Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 24, 2009

Αδωξοι μπασταρδη. Κριτική.


Όχι δεν ξεχάσαμε την ορθογραφία. Έτσι κυκλοφόρησε η νέα ταινία του Κ. Ταραντίνο, με τον τίτλο "Inglourious Basterds".
Στην ταινία παίζει ο Μπραντ Πιτ, ο Christoph Waltz (ο μόνος που η ερμηνεία του άξιζε), η Diane Kruger, η Mélanie Laurent και πολλοί άλλοι.
Η ιστορία εκτυλίσσεται στηνν κατεχόμενη Γαλλία, όπου μια ομάδα αμερικανο-εβραίων , σκοτώνει Ναζι, με κτηνώδεις τρόπους, ώστε να δημιουργήσει τρόμο στο Γερμανικό Στρατό. Εκεί κάπου σε ένα σινεμά θα παιχτεί το σημαντικότερο επεισόδιο του πολέμου...
Μια ταινία με ωμή βία, χωρίς κανένα νόημα, με μια ιστορία που θα μπορούσε να γράψει ένα παιδάκι δημοτικού. Βία , αίμα και ξανά βια και αίμα. Πολλά στοιχεία υπερβολικά δημιουργικής φαντασίας και γενικά μια ταινία-κρεοπωλείο, που δεν αξίζει να πληρώσετε για να τη δείτε. Ένα απίστευτο ναυάγιο, μιας ταινίας που έγινε, απλά για να γίνει. Αυτό βέβαια δε σας υποχρεώνει να πάτε να τη δείτε. Θα σας έλεγα μάλιστα ότι ούτε σε DVD, αξίζει να τη νοικιάσετε.

Κρίμα, γιατί ο Πιτ , μας έχει συνηθίσει σε καλές ταινίες. Οι μόνοι διασωθέντες είναι η Κρούγκερ και ο καταπληκτικός Waltz, που κυριολεκτικά ενσαρκώνει τον χαρακτήρα του Ναζι διωκτή των Εβραίων-Landa.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.