Δευτέρα, Ιουλίου 20, 2009

Ανάλυσέ το...

Ζούμε σε μία χώρα που η κυβέρνησή της έχοντας χάσει την επαφή με το τι γίνεται γύρω της, ψάχνει απεγνωσμένα να μας πει ότι κάτι έκανε σωστό. Μη σας φανεί περίεργο αν αύριο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην καθιερωμένη του ενημέρωση υποστηρίξει ότι " η ζέστη αυτές τις μέρες οφείλεται στην αποφασιστικότητα του Πρωθυπουργού να ανεβάσει τον τουρισμό. Και αυτό ήταν μια δέσμευση που κάναμε πραγματικότητα κόντρα στα παπαγαλάκια της αντιπολίτευσης".
Στα θέματα της οικονομίας τα πράγματα έχουν βαλτώσει με τον ένα φόρο να διαδέχεται τον άλλο και να ετοιμάζεται νεο πακέτο τον Οκτώβριο, στα θέματα της πατρίδας μας τα Σκόπια αναγνωρίστηκαν ήδη έμμεσα ως "Δημοκρατία της Μακεδονίας" από την ελληνική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο θέμα του Αιγαίου η Τουρκία ζητάει πλέον ανοικτά συνδιαχείριση και την επιστροφή! Φούρνων, Αγαθονησίου και Φαρμακονησίου, στα θέματα της Δημοσίας Τάξεως καλύτερα να μην το συζητάμε (ποινικοποίησαν το ένδυμα της κουκούλας, ενώ τους Χριστοφοράκους και Σια τους έβγαζε βίζα), στα εργασιακά ετοιμάστηκε ο επόμενος στρατός εκβιαζόμενων οικογενειών με τα ρουσφετολογικά ανασφάλιστα προγράμματα stage, στα θέματα της Υγείας ο υπουργός κάνει πολιτική επικοινωνίας αφού περίμενε να φύγει απο εκεί πριν τον ανασχηματισμό, ο Καραμανλής τον άφησε στο υπουργείο υγείας και τώρα τρέχει να μαζέψει όλα όσα έταξε, στα θέματα ηθικής η κυβέρνηση αυτή έχει καταρρεύσει ακόμα και στη συνείδηση του πιο πορωμένου νεοδημοκράτη.
Κι όμως κάτι πάει ιδαίτερα καλά...
Σε έναν τομέα όμως τα πάει περίφημα η κυβέρνηση Καραμανλή. Mια κυβέρνηση με στελέχη πρωτοκλασσάτα ή μη, που τρυπώνουν από σκάνδαλο σε off shore και από κτηματομεσιτικές μονές σε μαφιόζικες οργανώσεις και μιζαδόρικες φιλίες, πήρε απόφαση να γεμίσει με κάμερες τη χώρα. Με την ανοησία να την κάνει ιδεολογία (όποιος δεν κάνει κάτι κακό, δεν έχει να φοβάται), αποφάσισε να περιστείλει την ελευθερία των πολιτών της. Βέβαια δε σταματάει το κόλπο εκεί. ΄
Ελέγχει τις εφημερίδες διοχετεύοντάς τους στημένα ρεπορταζ και πληροφορίες, ώστε ο πολίτης να ζει σε μια ακατάσχετη σύγχυση αντικρουόμενων πληροφοριών.
Τελευταία γεμίσαμε με ενοχλητικά blogs , όπου αποκαλύπτουν πολλές βρωμιές καθημερινά τις οποίες οι ελεγχόμενες από την κυβέρνηση εφημερίδες και κανάλια, είτε υποβαθμίζουν είτε κυριολεκτικά αγνοούν. Και αυτό είναι το μεγάλο μαρτύριο σε μια κοινωνία που θες να ελέγξεις. Οποισδήποτε έχει έναν υπολογιστή μπορεί ανα πάσα στιγμή να αποκαλύψει κάτι που θα κλωνίσει αυτή τη σάπια κυβέρνηση τώρα ή την επόμενη. Έτσι, ξεκίνησε μια ιστορία να ελεγχθούν οι πολίτες που αρθρογραφούν και εαν γίνουν ενοχλητικοί για τους κυβερνώντες να τους δοθούν οι απαραίτητες "συστάσεις" με ό,τι περιλαμβάνει ο όρος. Αν σκεφτείτε ότι ήδη στην Ε.Υ.Π. υπάρχει ειδικό τμήμα παρακολούθησης των blogs, μπορείτε έυκολα να αντιληφθείτε τις προθέσεις. Δε θα σχολιάσουμε ιδιαίτερα ότι ο αποπεμφθείς διοικητής της Ε.Υ.Π. δήλωσε σε ερώτηση γιατί τον έδιωξε η κυβέρνηση, "εγώ δεν ειδικεύομαι στην κοπτοραπτική", δίνοντας ένα άρωμα από το τι του ζητήθηκε να κάνει σχετικά με τις συνομιλίες των εγκληματιών της απαγωγής Παναγόπουλου που ανέφεραν πρωτοκλασάτα στελέχη υπουργείων ως ερείσματά τους για την κάλυψη τους τόσο εντός, όσο και εκτός φυλακών.
