Τρίτη, Απριλίου 07, 2009

Γιατί θα έπρεπε να παραιτηθεί;

Ο από το 1977 βουλευτής, Α.Παυλίδης δήλωσε ότι δεν παραιτείται. Επίσης δεν ανεξαρτητοποιείται, καθώς κάτι τέτοι θα άφηνε την Ν.Δ. με 150 βουλευτές, και η χώρα πιθανόν να πήγαινε σε εκλογές. Μάλιστα σε αυτή την περίπτωση θα παραγράφοταν η κατηγορία εναντίον του, άσχετα αν θα έμενε η "ρετσινιά".

Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας μας για την εμπλοκή του κ.Παυλίδη στην υπόθεση (να μην ξεχνάμε ότι και ο εφοπλιστής, παρανομία ήθελε να διαπράξει), πιστεύουμε ότι η το σωστό και δημοκρατικότερο είναι να συσταθεί η προανακριτική και ανάλογα με το πόρισμα να ακολουθηθεί η ανάλογη οδός. Ποια είναι αυτή; Αν ο Παυλίδης αποδειχθεί αθώος, να συνεχίσει στα έδρανα, και όσοι νεοδημοκράτες ζητούσαν την παραίτησή του (αφού τον θεωρούσαν ένοχο από την αρχή), να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη από τον πρωην υπουργό. Οι δε αντιπολιτευόμενοι βουλευτές οφείλουν να αποδεχθούν το αποτέλεσμα της διαδικασίας που ορίζει ο νόμος, άσχετα αν τους είναι αρεστό ή όχι.

Αν όμως ο Παυλίδης αποδειχθεί ένοχος (περιμένουμε να δούμε ποιος νεοδημοκράτης βουλευτής θα ψήφιζε υπέρ σε αυτό το σενάριο), τότε η παραίτησή του και η αντικατάστασή του από την επιλαχούσα βουλευτή της Ν.Δ. , θα δημιουργούσε τεράστιο ηθικό θέμα. Ο 151ος βουλευτής καταδικασμένος για αδικήματα και ο Καραμανλής απλά να τον παραιτεί, θα μετέφερε τη λαϊκή κατακραυγή όχι μόνο στον ίδιο τον Καραμανλή , αλλά και στο κόμμα της Ν.Δ. Οπότε η μόνη έντιμη οδός της "σεμνής και ταπεινής" κυβέρνησης Καραμανλή που δεν περιέχει ιερείς και αρχιερείς της διαπλοκής , αφού "πέφτει φως σε όλα" και το "μαχαίρι μπαίνει στο κόκκαλο", είναι να παραιτηθεί και να προκηρύξει εκλογές, που ναι μεν θα σώσει τον Παυλίδη από ποινικές διώξεις, αλλά και την τρωθείσα υπόληψη του κόμματος που ήρθε ως εξυγιαντής και σε χρόνο ρεκόρ , έμειναν ελάχιστοι βουλευτές του αμέτοχοι σκανδάλων.
Προστέθηκε αργότερα: Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση του Αριστοτέλη Παυλίδη ψήφισε τελικά η Βουλή. Ψήφισαν 294 βουλευτές. Υπέρ της προανακριτικής ψήφισαν 215 βουλευτές, κατά ψήφισαν 67 βουλευτές. Έξι βουλευτές ψήφισαν «παρών» ενώ έξι ψήφισαν λευκό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.