Πέμπτη, Απριλίου 02, 2009

Τον Κίσσαβο θα τον επιτηρούν δορυφόροι!

Σε διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό προχωρά η Νομαρχία Λάρισας προκειμένου να επιλεγεί ανάδοχος για την εγκατάσταση και λειτουργία υπερσύγχρονων δορυφορικών και επίγειων συστημάτων πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας στον Κίσσαβο.
Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση με προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης εντός του 2009, που στόχο έχει την προστασία του Κισσάβου, με τον έγκαιρο δορυφορικό εντοπισμό εστιών πυρκαγιάς και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή τους, με τη χρήση προηγμένης τεχνολογίας αλλά και την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων πυροπροστασίας.
Συγκεκριμένα, σε χθεσινή συνεδρίασή της, η Επιτροπή Έργων της Νομαρχίας Λάρισας αποφάσισε να προχωρήσει στην προκήρυξη διεθνούς μειοδοτικού διαγωνισμού για την υλοποίηση του έργου «Ολοκληρωμένο Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης και Διαχείρισης Πυροπροστασίας Όρους Κισσάβου». Το επόμενο διάστημα η προκήρυξη θα δημοσιευθεί στην Εφημερίδα Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να πληροφορηθούν τους όρους διαγωνισμού, ενώ μέχρι τον Μάιο πιστεύεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία κατάθεσης ενδιαφέροντος από τους υποψήφιους αναδόχους.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ύψος του 1.000.000 ευρώ, η εγκατάσταση του συστήματος θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2009 και θα αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο στα χέρια της Νομαρχίας στην προσπάθεια που καταβάλλει για την προστασία του περιβάλλοντος, την αποτροπή και αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων φυσικών καταστροφών στο νομό Λάρισας.
από εφημερίδα Ελευθερία Λαρισας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.