Και γιατί να σας ψηφίσουμε κύριε Παπανδρέου;
Το πρόβλημα δεν είναι η ανίκανη διεφθαρμένη κυβέρνηση του Καραμανλή και της Ντόρας. Είναι το τι ακριβώς πρεσβεύει αυτή η κυβέρνηση που φαίνεται να τη διαδέχεται. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Ο Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ φαίνονται να βρίσκονται σε μια παιδική ανυπομονησία να ανοίξουν τα δώρα τους (λέγε με διακυβέρνηση της χώρας) χωρίς να δείχνουν πως θα παίξουν. Ωραίο είναι να καταγγέλεις την ήδη πεθαμένη κυβέρνηση Καραμανλή. Εύκολο καθώς δεν υπάρχει πολίτης που να μην είναι δυσαρεστημένος με τα Βατοπέδια, τις Νηες και τα γήπεδα γκόλφ, τη φορολογία κτλ. Όμως κύριε Παπανδρέου θα μας πείτε σαφώς πριν να σας ψηφίσουμε και σε χρονο νηφάλιο και όχι προεκλογικό τι ΑΚΡΙΒΩΣ θα κάνετε και όχι άλλες γενικότητες του στυλ της "πράσινης ανάπτυξης" και του "εμείς είμαστε καλύτεροι"; Εαν θέλετε να κυβερνήσετε , οφείλετε με κρυστάλλινο λόγο και ΣΑΦΕΙΣ συγκεκριμένες προτάσεις να μας εξηγήσετε, να μας πείσετε. Οφείλετε να πάρετε ξεκάθαρη θέση για τα θέματα των καμερών , της ελευθερίας της έκφρασης στα blogs.
Οφείλετε να μας πείτε πως θα αλλάξετε το τοπίο στη οικονομική πολιτική και την ανεργία. Οφείλετε να μας πείσετε ότι τελείωσαν τα μάρκα της Siemens. Oφείλετε να πείτε στο κόμμα σας τι θα κάνετε με τους συμβασιούχους, οφείλετε να πείτε τι θα κάνετε με τα πανεπιστήμια (θα βάλετε κανέναν εισαγγελέα για το οικονομικό και διοικητικό μπάχαλο που γίνεται εκεί μέσα;), οφείλετε να μας πείτε τι θα κάνετε με τις Τράπεζες που εξακολουθούν να μη συμμορφώνονται σε κανένα νόμο. Οφείλετε να μας πείτε ποιο όνομα είναι αποδεκτό από εσας
Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές ...
Όσο δε μας λέτε συγκεκριμένα αυτά , τόσο θα βλέπετε άλλους πολιτικούς σχηματισμούς με μικρότερη αρχική ιδεολογική αποδοχή από το σύνόλο του δημοκρατικού πληθυσμού της χώρας να αποκτούν και όλο μεγαλύτερο μερίδιο στην εκλογική πίτα, καθώς ο λόγος τους και οι θέσεις τους ακούγονται σαφείς και οι προτάσεις τους συζητούνται από τον απλό πολίτη. Και όσο γίνεται αυτό, τόσο πιο πολύ ξοδεύετε από το αποταμιευμένο πολιτικό κεφάλαιο που έχει το κόμμα σας, μετά από τόσες εντολές που του έδωσε ο ελληνικός λαός. Και προσέξτε γιατί και οι άλλοι, Γιώργο έχουν αρχηγό...

4 σχόλια:

 1. Ανώνυμος20/7/09 10:38 π.μ.

  Αυτή είναι η πραγματικότητα και την περιγράφεις όπως ακριβώς ειναι.
  Πέρα από τα θέματα "υψηλής" πολιτικής υπάρχει και η καθημερινότητα. Όποιος επιμένει να την αγνοεί , θα αγνοηθεί.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ειμαι μονος;20/7/09 10:53 π.μ.

  Μόνο να συμφωνήσει μπορεί κανείς...Πολύ καλό άρθρο παιδιά

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ανώνυμος20/7/09 12:15 μ.μ.

  Όντως έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να αλλάξει τα πάντα ο Καραμανλής, και πάλι όμως είναι προτιμότερος από το χαζούλη Γιωργάκη. Για το καλό του τόπου χρειάζεται να βγει για τρίτη θητεία ο Καραμανλής.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε επιλογή μεταξύ "αχρήστων και ανικάνων", δυστυχώς!
  Τουλάχιστον επί τού παρόντος, δεν υπάρχει δυνατότητα στο ΄κοσμο άλλης επιλογής
  POLITIKOSAFARI

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.