Τρίτη, Σεπτεμβρίου 22, 2009

Οικολόγοι Πράσινοι : Μια θλιβερή παρουσία

Οι Οικολόγοι Πράσινοι με τον κύριο Χρυσόγελο, είχανε την ευκαιρία να ξανασυστηθούν. Όμως το κόμμα που είχε όλη την επικαιρότητα με το μέρος του (εξαιτίας των καταστροφών από πυρκαγιές και πλημμύρες) για να "κάνει παιχνίδι", αποδείχτηκε ένα κόμμα με χαμηλό πολιτικό βάρος, λίγο και ανέτοιμο. Εκτός του ότι ο λόγος του περιορίζεται σε εκφράσεις "να σωσουμε το περιβάλλον", " τι κόσμο θα κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας" και άλλα γλυκανάλατα, δεν κατάφεραν να αρθρώσουν φρέσκο και ουσιατικό πολιτικό λόγο που θα έδινε τη φρεσκάδα που χρειάζεται το πολιτικό σκηνικό. Αν σκεφτούμε ότι στις ερωτήσεις που έκαναν και ο Ευαγγελάτος και ο Κωνσταντάτος και ο Σροιτερ, σχετικά με τις ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ομιχλώδεις και σκοτεινές θέσεις των Οικολόγων πράσινων στα εθνικά θέματα, η απάντηση ήταν γενικόλογη, αόριστη και ιδιαίτερα προσεκτική ώστε ο εκπρόσωπος των Οικολόγων να μην πει ξεκάθαρα ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ! Μάλιστα έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ιδιαίτερα εκνευρισμένος, ότι " η πολιτική δεν έχει σχέση με την Ιστορία" και να τα "αφήσουμε αυτά και να μιλήσουμε για την καθημερινότητα"!!! Με αυτές τις εκφράσεις , εκτός από ανικανότητα, τυχοδιωκτισμό και σκοτεινές προθέσεις, πίσω από το περιτύλιγμα της οικολογίας, αυτό το κόμμα δεν μπορεί να πάει πουθενά. Ακόμη περισσότερο όταν οι λεκτικές αστοχίες είναι σε αρμονία με πράξεις και δράσεις όπως η παρουσία του κ. Τρεμόπουλου, που κάποιοι άφρονες έστειλαν στην Ευρωβουλή, σε εκδηλώσεις των ανθελλήνων του Ουράνιου Τόξου, του φιλοσκοπιανού πολιτικού σχηματισμού.

1 σχόλιο:

  1. Δυστυχώς και στο φαινόμενο "Τρεμόπουλος" το ΚΚΕ έβαλε το χέρι του όταν τον επέλεξε και τον τοποθέτησε με τα γνωστά κόλπα,προβάλλοντας και πατρονάροντας οργανώσεις σφραγίδα που κάτω από την καθοδήγησή του "ενώθηκαν" με αρχηγό τον Τρεμόπουλο για τις πρώτες τους νομαρχιακές εκλογές. Τώρα αν έκτοτε ο Τρεμόπουλος αυτονομήθηκε ή όχι αυτό είναι ένα ζητούμενο γιατί αν και το ΚΚΕ δεν παρευρίσκεται στις εκδηλώσεις του "Ουράνιου τόξου" απ' ότι γνωρίζω οι θέσεις του όμως είναι παρόμοιες.
    Φυσικά αν το ΚΚΕ δεν είχε τόση μεγάλη διείσδυση στα ΜΜΕ όλα αυτά θα ήταν απλά μια άλλη γελοία ιστορία.Όμως δυστυχώς δεν είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.