παντού: Από τους δρόμους των πόλεων έως το σχολείο και το Πανεπιστήμιο. Από τους χώρους της επαγγελματικής, επιχειρηματικής δραστηριότητας έως την κάθε λογής περιουσία των συμπολιτών μας.
Θύματα της βίας είναι όλοι οι πολίτες. Πιο απροστάτευτοι είναι οι οικονομικά ασθενέστεροι. Χάνουν τη δουλειά τους. Πλήττονται οι περιουσίες τους. Πληρώνουν φόρους για να αποκαθίστανται ζημιές κοινωνικών αγαθών.
Και όμως! Κάποιοι ενθαρρύνουν την αντίθεση στους νόμους, υποκινούν καταλήψεις, σιωπούν απέναντι σε βιαιότητες και βανδαλισμούς. Κάποιοι, αντί καθαρής καταδίκης, καταφεύγουν σε μισόλογα. Κι αυτό, στο όνομα ενός φευτοπροοδευτισμού.Ποια σχέση, όμως, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μπορεί να έχει η πρόοδος με τη βία; "
Αλήθεια μετά από τα παραπάνω, για σκεφτείτε, ποιος είναι ο τρομοκράτης;
και η απάντηση στις συγκλίνουσες αντιθέσεις:
Επίσης, τα πέντε τελευταία χρόνια, παρατηρούμε επιθέσεις πολιτικάντηδων και νταβατζήδων τους κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, των εργασιακών δικαιωμάτων και καταλήστευσης του δημόσιου πλούτου. Παρατηρούμε την συσκότιση και την συγκάλυψη κακουργημάτων, την αλλοίωση της δημοκρατίας, την κατάργηση του δικαίου, την υποταγή και ποδηγέτηση της δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική, τον καταναγκασμό και την περιφρόνηση της νομοθετικής από την κυβέρνηση της μαφίας και των σκανδάλων.
Με κουκουλώματα και κράνη, με πυροβολισμούς και χημικό πόλεμο, με δικαστική και οικονομική εξόντωση πάσχουν ΟΛΟΙ οι Ελληνες. Η οικονομία καταστράφηκε, η εξωτερική πολιτική υπέστη εξευτελισμό, η ανθρώπινη αξιοπρέπεια καταρρακώθηκε, η ζωή περιφρονήθηκε. Η δημόσια περιουσία καταληστεύτηκε, φραγμοί ορθώθηκαν απέναντι στα νιάτα για να εμποδίσουν την πρόσβαση στη Παιδεία, αποσαθρώθηκε η δημόσια υγεία, υπεξαιρέθηκαν και χάθηκαν τα χρήματα των ταμείων καταργώντας την έννοια της πρόνοιας και της ιδιωτικής και συλλογικής ιδιοκτησίας.
Τμήματα της επικράτειας και των δημοσίων υποδομών που κατασκευάστηκαν με το αίμα και τον ιδρώτα των πολιτών παραχωρήθηκαν, η χώρα διακωμωδήθηκε, η λαϊκή εντολή και ετυμηγορία μετατράπηκαν εννοιολογικά σε φάρσα.Τα δεκάδες σκάνδαλα συγκαλύφτηκαν, η αλαζονεία και η ατιμωρησία κυριάρχησαν στον δημόσιο βίο, η λαϊκή βούληση περιφρονήθηκε, το σύνταγμα και οι νόμοι καταπατήθηκαν.
η συνέχεια εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.