Δευτέρα, Αυγούστου 24, 2009

Mην ανησυχείτε. Η κυβέρνηση επαγρυπνά


Δυστυχώς, πολλόι κατηγορήσανε την κυβέρνηση του κυρίου Καραμανλή μέχρι και για τις πυρκαγιές που κάψανε την Αττική. Θεωρούμε υπερβολή κάτι τέτοιο. Η κυβέρνηση έχει θέσει το πλαίσιο δράσης της τα τελευταία χρόνια και είναι πιστή σε όλες τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις της.

Δεν ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΝΕΝΑΣ. Αν το καταλάβουμε αυτό , θα δούμε ότι στον τόπο μας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, εκτός απο μερικά ατυχή συμβάντα, όπως οι πυρκαγιές του 2007 με τα 65 θύματα κτλ.

Ο πρωθυπουργός μας πέταξε πάνω από τις φωτιές για να δει τι καίγεται από κάτω. Τί άλλο να κάνει δηλαδή; Να πάρει τη μάνικα ο ίδιος ή να συντονίσει τις δυνάμεις αυτοπροσώπως;

Ο υπουργός κ. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός κ. Μαρκογιαννάκης βεβαιώσανε ότι όλοι είναι σε εγρήγορση , ενώ και το MEGA, έλεγε ότι όλα με λίγη προσπάθεια θα ξαναγίνουν.

Το ότι έχουμε τον μεγαλύτερο πυροσβεστικό εναέριο στόλο στην Ευρώπη, δείχνει ότι όντως η κυβέρνηση δεν έχει καμία ευθύνη για τα μέσα. Απλά ήταν τόσες οι εστίες που δεν ξέρανε που να τα κατεθύνουν. Το ότι συνελήφθη ο πιλότος του ενοικιασμένου από τους αδερφούς Κυπρίους, πυροσβεστικό ελικόπτερο, θα έπρεπε να μας γεμίζει χαρά, καθώς ακόμα και όταν καίγεται η πλάση, οι υπηρεσίες δίωξης έκαναν τη δουλειά τους ΑΨΟΓΑ. Ξέρουμε ότι θα βρεθούν καλοθελητές που θα πουνε ότι έτσι αχρηστεύθηκε το τόσο απαραίτητο μέσο πυρόσβεσης για 7 κρίσιμες ώρες. Όμως ας δούμε και τα καλά. Ο πιλότος αφέθηκε ελεύθερος να κάνει τη δουλειά του, κατόπιν επικοινωνίας του κύπριου υπουργού με τον δικό μας. Έτσι οι σχέσεις των δυο χωρών επανεπιβεβαιώθηκαν ως άριστες. Δεν είναι και λίγο.
Εγκαταλείπουν λεέι τα σπίτια τους στο Πόρτο Γερμενό. Εντάξει ρε παιδιά. Θα τους εκκενώσουμε με καμιά ψαρόβαρκα. Έφτασε η φωτιά, 20 μέτρα από τη θάλασσα. Το πολύ-πολύ να καεί και κανένα σπίτι. Ευτυχώς θα σβήσει αφού δεν έχει κάτι άλλο να κάψει. Δεν έγινε και τίποτα. Με λίγη καλή προσπάθεια θα ξαναγίνουν όλα , που λέει και το MEGA. Το σημαντικό είναι ότι η Εκάλη σώθηκε.
Πάντως, όπως λένε και οι πολιτικοί, δεν είναι η ώρα για ευθύνες. Σας βεβαιώνουμε ότι ποτέ δε θα είναι, γιατί αυτό είναι το πολιτικά ορθό . Γιατί απλούστατα δεν υπάρχουν.
Φωτιά είναι και φωτιές είχαμε πάντα. Ασυννενοησία είναι και ασυννενοησία υπήρχε πάντα. Ανικανότητα είναι και ανικανότητα υπήρχε πάντα. Το ξέραμε. Τους ψηφίσανε. Καμία ευθύνη για αυτούς. Δεν κατηγορείς έναν ανίκανο και αμαθή, αν δεν μπορεί να προσγειώσει πύραυλο στη σελήνη. Δεν κατηγορείς κάποιον που είναι σε κώμα, εαν δε μπορεί να δράσει. Τους ψηφίσαμε, αφού τους δώσαμε καταλληλότητα να χειριστούν μια χώρα. Αυτό μπορούν να κάνουν, αυτό κάνουν.
Οπότε ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί:

ΑΘΩΟΙ
(λέτε να ετοιμάζουνε πάλι εκλογές;!!!)


2 σχόλια:

  1. Ωραιος Τζον24/8/09 1:04 μ.μ.

    πάλι στα πολιτικά το γυρίσατε στο τέλος. όμως όντως δε φταίει κανένας. Τα δάση παίρνουν φωτιά από μόνα τους. τι να κανουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Tα λέει και το κουτί της Πανδώρας...
    http://www.koutipandoras.gr/ArticleDetail.aspx?nodeSerial=001002005&nodeId=15&articleId=518

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.