Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2009

Τί χρειάζεται ο καλός αστυνομικός;

Την απάντηση μας δίνει ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Αντώνης Καρράς. «Η αστυνομία αποτελείται από δύο κομμάτια. Ένα πολύ μεγάλο κομμάτι νέων ανθρώπων και ένα άλλο που ίσως έχει διάφορη αντίληψη, πολύ παλιότερη για το ποια είναι η δουλειά τους. Απαιτούν οι τελευταίοι από τους νέους να είναι τσαμπουκάδες. Στεναχωρήθηκα γιατί δεν είδα να έχει προοδεύσει η αστυνομία προς μια θετική κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί μπαίνουν στο Σώμα ως πολίτες. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν είναι το πόσο καλοί πολίτες πρέπει να είναι, για να είναι αστυνομικοί».


Τα είπε όλα ο άνθρωπος, με πέντε κουβέντες.

Εκφράζει παράλληλα την απογοήτευση του γιατί, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, «δεν είδα να έχει προοδεύσει η αστυνομία προς μια θετική κατεύθυνση».

Στην πρώτη γραμμή και των περσινών κινητοποιήσεων μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή, ο κ. Καρράς, ο οποίος διανύει την 9η δεκαετία της ζωής του, ξεχώρισε μεταξύ των διαδηλωτών για την «τάση», όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος να πλησιάζει τους αστυνομικούς και να τους αποτρέπει από τη βίαιη συμπεριφορά τους απέναντι σε νέα παιδιά. «Όταν εκείνοι είναι αγριεμένοι, εγώ τους πλησιάζω ήρεμα και προσπαθώ να τους ηρεμήσω», λέει ο ίδιος.
Αίσθηση είχε προκαλέσει πέρυσι φωτογραφία του Γιάννη Κολεσίδη από τις πορείες του Δεκεμβρίου 2008 στην Αθήνα, που απεικονίζει το ματωμένο χέρι του κ. Καρρά να κρατά ένα φάκελο και στο βάθος να δεσπόζουν οι ασπίδες των ΜΑΤ. Η συγκεκριμένη φωτογραφία, η οποία κυριάρχησε στα ελληνικά και διεθνή μέσα με τη λεζάντα «Το ματωμένο χέρι ενός άντρα καθώς στέκεται μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών στην Αθήνα στις 9 Δεκεμβρίου 2008», κέρδισε το δεύτερο βραβείο του διεθνούς διαγωνισμού φωτογραφίας World Press Photo στην κατηγορία «Άνθρωποι στις Ειδήσεις».
Ο άνθρωπός έιναι κεφάλαιο για τη χώρα...
Απόσπασμα απο το blog "stoxasmos-politiki"

2 σχόλια:

  1. Ενας απλος ηλεκτρολογος10/12/09 11:06 π.μ.

    Ενας δημοκρατης άνθρωπος με αξίες και ιδανικά.
    «Οι αστυνομικοί μπαίνουν στο Σώμα ως πολίτες. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχνούν είναι το πόσο καλοί πολίτες πρέπει να είναι, για να είναι αστυνομικοί».

    Να τα ακούνε κάτι σερίφηδες που μπήκαν μέσα εκεί και νομίζουν ότι τους βάλαμε αφέντες στο κεφάλι μας. Σεβασμός στον πολίτη και τους νόμους αγαπητοί μου... Αυτά χρειάζονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος10/12/09 11:10 π.μ.

    τελικά εντυπωσιαστηκα. το ΠΑΣΟΚ έχει ακόμα ανθρώπους που είναι αγνοί ε;
    Μόνο που δυστυχώς δεν το ειδαμε πουθενά να το εκπροσωπεί ο Κύριος αυτός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μοιράσου τις σκέψεις σου, μαζί μας.