Παρασκευή, Ιουλίου 31, 2009

Οδηγίες σχετικά με νέα γρίππη- S.O.S

Ποιά είναι τα συμπτώματα;
Παρόμοια με την κοινή γρίππη. αιφνίδια έναρξη πυρετού, καταρροή, βήχας, πονόλαιμος, πονοκέφαλος ή σπανιότερα ρίγη, αίσθημα κόπωσης, μυαλγίες, διάρροια και έμετοι.
Πώς μεταδίδεται...
Ο ιός της νέας γρίππης μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσω σταγονιδίων από ασθενή που βήχει ή φτερνίζεται. Ο ιός μπορεί να μεταδοθεί και έμμεσα όταν τα μολυσμένα σταγονίδια που προέρχονται από ασθενή εγκαθίστανται στα χέρια του ή σε άλλες επιφάνειες που μπορεί στη συνέχεια να μεταδώσουν τον ιο σε ανθρώπους που τις ακουμπούν και στη συνέχεια, ακουμπούν τη μύτη ή το στόμα τους.
Ιδιαίτερη προσοχή θέλει στην παρασκευή φαγητού σε ταβέρνες ή ταχυφαγεία, καθώς δυστυχώς οι περισσότεροι μαγαζάτορες είτε δε χρησιμοποιούν γάντια μιας χρήσης , είτε με τα ίδια γάντια κάνουν και τις συναλλαγές με τα χρήματα!!! Η άποψή μας είναι να το επισημαίνετε αμέσως και να λαμβάνετε τα μέτρα σας.
Πως μπορώ να προστατευτώ ο ίδιος αλλά και να προστατεύσω τους γύρω μου...
  • Αποφύγετε στενές επαφές με άτομα που έχουν νοσήσει. Εαν προσβληθείτε οι ίδιοι αποφύγετε χειραψίες και στενό συγχρωτισμό με άλλους.
  • Μείνετε σπίτι σας αν αρρωστήσετε. μην πάτε σε πολυσύχναστους χώρους όπως χώρους εργασίας, σινεμά, εκκλησίες κτλ.
  • Καλύπτετε πάντα το στόμα και τη μύτη σας με μαντήλι, όταν βήχετε ή φτερνίζεστε. Πετάξτε το μαντήλι στα σκουπίδια μετά τη χρήση του. Ετσι, προστατεύουμε τους άλλους.
  • Πλύνετε συχνά τα χέρια σας και προσέξτε να το κάνουν και τα παιδιά σας. Ιδιαίτερα επιβάλλεται να πλύνετε τα χέρια σας μετά το βήχα ή το φτέρνισμα. Εαν δεν έχετε βρύση εκεί κοντά, χρησιμοποιείστε τα υγρά απολυμαντικά μαντηλάκια που περιέχουν αλκοολ, και είναι αποτελεσματικά.
  • Αποφύγετε την επαφή χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα, καθώς είναι πύλες εισόδου του ιου στον Οργανισμό.

Προσπαθείστε να μην καταπονείτε ιδιαίτερα τον οργανισμό σας, μην εκτείθεστε πολλές ώρες στον ήλιο και τρώτε ισορροπημένα και υγιεινά. Ο ιός προτιμάει εξασθενημένα αμυντικά συστήματα και κυρίως άτομα νέας ηλικίας, χωρίς να αποκλέιεται κανείς μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.